GoĹÄ: ghost IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 07:40 PRzymierzam sie do zrobienia szaf w tym wnękowej i może coś jeszcze. KOrzystaliście może z usług tej firmy? Czy dobrze i trwale wykonują swoje wyroby? Czy są drodzy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
megi3 Re: ANDOOR - znacie ich? 26.11.04, 12:55 tak, dostalam na nich namiary od znajomych, robili u nich szafy i spodobało mi sie wykonanie, wiec zamówiłam też szafe oraz kuchnie i jestem zadowolona :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ghost Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 07:54 A jak przedstawiają się jakościowo i cenowo? Wg moich informacji jakość-ok, cenowo niezbyt tanio? Odpowiedz Link Zgłoś
megi3 Re: ANDOOR - znacie ich? 30.11.04, 05:31 wiec jesteś w błędzie, cenowo są również na przyzwoitym poziomie .... zreszta czy słyszałeś, żeby ktoś kiedykolwiek kupił mercedesa za cenę syrenki??? bo ja nie :))) znam takich, co tanio kupują, tylko tak jakoś dziwnie wychodzi, że jest akurat dokładnie odwrotnie, bo zwykle dwa razy kupują wiec ja wolę zapłacić może nieco więcej dziś, ale kupić raz i cieszyć się nabytkiem długo w tym kontekście jest więc to tania firma, bowiem stosują najlepsze materiały i wszysto działa fantastycznie, nie znajdziesz u nich żadnych podróbek i tak trzymać Andoor a telewizor jaki sobie kupisz? tani czy markowy? ja zawsze markowy, bo tani jest do d..., a że kosztuje więcej....., no cóż coś za coś :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
megi3 Re: ANDOOR - znacie ich? 30.11.04, 05:41 w takim razie zamów sobie coś w Wubilu, podobno robią super tanio no i mój kolega z pracy sie skusił, nawet się śmiał ze mnie, że przepłaciłam .... tyle, że brał w sumie 3 albo 4 dni urlopu do jednej małej szafy!!!! bo ekipie stale czegoś brakowało, a na koniec się okazało, że drzwi mieli za duże, a jakość? totalne dno wiesz co powiedział? nigdy wiecej super tanich firm, jego reklamacje dokładnie olewają, no i przymierza sie zamówić nową szafe, bo na tą patrzeć nie może....; a stoi dopiero niecały miesiąc!!!!! zgadnij , gdzie zamawia? tak, poprosił mnie o namiary na Andoora a teraz powiedz, kto zapłacił w sumie taniej? on, robiąc drugi raz to samo czy ja, robiąc tylko raz??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gacek Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 08:20 WIesz co Megi3? Podejrzewam, że nie jesteś zwykłym użytkownikiem wyrobów Andoor tylko po prostu ich wykonawcą tudzież pracownikiem! Ja chciałem opinię użytkowników, a nie autoreklamę i to jeszcze jaką agresywną!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewaes Re: ANDOOR - znacie ich? 30.11.04, 15:13 Popieram opinię Megi3. I nie podejrzewam, że jest pracownikiem Andooru, bo oni nie muszą sobie robić takiej reklamy. Kupiłam od nich meble kuchenne i dwie szafy wnękowe (sypialnia i przedpokój). Najbardziej podobało mi się, że od etapu projektu byli bardzo dokładni i sugerowali co można zmienić żeby było taniej, a czego nie radzą zmieniać (mieliśmy ograniczone fundusze). Po kilku tygodniach w jednej szafie przesunął się zamykacz - panowie przyjechali i poprawili (powiedzieli tez dlaczego się przesunął i co zrobić jesli przesunie się jeszcze raz). Mój mężczyzna zauważył, że jedna szuflada w kuchni wystaje jakiś 1 mm od płaszczyzny szafek. Panowie przyjechali, rozmontowali całą szufladę, dodali jakieś relingi (szuflada byla glęboka) i teraz jest OK. Przy urządzaniu mieszkania przewinęło nam się kilka ekip. Tylko dwie polecam z pełną odpowiedzialnością i właśnie jedną z nich jest Andoor. I nie jestem ich pracownikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ewaes Re: ANDOOR - znacie ich? 30.11.04, 15:28 I żeby nie być gołosłowną na stronie www.republika.pl/andoor są zdjęcia mojej kuchni. Duże zdjęcie ze srebrną lodowką, a z małych zdjęć w 5 rzędzie, zdjęcia 4 i 5. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gacek Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 07:24 Równie dobrze może to być po prostu twoje dzieło! COś badzo ich chwalicie. Wg mojej wiedzy są drodzy i wcale nie powiedziałbym, żęby proponowali tańńśze rozwiązania, wręcz na odwrót! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rafi Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.acn.waw.pl 01.12.04, 15:25 Opowiadasz bzdury gacek!!! ja za swoją szafe z drzwiami w okuciach stalowych o szerokości 222 cm zapłaciłem 1990 zł, czyli prawie tyle, co w ich przykładowej wycenie na stronie w necie, a jest przecież szersza od tamtej o ponad 20 cm!!! wiec nie wypisuj głupot na ich temat - nie zasłużyli sobie na to!!!! Wręsz przeciwnie, można o nich wypowiadać się tylko w samych superlatywach. Są wyjątkowo solidni i dbają o szczegóły. Kolega, u którego później robili szafy również jest bardzo zadowolony, do tego wyszło taniej, niż w innych firmach. Więc najprawdopodobniej zacząłeś wymyślać różne dziwne i drogie rzeczy, to i wyszło drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rafi Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.acn.waw.pl 01.12.04, 15:34 I żeby nie było nieporozumień wymieniona kwota 1990 zł zawiera również montaż tej szafy i nie jest to wyssane z palca!!! Nie jestem też ich pracownikiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gacek Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 07:07 DObra spokojnie,! Ja tylko chciałem się dowiedzieć czy ich oferta cenowea rzeczywiście jest dość korzystna tak jak czytałem gdzieś w necie. Co do jakości nie znalazłęm raczaj złych komentarzy. PRzymierzam się właśnie do kontaktu z nimi, bo chciałbym zrobić sobie szafę. Widzę, żę firma ma swoich zadowolonych klientów i to jest miłe. Pozdros 4all, bez urazy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zygfryd Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.gts.pl 01.12.04, 10:18 A mozesz napisać ile kosztowała cie ta kuchnia? Odpowiedz Link Zgłoś
ewaes Re: ANDOOR - znacie ich? 06.12.04, 15:45 nie wiem, czy to było do mnie, ale chyba nikt więcej o kuchni nie pisał :-) zamawialiśmy kuchnię i dwie szafy z drzwiami przesuwanymi z dwoma mniejszymi szafkami. Całość wyszła ok. 14 tys. z czego połowę kosztowała kuchnia (fornir czereśniowy, 3 szuflady z domykaczami, dwie szafki otwierane do góry- zawiasy hydrauliczne, reszta zwykłe szafki bez bajerów typu cargo, uchwyty z Dactera za ok. 10 zł za sztukę, fornirowane tylko fronty). Odpowiedz Link Zgłoś
beba_a Re: ANDOOR - znacie ich? 08.12.04, 20:28 a jak się ma ta chwalona firma do szaf Komandora? ja uzytkuję w chwili obecnej dwie z Komandora, ale do nowego mieszkania chciałabym dwie inne, więc nie wiem, czy kusić się finansowow na tę Andoor czy może innej firmy? Indesit czy jakoś podobne brzmiącej..... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jorgus Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.acn.waw.pl 09.12.04, 02:34 o ile mi wiadomo nie ma takich systemow, a najlepiej sie skusic na Wubil, jest na pewno sporo tanszy i jak moja znajoma, rowniez na pewno bedziesz miec dosc Wubila na zawsze :D Odpowiedz Link Zgłoś
ewaes Re: ANDOOR - znacie ich? 09.12.04, 12:40 jeśli chodzi o porównanie Komandora z Raumplusem w moim przypadku wystarczyła wizyta w salonach obydwu firm. Bez żenady przesuwałam drzwi w szafach, opierałam się o nie, trzaskałam bez opamiętania ;-) Po tych wizytach bez zastanowienia wybrałam Raumplus i jestem z niego teraz bardzo zadowolona. W Komadnorze bardzo denerwowalo mnie wrażenie, że drzwi przesuwane nie są stabilne, wydawało mi się, że w momencie przesuwania drzwi są luźne w szynach i drzwi tak jakby drżą (nie wiem czy to dobre okreslenie). Odpowiedz Link Zgłoś
issey.miyake do ewas:-) kuchnia ANDOOR 09.01.05, 17:57 czesc, bardzo mi sie twoja kuchnia spodobala. mozesz mi powiedziec jaki kolor maja szafki? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gacek Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 13:01 Wynika z tego, iż Raum+ bije wszystko na głowę! Czyż to nie brzmi jak bajka? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lolek Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.acn.waw.pl 10.12.04, 02:55 nie ma takiej firmy, jest natomiast Raumplus; kpij sobie, a za pare lat posmieje sie z ciebie, jak bedziesz szukac nowych drzwi do swojej szafy, ja natomiast nie mam problemu z szafa Raumplusa od prawie 10 lat, wszystko chodzi jak w szwajcarskim zegarku i wiem, ze pochodzi jeszcze dlugo :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gacek Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 07:28 Posumowująć: ANDOOR to po prostu rewelacja! Żadnych reklamacji, ludziska szczęśłiwe z RaumPlusów! No żyć , nie umierać! Możę i ja się tam zgłoszę! Skoro tak dobrze robią! SKórę zdejmą, ale szafa wszystko przetrwa:))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jadwiga Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 11.12.04, 22:46 Tyle pozytywnych opinii na temat tej firmy.Ale co to za firma ,która na stronie nie podaje adresu?Dzwoniłam do nich i chciałam sie dowiedzieć gdzie mozna zobaczyć ich ekspozycje.Odpowiedziano,ze takowej nie posiadają.Dziwne to troche.Jak w takim razie podpisuje sie z nimi umowe?Prychodzi pan nie wiadomo skąd,podpisujemy umowe na wykonanie mebli i co?Bierze zaliczke?A potem szukaj wiatru w polu?Jak to wygląda w praktyce?Pozdrawiam.J. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: QQRYQ Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.aster.pl 11.12.04, 23:57 drogi gacku zamow sobie te meble do kuchni i szafe u stolarza . mowie szczerze. moze wymienione tu firmy sa dobre ale napewno nie tanie. to tak jak ze sprzetem agd w sklepie niby tanio ale w internecie mozna kupic o 600 zl taniej ten sam produkt. mnie osobiscie kuchnie robil znajomy mam ja od kilku lat i nie narzekam. w nowym mieszkaniu tez zamowie wszystko u niego. robi w takich wymiarach jak chce z czego chce i jakie chce do tego dodatki( uchwyty,zawiasy). mowienie ze ktos dal za szafe 2000 albo za szafy z kuchnia 14 tys jest smieszne. ten znajomy stolarz tez robi meble pod zamowienie takich firm ktore w calej warszawie poluja na klientow i doliczaja sobie pozniej bajonskie sumy za obsluge takiego klienta. np fornirowane przody do drzwiczek kosztuja 200 zl m2. cala kuchnia wyniosla mnie 2000 zl to tyle co za opisywana szafe. dla niedowiarkow napisze ze plyta w wymiarach 2,70x3,00 kosztuje ok 200-300zl a z takiej plyty wyjdzie juz kilka szafek prawda. dobry stolarz zrobi ci wiec taka szafe z drzwiami z plyty albo lustra napewno taniej niz w takich sklepach. ps.bylem zainteresowany drzwiami przesownymi chowanymi w sciane najtanszy system na rynku 1000zl a u kolegi takie same rolki i szyny to koszt 50 zl za metr bierzacy doliczajac jeszcze plyte na drzwi wyjdzie ok 300zl. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kacper Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.acn.waw.pl 13.12.04, 11:15 I pewnie wygląda to wszystko jak totalne badziewie z czasów króla "Ćwieczka" pozdrawiam drogi gacku zamow sobie te meble do kuchni i szafe u stolarza . mowie szczerze. moze wymienione tu firmy sa dobre ale napewno nie tanie. to tak jak ze sprzetem agd w sklepie niby tanio ale w internecie mozna kupic o 600 zl taniej ten sam produkt. mnie osobiscie kuchnie robil znajomy mam ja od kilku lat i nie narzekam. w nowym mieszkaniu tez zamowie wszystko u niego. robi w takich wymiarach jak chce z czego chce i jakie chce do tego dodatki( uchwyty,zawiasy). mowienie ze ktos dal za szafe 2000 albo za szafy z kuchnia 14 tys jest smieszne. ten znajomy stolarz tez robi meble pod zamowienie takich firm ktore w calej warszawie poluja na klientow i doliczaja sobie pozniej bajonskie sumy za obsluge takiego klienta. np fornirowane przody do drzwiczek kosztuja 200 zl m2. cala kuchnia wyniosla mnie 2000 zl to tyle co za opisywana szafe. dla niedowiarkow napisze ze plyta w wymiarach 2,70x3,00 kosztuje ok 200-300zl a z takiej plyty wyjdzie juz kilka szafek prawda. dobry stolarz zrobi ci wiec taka szafe z drzwiami z plyty albo lustra napewno taniej niz w takich sklepach. ps.bylem zainteresowany drzwiami przesownymi chowanymi w sciane najtanszy system na rynku 1000zl a u kolegi takie same rolki i szyny to koszt 50 zl za metr bierzacy doliczajac jeszcze plyte na drzwi wyjdzie ok 300zl. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: QQRYQ dp MEGI I EWAES IP: *.aster.pl 12.12.04, 00:12 nawet nie wiecie ile zescie przeplacily za te meble do domu. to ze robia solidnie to nie znaczy ze tanio. przeciez 80 % takiej szafy sklada sie z plyt ktore kupic mozna w hurtowni we wszystkich wzorach i kolorach za cene ok 200zl za plyte o wymiarach prawie 3x3 metry. wiec samemu mozna obliczyc ile takich plyt potrzeba do wykonania szafy albo szafek do kuchni. schemat jest taki: firma szuka klienta (frajera bez urazy) sa mili w obslodze klient zglasza zamowienie oni jada z zamowieniem do stolarza ktory przycina im plyty pod konkretny wymiar placa mu ok 2000 zl jada do klienta skladaja do kupy wszystko w milej i grzecznej atmosferze (bo kto bedzie sie krzywo patrzyl na kogos kto mu daje zarobic niezle) biora od niego 14 tys zl ( jeszcze dorzuca cos gratis jakies lepsze uchwyty albo cos w tym stylu) i wychodza zadowoleni. zrozum ze oni nie biora tych czesci do szaf z kosmosu tylko ze sklepow i sa one dostepne tam po o wiele nizszych cenach. tak samo jest ze sklepami ze sprzetem agd ( euro, max media) tam tez ludzie uwazaja ze robia dobry interes a wystarczy przejrzec oferty internetowych sklepow i okazuje sie ze ten sam produkt kosztuje 600 zl taniej ( wiem bo sprawdzalem na przykladzie pralek i lodowek). wiec troche bardziej pesymistycznie podchodzcie dziewczyny do zachwalania czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
beba_a Re: dp MEGI I EWAES 12.12.04, 19:21 QQryQ daj namiary do swojego kolegi, ja chetnie z nim umówię się co do szaf, kore muszę zrobić, a w O-W czy podobnie pbrzmiącej wyliczyli mi dziś 7 tysięcy! Mm pytanie do tych osób, który rozbiły w Andoor, ma ta firma jakiegoś przedstawiciela lub z kim trzeba się kontaktować, żeby przyjechał zrobić obmiar? Ja również nie zauważyłam na ich stronie www żadnego adresu.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: QQRYQ Re: dp MEGI I EWAES IP: *.aster.pl 12.12.04, 20:12 beba nie wiem po pierwsze z jakiego miasta jestes i czy bys miala blisko. pozatym wystarczy ze pojdziesz i zamowisz to bezposrednio w najblizszym zakladzie stolarskim ktory tnie plyty a nie w firmie ktora ma jakies przedstawicielstwo i tylko posredniczy w sprzedazy. takich zakladow jest tysiace wystarczy wziasc panorame firm. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: :DDDDD Re: dp beba_a IP: *.acn.waw.pl 13.12.04, 11:26 jeżeli szukasz firmy z adresem, to wędruj po studiach i ekspozycjach i płać te 7000 jeśli dobrze widziałem, to są na ich stronie telefony Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kacper Re: dp MEGI I EWAES IP: *.acn.waw.pl 13.12.04, 11:21 QQRYQ chyba jesteś kolejnym sfrustrowanym konkurentem cierpiącym na brak klientów, ale jeśli w ten sposób robisz meble, to się nie dziw. Forniru w garażu nie da sie zrobić dobrze - wyjdzie z tego badziewko za (ile napisałeś?) .... a tak całe 200 zeta. Jakoś nie widzę powodu aż tyle płacić za niedorubę, wolę znacznie więcej za przyzwoicie wykonane meble. Przynajmniej nie trzeba się wstydzić przed znajomymi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewaes Re: do QQRYQ 13.12.04, 11:45 QQRYQ, masz calkowitą rację. Stolarz takie (powiedzmy, że takie) meble zrobilby za połowę ceny, którą zapłaciłam. Niestety ja nie znalazlam stolarza, który mialby konkurencyjne ceny i wzbudził moje zaufanie (!). Sama, kupując płyty i dając do pocięcia pewnie zrobiłabym te meble jeszcze taniej :-) Tylko, że ja o tym nie mam zielonego pojęcia. Nie umiem tego zrobić, więc się za to nie biorę ;-) Nie mam czasu chodzić i szukać (nikt nie zaproponuje mi takich samych cen jakie mają firmy, które zamawiają u hurtowników ciągle), nie mam odpowiednich narzędzi. Andoor nie był jedyną firmą jaka wyceniała nam szafy i kuchnię. Były firmy, które bardziej niż mierzenie interesowalo ile za to, czy za tamto w mieszkaniu zapłacilismy, były takie, które nie przychodziły na umówioną wizytę, były takie, które nie przedstawiały projektu w terminie. Być może źle szukałam, ale niewiele firm chciało mi mi zrobić fornirowany front oszklony (wiekszość wolała w aluminiowej ramie). Tak więc Andoor nie był wybrany przypadkowo i nie była to decyzja chwili, a raczej miesięcy. PS. Podsumowując jestem zadowolona z Andoora i wcale nie twierdzę, że są tani. Po prostu jestem zadowolona. Nikomu nie każę kupować czegokolwiek u nich, bo każdy ma swój rozum i swoje priorytety. Dla mnie ważna była jakość, solidność, dokładność, a dopiero potem cena i właśnie to dostałam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: facet Re: do QQRYQ IP: *.acn.waw.pl 13.12.04, 13:12 brawo ewaes, wlasnie o to chodzi!! jaka satysfakcja z niskiej ceny, skoro otrzymujesz nie to, czego oczekujesz i nie takiej jakosci??? dla mnie osobiscie zadna zwykle konczy sie na tym, ze wkrotce zamawiasz nowe meble, szukasz znowu tanio i ponownie wychodzi, ze to nie to i nie tak tylko po co? zawsze tak bylo, jest i bedzie, ze kto tanio kupuje, dwa razy kupuje (czasem nawet wiecej bo nie wyciaga wniskow) po podsumowaniu zawsze musi wyjsc sporo drozej czy ktos widzi w tym sens? ja nie widze, dlatego tez wole zapłacic wiecej i nie miec problemow w sumie wychodze na tym bardzo dobrze w przeciwienstwie do wielu moich znajomych; nie dotyczy to tylko mebli, ale wszystkiego; niemniej jest to wylacznie indywidualna decyzja kazdego z nas pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lajla Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.acn.waw.pl 13.12.04, 02:27 wypisujesz bzdury, bo gdyby tak bylo, jak sugefujesz, to czy byliby zadowoleni klienci Andoora? Raczej wątpię ..... a jeśli nie mają ekspozycji czy wystawy, to sie raczej ciesz, bo w cenie zamawianych mebli nie płacisz za jej utrzymanie i obsługę ..... moja kuchnia wykonana przez tą firmę kosztowała prawie 20% taniej w porównaniu ze studiami kuchennymi i jestem baardzo zadowolona :))) pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kacper Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.acn.waw.pl 13.12.04, 11:11 Wiesz, zwykle jest tak,że każdy ocenia innych według siebie. Widocznie Ty zrobiłabyś tak, ale czy to znaczy, że inni też muszą być nieuczciwi? Piszesz, jak sfrustrowana konkurencja, cierpiąca na brak klientów .... pozdrawiam Gość portalu: Jadwiga napisał(a): Tyle pozytywnych opinii na temat tej firmy.Ale co to za firma ,która na stronie nie podaje adresu?Dzwoniłam do nich i chciałam sie dowiedzieć gdzie mozna zobaczyć ich ekspozycje.Odpowiedziano,ze takowej nie posiadają.Dziwne to troche.Jak w takim razie podpisuje sie z nimi umowe?Prychodzi pan nie wiadomo skąd,podpisujemy umowe na wykonanie mebli i co?Bierze zaliczke?A potem szukaj wiatru w polu?Jak to wygląda w praktyce?Pozdrawiam.J. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kaja Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.acn.waw.pl 13.12.04, 11:03 a Ty co? konkurencja, która zazdrości? zacznij dobrze pracować, to też Cie pochwalą :D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: QQRYQ Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.aster.pl 13.12.04, 20:16 nie mowie ze firma andoor jest firma niezetelna tylko pisze ze nie ma za tanich mebli. nie zgodze sie z wami ze za 2000 zl to kupuje sie kuchnie ktora po paru miesiacach trzeba wymienic. niestety jest tak w polsce ze niektore firmy zeroja na naiwnosci klientow. moj kolega tez robi zestawy kuchenne pod zamowienie podobnych firm ktore w warszawie maja swoje przedstawicielstwa i zbieraja zamowienia od klientow. mowie jedynie bo wiem to od niego ze tacy posrednicy doliczaja sobie niekiedy wielokrotnosc tej kwoty ktora zaplacili za zamowione meble u stolarza. dam przyklad jest sklep euro albo media markt i oglaszaja sie ze maja super tani sprzet agd i rtv. a wystarczy wejsc na strone jakiegos sklepu internetowego i ten sam model sprzetu potrafi kosztowac 600 zl taniej. ale jak ktos sie sugeruje tylko firma w ktorej kupuje albo patrzy sie ze sklep jest w ekskluzywnym centrum handlowym a nie zwraca uwagi na to ze w obydwu miejscach proponowana jest ta sama rzecz tyle ze tansza to jego sprawa. podsumowujac stolarz moze w hurtowni zamowic wszystkie fronty blaty i plyty z jakich robione sa meble do sklepow nie ma tez przewaznie problemu z wymiarami wg zyczenia klienta a to ze jego warsztat nie prezentuje sie tak okazale jak ekskluzywne sklepy moge jakos przebolec bo wiem ze kupilem to samo co dostal bym w nich tyle ze taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gacek Re: ANDOOR - znacie ich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 09:57 I co wy na to fani Andoora???!!!! Kliknijcie sobie ten link to Was oświeci! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=653&w=18497693&a=18550104 Odpowiedz Link Zgłoś
megi3 Re:do gacek i pozostałej konkurencji 14.12.04, 22:26 Zupełnie nic, to jedna wielka lipa stworzona przez wściekłą konkurencje i tylko tyle. Przecież to widać, że pisząca osoba dokładnie w ten sposób działa. Zresztą właściciel firmy Andoor nigdy nie twierdził, że jest producentem, w przeciwieństwie do wielu innych pseudoproducentów. Natomiast potrafi fantastycznie doradzić i pomóc w ostatecznej decyzji, do tego ma świetną ekipę. W sumie Ci ludzie doskonale czują temat i wiedzą, o co chodzi. Właśnie za to ich najbardziej cenię. A że drzwi Raumplusa (aluminium seria 400, takie właśnie mam)kosztują niewiele drożej od drzwi Komandora w stali, nie widziałam powodu zamówić cokolwiek innego. Jeśli pobawisz się na ekspozycjach drzwiami różnych firm - zrozumiesz, o czym mówię. Krytyka pod adresem Andoora jest zbyt ostra i tendencyjna, by ją odczytać inaczej, jak działanie wściekłej konkurencji. Nieładnie pństo postępujecie i w ten sposób nie zdobędziecie więcej klientów. Nie tędy droga. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gacek do megi i pozostałych andoorofanów! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 08:02 Jak już chyba pisałem wcześniej, ja nie jestem z konkurencji, lecz potencjalnym klientem tej firmy. Chodziło mi o to aby dowiedzieć się czegoś o Andoorze od ludzi, którzy skorzystali z jego usług. NIe spodziewałem sie tymczasem, takiej obrony Cześtochowy tj. Andoora! Czy Anddor Wam płąci za takie słodzenie?? Czy rzeczwysićie az tak tanio i dobrze Wam zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Damian Re: do gacka IP: *.acn.waw.pl 15.12.04, 10:12 Coś mocno motasz i faktycznie piszesz jak konkurencja tej firmy. Poczytaj dokładnie, co piszą wypowiadający się tu ludzie. Wcale z tego nie wynika, że Andoor jest super tani. Jestem nieszczęśliwym posiadaczem szafy w wykonaniu Wubila - była baardzo tania i drugiej w wykonaniu Andoor - prawie 2 razy droższa. Z tym, że Wubil na początek złapał opóźnienie prawie 2 tygodnie, a ich montaż to koszmar!!! Prostą szafę, niecałe 2 metry szerokości, montowali 4 dni! Przyjeżdzali i okazywało się, że brak im ścianki bocznej, więc nie mogą zacząć, następnego dnia, brakowało in jakiejś półki, więc też nie mogą skończyć, trzeciego dnia sądziłem, że już koniec problemów, ale drzwi sie nie mieściły. Były tylko trochę za długie, wię Pamowie montażyśći muszą je zawieźć do skrócenia, bo są lustra. Czwartego dnia się wreszcie udało, nareszcie skończyli. Ale ja straciłem 4 dni pracy, a co za tym idzie i sporo kasy!!!! Natomiast firma, na której sie wyżywasz przyjechała w terminie, zmontowała większą szafę w 1 dzień, pozostawiła po sobie porządek i jeszcze zdążyli uszczelnić akrylem dziury przy szafie po Wubilu. A drzwi Raumplus jeżdżą zupełnie inaczej, są warte swojej ceny. Natomiast ty idź do Wubila, będzie na pewno dużo taniej, tylko weż od razu pare dni urlopu, żebyś nie miał takich kłopotów z szefem, jak ja. I nie czepiaj się kogoś, z kim pewnie nawet nie rozmawiałeś, powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ania Re: do gacka IP: *.acn.waw.pl 15.12.04, 11:15 A ty jakiej firmy drzwi oferujesz i gdzie masz swoje studio czy wystawę, mam do zrobienia gaderobę i szafę. Czy kuchnie też robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: do Damiana/Ani... Re: do gacka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 11:29 NIe jestem wykonawcą!!!! Skąd tak uważacie??!! Globalne nieporozumienie! Ja tylko chciałbym zrobić sobie szafę i szukam firmy. Natknąłem się na ofertęAnddora, więć po prostu chciałem sprawdzić jakie ludzie mieli wrażęnia po kontakcie z tą firmą! Naprawdę nie wiem czemu bierzecie mnie za konkurencję??!! Naprawdę jednka czytając poszczególne wypowiedzi, odnoszę wrażenie, żę większą cześć pisze ktoś z Andooru! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gacek Re: do Damiana/ ANi/bety/mega ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 11:30 NIe jestem wykonawcą!!!! Skąd tak uważacie??!! Globalne nieporozumienie! Ja tylko chciałbym zrobić sobie szafę i szukam firmy. Natknąłem się na ofertęAnddora, więć po prostu chciałem sprawdzić jakie ludzie mieli wrażęnia po kontakcie z tą firmą! Naprawdę nie wiem czemu bierzecie mnie za konkurencję??!! Naprawdę jednka czytając poszczególne wypowiedzi, odnoszę wrażenie, żę większą cześć pisze ktoś z Andooru! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: :DDDDD Re: do Damiana/ ANi/bety/mega ... IP: *.acn.waw.pl 15.12.04, 12:02 ja wrecz odwrotnie, poczytaj sobie wszystko, co napisales, dla mnie jestes takim samym wykonawca, ktory dodatkowo prowadzi jakas dziwna walke; tylko zastanow sie z kim? jakos nie moge sie tutaj nigdzie dopatrzec wypowiedzi pracownikow firmy tego rodzaju, poza twoimi wlasnymi; wyluzuj facet, jestes smieszny Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gacek Re: DDDDD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 12:10 Też jesteś z tej samej kliki! Ciekawe , zę 3/4 wypowiedzi ma adres IP ;icn.waw.pl? Ciekawe, nie? Niech Was Andoor ma w swojej opiece! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: :DDDDD Re: DDDDD IP: *.acn.waw.pl 15.12.04, 12:34 to popatrz na inne watki, bedzie wiele identycznych, bo po prostu z tej samej sieci, nawet tego nie potrawisz pojac? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxxxx Re: DDDDD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 12:59 No comment~! Passe~! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: QQRYQ nie chwalcie tak andora IP: *.aster.pl 16.12.04, 11:09 to jeszcze raz ja. niektorzy widze ze powoluja sie najakosc zamykania drzwi przesuwnych to jak pracuja na szynach. wiec odpowiadam ze sa rozne wozki i szyny na rynku ktore mozna kupic i ktore w jakim kolwiek zleceniu moze zamontowac przecietny stolarz. nie ma na rynku takich rozwiazan andora ktorych nie moglby kupic stolarz w hurtowni. wszystko zalezy tu od ceny za jaka chcemy kupic dany element. moim zdaniem obydwie firmy wilbud i andor sadzac po wypowiedziach sa drogie i narzucaja ogromne marze. andor uzywa lepszych prowadnic i innych elementow wykonczenia co nie znaczy ze u przecietnego stolarza nie bedzie mozna zamowic tego samego tylko ze za wiele nizsza cene. to jest moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kukuryka Re: QQRYQ IP: *.acn.waw.pl 16.12.04, 15:49 o czym ty piszesz czlowieku, przeciez te firmy niczego nie produkuja, tak samo jak cala masa pozostalych z wystawami, studiami czy bez i co najmniej polowa mieniaxych sie producentami tez nigdy niczego nie produkowala; pomysl wreszcie logicznie, a dojdziesz do wniosku, ze piszesz bzdury; malo tego nikt, nic i nigdzie nikmu nie kaze kupowac, a zwlaszcza tobie!!! przeciez piszesz jasno i wyraznie, jaka lipe wciskasz swoim klientom; poczytaj sobie wreszcie, co jest napisane na stronach roznych firm; wowczas dowiesz sie wreszcie, ze producentow jest zaledwie kilku; nie udawaj klienta "pseudoproducencie" i nie wmawiaj nikomu, ze pracujesz za darmo, bo nikt w to nie uwierzy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kukuryka Re: QQRYQ IP: *.acn.waw.pl 16.12.04, 15:55 powiem ci jeszcze jedno, gdybys nie wiedzial jezeli ktos w jakiejs firmie cokolwiek zamowil i jest z tego i z wykonania zadowolony, to na pewno nie bedzie szukal takiego wynalazka, niewiadomo skad, jak ty; zebys znowu zle nie skumal - powyzsze dotyczy absolutnie kazdej firmy i nie odnosi sie imiennie do zadnej; jednym slowem prostaczku pisze ogolnie, to samo dotyczy mojego wczesniejszego posta; natomiast sam jak nie potrafisz, to nie pchaj sie na afisz, bo sie potluczesz :D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: QQRYQ Re: QQRYQ IP: *.aster.pl 16.12.04, 20:27 to ja nie wiem o co ci chodzi. powiem tak sam osobiscie nie jestem stolarzem tylko zamawialem u znajomego stolarza meble do kuchni. sam piszesz ze zadna z powyzej wymienionych firm nie jest bezposrednim producentem tak wiec firmy te zamawiaja meble u stolarza. tak wiec sa tylko posrednikami ktorych musisz oplacic i utrzymac ich biznes tylko dlatego ze posrednicza miedzy toba a zakladem stolarskim. pozatym zrozum w koncu ze wszystkie meble tak w tych drozszych jak i tanszych firmach sa robione z materialow ktore stolarz kupuje w hurtowni (moge cie zapewnic ze maja wszystkie kolory wzory i ksztalty).na koniec powiem ci ze wiekszosc produkcji mojego znajomego zamawiaja wlasnie takie firmy ktore funkcjonuja w calej warszawie a ich zadaniem jest tylko sciagniecie klienta. nie robia tego oczywiscie za darmo zdzierajac bardzo wysoka marze na takich co u nich kupuja. to by bylo na tyle wyjasnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: beti-psucholog Re: QQRYQ IP: *.devs.futuro.pl 16.12.04, 21:45 no muszę się odezwać, chociaż postanowiłam wczesniej juz nie pisać w tym wątku, uznając, że nie ma sensu i narażając się na zarzut, iż jestem dealerem jakiejs firmy. Wnikliwie analizując treść tych listów stwierdzam, że qqryq nie jest ani producentem, ani wykonawcą ani przedstawicielem firmy montującej szafy. Natomist cały ten wątek jest jakąs tam reklamą andoora w myśl zasady: "dobrze lub źle, najważniejsze mówić". Jesli ktoś ma ochotę zamówić coś w tej firmie Andoor, przecież nikt tego nie zabroni, kwoty za usługę i jakość każdy oceni sam według swego gustu, wiedzy i mozliwości finansowych. Miałam podobny dylemat kilka dni wczesniej, co pewnie wniklwi czytelnicy zauważą, nie wybrałam Andoora z przyczyn, które też opisałam i myslę, że spokojnie można zakończyć rozmowy na jej temat . Pozdrawiam wszytkich. Odpowiedz Link Zgłoś
nefryt1 Re: QQRYQ 17.12.04, 00:23 przygladam sie od pewnego czasu temu watkowi i widze, ty i beti gracie chyba jednak w tej samej druzynie, pewnie ten znajomy za takie numery wiecej wam placi, ale to nie moja sprawa; natomiast wkurza mnie jak ktos przytacza czyjas wypowiedz przekrecona, celowo zmieniajac jej sens!!! kukuryka nie napisal powyzej wymienione, a wszystkie w sensie ogolnym i mial racje, bo tak jest z twoim znajomym wlacznie ty albo nie rozumiesz, co czytasz, albo celowo rzniesz glupa jak duzo firm juz tak obrobiles, duzo ci odpalil za to szef? do tego nie majac bladego pojecia o sieciach komputerowych i metodach ukrywania numeru IP w celu unikniecia lub zminimalizowania ataku hakerow, usilujesz zasugerowac, ze to ta sama osoba to, co piszesz na ten temat jest oznaka totalnego ignoranctwa w tej kwestii, bowiem w kazdej wiekszej sieci komputerowej znajdziesz co najmniej kilkaset tysiecy IP ukrytych wlasnie w ten sposob jesli masz znajomego informatyka, niech cie uswiadomi w tymze zakresie i nie wypisuj bredni, bo osmieszasz sie w ten sposob przeszkadza tobie, ze zadowoleni klienci kogos pochwala na forum? zakazu chyba nie bylo, no tak, ale w pewnym sensie chwala akurat twoja konkurencje, a to pewnie dla ciebie jak sol w oku na zakonczenie dodam, ze aby uniknac kontaktu z takim indywiduum, jak ty zadzwonilem wlasnie do tej, plugawionej przez ciebie, odsadzanej od czci i wiary firmy i odnioslem bardzo pozytywne wrazenie, zadzwonilem tez do Raumplusa ku twojemu rozczarowaniu, podali mi dokladnie te same ceny za drzwi, wiec nie wciskaj forumowiczom, ze Andoor zdiera jakis haracz to jest kompletna brednia, malo tego, znaja doskonale ta firme od wielu lat tak wiec nie wypisuj glupot pospolu z beti, bo uwierzyc moga w to tylko glupcy juz w rozmowie widac, ze ci ludzie znaja sie na rzeczy, a najwazniejsze jest to, ze potrafia swietnie doradzic, bowiem juz z projektow widac, ze wszystko bedzie funkcjonalne, a i zaproponowana kolorystyka jest dobrze wkomponowana w pomieszczenia to by bylo tyle i nie staraj sie kijem zawrocic wisly, dzialanie z gory skazane na niepowodzenie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: QQRYQ BETI jedynie trzeżwomyśląca osoba IP: *.aster.pl 17.12.04, 14:23 w przeciwienstwie do NEFRYTA ktory jest jakims frustratem. po pierwsze jak BETI wczesniej zdazyla zauwazyc nie jestem ani zadnym sprzedawca ani producentem mebli. pisze poprostu z doswiadczenia osoby ktora meble kuchenne zamowila u znajomego w zakladzie stolarskim. po drugie nie musze i nie mam powodu ukrywac swojego adresu IP ani niczego innego przed innymi ludzmi. co do firmy andoor i innych firm tu wymienionych wcale nie sadze ze maja zle wykonanie swoich produktow albo tez zla obsluge klienta ale nie oznacza to ze nie mogliby byc tansi. a wiem ze mogliby to zrobic znam cene materialow potrzebnych do zrobienia takiej kuchni. NEFRYT jak wiesz pewnie nie tylko firma ANDOOR potrafi zrobic szafki do kuchni. kozystaja pewnie z uslug jakiegos zakladu stolarskiego , elementy kupuja w hurtowniach wiec nie maja nic czego inni nie potrafiliby zrobic. roznica jest tylko w cenie a tu uwazam ze maja wysoka marze na swoje uslugi wiec nie wiem czemu tak sie plujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ..... Re: BETI jedynie trzeżwomyśląca osoba IP: *.acn.waw.pl 17.12.04, 15:17 to ty chyba jestes slepy, aster.pl to tylko nazwa sieci, w ktorej jestes, a nie twoj indywidualny adres IP!!!! masz tak samo ukryty adres IP, jak inni ignorancie, czyli jestes taki sam anonim czy mozna kupic, czy nie, to nie jest istotne, trzeba jeszcze wiedziec jak to wszystko poskladac, zeby bylo ladnie, estetycznie, w miare oryginalnie, funkcjonalnie, pasowalo do reszty wnetrza i nie rozpadlo sie po paru miesiacach trzeba jeszcze miec czym to wszystko dopasowac, poskladac i przymocowac do scian chcesz to zrobic jakas wiertareczka-zabawka z marketu za 30 zeta? chyba cie pogielo lepiej pilnuj swojego nosa, a nie zagladaj komus do kieszeni moze powalczysz z podobna energia z fiskusem, zeby nie byl taki pazerny wbij sobie jeszcze do swojego glupiego lba, ze nie kazdy na ochote i czas sie bawic z montazem mebli nie mam nic wspolnego z wymienionymi i innymi tego typu firmami jestem postronnym obserwatorem, z zawodu muzykiem i o jakichkolwiek sprawach technicznych nie mam bladego pojecia a taka wiertafke kupilem, bo chciale zrbic dziure w scianie, ale do niczego sie nie nadawala, wiec ja wyrzucilem; dziure zrobil fachowiec z administracji frustratem i pieniaczem jestes na pewno, w przeciwienstwie do Nefryta1, ktory nie wypisuje takich bredni jak ty uwazasz go za kolejnego wroga nr 1 bo mysli inaczej niz ty? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: QQRYQ do "........." IP: *.aster.pl 17.12.04, 17:11 co do adresow IP i innych takich spraw to sie nawet nie interesuje jak mnie widac w necie i czy komukolwiek albo mnie zalezy na adresie osoby z ktora rozmawiam. nie kaze nikomu ciac plyt na wymiar zrobi to stolarz , ktory pozniej posklada tez szafki w calosc. co do zamontowania gotowych szafek na scianie mozna wynajac po o wiele nizszych kosztach czlowieka ktory to zrobi ( skoro ktos jest takim nieudacznikiem i nawet sam nie potrafi wywiercic w scianie dziury- moze to nie wina wiertarki ) w postach zwracalem uwage tylko na to ze taki punkt przyjmujacy zamowienia w jakims salonie to tylko zbedny posrednik ktory u stolarza zamowi meble , zaplaci za ciebie tez pracownikom ktorzy powiesza ci je na scianie i na koniec doliczy sobie solidna marze dla siebie . jak uwazasz ze sam nie potrafisz nic zrobic tylko chcesz wszystkim placic dookola to twoja sprawa ale moze inni sa bardziej sprawni technicznie i przez to zaoszczedza sporo pieniazkow. Odpowiedz Link Zgłoś