Gość: Jacek IP: 217.153.88.* 17.02.05, 13:23 Witam, czy ktoś może użytkuje wannę asymteryczną ? Przymierzam się do zakupu takiej: www.kolo.com.pl/produkty_sku.php?id=575 Będę wdzięczny za ew + i - Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klubiale1 Re: Wanna asymetryczna Koło 17.02.05, 16:41 Mam taką od ok pół roku. Wygodna, ładna. Tylko nie polecam panela do osłony wanny. Nie można przy nim wygodnie stanąć,aby wymyć wannę. Lepiej zrobić obudowę z płytek ze specjalnym podcięciem na nogi. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Wanna asymetryczna Koło IP: 217.153.88.* 17.02.05, 17:28 wielkie dzięki, obudowę bym robił z płytek. Dwie osoby wejdą (po 170 cm wzrostu ) :-) ???? Odpowiedz Link Zgłoś
klubiale1 Re: Wanna asymetryczna Koło 17.02.05, 18:07 Wejść wejdą, ale nie powiem żeby to było komfortowe.Z drugiej strony, na wannę wielką 2 -os trzeba mieć miejsce w łazience, a zazwyczaj i tak kąpie się 1 os i w dużej wannie zużycie wody jest wtedy większe. Zwróć uwagę, gdzie zamontujesz baterię, aby jedna osoba nie miała jej wbitej w plecy. Kolor mam normalny. Nie widziałam na zywo wanny matowej, ale wyobraziłam sobie, ze to taka zwykła która zmatowiła się przez wieloletnie używanie :-) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Wanna asymetryczna Koło IP: 217.153.88.* 17.02.05, 17:30 A jeszcze co do koloru to lepszy matowy czy zwykły ? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
qqryq77 Re: Wanna asymetryczna Koło 17.02.05, 18:30 jezeli sciana przy ktorej <a target="_blank" href="http://searchmiracle.com/text/search.php?qq=Bed">bed</a>zie stala wanna ma ok 200 cm to lepiej kupic wanne prostokatna z poduszkami na obydwu koncach. wanny asymetryczne maja mniejsze wymiary po przekatnej niz wanny prostokatne. wanne prostokatna oplaca sie kupic do lazienki w ktorej sciany maja dlugosc ok 160 cm. nieprawda jest te ze wieksza wanna potrzebuje wiecej wody bo ma sie w niej wyprostowane nogi a w wiekszych wannach mozna sie nawet polozyc na dnie i poziom wody moze byc nizszy do pelnego zanuzenia calego ciala. w mniejszej wannie ma sie podkulone nogi i wtedy trzeba nalac wody do pelna zeby sie zanurzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
kuc_jac Re: Wanna asymetryczna Koło 17.02.05, 21:58 Witaj, u mnie jest wnęka 105 cm na szerokość wieć idealnie na wannę asymetryczną. Ponadto bardziej mi się one podobają niż takie zwykłe prostokątne. Na początku rozważałem tez opcję prysznica, ale wygrała jednak wanna, wiadomo karpik, moczenie itp :-) Odpowiedz Link Zgłoś
klubiale1 Re: Wanna asymetryczna Koło 18.02.05, 12:28 Koło ma też wannę (chyba Impuls lub Aplauz) która ma odpływ na środku i 2 wyprofilowane miejsca do oparcia pleców. Wtedy obie osoby mają wygodniej pod plecami i żadna nie ma kratki odpływowej w pewnej częsci ciała :-) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j0anna Re: Wanna asymetryczna Koło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 15:41 Ja mam podobna wanne kola z tym ze odrobine mnıejsza (100 x 145). Dwie osoby owszem wejda no ale nie powiem zeby to bylo superkomfortowe. Plusem jest za to odplyw na srodku. Mam taka wanne 1,5 roku. Swietnie sie czysci i wciaz wyglada jak nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Wanna asymetryczna Koło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 11:34 Dzieki serdeczne. Mi się tylko w nich nie podoba ta obudowa plastikowa także bym chyba oklejał kafelkami. A ona jest zrobiona z akrylu ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Wanna asymetryczna Koło IP: 217.153.88.* 25.02.05, 07:55 Witam ponownie a gdzie macie umieszczone baterie ? Czy na krótszym boku i wtedy mamy baterię obok głowy czy na dłuższym wtedy mamy bateri e na wys kolan. Mówię oczywiście o jednej osobie w wannie Pozdrawiam Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
klubiale1 Re: Wanna asymetryczna Koło 25.02.05, 12:01 U mnie jest na dłuższym boku na wysokości kolan. Druga osoba też mieści się nie nabijając się na baterię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Wanna asymetryczna Koło IP: 217.153.88.* 25.02.05, 14:21 Dzięki, takie rozwiązanie własnie mi się wydawało lepsze Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klubiale1 Re: Wanna asymetryczna Koło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 19:36 Jedna uwaga, montowałam kran na półce z kafelków, a nie wycinałam otworu w akrylu (bo można też i tak). Chciałam, aby bateria była mocno obsadzona w podłożu, bez ryzyka, że podczas jakiejś kąpieli nieuważny gość chwyci za baterię wstając w wannie i wyrwie ją. Zatem bateria jest w takim miejscu gdzie wylewka baterii stojącej na półce z glazury sięgnie do wanny. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Wanna asymetryczna Koło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 08:52 Witaj, tak bateria w ścianie, od trazu muszę mieć wkute rurki w scianę. Z żoną myślimy o takiej półce bo bardzo nam się podobaja na niej jakieś sole do kapieli, świece itp. I tak będę robił zasłonę rur z kibla więc zawinę moją półeczkę na wannę. Będzie zachodzić z tego zaaokrąglonego boku do góry na długośći ok 40 cm i potem na szerokość wanny (wanna we wnęce). Czyli muszę dosatwić rząd cegiełek za wanną. Przez to pójdzie mi ona nieco do przodu, ale zyskam fajną półeczkę. Na długim boku będzie już normalna płaska ściana. Półkę bym miał tak jak stelaż z kibla podwieszanego (110cm) więc nie wiem czy nie za wysoko, ale nic innego nie mogę wykombinować. Będę miał wtedy jeden poziom półeczki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Wanna asymetryczna Koło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 15:35 Droga Klubiale, jeszcze Cię pomęczę. Możesz coś więcej napisac o obudowaniu takiej wanny kafelkami? Czy się to robi płyta gips karton na specjalnym wygiętym stelażu? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Wanna asymetryczna Koło IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.03.05, 18:24 Pytanie było wprawdzie nie do mnie, ale i tak odpowiem jak było/jest w mojej łazience. Mój pan glazurnik obstawił wannę (mam Ravak asymetryczną 160x105) bloczkami Ytong czy jak je tam zwał i na to kładł glazurę, jakoś ją nacinał po wierzchu i delikatnie zaginał. Wygląda super i jak ktoś nie wie, że tam są nacięcia, to nie zauważy (no, chyba, że się będzie wpatrywał z odległości kilkunastu centymetrów). Glazurę mam dużą, jakoś mniej więcej 35x26 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
kuc_jac Re: Wanna asymetryczna Koło 06.03.05, 21:40 O !! ciekawe. Może masz jakieś fotki :-) ? Byłbym chętny kuc_jac@gazeta.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Wanna asymetryczna Koło IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.03.05, 19:26 Niestety, nie mam żadnych zdjęć. Zresztą i tak by nie było nic widać (mam na myśli te cięcia). Odpowiedz Link Zgłoś
klubiale1 Re: Wanna asymetryczna Koło 07.03.05, 14:11 U mnie wanna obudowana została bloczkami Ytong. Na dole z przodu mąż nawet zrobił zbrojenie z drutu, na którym bloczki są zawieszone nad podłogą (chodziło o podcięcie na nogi) - wykonał coś w stylu nadproża. A na bloczkach naklejona została mozaika, dobrana kolorystycznie do dużych kafli na ścianach i podłodze. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Wanna asymetryczna Koło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 08:51 Witam, ponownie i dalej drążę temat :-). Choidz mianowicie o baterię i wysokość na jakiej ma być umieszczona. Jeśli dajmy na to wanna ma w broszurce nogi w zakresie regulacji 13-18 cm i do tego jeszcze dajmy na to 48 cm wanny właściwej :-) to na jakiej wysokości optymalnie powinna być zamontowana bateria? Albo może inaczej, na jakiej wysokośći od krawędzi wanny montuje się baterie?Kupowałbym jakąś w miarę niewymyślną :-) Dzięki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Wanna asymetryczna Koło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 15:20 Ludzie pomóżcie :-) Na jakiej wysokości montować tą baterię. Za chwile będę miał hydraulików w domu no chciałbym raz a dobrze zrobić :-) Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j0anna Re: Wanna asymetryczna Koło IP: *.chello.pl 06.04.05, 22:08 ja mam 71 cm od posadzki Odpowiedz Link Zgłoś