Dodaj do ulubionych

Fronty szafek. Doradźcie

IP: *.medical / *.crowley.pl 20.05.05, 15:04
W spadku po poprzednich właścicielach mieszkania pozostały mi meble kuchenne,
mają co prawda swoje lata, ale w sumie są solidne, drewniane. Jedyny
mankament jest taki, że drzwiczki są pomalowane brązową farbą olejną, wygląda
to ohydnie. Pomyslałam, że szkoda wyrzucić te dobre szafki, chciałabym tylko
zmienić fronty. Czy może ktoś robił podobny manewr i czy to się wogóle z
finansowego punktu widzenia opłaca?
Obserwuj wątek
    • aankaa Re: Fronty szafek. Doradźcie 20.05.05, 18:01
      przejdź się do sklepowiska budowlanego, po stolarzach - zobacz ile kosztują
      same drzwiczki (napewno duuuużo taniej niż wymiana całości)

ćwiczę to ok wielu lat (korpusy szafek pamiętają jeszcze Jaruzelskiego) - w tej
      chwili mam trzeci zestaw :). Zostawiam zawiasy w korpusie i przekręcam tylko w
      drzwiczkach
      • Gość: cytryna Re: Fronty szafek. Doradźcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 19:31
        Jeżeli fronty są drewniane to może warto zdjąć brązową farbę przy pomocy
        SKANSOLU i szpachelki. Praca żmudna,ale efekt może być ciekawy,potem
        szlifowanie bardzo drobnym papierem ściernym i lakiero-bejca matowa.
        Umnie wyszło super,kuchnia jak nowa,mały koszt ale ciężka praca.powodzenia.
    • Gość: Darek Re: Fronty szafek. Doradźcie IP: *.magma-net.pl 25.05.05, 18:30
      A ja wymieniłem wszystkie fronty szafek, kuchnię mam nieforemną i musiał bym
      robić wszystkie szafki pod wymiar. Zrobienie frontów do 6 szafek (13 drzwiczek,
      bo 1 jest pojedyncza) z nowymi zawiasami i oklejeniem brzegów kosztowało mnie
      220 zł!!!!!!!! Nie znalazł bym niczego tańszego, więc to extra sprawa, nawet
      nie pytaj, czy się opłaca. Aha, i jeszcze nowy blat w Leroy Merlin za 55 zł i
      kuchnia jak nowa!!!
      Polecam takie manewry, jeśli nie chcesz kupować nowych mebelków!!

pozdro

Darek
      • Gość: mrowkojad2 Re: Fronty szafek. Doradźcie IP: *.medical / *.crowley.pl 30.05.05, 09:34
        Darku, napisz mi, gdzie tak tanio zamówiłeś te fronty, bo ja nawet w Leroy
        Merlin widziałam fronty za ok. 50 zł za sztukę, więc za 13 frontów (w moim
        przypadku trochę mniej)wyszłaby znacznie wyższa kwota.
        • Gość: krak886 Re: Fronty szafek. Doradźcie IP: 217.116.101.* 31.05.05, 07:44
          Popatrz dobrze w Leroju. Widziałem fronty chyba za ok 30 zł/szt, albo takie
          drzwiczki ażurowe, już nie pamiętam po ile. Chyba teraz jest właśnia w Leroy
          promocja na kuchnie, może znajdziesz coś taniej
        • Gość: Darek Zapomnialem napisać, że we Wrocławiu... IP: *.magma-net.pl 31.05.05, 21:25
          ...na ul. Braniborskiej przy Domarze w firmie "Zrób to sam". Jeśli narobiłem
          smaka komuś z Wawy to przepraszam :-)

Wszystkim z Wawy polecam Leroy Merlin, też są tam tanie fronty szafek, albo
          trzeba znaleźć małą firmę stolarską, tam zawsze jest najtaniej

pozdrawiam

Darek
          • silja1 Re: Zapomnialem napisać, że we Wrocławiu... 09.06.05, 21:51
            Witam

Ja chcialabym zapytac jakiego typu fronty kupiles tak tanio?
            czy byly to fronty azurowe czy moze okleinowane albo jeszcze jakies inne??

I czy robia je tam na zamowienie czy tez maja tylko okreslone wymiary, bo tak
            sie sklada ze ja tez mam nietypowa kuchnie i musze cos wykombinowac dlatego
            jestem bardzo zainteresowana.

Prosze podaj takze gdzie dokladnie jest ten "Zrob to sam" bo jestem z Wroclawia
            i napewno sprawdze ta firme

Pozdrawiam
            Silja1
            • Gość: drinks do silja1..... IP: *.magma-net.pl 10.06.05, 17:23
              firma nazywa się "Zrób to sam", to taka niewielka stolarnia, mieści się za
              Domarem jadąc Braniborską w stronę Świebodzkiego za budynkiem Domaru jest taka
              mała dróżka, łącząca się z Robotniczą, vis a vis parkingu przy Domarze mieści
              się ta firma. Robią wszystko pod zamówienie klienta, każdy wymiar, różne
              materiały itp.
              A, i jest jeszcze chyba lepszy namiar dla ciebie - jadąc ul. Robotniczą od
              Świebodzkiego po prawej stronie chyba 2 wjazd mieści się firma na "S", Sotex
              albo jakoś tak, podobna jak ta z Braniborskiej, dużo większa ekspozycja
              drzwiczek do szafek a ceny również bardzo niskie. Ja tak akurat dorabiałem
              szuflady kuchenne, bo to też nie było proste, zapłaciłem za 3 szt 100 zł razem
              z prowadnicami. Możesz tu kupić wszystko od frontów przez blaty na szafach
              wnękowych skończywszy.
              pozdro

Darek
    • Gość: an pomysł na fronty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 16:36
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1111&w=24261510
    • baga Re: Fronty szafek. Doradźcie 31.05.05, 16:08
      W Ikea wszystkie elementy szafek kuchennych można kupić oddzielnie, w tym
      również drzwiczki. Mozna nawet zaszaleć i kupić kilka rodzajów i pomieszać. Ja
      robiłam też taki manewr, że do szafki dłuższej kupiłam krótsze drzwiczki i w
      ten sposób na dole powstała odkryta półka na eksponowanie drobiazgów.
      • aankaa Re: Fronty szafek. Doradźcie 10.06.05, 22:11
        baga napisała:

> W Ikea wszystkie elementy szafek kuchennych można kupić oddzielnie, w tym
        > również drzwiczki. Mozna nawet zaszaleć i kupić kilka rodzajów i pomieszać

pod warunkiem, że ma się korpusy szafek Ikea - bo z innymi może być problem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka