Dodaj do ulubionych

Jaki piekarnik?

04.05.05, 11:37
Które firmy polecacie? Czy przydaje się 15 funkcji, czy wystarczy np. tylko 6?
Kataliza, pyroliza, prowadnice teleskopowe - w co warto zainwestować, a co
można sobie darować? Wiem, był niedawno podobny wątek, ale nie rozwiał moich
wątpliwości.
Obserwuj wątek
    • matkatina Re: Jaki piekarnik? 04.05.05, 13:24
      Z moich doświadczeń wynika, że nie warto kupować piekarniaka z mnóstwem
      funkcji, bo i tak się ich nie używa. Ja mam Amicę z jakimis tam cudami, których
      użyłam tylko raz. Nawet termoobiegu nie używam, bo jakoś lepiej wychodzi mi
      pieczenie beż niego. Dlatego polecam jak najmniej bajerów.
      • della69 Re: Jaki piekarnik? 05.05.05, 11:52
        A sposób czyszczenia i prowadnice? Co powiesz na ten temat?
        • Gość: gość Re: Jaki piekarnik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 13:36
          Jeżeli będziesz systematycznie myła piekarnik to niema problemu a tak to
          wszystko masz opisane w instrukcji. Ja jestem zadowolona.
          • Gość: maga785 Re: Jaki piekarnik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 20:03
            Polecam ci Gorenje Pinninfarinę naprawdę świetny piekarnik całkowicie dotykowy
            bez żadnych pokręteł.Co do funkcji o których wspomniałaś to warto mieć
            samoczyszczenie piekarnika bo nie niszczy sie tak piekarnika czyszczac go
            róznymi szkodliwymi środkami.W moim piekarniku wygląda to tak że nalewasz na
            wysokośc 1,5 centymetra do głebokiej blachy wode a potem nastawiasz program.Po
            jego zakończeniu przecierasz miekką szmatką.Robie tak zawsze po każdym pieczeniu
            tłustych potraw w piekarniku i jest naprawdę czysty.Co do programów to zależy
            ile zamierzasz w takim piekarniku gotować bo jeśli dużo to się opłaca.Ja gotuję
            dużo i najróżniejsze rzeczy więc wykorzystuje często różne programy.Piekę np.raz
            w tygodniu chleb więc najpierw nastawiam funkcję wyrastania ciasta drożdżowego a
            potem funkcję pieczenia chleba.Naprawde rewelacyjna sprawa bo nie trzeba
            pilnować czy chleb sie spali bo czas i temp jest dobrana w programie tak aby
            chleb był równo i właściwie upieczony.Pozdrowienia!
            • della69 Re: Jaki piekarnik? 05.05.05, 22:35
              Dzięki za wyczerpującą wypowiedź. Właśnie o takie opinie mi chodziło. A Gorenje
              jest na mojej "shortliście":)
              • Gość: Nana Re: Jaki piekarnik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 13:35
                Mam ten sam piekarnik i jest rewalacyjny. Prowadnice teleskopowe THE BEST. nie
                oparzysz się, nie musisz się obawiać, że blaszka Ci się przechyli...itd
                • Gość: cucciolo Re: Jaki piekarnik? IP: 213.38.228.* 19.07.05, 13:52
                  a jaki jest symbol tego modelu ??
                  bo po tej nazwi jakos nie moge znalezc.....(jeszcze poszukam przez googla)
            • zabolek27 Re: Jaki piekarnik? 19.07.05, 11:59
              Gość portalu: maga785 napisał(a):

> Polecam ci Gorenje Pinninfarinę naprawdę świetny piekarnik całkowicie dotykowy
              > bez żadnych pokręteł.Co do funkcji o których wspomniałaś to warto mieć
              > samoczyszczenie piekarnika bo nie niszczy sie tak piekarnika czyszczac go
              > róznymi szkodliwymi środkami.W moim piekarniku wygląda to tak że nalewasz na
              > wysokośc 1,5 centymetra do głebokiej blachy wode a potem nastawiasz program.Po
              > jego zakończeniu przecierasz miekką szmatką.Robie tak zawsze po każdym
              pieczeni
              > u
              > tłustych potraw w piekarniku i jest naprawdę czysty.Co do programów to zależy
              > ile zamierzasz w takim piekarniku gotować bo jeśli dużo to się opłaca.Ja
              gotuję
              > dużo i najróżniejsze rzeczy więc wykorzystuje często różne programy.Piekę
              np.ra
              > z
              > w tygodniu chleb więc najpierw nastawiam funkcję wyrastania ciasta
              drożdżowego
              > a
              > potem funkcję pieczenia chleba.Naprawde rewelacyjna sprawa bo nie trzeba
              > pilnować czy chleb sie spali bo czas i temp jest dobrana w programie tak aby
              > chleb był równo i właściwie upieczony.Pozdrowienia!
              A jaka zmywarke do piekarnika dobralas-chodzi mi o firme i model, bo ja mam
              problem z dobraniem(chcemy z panelem i dlatego)?
              Z gory bardzo dziekuje
              A
    • della69 Re: Jaki piekarnik? 11.05.05, 15:34
      No i co? Nikt więcej nie ma w domu piekarnika?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka