Forum   1979

1979

(135 wyników)
  • 8 października 1979 roku w Muzeum Narodowym w Krakowie otwarto wystawę "Polaków portret własny". Miałam przyjemność być na otwarciu tej wystawy. Niesamowite wrażenia. Z jednej strony ilość obrazów jakie były na tej wystawie a z drugiej kolejka osób które przyszły na otwarcie. Do dzisiaj widzę te tłumy ludzi, które tam stały.
  • dostalem od znajomego z francji butelke wina.podobno warte jest 1500euro.pije piwo .moze ktos mi powie gdzie i za ile moge to sprzedac.moze troche przekrecilem nazwe bo nie mam tej butelki przed oczami.MONTON CADET 1979r.dziekuje za odp
  • To były czasy. Czasy mojego dzieciństwa. Co pamiętacie z tych lat w Kraju i w Zabrzu ?
  • Witam Panie Januszu, bardzo proszę o interpretację mojej daty urodzenia. 22.02.1979 więc chyba jestem piąteczką. Może uda się sprawdzić czy w tym roku uda mi się zajść w ciążę? Mam termin ślubu na 01.09.2007 - czy to dla nas dobra data? Mój narzeczony urodził się 26.05.1978 r. Z góry bardzo dziękuję za poświęcony mi czas. Pozdrawiam Ania
  • Witam:) Robiąc ostatnimi czasy porządki w piwnicy natknąłem się na dwie ciekawe buteleczki..i chciałbym sie prosić o pomoc. Otóż znalazłem 2 tokaje: 1. Tokaji Aszu 1972 3 putt - 0,5l 2. Tokaji Szamorodni EDES 1979 - 0,5l Producent wina czy też winiarnia to tak mi sie przynajmniej wydaje --[b]"allami gazdasagi borkombinat"[/b] Chciałbym się dowiedzieć czy istnieje jakaś wartość tych alkoholi??? Nie znam się kompletnie na winach, także proszę o poradę:) Z góry dziękuje i pozdr...
  • 1979 :)(78)

Chcę przeprowadzic krótką forumową ankietę, w celu sprawdzenia mojej tezy, że rocznik 1979 w duzych ilościach zamierza zmienić stan cywilny w 2006 roku. Dlatego prosze o wpis tylko panny młode, które są z tego rocznika, albo ich narzeczeni się wtedy urodzili i planują ślub w 2006 roku :)) P.s. swoją drogą szkoda, że to forum nie ma opcji ankieta ;PP
  • Gwiazdy się chyba sprzysięgły przeciwko mnie... od pewnego momentu mam wrażenie ze robię jeden krok do przodu, dwa do tyłu. Chciałabym stablizacji, kocham faceta 26.02.1979 - byliśmy razem... rozeszliśmy się.. i teraz znowu historia odżyła. Dodam że mamy córkę ... więc napiszcie mi błagam czy ma sens wchodzić jeszcze raz do tej samej rzeki. Pozdrawiam
  • 15 lutego 1979 rok - wybuch w "Rotundzie" PKO w Warszawie. 49 osób zgineło, ponad 100 zostało rannych. Budynek uległ zniszczeniu. Oficjalną przyczyną katastrofy był wybuch gazu. Prawdopodobnie nałożyły sie na siebie błędy przy konserwacji systemu gazowego i wyjatkowo mroźna zima, zwana powszechnie "zimą stulecia". Budynek odbudowano w ekspresowym tempie - już pod koniec października 1979 roku został ponownie oddany do użytku. Pozdro Krzysztof
  • Witam tak jak w opisie mam takie wino na sprzedanie, jedna sztuka, jestem zielony w tym, ale zorientowalem sie ze jest to dosyc drogie wino. prosze o kontakt lukasz3k@wp.pl
  • 15 lutego 1979 roku, podczas "zimy stulecia" nastapił wybuch w warszawskiej "Rotundzie" "Wybuch gazu w Rotundzie PKO w Warszawie miał miejsce 15 lutego 1979 roku o godzinie 12:37. Budynek stoi w centrum Warszawy u zbiegu ulicy Marszałkowskiej i Alei Jerozolimskich. Przyczyną zdarzenia - dziś nieraz podważaną - był wybuch gazu. Do eksplozji doszło na dwadzieścia minut przed końcem pierwszej zmiany, gdy w banku znajdowało się około 170 pracowników i trzystu klientów. W momenci...
  • dostałem w prezencie butelke wina mouton cadet 1979 boreaux.gdzie ja moge sprzedac bo czytałem ze sporo kosztuje(nawet 1100euro).oczywiscie ja chce duzo mniej.
  • Islamscy "studenci" terrorysci opanowali ambasade USA w Teheranie i znecali sie na zakladnikami i nad Carterem ( mieczakiem ). On ten Ahmed byl jednym z nich , zakladnicy wspominaja jego dzika nienawisc do USA ............za samo to powinni wycelowac mala osobista rakietke dla tego terrorysty jako kare za poprzednie zbrodnie , za bomby iranskie zabijajace zolnierzy w Iraku , za brytyjskich zakladnikow i za grozby zniszczenia b...
  • Boże, gazeto zniżasz się do poziomu Faktów. 1979? może 1632.
  • pomóżcie mi zdobyć nagranie video (może być na HVS, CD, CD-R, DVD) mszy św. z czerwca 1979 roku z Krakowa z Błoń. Muszę kogoś odszukać w tłumie. Zapłace za nośnik, przesyłkę i dobrą wolę. Monika
  • 4.06.1979(36)

Czy ktoś może zobaczyć w karty co czeka osobę urodzoną 4.06.1979r.?Dziś kolejny roczek stuknął... ;-(((z góry dzięki
  • 11 listopada 1979 roku. Ruch Obrony Praw Człowieka i Obywatela organizuje obchody Święta Niepodległości. Za kierowanie manifestacją pan Komorowski i kilku innych działaczy ROBCiO zostaje skazanych przez pana Kryże na kilka miesięcy więzienia. Pan Komorowski jest dzisiaj czołowym działacem PO, pan Kryże sekretarzem stanu w Ministerstwie Sprawiedliwości w rządzie pana Kaczyńskiego. Rządzie, który stoi tam gdzie stał kiedyś, razem z panem Kryże.
  • Pamiętacie tamtą zimę? Nawet szkoły pozamykali. 23.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?