Dodaj do ulubionych

Kolor do białej kuchni

14.05.12, 21:39
Potrzebna mi porada jaki kolor dać do białej kuchni. Meble białe, uchwyty czarne, sprzęt pod zabudowe włącznie ze zlewem czarne. Pomiedzy szafkami planowana jest szyba. Blat nie jest taki błyszczący jak na wiz ale kolor żbliżony, kafle podłogowe też są beżowe...Dawać jakiś kolor na ścianę??tylko biały???czy połączyć???
Liczę na waszą pomoc
Obserwuj wątek
    • chrobrzanka Re: Kolor do białej kuchni 14.05.12, 21:41
      Nie wiem jak tu wkleić zdjęcia ale wizualizację kuchni można zobaczyć tutaj fotoforum.gazeta.pl/72,2,794,135814230.html
      • Gość: kropka Re: Kolor do białej kuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 22:14
        A ja widzę to tak, białe meble i białe gałki, nie będą rzucały się w oczy przy różnej szerokości szafek. Jak chcesz koniecznie czarny zlew , to blat też powinien być czarny lub grafitowy. Ściany białe lub beżowe, dodatki z elementami jasnego naturalnego drewna.
      • ikaria80 Re: Kolor do białej kuchni 17.05.12, 13:46
        Ja bym tutaj w jakąś szarość poszła....
        • chrobrzanka Re: Kolor do białej kuchni 17.05.12, 14:03
          Okazało się że jadnak zlewu nie mamy (brakło)...to jaki proponujecie zlew do tego blatu???bo blat już jest ten...a za białymi gałkami się rozejrzę...może faktycznie by było lepiej.
          • chrobrzanka Re: Kolor do białej kuchni 17.05.12, 14:30
            Znalazłam takie gałki z Ikei...www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40046157/
            Nadadzą się???
    • chrobrzanka Re: Kolor do białej kuchni 17.05.12, 20:00
      Imitacja ale nie taka jak na wizualce..nie mam niestety zdjęcia tego blatu....mogłam zrobić zgapiłam się...powiem tylko ze jest matowy i ma też białe warstwy....
      • chrobrzanka Re: Kolor do białej kuchni 17.05.12, 20:30
        Znalazłam podobny blat www.leroymerlin.pl/meble-kuchenne/blaty-i-akcesoria/blaty/blat-kuchenny-postforming-kronopol,p12063,l651.html
        • Gość: kropka Re: Kolor do białej kuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 21:01
          Hmm, a możesz zmienić zamówienie? Zlewozmywak wybierz zbliżony kolorem do blatu, beżowy, biały z ociekaczem po prawej stronie, będziesz miała więcej miejsca pomiędzy kuchenką i zlewem. Żeby nie było mdło, kolor ścian może kontrastowy, turkusowy, niebieski ?
          • chrobrzanka Re: Kolor do białej kuchni 17.05.12, 21:15
            No właśnie zamówienia już zmienić nie mogę:( Jedynie to za jakiś czas wymienić blat na drewniany taki jak mi się marzył. a co do zlewu to właśnie ociekacz ma być z prawej..na projekcie jest odwrotnie....
            Chciałam żeby kuchnia była jasna bo jest mała....i mamy beżowe kafle i blat chciałam dobrać pod to...widocznie źle...bedzie mdło jak cholera...
            • chrobrzanka Re: Kolor do białej kuchni 17.05.12, 21:41
              Zdecydowałam się na ten zlew...żeby już wiecej nie pstrokacić...allegro.pl/zlew-franke-sirius-sid-611-78-nowosc-tectonite-bia-i2336085001.html
              • Gość: kropka Re: Kolor do białej kuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 22:03
                Fajny!
                • chrobrzanka Re: Kolor do białej kuchni 18.05.12, 09:25
                  Przeniosłam wątek tutaj fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,135959157,135959157.html
                  • Gość: kropka Re: Kolor do białej kuchni IP: 193.193.81.* 18.05.12, 14:22
                    Będzie czarny blat i czarny zlew , super:) A co powiesz na powieszenie tych trzech górnych szafek na ścianie , przy której planujesz postawić stół z krzesłami ?
                    • Gość: kropka Re: Kolor do białej kuchni IP: 193.193.81.* 18.05.12, 14:39
                      Tu są półki, a u ciebie mogłyby być same szafki, albo szafki i pod nimi półka
                      www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/dining/tools/dining_rooms_ideas/#/20124_dirs02b_01
              • nangu86 Re: Kolor do białej kuchni 09.01.13, 11:48
                Jak się Pani sprawuje ten zlewozmywak? Właśnie planuję go zakupić do mojej nowej kuchni, opinii bardzo mało, szczególnie kogoś kto użytkuje dłużej :( Zlew jest piękny, a będę mieć białą kuchnię z ciemnym blatem, więc fajnie by wyglądał :)
                • chrobrzanka Re: Kolor do białej kuchni 14.01.13, 12:24
                  Zlew jest świetny. Nic się z nim nie dzieję:)
                  Jestem bardzo zadowolona:)
    • Gość: fraze Re: Kolor do białej kuchni IP: *.ip.netia.com.pl 17.07.12, 09:45
      uchwytów meblowych na rynku, a szczególnie w internecie jest wiele i z pewnością znajdziesz coś ciekawego. Ja osobiście białych do białej kuchni nie polecam i ogólnie uważam, iż ten kolor do kuchni się nie nadaje. Każdy może powiedzieć, ze to rzecz gustu, ale dla mnie najważniejsza jest praktyczność tego rozwiązania bo w ciągu kilku miesięcy, a najdalej lat rys czy odbarwień na tym materiale będzie tak dużo że całą kuchnię trzeba będzie wymieniać... tak naprawdę ty sama musisz dokonać wyboru i sama ocenić plusy i minusy danego rozwiązania.

------------------------------------------------
      uchwyty meblowe
    • Gość: miska Re: Kolor do białej kuchni IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.12, 11:55
      Ja mam białe meble w kuchni, do tego pomarańczowe płytki, czarny zlew, popielaty blat i podłoga. Wygląda świetnie. Kuchnie mamy mała, zamkniętą więc ten pomarańcz ekstra ożywia ten kącik.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka