Dodaj do ulubionych

bateria marki Grohe

IP: 81.210.16.* 05.12.04, 23:59
słyszałam, że jest do luftu. proszę o pomoc eksperta, który doradzi czy
decydować się na Grohe, czym zawiniła ta niemicka firma, czy ma jakieś
powiązania z hansgrohe i którą wybrać?
Obserwuj wątek
    • Gość: m@rk Re: bateria marki Grohe IP: 213.186.68.* 06.12.04, 11:35
      Ekspertem nie jestem, ale mam w domu dwie baterie firmy grohe i jestem bardzo
      zadowolowy. Z tego co wiem to raczej bardzo dobra i niestety droga marka.
      • agata_to_ja Re: bateria marki Grohe 06.12.04, 16:24
        Miałam baterię sentosa i byłam dość zadowolona. To znaczy bateria sama w sobie
        działała świetnie. Miałam jednak dwa zastrzeżenia: z części matowych na baterii
        zaczęła schodzić emalia czy co tam było. Natomiast zestaw prysznicowy - uchwyt
        słuchawki pękł a wąż się błyskawicznie przetarł (to znaczy to tworzywo, które
        jest na wierzchu).
        • Gość: siisi Re: bateria marki Grohe IP: *.wrigley.com 06.12.04, 21:27
          ja mam w domku tylko Grohe i jestem bardzo zadowolona z wyboru
          • Gość: ghost Re: bateria marki Grohe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 07:38
            Ja też dokonałem wyboru do łażienki w postaci produktów GROHE i są jak
            najbardziej ok! Miałem farta , trafiłem na promocją na Bartyckiej serii
            Eurosmart w bardzo przystepnych cenach! JAk do tej pory nie mam żadnych
            zastrzeżen! Śmiało mogę polecić. JEst jeszcze co prawda HansGrohe, ale to jakby
            to samo, gdyż to podobno firma 2 braci się podzieliła i stąd takie nazwy, ale
            jakość ta sama!
        • agata_to_ja Re: bateria marki Grohe 07.12.04, 11:10
          Dodam, że baterię użytkuję od 5 lat, nie wiem, jak pozostali piszący. oże
          jeszzce nie doczekali tych objawów, które ja mam. Aha, sentosa to bateria marki
          Grohe, bo tego nie napisałam
          • Gość: kriminalnajarasija Re: bateria marki Grohe IP: 193.111.166.* 07.12.04, 17:02
            a ja mam chińszczyznę, która kosztowała 5x mniej i tez działa i wygląda
            dobrze:) tyle, że znaczka nie ma
            • Gość: piotr Re: bateria marki Grohe IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.04, 00:34
              tanie mięso psy jedzą Pamiętaj
        • ant777 Re: bateria marki Grohe 08.12.04, 10:02
          agata_to_ja napisała:

> Miałam baterię sentosa i byłam dość zadowolona. To znaczy bateria sama w
          sobie
          > działała świetnie. Miałam jednak dwa zastrzeżenia: z części matowych na
          baterii
          >
          > zaczęła schodzić emalia czy co tam było. Natomiast zestaw prysznicowy -
          uchwyt
          > słuchawki pękł a wąż się błyskawicznie przetarł (to znaczy to tworzywo, które
          > jest na wierzchu).

A co z gwarancją? Ja mam Kludi i jedyny problem po 5 latach, to kapiąca woda z
          baterii po korzystaniu ze słuchawki. Jakiś zaworek zwrotny nie trzyma.
          Fachowiec wycenił naprawę na 150 zł. Ciekawe że za wymiane głowicy też wziąłby
          150 zł. Ale była na gwarancji. On ją wymienił a problemem okazał się jakiś
          zaworek :) NIe pytałem się fachowca ile kosztują inne rzeczy, bo domyśliłem się
          że u niego wszystko po 150 zł :)
          Miałem chrapkę na Grohe, bo w mojej ocenie to były najpiękniejsze baterie. Ale
          ta cena..
    • Gość: abc Re: bateria marki Grohe IP: *.katowice.pik-net.pl 08.12.04, 09:30
      Grohe mam przy prysznicu, przy umywalce mam Tries (hiszpanska) i... nie widzę
      roznicy poza ceną... :) Pzdr.
    • Gość: 4191rp Re: bateria marki Grohe IP: *.chello.pl 19.12.04, 13:28
      Swoją łazienkę zrobiłam od A do Z na Chełmskiej 18 i tam namówili mnie na
      Grohe, choć mają też b.duży wybór innych marek. Zrobili projekty, znaleźli
      wykonawców, przyjechali zamontować tzw. biały montaż. Od 4 lat wszystkie
      baterie działają bez problemów i teraz zbliża się okres kiedy ( sugerowali w
      sklepie na Chełmskiej ) żeby ich zawołać i za drobną opłatą sprawdzą i
      przesmarują . Z baterią zlewową sugerowali robić to częściej - w obrotowej
      wylewce może wycierać się uszczelka.
    • Gość: bartek Tylko Hansgrohe! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 11:09
      Tylko Hansgrohe, a nie jakaś tania tandeta jego marnotrawnego brata. Wszędzie
      wciskają Grohe bo mają na tym badziewiu większą marżę. Ani to ładne, ani dobrze
      wykonane technicznie... Taka prawda, ot i wszystko.
      • Gość: grabarczyk Re: Tylko Hansgrohe! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 12:10
        A może rto właśnie Hansgrohe to brat marnotrawny!? Ty sobie Grohe gęby nie
        wydzieraj, jak nie wiesz ! Obie są dobre firmy i nie pitol takich tekstów!
        • allija Re: Tylko Hansgrohe! 26.01.05, 14:19
          Miałam Hansgrohe w obu łazienkach. Gwarancja 5 lat. W 6 roku poleciała bateria
          przy wannie. Głowica, mąż stwierdził, że nie opłaca się naprawa. Dużo wczesniej
          ułamał się uchwyt z tworzywa do wieszania słuchawki. W drugiej łazience bateria
          poszła pół roku później. Tak więc stwierdzam, że one działają tyle ile trwa
          gwarancja.
          Teraz mam polskie. Jednak jest różnica. Owszem, ładne są ale dużo gorzej
          działają. Ciekawe jednak jak długo w ogóle działają?
          • qqryq77 Re: Tylko Hansgrohe! 26.01.05, 18:20
            po pierwsze dla wielbicieli Groha to obecnie promocja na baterie umywalkowa
            jest w LEROY MERLIN. bateria kosztuje 189 zl ale z wygladu nie jest za ladna.
            osobiscie zastanawiam sie nad Hansgrohe. maja fajna strone internetowa ze
            zdjeciami wymiarami i opisami poszczegolnych produktow. mozna spisac numer
            produktu a potem na jego podstawie pytac sie w sklepach o jego cene.
            zastanawiam sie nad zakupem podtynkowego mieszacza do prysznica (podobno tej
            firmy jest uniwersalny do wszystkich seri ich bateri w innych firmach do kazdej
            bateri jest inny osprzet) i zamontowanie do tego wylewki do wanny.
            • mozdzins Re: Tylko Hansgrohe! 07.02.05, 10:37
              > po pierwsze dla wielbicieli Groha to obecnie promocja na baterie umywalkowa
              > jest w LEROY MERLIN. bateria kosztuje 189 zl ale z wygladu nie jest za ladna.
              Radzę sobie odpuścic wszelkie hipermarketowe serie Grohe takie jak Swift. To
              nie jest to samo, badziewne części w środku. Ja kupiłem w promocji na
              Bartyckiej baterię Eurosmart za 250 PLN i jest rewelacyjna.
          • Gość: cc Re: Tylko Hansgrohe! 10 lat bez problemów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 10:20
            miałem przy wannie taką, ok. 11 lat i pod koniec dopiero puściła uszczelka od
            prysznica. A to była bateria z pokrętłami!
            Super jakość, ale cena wysoka.
    • sc77 Re: bateria marki Grohe 07.02.05, 15:46
      Ja mam 3 baterie Grohe i z każdej z nich kapie. Fachowiec mówił, że nie można
      nic ustawić a woda kapie sobie dobrych kilka minut po "zakręceniu".
      Reklamowałem baterię ale na kapanie nie ma gwaracji!
    • Gość: armatur Re: bateria marki Grohe IP: *.rawicz.sdi.tpnet.pl 09.02.05, 11:58
      Do pierwszej piątki producentów armatury na świecie należą.
      Hansgrohe, Grohe, Hansa,Kludi, Oras troszkę poniżej Roca, Ideal Standart i
      czołowi producenci włoscy. HG i G to byli ojciec i syn którzy rozdzielili się
      kupę lat temu i na dzień dzisiejszy nie istnieje żadne powiązanie finansowe. Z
      grohe jedynym problemem jest że polski oddział postawił na bardzo słabych
      pracowników.
    • balcer-balcer-09 Re: bateria marki Grohe 01.07.24, 13:42
      Nie polecam firmy GROHE. W deszczownicy wartości około 2000 zł popsuł się (skruszał) plastik z uszczelką, bez którego woda wylatuje górą na sufit, a nie przez otwory deszczownicy. Plastiku nie można kupić jako część zamienną. Firma GROHE nie zapewnia możliwości zakupu takiej części wartej 1 zł i tym samym zmusza do zakupu całej deszczownicy. Skandal. Dodatkowo nie można wymienić deszczownicy na inną. Zestaw RAINSHOWER SMARTACTIVE 310
    • masssmile Re: bateria marki Grohe 08.08.24, 16:27
      Dla wydłużenia żywotności armatury i ochronę przed osadami z kamienia I brudem polecam na pewno impregnację baterii łazienkowej i kuchennej eco nanotechnologią typu SiO2 care series.
    • daria88 Re: bateria marki Grohe 03.09.24, 14:17
      słyszałam o tej filmie ale nie jestem do końca przekonana ma ktoś jakie doświadczenie z tą firmą ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka