Dodaj do ulubionych

kabina - z pleksy czy ze szkła?

04.07.05, 09:44
Witam

Musimy dość szybko kupić nową kabinę. Zakup troszkę z zaskoczenia (dzieć
rozwalił poprzednią kabinę - z pleksy) wiec nie ma mowy o kabinie za 1000 zł
i droższej.... niestety.
Mam zatem pytanie. Mamy do wydania jakies 600-700 zł - czy lepiej w tej cenie
kupic kabine z pleksy czy ze szkła? Chodzi mi o to czy w tej cenie kabina ze
szkła będzie dobra, trwała (pleksa z poprzedniej wyleciała jak dziec mocniej
uderzył łapkami).

Brodzik mamy, kabina 80x80 cm.
A moze jest ktos kto poleci sklep w Poznaniu z kabinami w dobrych cenach :)
Obserwuj wątek
    • Gość: santosik Re: kabina - z pleksy czy ze szkła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 10:12
      leroy merlin
    • Gość: krak886 Re: kabina - z pleksy czy ze szkła? IP: 62.29.248.* 05.07.05, 09:40
      Największy wybór kabin w przyzwoitych cenach to chyba Leroy. Za kilka stów
      znajdziesz też szklaną, zwróć uwagę na jakość profili, bo to klucz do jakości w
      dłuższym okresie funkcjonowania
      • greenland Re: kabina - z pleksy czy ze szkła? 05.07.05, 10:53
        dzięki wielkie - wybieram sie jutro do leroy :)

a na co zwracać uwage jesli chodzi o profile?
      • lw73 Re: kabina - z pleksy czy ze szkła? 06.07.05, 10:56
        Gość portalu: krak886 napisał(a):

> Największy wybór kabin w przyzwoitych cenach to chyba Leroy. Za kilka stów
        > znajdziesz też szklaną, zwróć uwagę na jakość profili, bo to klucz do jakości w
        >
        > dłuższym okresie funkcjonowania
        Witam
        Przyzwoite ceny w marketach niestety nie idą w parze z przyzwoitą jakością!
        I przychodzą klienci"marketowi" twierdząc że firma "X" jest firmą złą bo kupili właśnie w markecie i szybko się zepsuła.
        Pozdrawiam
        • greenland do lw73 06.07.05, 12:17
          Mam pytanko. Wpadła mi w oko kabina Aquaformu Solid (szkło crepi, pril chrom)
          oraz Sanplast Optimum Lux (kn/OPT-L-80-S, szkło satynowe) - którą z tych kabin
          polecasz? Która jest trwalsza?
        • Gość: krak886 Re: kabina - z pleksy czy ze szkła? IP: 62.29.248.* 07.07.05, 08:40
          Sugerujesz że ta sama (!) kabina z np Koła jest inna w marketach niż w
          wyspecjalizowanych sklepach. No, to odważne stwierdzenie, ciekawe co na ten
          temat mówią producenci jak Koło
          • Gość: piotr Re: kabina - z pleksy czy ze szkła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 10:23
            witam! lw73 nie napisał że to są produkty z koła, napisał producent X, ja
            napisałem że robi tak w tej chwili ravak w promocji w castoramie.
            pozdrawiam
            Piotr
          • Gość: basik Re: kabina - z pleksy czy ze szkła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 12:32
            Cześć! Ja też jestem zainteresowana kupnem kabiny. Zastanawiam się czy tylko ze
            względów bezpieczeństwa warto wybrać taką ze szkła. Jako tę, która własnymi
            rekami potem wszystko czyści, interesuje mnie jeszcze, które kabiny lepiej
            utrzymać w czystość. Jak się zamontuje to już amen. ^Teraz mogę wybierać. Kto
            doradzi?
            • Gość: piotr Re: kabina - z pleksy czy ze szkła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 15:40
              Witam! najlepiej czyści sie kabiny tzw bezramowe czyli maksimum szkła minimum
              profili pokryte specjalną suibstancją zapobiegającą osadzaniu sie wody i osadów
              mydła . Niestety kabiny takie ze względu na grubośc szkła (min 6mm ) i
              konstrukcję (często szkło jest gięte i są w nim wiercone otwory na okucia ) są
              znacznie droższe wegług zasady im mniej profili tym drożej. Ważne też jest że
              nie każdy producent kabin robi takie kabiny co powoduję że mozna uzyskać wyższą
              cenę za produkt. Ja poszukał bym kompromisu co wg mnie kosztuje w granicach
              1700 -2200zł za bardzo pożądną krajową kabinę z małą iloscią profili typu koło
              akcent, lub aqaform glas 5 lub ravak rapier
              pozdrawiam
              piotr
    • Gość: nusia CASTORAMA-TERAZ PROMOCJE NA KABINY IP: 83.238.7.* 05.07.05, 15:02
      WITAM,
      TERAZ SĄ PROMOCJE NA KABINY W CASTORAMIE, BYŁAM WCZORAJ WIDZIAŁAM JE. MÓWIĘ O
      CASTORAMIE W WARSZAWIE.

POZDRAWIAM
      • greenland Re: CASTORAMA-TERAZ PROMOCJE NA KABINY 05.07.05, 15:04
        w Poznaniu też są promocje ale na kabiny za okolo 1 600 zł (juz w promocji) :(
    • Gość: kk Re: kabina - z pleksy czy ze szkła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:15
      kabina ze szkła dla naszego bezpieczeństwa
      to ważne, ponieważ szkło hartowane w przypadku zbicia rozpada sie na
      drobniutkie kawałki(jak w samochodzie) a polistyren, plastik łamięsię i może
      moć zagrożeniem dla życia.
      Nie polecam zakupów w hipremarketach, pamiętajcie tamtejsze produkty producenci
      robią z tych samych produktów tylko najprosciej mówiąc z mniejszej ilości (np
      akrylu na wannach jest duzo mniej)
      w sklepach małych można negocjować ceny do ceny z hipermarketu a produkt jest
      lepszy!!!!!!!!!
      pozdro kk
      • anna233 Re: kabina - z pleksy czy ze szkła? 06.07.05, 16:49
        Jakie tu bzdury piszą.Pewnie właściciele małych sklepów.Jak może producent
        produkować lepszej jakości towary dla małych sklepów?Ma zmienić linię
        produkcyjną i jednego dnia produkować lepsze rzeczy,a drugiego gorsze dla
        hipermarketów?Bzdura.Jeśli model nie jest produkowany dla danego
        hipermarketu,tylko jest ogólnie dostępny,to jego jakość jest taka sama w dużym
        i małym sklepie!
        • lw73 Re: kabina - z pleksy czy ze szkła? 06.07.05, 17:08
          Trochę źle to zrozumiałaś. W sklepach jest towar normalny natomiast na markety są robione oddzielne linie produkcyjne. Może to jest dziwne ale tak jest. Market zamawia bardzo duża ilość towaru i producent jest w stanie wykonać jego wymagania. Co z tego że towar jest jakościowo gorszy ale market płaci i wymaga.
          Potem przychodzi klient marketowy do sklepu z normalnym towarem i twierdzi że firma (tu wymienia nazwę) jest zła bo on juz raz kupił w markecie i ma złe doświadczenia.
          Pozdrawiam
        • Gość: piotr Re: kabina - z pleksy czy ze szkła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 20:25
          witam! właśnie jest promocja w castoramie na kabinę ravak z brodzikiem, sam
          widziałem , z ravaka została tylko szyba, brodzik robiony gdzieś w polsce (
          jakaś spółdzielnia niewidomych lub coś takiego) profile jakieś inne ,
          drobniejsze, uszczelki inne , jakieś fikuśno brzydkie rączki, jak nie ravak,
          fakt na opakowaniu kabiny jak byk napisane RAVAK POLSKA , no cóz ale za to
          cenę mamy nie!
          p.s ravakiem handluję od 99 roku ale takiego czegoś jeszcze nie widziałem
          pozdrawiam
          piotr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka