puch5 06.02.13, 23:45 Witam, potrzebuję porady. Jaki bojler elektryczny wybrać do domku letniskowego do zasilenia kabiny prysznicowej: 50l, 60l czy 80l. Rodzina 4 osobowa + czasem 2 osoby. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
puch5 Re: bojler do łazienki - kabina prysznicowa 08.02.13, 09:12 Pomoże ktoś? Jakiej pojemności wybrać bojler? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv a ile masz miejsca? IP: *.ists.pl 09.02.13, 19:16 Przy 4 osobach 80 l powinno być ok, przy 6 już może być mało, szczgólnie jak w rodzinie dorastająca młodzież damska - taka w łyżce wody nie zawsze się umyje ;). W leroy mają bojlery elektrometu i czasem ciekawe promocje. Odpowiedz Link Zgłoś
puch5 Re: a ile masz miejsca? 10.02.13, 09:40 Jeżeli chodzi o kompanie większej niż 4 liczby osób, to poprostu trzeba kupić więcej piwa i cierpliwie poczekać. Ja mogę się kąpać ostatni. :) Ostatnio trochę śledzę promocje marketów budowlanych, może coś znajdę ciekawego. Odpowiedz Link Zgłoś
puch5 Re: bojler do łazienki - kabina prysznicowa 10.02.13, 09:45 ogólnie to miejsca niezbyt dużo. Taka 80l "beczka" to chyba max. A co myślicie o firmie Ariston - sporo ich bojlerów na rynku, to chyba nie chińczyki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv ziarko do ziarka IP: *.ists.pl 10.02.13, 16:01 moja opnia będzie takim jednym ziarkiem. Miałem od nich bojlerek w kuchni. Od nowości miał chyba coś z termostatem i grzał tak sobie. Ponieważ był tylko wspomaganiem dla zmywarki więc magic z serwisu był do niego tylko raz a potem machnęliśmy ręką. Odpowiedz Link Zgłoś
puch5 Re: bojler do łazienki - kabina prysznicowa 23.02.13, 10:27 Mieał ktoś jakieś doświadczenie z bojlerami (jaką markę wybrać)? Odpowiedz Link Zgłoś
puch5 Re: bojler do łazienki - kabina prysznicowa 10.02.13, 09:36 Czyli widzę, że 80l to niezbędne minimum. A jeżeli chodzi o kompanie większej niż 4 liczby osób to poprostu trzeba kupić więcej piwa i cierpliwie poczekać. Ja mogę iść się kąpać ostatni. :) Odpowiedz Link Zgłoś
puch5 Re: bojler do łazienki - kabina prysznicowa 10.02.13, 09:38 Czyli widzę, że 80l to niezbędne minimum. No i oczywiści nie chńczyki. Odpowiedz Link Zgłoś