Dodaj do ulubionych

ANDOOR - znacie ich?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 07:40
PRzymierzam sie do zrobienia szaf w tym wnękowej i może coś jeszcze.
KOrzystaliście może z usług tej firmy? Czy dobrze i trwale wykonują swoje
wyroby? Czy są drodzy?
Obserwuj wątek
    • megi3 Re: ANDOOR - znacie ich? 26.11.04, 12:55
      tak, dostalam na nich namiary od znajomych, robili u nich szafy i spodobało mi
      sie wykonanie, wiec zamówiłam też szafe oraz kuchnie i jestem zadowolona :)
      • Gość: ghost Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 07:54
        A jak przedstawiają się jakościowo i cenowo?
        Wg moich informacji jakość-ok, cenowo niezbyt tanio?
        • megi3 Re: ANDOOR - znacie ich? 30.11.04, 05:31
          wiec jesteś w błędzie, cenowo są również na przyzwoitym poziomie ....
          zreszta czy słyszałeś, żeby ktoś kiedykolwiek kupił mercedesa za cenę syrenki???
          bo ja nie :)))
          znam takich, co tanio kupują, tylko tak jakoś dziwnie wychodzi, że jest akurat
          dokładnie odwrotnie, bo zwykle dwa razy kupują
          wiec ja wolę zapłacić może nieco więcej dziś, ale kupić raz i cieszyć się
          nabytkiem długo
          w tym kontekście jest więc to tania firma, bowiem stosują najlepsze materiały i
          wszysto działa fantastycznie, nie znajdziesz u nich żadnych podróbek i tak
          trzymać Andoor
          a telewizor jaki sobie kupisz? tani czy markowy? ja zawsze markowy, bo tani
          jest do d..., a że kosztuje więcej....., no cóż coś za coś :))))
        • megi3 Re: ANDOOR - znacie ich? 30.11.04, 05:41
          w takim razie zamów sobie coś w Wubilu, podobno robią super tanio no i mój
          kolega z pracy sie skusił, nawet się śmiał ze mnie, że przepłaciłam ....
          tyle, że brał w sumie 3 albo 4 dni urlopu do jednej małej szafy!!!! bo ekipie
          stale czegoś brakowało, a na koniec się okazało, że drzwi mieli za duże, a
          jakość? totalne dno
          wiesz co powiedział? nigdy wiecej super tanich firm, jego reklamacje dokładnie
          olewają, no i przymierza sie zamówić nową szafe, bo na tą patrzeć nie może....;
          a stoi dopiero niecały miesiąc!!!!!
          zgadnij , gdzie zamawia? tak, poprosił mnie o namiary na Andoora
          a teraz powiedz, kto zapłacił w sumie taniej? on, robiąc drugi raz to samo czy
          ja, robiąc tylko raz???
          • Gość: gacek Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 08:20
            WIesz co Megi3? Podejrzewam, że nie jesteś zwykłym użytkownikiem wyrobów Andoor
            tylko po prostu ich wykonawcą tudzież pracownikiem!
            Ja chciałem opinię użytkowników, a nie autoreklamę i to jeszcze jaką
            agresywną!!!!!!!!!
            • ewaes Re: ANDOOR - znacie ich? 30.11.04, 15:13
              Popieram opinię Megi3. I nie podejrzewam, że jest pracownikiem Andooru, bo oni
              nie muszą sobie robić takiej reklamy. Kupiłam od nich meble kuchenne i dwie
              szafy wnękowe (sypialnia i przedpokój). Najbardziej podobało mi się, że od
              etapu projektu byli bardzo dokładni i sugerowali co można zmienić żeby było
              taniej, a czego nie radzą zmieniać (mieliśmy ograniczone fundusze). Po kilku
              tygodniach w jednej szafie przesunął się zamykacz - panowie przyjechali i
              poprawili (powiedzieli tez dlaczego się przesunął i co zrobić jesli przesunie
              się jeszcze raz). Mój mężczyzna zauważył, że jedna szuflada w kuchni wystaje
              jakiś 1 mm od płaszczyzny szafek. Panowie przyjechali, rozmontowali całą
              szufladę, dodali jakieś relingi (szuflada byla glęboka) i teraz jest OK.
              Przy urządzaniu mieszkania przewinęło nam się kilka ekip. Tylko dwie polecam z
              pełną odpowiedzialnością i właśnie jedną z nich jest Andoor. I nie jestem ich
              pracownikiem.
            • ewaes Re: ANDOOR - znacie ich? 30.11.04, 15:28
              I żeby nie być gołosłowną na stronie www.republika.pl/andoor są zdjęcia mojej
              kuchni. Duże zdjęcie ze srebrną lodowką, a z małych zdjęć w 5 rzędzie, zdjęcia
              4 i 5.
              • Gość: gacek Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 07:24
                Równie dobrze może to być po prostu twoje dzieło!
                COś badzo ich chwalicie. Wg mojej wiedzy są drodzy i wcale nie powiedziałbym,
                żęby proponowali tańńśze rozwiązania, wręcz na odwrót!
                • Gość: Rafi Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.acn.waw.pl 01.12.04, 15:25
                  Opowiadasz bzdury gacek!!!
                  ja za swoją szafe z drzwiami w okuciach stalowych o szerokości 222 cm
                  zapłaciłem 1990 zł, czyli prawie tyle, co w ich przykładowej wycenie na stronie
                  w necie, a jest przecież szersza od tamtej o ponad 20 cm!!! wiec nie wypisuj
                  głupot na ich temat - nie zasłużyli sobie na to!!!! Wręsz przeciwnie, można o
                  nich wypowiadać się tylko w samych superlatywach. Są wyjątkowo solidni i dbają
                  o szczegóły. Kolega, u którego później robili szafy również jest bardzo
                  zadowolony, do tego wyszło taniej, niż w innych firmach. Więc
                  najprawdopodobniej zacząłeś wymyślać różne dziwne i drogie rzeczy, to i wyszło
                  drożej.
                  • Gość: Rafi Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.acn.waw.pl 01.12.04, 15:34
                    I żeby nie było nieporozumień wymieniona kwota 1990 zł zawiera również montaż
                    tej szafy i nie jest to wyssane z palca!!! Nie jestem też ich pracownikiem!!!
                    • Gość: gacek Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 07:07
                      DObra spokojnie,! Ja tylko chciałem się dowiedzieć czy ich oferta cenowea
                      rzeczywiście jest dość korzystna tak jak czytałem gdzieś w necie. Co do jakości
                      nie znalazłęm raczaj złych komentarzy. PRzymierzam się właśnie do kontaktu z
                      nimi, bo chciałbym zrobić sobie szafę. Widzę, żę firma ma swoich zadowolonych
                      klientów i to jest miłe.
                      Pozdros 4all, bez urazy
              • Gość: zygfryd Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.gts.pl 01.12.04, 10:18
                A mozesz napisać ile kosztowała cie ta kuchnia?
                • ewaes Re: ANDOOR - znacie ich? 06.12.04, 15:45
                  nie wiem, czy to było do mnie, ale chyba nikt więcej o kuchni nie pisał :-)
                  zamawialiśmy kuchnię i dwie szafy z drzwiami przesuwanymi z dwoma mniejszymi
                  szafkami. Całość wyszła ok. 14 tys. z czego połowę kosztowała kuchnia (fornir
                  czereśniowy, 3 szuflady z domykaczami, dwie szafki otwierane do góry- zawiasy
                  hydrauliczne, reszta zwykłe szafki bez bajerów typu cargo, uchwyty z Dactera za
                  ok. 10 zł za sztukę, fornirowane tylko fronty).
                  • beba_a Re: ANDOOR - znacie ich? 08.12.04, 20:28
                    a jak się ma ta chwalona firma do szaf Komandora? ja uzytkuję w chwili obecnej
                    dwie z Komandora, ale do nowego mieszkania chciałabym dwie inne, więc nie wiem,
                    czy kusić się finansowow na tę Andoor czy może innej firmy? Indesit czy jakoś
                    podobne brzmiącej.....
                    • Gość: jorgus Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.acn.waw.pl 09.12.04, 02:34
                      o ile mi wiadomo nie ma takich systemow, a najlepiej sie skusic na Wubil, jest
                      na pewno sporo tanszy i jak moja znajoma, rowniez na pewno bedziesz miec dosc
                      Wubila na zawsze :D
                    • ewaes Re: ANDOOR - znacie ich? 09.12.04, 12:40
                      jeśli chodzi o porównanie Komandora z Raumplusem w moim przypadku wystarczyła
                      wizyta w salonach obydwu firm. Bez żenady przesuwałam drzwi w szafach,
                      opierałam się o nie, trzaskałam bez opamiętania ;-) Po tych wizytach bez
                      zastanowienia wybrałam Raumplus i jestem z niego teraz bardzo zadowolona. W
                      Komadnorze bardzo denerwowalo mnie wrażenie, że drzwi przesuwane nie są
                      stabilne, wydawało mi się, że w momencie przesuwania drzwi są luźne w szynach i
                      drzwi tak jakby drżą (nie wiem czy to dobre okreslenie).
              • issey.miyake do ewas:-) kuchnia ANDOOR 09.01.05, 17:57
                czesc,
                bardzo mi sie twoja kuchnia spodobala. mozesz mi powiedziec jaki kolor maja
                szafki?

pozdrawiam
    • Gość: gacek Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 13:01
      Wynika z tego, iż Raum+ bije wszystko na głowę! Czyż to nie brzmi jak bajka?
      • Gość: lolek Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.acn.waw.pl 10.12.04, 02:55
        nie ma takiej firmy, jest natomiast Raumplus;
        kpij sobie, a za pare lat posmieje sie z ciebie, jak bedziesz szukac nowych
        drzwi do swojej szafy, ja natomiast nie mam problemu z szafa Raumplusa od
        prawie 10 lat, wszystko chodzi jak w szwajcarskim zegarku i wiem, ze pochodzi
        jeszcze dlugo :PPP
        • Gość: gacek Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 07:28
          Posumowująć: ANDOOR to po prostu rewelacja! Żadnych reklamacji, ludziska
          szczęśłiwe z RaumPlusów! No żyć , nie umierać! Możę i ja się tam zgłoszę! Skoro
          tak dobrze robią! SKórę zdejmą, ale szafa wszystko przetrwa:)))
          • Gość: Jadwiga Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 11.12.04, 22:46
            Tyle pozytywnych opinii na temat tej firmy.Ale co to za firma ,która na stronie
            nie podaje adresu?Dzwoniłam do nich i chciałam sie dowiedzieć gdzie mozna
            zobaczyć ich ekspozycje.Odpowiedziano,ze takowej nie posiadają.Dziwne to
            troche.Jak w takim razie podpisuje sie z nimi umowe?Prychodzi pan nie wiadomo
            skąd,podpisujemy umowe na wykonanie mebli i co?Bierze zaliczke?A potem szukaj
            wiatru w polu?Jak to wygląda w praktyce?Pozdrawiam.J.
            • Gość: QQRYQ Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.aster.pl 11.12.04, 23:57
              drogi gacku zamow sobie te meble do kuchni i szafe u stolarza . mowie szczerze.
              moze wymienione tu firmy sa dobre ale napewno nie tanie. to tak jak ze sprzetem
              agd w sklepie niby tanio ale w internecie mozna kupic o 600 zl taniej ten sam
              produkt. mnie osobiscie kuchnie robil znajomy mam ja od kilku lat i nie
              narzekam. w nowym mieszkaniu tez zamowie wszystko u niego. robi w takich
              wymiarach jak chce z czego chce i jakie chce do tego dodatki( uchwyty,zawiasy).
              mowienie ze ktos dal za szafe 2000 albo za szafy z kuchnia 14 tys jest
              smieszne. ten znajomy stolarz tez robi meble pod zamowienie takich firm ktore w
              calej warszawie poluja na klientow i doliczaja sobie pozniej bajonskie sumy za
              obsluge takiego klienta. np fornirowane przody do drzwiczek kosztuja 200 zl m2.
              cala kuchnia wyniosla mnie 2000 zl to tyle co za opisywana szafe. dla
              niedowiarkow napisze ze plyta w wymiarach 2,70x3,00 kosztuje ok 200-300zl a z
              takiej plyty wyjdzie juz kilka szafek prawda. dobry stolarz zrobi ci wiec taka
              szafe z drzwiami z plyty albo lustra napewno taniej niz w takich sklepach.
              ps.bylem zainteresowany drzwiami przesownymi chowanymi w sciane najtanszy
              system na rynku 1000zl a u kolegi takie same rolki i szyny to koszt 50 zl za
              metr bierzacy doliczajac jeszcze plyte na drzwi wyjdzie ok 300zl. pozdrawiam.
              • Gość: Kacper Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.acn.waw.pl 13.12.04, 11:15
                I pewnie wygląda to wszystko jak totalne badziewie z czasów króla "Ćwieczka"
                pozdrawiam

drogi gacku zamow sobie te meble do kuchni i szafe u stolarza . mowie szczerze.
                moze wymienione tu firmy sa dobre ale napewno nie tanie. to tak jak ze sprzetem
                agd w sklepie niby tanio ale w internecie mozna kupic o 600 zl taniej ten sam
                produkt. mnie osobiscie kuchnie robil znajomy mam ja od kilku lat i nie
                narzekam. w nowym mieszkaniu tez zamowie wszystko u niego. robi w takich
                wymiarach jak chce z czego chce i jakie chce do tego dodatki( uchwyty,zawiasy).
                mowienie ze ktos dal za szafe 2000 albo za szafy z kuchnia 14 tys jest
                smieszne. ten znajomy stolarz tez robi meble pod zamowienie takich firm ktore w
                calej warszawie poluja na klientow i doliczaja sobie pozniej bajonskie sumy za
                obsluge takiego klienta. np fornirowane przody do drzwiczek kosztuja 200 zl m2.
                cala kuchnia wyniosla mnie 2000 zl to tyle co za opisywana szafe. dla
                niedowiarkow napisze ze plyta w wymiarach 2,70x3,00 kosztuje ok 200-300zl a z
                takiej plyty wyjdzie juz kilka szafek prawda. dobry stolarz zrobi ci wiec taka
                szafe z drzwiami z plyty albo lustra napewno taniej niz w takich sklepach.
                ps.bylem zainteresowany drzwiami przesownymi chowanymi w sciane najtanszy
                system na rynku 1000zl a u kolegi takie same rolki i szyny to koszt 50 zl za
                metr bierzacy doliczajac jeszcze plyte na drzwi wyjdzie ok 300zl. pozdrawiam
            • Gość: QQRYQ dp MEGI I EWAES IP: *.aster.pl 12.12.04, 00:12
              nawet nie wiecie ile zescie przeplacily za te meble do domu. to ze robia
              solidnie to nie znaczy ze tanio. przeciez 80 % takiej szafy sklada sie z plyt
              ktore kupic mozna w hurtowni we wszystkich wzorach i kolorach za cene ok 200zl
              za plyte o wymiarach prawie 3x3 metry. wiec samemu mozna obliczyc ile takich
              plyt potrzeba do wykonania szafy albo szafek do kuchni. schemat jest taki:
              firma szuka klienta (frajera bez urazy) sa mili w obslodze klient zglasza
              zamowienie oni jada z zamowieniem do stolarza ktory przycina im plyty pod
              konkretny wymiar placa mu ok 2000 zl jada do klienta skladaja do kupy wszystko
              w milej i grzecznej atmosferze (bo kto bedzie sie krzywo patrzyl na kogos kto
              mu daje zarobic niezle) biora od niego 14 tys zl ( jeszcze dorzuca cos gratis
              jakies lepsze uchwyty albo cos w tym stylu) i wychodza zadowoleni. zrozum ze
              oni nie biora tych czesci do szaf z kosmosu tylko ze sklepow i sa one dostepne
              tam po o wiele nizszych cenach. tak samo jest ze sklepami ze sprzetem agd (
              euro, max media) tam tez ludzie uwazaja ze robia dobry interes a wystarczy
              przejrzec oferty internetowych sklepow i okazuje sie ze ten sam produkt
              kosztuje 600 zl taniej ( wiem bo sprawdzalem na przykladzie pralek i lodowek).
              wiec troche bardziej pesymistycznie podchodzcie dziewczyny do zachwalania
              czegokolwiek.
              • beba_a Re: dp MEGI I EWAES 12.12.04, 19:21
                QQryQ daj namiary do swojego kolegi, ja chetnie z nim umówię się co do szaf,
                kore muszę zrobić, a w O-W czy podobnie pbrzmiącej wyliczyli mi dziś 7 tysięcy!
                Mm pytanie do tych osób, który rozbiły w Andoor, ma ta firma jakiegoś
                przedstawiciela lub z kim trzeba się kontaktować, żeby przyjechał zrobić
                obmiar? Ja również nie zauważyłam na ich stronie www żadnego adresu....
                • Gość: QQRYQ Re: dp MEGI I EWAES IP: *.aster.pl 12.12.04, 20:12
                  beba nie wiem po pierwsze z jakiego miasta jestes i czy bys miala blisko.
                  pozatym wystarczy ze pojdziesz i zamowisz to bezposrednio w najblizszym
                  zakladzie stolarskim ktory tnie plyty a nie w firmie ktora ma jakies
                  przedstawicielstwo i tylko posredniczy w sprzedazy. takich zakladow jest
                  tysiace wystarczy wziasc panorame firm.
                • Gość: :DDDDD Re: dp beba_a IP: *.acn.waw.pl 13.12.04, 11:26
                  jeżeli szukasz firmy z adresem, to wędruj po studiach i ekspozycjach i płać te
                  7000
                  jeśli dobrze widziałem, to są na ich stronie telefony
              • Gość: Kacper Re: dp MEGI I EWAES IP: *.acn.waw.pl 13.12.04, 11:21
                QQRYQ chyba jesteś kolejnym sfrustrowanym konkurentem cierpiącym na brak
                klientów, ale jeśli w ten sposób robisz meble, to się nie dziw.
                Forniru w garażu nie da sie zrobić dobrze - wyjdzie z tego badziewko za (ile
                napisałeś?) .... a tak całe 200 zeta. Jakoś nie widzę powodu aż tyle płacić za
                niedorubę, wolę znacznie więcej za przyzwoicie wykonane meble. Przynajmniej nie
                trzeba się wstydzić przed znajomymi.
                pozdrawiam
              • ewaes Re: do QQRYQ 13.12.04, 11:45
                QQRYQ, masz calkowitą rację. Stolarz takie (powiedzmy, że takie) meble zrobilby
                za połowę ceny, którą zapłaciłam. Niestety ja nie znalazlam stolarza, który
                mialby konkurencyjne ceny i wzbudził moje zaufanie (!). Sama, kupując płyty i
                dając do pocięcia pewnie zrobiłabym te meble jeszcze taniej :-) Tylko, że ja o
                tym nie mam zielonego pojęcia. Nie umiem tego zrobić, więc się za to nie
                biorę ;-) Nie mam czasu chodzić i szukać (nikt nie zaproponuje mi takich samych
                cen jakie mają firmy, które zamawiają u hurtowników ciągle), nie mam
                odpowiednich narzędzi. Andoor nie był jedyną firmą jaka wyceniała nam szafy i
                kuchnię. Były firmy, które bardziej niż mierzenie interesowalo ile za to, czy
                za tamto w mieszkaniu zapłacilismy, były takie, które nie przychodziły na
                umówioną wizytę, były takie, które nie przedstawiały projektu w terminie. Być
                może źle szukałam, ale niewiele firm chciało mi mi zrobić fornirowany front
                oszklony (wiekszość wolała w aluminiowej ramie). Tak więc Andoor nie był
                wybrany przypadkowo i nie była to decyzja chwili, a raczej miesięcy.
                PS. Podsumowując jestem zadowolona z Andoora i wcale nie twierdzę, że są tani.
                Po prostu jestem zadowolona. Nikomu nie każę kupować czegokolwiek u nich, bo
                każdy ma swój rozum i swoje priorytety. Dla mnie ważna była jakość, solidność,
                dokładność, a dopiero potem cena i właśnie to dostałam.
                • Gość: facet Re: do QQRYQ IP: *.acn.waw.pl 13.12.04, 13:12
                  brawo ewaes, wlasnie o to chodzi!!
                  jaka satysfakcja z niskiej ceny, skoro otrzymujesz nie to, czego oczekujesz i
                  nie takiej jakosci??? dla mnie osobiscie zadna
                  zwykle konczy sie na tym, ze wkrotce zamawiasz nowe meble, szukasz znowu tanio
                  i ponownie wychodzi, ze to nie to i nie tak
                  tylko po co?
                  zawsze tak bylo, jest i bedzie, ze kto tanio kupuje, dwa razy kupuje (czasem
                  nawet wiecej bo nie wyciaga wniskow)
                  po podsumowaniu zawsze musi wyjsc sporo drozej
                  czy ktos widzi w tym sens?
                  ja nie widze, dlatego tez wole zapłacic wiecej i nie miec problemow
                  w sumie wychodze na tym bardzo dobrze w przeciwienstwie do wielu moich
                  znajomych;
                  nie dotyczy to tylko mebli, ale wszystkiego;
                  niemniej jest to wylacznie indywidualna decyzja kazdego z nas
                  pozdrawiam
            • Gość: lajla Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.acn.waw.pl 13.12.04, 02:27
              wypisujesz bzdury, bo gdyby tak bylo, jak sugefujesz, to czy byliby zadowoleni
              klienci Andoora? Raczej wątpię .....
              a jeśli nie mają ekspozycji czy wystawy, to sie raczej ciesz, bo w cenie
              zamawianych mebli nie płacisz za jej utrzymanie i obsługę .....
              moja kuchnia wykonana przez tą firmę kosztowała prawie 20% taniej w porównaniu
              ze studiami kuchennymi i jestem baardzo zadowolona :)))
              pozdrowionka
            • Gość: Kacper Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.acn.waw.pl 13.12.04, 11:11
              Wiesz, zwykle jest tak,że każdy ocenia innych według siebie.
              Widocznie Ty zrobiłabyś tak, ale czy to znaczy, że inni też muszą być
              nieuczciwi? Piszesz, jak sfrustrowana konkurencja, cierpiąca na brak
              klientów ....
              pozdrawiam

Gość portalu: Jadwiga napisał(a):

Tyle pozytywnych opinii na temat tej firmy.Ale co to za firma ,która na stronie

nie podaje adresu?Dzwoniłam do nich i chciałam sie dowiedzieć gdzie mozna
              zobaczyć ich ekspozycje.Odpowiedziano,ze takowej nie posiadają.Dziwne to
              troche.Jak w takim razie podpisuje sie z nimi umowe?Prychodzi pan nie wiadomo
              skąd,podpisujemy umowe na wykonanie mebli i co?Bierze zaliczke?A potem szukaj
              wiatru w polu?Jak to wygląda w praktyce?Pozdrawiam.J.
          • Gość: kaja Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.acn.waw.pl 13.12.04, 11:03
            a Ty co? konkurencja, która zazdrości? zacznij dobrze pracować, to też Cie
            pochwalą :D
            • Gość: QQRYQ Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.aster.pl 13.12.04, 20:16
              nie mowie ze firma andoor jest firma niezetelna tylko pisze ze nie ma za tanich
              mebli. nie zgodze sie z wami ze za 2000 zl to kupuje sie kuchnie ktora po paru
              miesiacach trzeba wymienic. niestety jest tak w polsce ze niektore firmy zeroja
              na naiwnosci klientow. moj kolega tez robi zestawy kuchenne pod zamowienie
              podobnych firm ktore w warszawie maja swoje przedstawicielstwa i zbieraja
              zamowienia od klientow. mowie jedynie bo wiem to od niego ze tacy posrednicy
              doliczaja sobie niekiedy wielokrotnosc tej kwoty ktora zaplacili za zamowione
              meble u stolarza. dam przyklad jest sklep euro albo media markt i oglaszaja sie
              ze maja super tani sprzet agd i rtv. a wystarczy wejsc na strone jakiegos
              sklepu internetowego i ten sam model sprzetu potrafi kosztowac 600 zl taniej.
              ale jak ktos sie sugeruje tylko firma w ktorej kupuje albo patrzy sie ze sklep
              jest w ekskluzywnym centrum handlowym a nie zwraca uwagi na to ze w obydwu
              miejscach proponowana jest ta sama rzecz tyle ze tansza to jego sprawa.
              podsumowujac stolarz moze w hurtowni zamowic wszystkie fronty blaty i plyty z
              jakich robione sa meble do sklepow nie ma tez przewaznie problemu z wymiarami
              wg zyczenia klienta a to ze jego warsztat nie prezentuje sie tak okazale jak
              ekskluzywne sklepy moge jakos przebolec bo wiem ze kupilem to samo co dostal
              bym w nich tyle ze taniej.
    • Gość: gacek Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 09:57
      I co wy na to fani Andoora???!!!! Kliknijcie sobie ten link to Was oświeci!
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=653&w=18497693&a=18550104
      • megi3 Re:do gacek i pozostałej konkurencji 14.12.04, 22:26
        Zupełnie nic, to jedna wielka lipa stworzona przez wściekłą konkurencje i tylko
        tyle. Przecież to widać, że pisząca osoba dokładnie w ten sposób działa.
        Zresztą właściciel firmy Andoor nigdy nie twierdził, że jest producentem, w
        przeciwieństwie do wielu innych pseudoproducentów.
        Natomiast potrafi fantastycznie doradzić i pomóc w ostatecznej decyzji, do tego
        ma świetną ekipę. W sumie Ci ludzie doskonale czują temat i wiedzą, o co chodzi.
        Właśnie za to ich najbardziej cenię. A że drzwi Raumplusa (aluminium seria 400,
        takie właśnie mam)kosztują niewiele drożej od drzwi Komandora w stali, nie
        widziałam powodu zamówić cokolwiek innego. Jeśli pobawisz się na ekspozycjach
        drzwiami różnych firm - zrozumiesz, o czym mówię.
        Krytyka pod adresem Andoora jest zbyt ostra i tendencyjna, by ją odczytać
        inaczej, jak działanie wściekłej konkurencji. Nieładnie pństo postępujecie i w
        ten sposób nie zdobędziecie więcej klientów. Nie tędy droga.
        Pozdrawiam
        • Gość: gacek do megi i pozostałych andoorofanów! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 08:02
          Jak już chyba pisałem wcześniej, ja nie jestem z konkurencji, lecz potencjalnym
          klientem tej firmy. Chodziło mi o to aby dowiedzieć się czegoś o Andoorze od
          ludzi, którzy skorzystali z jego usług. NIe spodziewałem sie tymczasem, takiej
          obrony Cześtochowy tj. Andoora! Czy Anddor Wam płąci za takie słodzenie?? Czy
          rzeczwysićie az tak tanio i dobrze Wam zrobił?
          • Gość: Damian Re: do gacka IP: *.acn.waw.pl 15.12.04, 10:12
            Coś mocno motasz i faktycznie piszesz jak konkurencja tej firmy. Poczytaj
            dokładnie, co piszą wypowiadający się tu ludzie. Wcale z tego nie wynika, że
            Andoor jest super tani. Jestem nieszczęśliwym posiadaczem szafy w wykonaniu
            Wubila - była baardzo tania i drugiej w wykonaniu Andoor - prawie 2 razy
            droższa. Z tym, że Wubil na początek złapał opóźnienie prawie 2 tygodnie, a ich
            montaż to koszmar!!! Prostą szafę, niecałe 2 metry szerokości, montowali 4 dni!
            Przyjeżdzali i okazywało się, że brak im ścianki bocznej, więc nie mogą zacząć,
            następnego dnia, brakowało in jakiejś półki, więc też nie mogą skończyć,
            trzeciego dnia sądziłem, że już koniec problemów, ale drzwi sie nie mieściły.
            Były tylko trochę za długie, wię Pamowie montażyśći muszą je zawieźć do
            skrócenia, bo są lustra. Czwartego dnia się wreszcie udało, nareszcie
            skończyli. Ale ja straciłem 4 dni pracy, a co za tym idzie i sporo kasy!!!!
            Natomiast firma, na której sie wyżywasz przyjechała w terminie, zmontowała
            większą szafę w 1 dzień, pozostawiła po sobie porządek i jeszcze zdążyli
            uszczelnić akrylem dziury przy szafie po Wubilu. A drzwi Raumplus jeżdżą
            zupełnie inaczej, są warte swojej ceny.
            Natomiast ty idź do Wubila, będzie na pewno dużo taniej, tylko weż od razu pare
            dni urlopu, żebyś nie miał takich kłopotów z szefem, jak ja. I nie czepiaj się
            kogoś, z kim pewnie nawet nie rozmawiałeś, powodzenia
          • Gość: Ania Re: do gacka IP: *.acn.waw.pl 15.12.04, 11:15
            A ty jakiej firmy drzwi oferujesz i gdzie masz swoje studio czy wystawę, mam do
            zrobienia gaderobę i szafę. Czy kuchnie też robisz?
            • Gość: do Damiana/Ani... Re: do gacka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 11:29
              NIe jestem wykonawcą!!!! Skąd tak uważacie??!! Globalne nieporozumienie! Ja
              tylko chciałbym zrobić sobie szafę i szukam firmy. Natknąłem się na
              ofertęAnddora, więć po prostu chciałem sprawdzić jakie ludzie mieli wrażęnia po
              kontakcie z tą firmą! Naprawdę nie wiem czemu bierzecie mnie za konkurencję??!!
              Naprawdę jednka czytając poszczególne
              wypowiedzi, odnoszę wrażenie, żę większą cześć pisze ktoś z Andooru!
            • Gość: gacek Re: do Damiana/ ANi/bety/mega ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 11:30
              NIe jestem wykonawcą!!!! Skąd tak uważacie??!! Globalne nieporozumienie! Ja
              tylko chciałbym zrobić sobie szafę i szukam firmy. Natknąłem się na
              ofertęAnddora, więć po prostu chciałem sprawdzić jakie ludzie mieli wrażęnia po
              kontakcie z tą firmą! Naprawdę nie wiem czemu bierzecie mnie za konkurencję??!!
              Naprawdę jednka czytając poszczególne
              wypowiedzi, odnoszę wrażenie, żę większą cześć pisze ktoś z Andooru!
              • Gość: :DDDDD Re: do Damiana/ ANi/bety/mega ... IP: *.acn.waw.pl 15.12.04, 12:02
                ja wrecz odwrotnie, poczytaj sobie wszystko, co napisales, dla mnie jestes
                takim samym wykonawca, ktory dodatkowo prowadzi jakas dziwna walke;
                tylko zastanow sie z kim? jakos nie moge sie tutaj nigdzie dopatrzec wypowiedzi
                pracownikow firmy tego rodzaju, poza twoimi wlasnymi;
                wyluzuj facet, jestes smieszny
                • Gość: gacek Re: DDDDD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 12:10
                  Też jesteś z tej samej kliki! Ciekawe , zę 3/4 wypowiedzi ma adres
                  IP ;icn.waw.pl? Ciekawe, nie?
                  Niech Was Andoor ma w swojej opiece!
                  • Gość: :DDDDD Re: DDDDD IP: *.acn.waw.pl 15.12.04, 12:34
                    to popatrz na inne watki, bedzie wiele identycznych, bo po prostu z tej samej
                    sieci, nawet tego nie potrawisz pojac?
                    • Gość: xxxxx Re: DDDDD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 12:59
                      No comment~! Passe~!
                      • Gość: QQRYQ nie chwalcie tak andora IP: *.aster.pl 16.12.04, 11:09
                        to jeszcze raz ja. niektorzy widze ze powoluja sie najakosc zamykania drzwi
                        przesuwnych to jak pracuja na szynach. wiec odpowiadam ze sa rozne wozki i
                        szyny na rynku ktore mozna kupic i ktore w jakim kolwiek zleceniu moze
                        zamontowac przecietny stolarz. nie ma na rynku takich rozwiazan andora ktorych
                        nie moglby kupic stolarz w hurtowni. wszystko zalezy tu od ceny za jaka chcemy
                        kupic dany element. moim zdaniem obydwie firmy wilbud i andor sadzac po
                        wypowiedziach sa drogie i narzucaja ogromne marze. andor uzywa lepszych
                        prowadnic i innych elementow wykonczenia co nie znaczy ze u przecietnego
                        stolarza nie bedzie mozna zamowic tego samego tylko ze za wiele nizsza cene. to
                        jest moje zdanie.
                        • Gość: kukuryka Re: QQRYQ IP: *.acn.waw.pl 16.12.04, 15:49
                          o czym ty piszesz czlowieku, przeciez te firmy niczego nie produkuja, tak samo
                          jak cala masa pozostalych z wystawami, studiami czy bez i co najmniej polowa
                          mieniaxych sie producentami tez nigdy niczego nie produkowala;
                          pomysl wreszcie logicznie, a dojdziesz do wniosku, ze piszesz bzdury;
                          malo tego nikt, nic i nigdzie nikmu nie kaze kupowac, a zwlaszcza tobie!!!
                          przeciez piszesz jasno i wyraznie, jaka lipe wciskasz swoim klientom;
                          poczytaj sobie wreszcie, co jest napisane na stronach roznych firm;
                          wowczas dowiesz sie wreszcie, ze producentow jest zaledwie kilku;
                          nie udawaj klienta "pseudoproducencie" i nie wmawiaj nikomu, ze pracujesz za
                          darmo, bo nikt w to nie uwierzy
                          • Gość: kukuryka Re: QQRYQ IP: *.acn.waw.pl 16.12.04, 15:55
                            powiem ci jeszcze jedno, gdybys nie wiedzial
                            jezeli ktos w jakiejs firmie cokolwiek zamowil i jest z tego i z wykonania
                            zadowolony, to na pewno nie bedzie szukal takiego wynalazka, niewiadomo skad,
                            jak ty;
                            zebys znowu zle nie skumal - powyzsze dotyczy absolutnie kazdej firmy i nie
                            odnosi sie imiennie do zadnej;
                            jednym slowem prostaczku pisze ogolnie, to samo dotyczy mojego wczesniejszego
                            posta;
                            natomiast sam jak nie potrafisz, to nie pchaj sie na afisz, bo sie potluczesz :D
                            • Gość: QQRYQ Re: QQRYQ IP: *.aster.pl 16.12.04, 20:27
                              to ja nie wiem o co ci chodzi. powiem tak sam osobiscie nie jestem stolarzem
                              tylko zamawialem u znajomego stolarza meble do kuchni. sam piszesz ze zadna z
                              powyzej wymienionych firm nie jest bezposrednim producentem tak wiec firmy te
                              zamawiaja meble u stolarza. tak wiec sa tylko posrednikami ktorych musisz
                              oplacic i utrzymac ich biznes tylko dlatego ze posrednicza miedzy toba a
                              zakladem stolarskim. pozatym zrozum w koncu ze wszystkie meble tak w tych
                              drozszych jak i tanszych firmach sa robione z materialow ktore stolarz kupuje w
                              hurtowni (moge cie zapewnic ze maja wszystkie kolory wzory i ksztalty).na
                              koniec powiem ci ze wiekszosc produkcji mojego znajomego zamawiaja wlasnie
                              takie firmy ktore funkcjonuja w calej warszawie a ich zadaniem jest tylko
                              sciagniecie klienta. nie robia tego oczywiscie za darmo zdzierajac bardzo
                              wysoka marze na takich co u nich kupuja. to by bylo na tyle wyjasnienia.
                              • Gość: beti-psucholog Re: QQRYQ IP: *.devs.futuro.pl 16.12.04, 21:45
                                no muszę się odezwać, chociaż postanowiłam wczesniej juz nie pisać w tym wątku,
                                uznając, że nie ma sensu i narażając się na zarzut, iż jestem dealerem jakiejs
                                firmy. Wnikliwie analizując treść tych listów stwierdzam, że qqryq nie jest ani
                                producentem, ani wykonawcą ani przedstawicielem firmy montującej szafy.
                                Natomist cały ten wątek jest jakąs tam reklamą andoora w myśl zasady: "dobrze
                                lub źle, najważniejsze mówić". Jesli ktoś ma ochotę zamówić coś w tej firmie
                                Andoor, przecież nikt tego nie zabroni, kwoty za usługę i jakość każdy oceni
                                sam według swego gustu, wiedzy i mozliwości finansowych. Miałam podobny dylemat
                                kilka dni wczesniej, co pewnie wniklwi czytelnicy zauważą, nie wybrałam Andoora
                                z przyczyn, które też opisałam i myslę, że spokojnie można zakończyć rozmowy na
                                jej temat . Pozdrawiam wszytkich.
                              • nefryt1 Re: QQRYQ 17.12.04, 00:23
                                przygladam sie od pewnego czasu temu watkowi i widze, ty i beti gracie chyba
                                jednak w tej samej druzynie, pewnie ten znajomy za takie numery wiecej wam
                                placi, ale to nie moja sprawa;
                                natomiast wkurza mnie jak ktos przytacza czyjas wypowiedz przekrecona, celowo
                                zmieniajac jej sens!!!
                                kukuryka nie napisal powyzej wymienione, a wszystkie w sensie ogolnym i mial
                                racje, bo tak jest z twoim znajomym wlacznie
                                ty albo nie rozumiesz, co czytasz, albo celowo rzniesz glupa
                                jak duzo firm juz tak obrobiles, duzo ci odpalil za to szef?
                                do tego nie majac bladego pojecia o sieciach komputerowych i metodach ukrywania
                                numeru IP w celu unikniecia lub zminimalizowania ataku hakerow, usilujesz
                                zasugerowac, ze to ta sama osoba
                                to, co piszesz na ten temat jest oznaka totalnego ignoranctwa w tej kwestii,
                                bowiem w kazdej wiekszej sieci komputerowej znajdziesz co najmniej kilkaset
                                tysiecy IP ukrytych wlasnie w ten sposob
                                jesli masz znajomego informatyka, niech cie uswiadomi w tymze zakresie i nie
                                wypisuj bredni, bo osmieszasz sie w ten sposob

przeszkadza tobie, ze zadowoleni klienci kogos pochwala na forum? zakazu chyba
                                nie bylo, no tak, ale w pewnym sensie chwala akurat twoja konkurencje, a to
                                pewnie dla ciebie jak sol w oku

na zakonczenie dodam, ze aby uniknac kontaktu z takim indywiduum, jak ty
                                zadzwonilem wlasnie do tej, plugawionej przez ciebie, odsadzanej od czci i
                                wiary firmy i odnioslem bardzo pozytywne wrazenie, zadzwonilem tez do Raumplusa
                                ku twojemu rozczarowaniu, podali mi dokladnie te same ceny za drzwi, wiec nie
                                wciskaj forumowiczom, ze Andoor zdiera jakis haracz
                                to jest kompletna brednia, malo tego, znaja doskonale ta firme od wielu lat
                                tak wiec nie wypisuj glupot pospolu z beti, bo uwierzyc moga w to tylko glupcy
                                juz w rozmowie widac, ze ci ludzie znaja sie na rzeczy, a najwazniejsze jest
                                to, ze potrafia swietnie doradzic, bowiem juz z projektow widac, ze wszystko
                                bedzie funkcjonalne, a i zaproponowana kolorystyka jest dobrze wkomponowana w
                                pomieszczenia
                                to by bylo tyle i nie staraj sie kijem zawrocic wisly, dzialanie z gory skazane
                                na niepowodzenie
                                • Gość: QQRYQ BETI jedynie trzeżwomyśląca osoba IP: *.aster.pl 17.12.04, 14:23
                                  w przeciwienstwie do NEFRYTA ktory jest jakims frustratem. po pierwsze jak BETI
                                  wczesniej zdazyla zauwazyc nie jestem ani zadnym sprzedawca ani producentem
                                  mebli. pisze poprostu z doswiadczenia osoby ktora meble kuchenne zamowila u
                                  znajomego w zakladzie stolarskim. po drugie nie musze i nie mam powodu ukrywac
                                  swojego adresu IP ani niczego innego przed innymi ludzmi. co do firmy andoor i
                                  innych firm tu wymienionych wcale nie sadze ze maja zle wykonanie swoich
                                  produktow albo tez zla obsluge klienta ale nie oznacza to ze nie mogliby byc
                                  tansi. a wiem ze mogliby to zrobic znam cene materialow potrzebnych do
                                  zrobienia takiej kuchni. NEFRYT jak wiesz pewnie nie tylko firma ANDOOR potrafi
                                  zrobic szafki do kuchni. kozystaja pewnie z uslug jakiegos zakladu
                                  stolarskiego , elementy kupuja w hurtowniach wiec nie maja nic czego inni nie
                                  potrafiliby zrobic. roznica jest tylko w cenie a tu uwazam ze maja wysoka marze
                                  na swoje uslugi wiec nie wiem czemu tak sie plujesz.
                                  • Gość: ..... Re: BETI jedynie trzeżwomyśląca osoba IP: *.acn.waw.pl 17.12.04, 15:17
                                    to ty chyba jestes slepy, aster.pl to tylko nazwa sieci, w ktorej jestes, a nie
                                    twoj indywidualny adres IP!!!! masz tak samo ukryty adres IP, jak inni
                                    ignorancie, czyli jestes taki sam anonim
                                    czy mozna kupic, czy nie, to nie jest istotne, trzeba jeszcze wiedziec jak to
                                    wszystko poskladac, zeby bylo ladnie, estetycznie, w miare oryginalnie,
                                    funkcjonalnie, pasowalo do reszty wnetrza i nie rozpadlo sie po paru miesiacach
                                    trzeba jeszcze miec czym to wszystko dopasowac, poskladac i przymocowac do scian
                                    chcesz to zrobic jakas wiertareczka-zabawka z marketu za 30 zeta? chyba cie
                                    pogielo
                                    lepiej pilnuj swojego nosa, a nie zagladaj komus do kieszeni
                                    moze powalczysz z podobna energia z fiskusem, zeby nie byl taki pazerny
                                    wbij sobie jeszcze do swojego glupiego lba, ze nie kazdy na ochote i czas sie
                                    bawic z montazem mebli
                                    nie mam nic wspolnego z wymienionymi i innymi tego typu firmami
                                    jestem postronnym obserwatorem, z zawodu muzykiem i o jakichkolwiek sprawach
                                    technicznych nie mam bladego pojecia
                                    a taka wiertafke kupilem, bo chciale zrbic dziure w scianie, ale do niczego sie
                                    nie nadawala, wiec ja wyrzucilem; dziure zrobil fachowiec z administracji
                                    frustratem i pieniaczem jestes na pewno, w przeciwienstwie do Nefryta1, ktory
                                    nie wypisuje takich bredni jak ty
                                    uwazasz go za kolejnego wroga nr 1 bo mysli inaczej niz ty?

• Gość: QQRYQ do "........." IP: *.aster.pl 17.12.04, 17:11
                                      co do adresow IP i innych takich spraw to sie nawet nie interesuje jak mnie
                                      widac w necie i czy komukolwiek albo mnie zalezy na adresie osoby z ktora
                                      rozmawiam. nie kaze nikomu ciac plyt na wymiar zrobi to stolarz , ktory pozniej
                                      posklada tez szafki w calosc. co do zamontowania gotowych szafek na scianie
                                      mozna wynajac po o wiele nizszych kosztach czlowieka ktory to zrobi ( skoro
                                      ktos jest takim nieudacznikiem i nawet sam nie potrafi wywiercic w scianie
                                      dziury- moze to nie wina wiertarki ) w postach zwracalem uwage tylko na to ze
                                      taki punkt przyjmujacy zamowienia w jakims salonie to tylko zbedny posrednik
                                      ktory u stolarza zamowi meble , zaplaci za ciebie tez pracownikom ktorzy
                                      powiesza ci je na scianie i na koniec doliczy sobie solidna marze dla siebie .
                                      jak uwazasz ze sam nie potrafisz nic zrobic tylko chcesz wszystkim placic
                                      dookola to twoja sprawa ale moze inni sa bardziej sprawni technicznie i przez
                                      to zaoszczedza sporo pieniazkow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka