iw12 20.09.09, 12:07 Chcę w łazience urządzić prysznic z brodzikiem z płytek. I mam pytanie czy znajdę drzwi, które nie będą "szurać" po podłodze przy otwieraniu? A może dać zrobić z płytek mały próg? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marionaud_1 Re: Prysznic bez brodzika 20.09.09, 18:44 Ja mam taki brodzik-matę wyłozony drobną kamiennopodobną kostką. Jest wzniesiony ponad poziom reszty łazienki właśnie na wysokość jednej takiej kostki - i nic nie szura. Kabina Niven z Koła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: Prysznic bez brodzika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 14:14 Świetnie wyglądają takie prysznice... Odpowiedz Link Zgłoś
mol77 Re: Prysznic bez brodzika 21.09.09, 21:54 Niektóre firmy mają w ofercie drzwi prysznicowe z zawiasami unoszącymi - takie na pewno nie szurają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: straga Re: Prysznic bez brodzika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.09, 11:17 Szukaj drzwi z zawiasami śrubowymi. Są nieco droższe od zwykłych, a działają tak, że przy otwieraniu lekko unosza się do góry, więc nic nie szura. Odpowiedz Link Zgłoś
magdamon Re: Prysznic bez brodzika 30.09.09, 22:58 Jeśli będziesz mieć spad to drzi opewno będą szurać albo będą niedopasowane. Rozumiem, że drzwi ze szkła robisz co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Prysznic bez brodzika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.09, 15:10 Czy to prawda że takiej kabiny nie można mieć w bloku?Tak mi powiedział kierownik budowy i architekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arch. wnętrz Re: Prysznic bez brodzika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.09, 00:28 Oczywiście, że nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RT Re: Prysznic bez brodzika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.09, 13:26 Wystarczy podnieść trochę poziom gdzie masz postawić kabine i wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: Prysznic bez brodzika 12.10.09, 09:30 chce dać zamiast jednej ścianki taflę szklana, jakie szkło zamówić żeby7 było odpowiednie i łatwe w utrzymaniu czytsoći??mleczne harotwane?? gładkie czy półmat??? Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: Prysznic bez brodzika 13.10.09, 12:44 a czy w takich kabinach jest brodzik? mozesz podeslac jakiegos linka? Odpowiedz Link Zgłoś
goniasok Re: Prysznic bez brodzika 16.11.09, 23:05 ja mam prysznic bez brodzika. dzrwi kupiłam firmy huppe i nic nie szura. a zeby szkło było czyste trzeba po kazdym prysznicu wycieraczka zebrac wode. trwa to pare sekund i nie trzeba juz szorowac. Odpowiedz Link Zgłoś
zaszukana Re: Prysznic bez brodzika 02.06.14, 18:45 Pytanie do goniasok Czy drzwi huppe które masz maja jakąś powłokę ułatwiającą czyszczenie, czy to zwykłe szkło. Zastanawiam się nad huppe ena - nie ma ona jednak na szkle żadnej powłoki i zastanawia mnie jak wygląda utrzymanie jej w czystości I jak sprawują się rolki ... części zamienne- rolki są dość drogie i zastanawia mnie ile czasu wutrzymają w huppe ena Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś