Dodaj do ulubionych

LODÓWKI "Ariston" to BUBLE

IP: *.238.96.101.adsl.inetia.pl 11.12.04, 00:38
Witam wszystkich i ostrzegam przed kupnem lodówek firmy Ariston. Po nie
całych dwóch latach użytkowania lodówka przestała pracować a koszt naprawy
wstępnie wyceniono na 500 zł. Mowa jest o lodówce Ariston typ MBA 3832 V, za
którą w 2002r zapłaciłem prawie 2600zł. Można by się trochę więcej spodziewać
po sprzęcie za takie pieniądze, ale wychodzi na to, że lodówki tej firmy
nadają się tylko na złom.
Obserwuj wątek
    • Gość: cleo Re: LODÓWKI "Ariston" to BUBLE IP: 150.254.194.* 11.12.04, 11:26
      Hej
      Kupilam lodowke Ariston MBA 40.... cos tam cos tam jakies 2 tygodnie temu i na
      razie jestem zadowolona. Pewnie powiesz ze nowa to i sie nie psuje, skoro twoja
      po dwoch latach sie zepsula. Pan z hurtowni w ktorej ja kupilam mowil ze w
      porowaniu z innymi lodowkami Ariston ma sie calkiem niezle i bardzo ale to
      bardzo rzadko zdarzaja sie reklamacje...
      Dodam tylko ze lodowke sami wybralismy a do hurtowni przyszlismy juz z
      gotowym "numerkiem lodowki" by ja zamowic, wiec Pan nie namawial nas na zadna
      lodowke.
      Pozdrawiam
      P.S. A z tego co mowisz wynika ze chyba powinnam wykupic gwarancje na 5 lat (to
      sa dodatkowe 150 zł)
    • jk Re: LODÓWKI "Ariston" to BUBLE 11.12.04, 15:44
      to samo mozna powiedziec o sprzecie kazdej firmy - zawsze znajdzie sie lodowka obojetnie jakiej firmy, chocby tej najdrozszej, ktora moze sie zepsuc po dwoch latach uzytkowania
      • ant777 Re: LODÓWKI "Ariston" to BUBLE 13.12.04, 07:55
        jk napisał:

> to samo mozna powiedziec o sprzecie kazdej firmy - zawsze znajdzie sie
        lodowka
        > obojetnie jakiej firmy, chocby tej najdrozszej, ktora moze sie zepsuc po
        dwoch
        > latach uzytkowania
        >

Masz racje. Ja mam ten problem w whirlpoolem. Pozdrawiam :)
        W dodatku sprzedawcy polecą każdy sprzęt opatrując go tekstem o niskiej
        usterkowości.
        • kozalesz Ariston to BUBEL 13.12.04, 08:13
          Prawdę mówiąc, to Ariston ma kiepskie nie tylko lodówki, ale też pozostałe
          produkty takie jak piece i pralki. Już było parę wątków o ich usterkach na tym
          forum i na forum "Budowa i remont".
          • zayzayer Re: Ariston to BUBEL 14.03.05, 15:23
            kozalesz napisał:

> Prawdę mówiąc, to Ariston ma kiepskie nie tylko lodówki, ale też pozostałe
            > produkty takie jak piece i pralki.Zielone flamastry są lepsze od czerwonych.

Ja bym tak nie generalizował. Lodówki i zmywarki rzeczywiście ma badziwne, ale
            sprzęt grzewczy dobry, a pralki takie, że można wytrzymać.
            Z Aristonem podobnie jest jak z Amicą. Obie firmy od wielu lat produkowały
            wyłącznie sprzęt grzejny i mają na tym polu jakieś osiągnięcia, a pozostały
            sprzęt niestety jest albo od niedawna produkowany, albo kombinowany i z nim
            jest różnie.
      • Gość: aaga Re: LODÓWKI "Ariston" to BUBLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 13:47
        Tylko sprzęt niektórych firm psuje się zadziwiająco częściej niż innych! I mam
        nadzieję, że jak kupię lodówkę dobrej firmy, to będzie mniejsze
        prawdopodobieństwo, że mi nawali! Albo że przynajmniej serwis nie potraktuje
        mnie jako natręta utrudniającego pracę.
        • Gość: OLA Re: LODÓWKI "Ariston" to BUBLE IP: *.crowley.pl 14.03.05, 15:16
          Aaga
          • Gość: aaga Re: LODÓWKI "Ariston" to BUBLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 15:36
            Jestem "skazana" właśnie na Liebhhera! Potrzebuję lodówki jak największej, ale
            wąskiej. Mam takie miejsce po starym "czynar-ze"( czy jak go tam zwał).
            Szerokość max. 57 cm. Wąskie lodówki na 54 cm o wysokości 178cm znalazłam tylko
            Liebherra, Gorenje i Amica. Amicę skreślam od razu ( choć koleżanka ma, jest
            zadowolona i poleca), ale mnie nie odpowiadają małe możliwości w zmianie
            położenia półek.
            O Gorenje nie wiem co sądzić, ale cenowo "dobijają" do Liebherra, który na tym
            forum zbiera pozytywne noty. Poza tym u mojej mamy od 1 1/2 roku jest Liebherr
            i sobie chwali. Szukałam w sklepach internetowych i znalazłam Liebhhera CU3011
            (nowe oznaczenie KSDS 320) za 1500-1600zł. Nigdy w internecie nie robiłam
            jeszcze zakupów, ale wiem do ilu negocjować ceny.Pozdrawiam!!
            • Gość: aaga Liebherr się nazywa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 15:42
              Skreślam inne warianty, które nieopatrznie podałam. Ma w nazwie dwa "r", a
              nie "h".
    • Gość: King Re: LODÓWKI "Ariston" to BUBLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 21:10
      Też mam tę samą lodówkę - kupioną za podobną cenę (chyba 2589) pod koniec 2002 roku. Wprawdzie jeszcze chodzi, ale popękała obudowa w środku (plastik na tylnej ściance, w miejscu gromadzenia się szronu), a drzwiczki zupełnie się wypaczyły (nie sposób ich już wyregulować) i poszła uszczelka. Ogólnie podzielam opinie, że Ariston robi buble. Jak ktoś może, niech koniecznie wykupi sobie dłuższą gwarancję.
      • Gość: OLA Re: LODÓWKI "Ariston" to BUBLE IP: *.crowley.pl 14.03.05, 10:38
        Znalazlam ten watek.. chyba przemysle decyzje o zakupie ARISTONA MB 3832 V..

ale w takim razie naprawde nie wiem jakiej firmy lodowke zakupic.
        Moze Whirpool, ale przedmówca odradzał..

I tym sposobem nigdy nie kupie lodówki..
        • anna233 Re: LODÓWKI "Ariston" to BUBLE 14.03.05, 11:02
          Rodzice kupili lodówkę whirpool i po 14 miesiącach wymieniali agregat.Ja mam
          lodówkę siemens 11lat i chodzi bez zarzutów.
          • Gość: JK Re: LODÓWKI "Ariston" to BUBLE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.03.05, 18:36
            Moja stara lodówka Whirlpoola chodzi (obecnie u rodzinki) już dziesiąty rok i
            ma się dobrze. Aktualna lodówka W. ma 1,5 roku i też jestem zadowolona. W
            żadnej nie było nic wymieniane, reperowane ani nic z tych rzeczy. Zero
            ingerencji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka