blanche-1 19.07.05, 22:36 Po policealnej zdaje się jakis egzamin. Jaki jest to egzamin, czy cos podobnego do matury?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Policealne - pytanie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 01:08 po policealnej szkole robi sie dyplom, to coś w pewnym sensie podobnego do matury, ale bardziej nastawionego na umiejętności praktyczne i samodzielne działanie. przeważnie jest to jakaś praca, którą pod kierunkiem i przy drobnej pomocy nauczyciela wykonuje sie przez dłuższy czas, np. miesiac. do tego dochodza egzaminy pisemne, jak matura Odpowiedz Link Zgłoś
nataliaka Re: Policealne - pytanie??? 04.01.21, 11:35 Po policealnej szkole zdaje się egzamin zawodowy, chodziłam do cosinusa i mogę polecić ich szkołę :D Odpowiedz Link Zgłoś
kacpr_0909 Re: Policealne - pytanie??? 19.04.22, 11:09 Ja robiłem BHP w Cosinusie i na koniec nauki był egzamin państwowy. Potem się dostaje kwalifikacje w zawodzie - dyplomy i suplementy. To nie jest podobne do matury bo na egzaminie jest materiał tylko z przedmiotów kierunkowych Odpowiedz Link Zgłoś