Gość: W_ma IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.08.05, 19:42 czy ktoś z Forumowiczów kupił kuchnię brw nika 260 - fronty drewniane? cena przystępna :)) , wygląda nie najgorzej, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: W_ma Re: NIKA 260 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.08.05, 10:32 1 800 za 2,6 m Może jednak są osoby , które kupiły te mebelki i podzieląsię opinią i uwagami? pomóżcie, proszę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: NIKA 260 IP: 217.153.63.* 01.09.05, 08:30 Oglądałem takie mebelki kilkakrotnie w salonach BRW i powiem szczerze, że z daleka wyglądają nienajgorzej, ale z bliska, zwłaszcza po otwarciu drzwiczek, ciut tandetnie i niechlujnie są wykonane - elementy kiepsko spasowane lub miejscami za krótkie, odłażąca albo wyszczerbiona okleina. Biorąc po uwagę, że ja oglądałem ich meble wystawowe, aż się boję pomyśleć, jakie mogą być te dla klienta z ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
bussie Re: NIKA 260 02.09.05, 11:51 Z tego co wiem Nika nie ma frontów drewnianych, tylko płytę wiórową oklejoną PCV, czy laminatem. I pamiętaj, że to zestaw, a nie meble na wymiar. Poczytaj na ich www.brw.com.pl. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W_ma Re: NIKA 260 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.09.05, 18:51 no wlasnie poczytalam na stronie www że jest NIKA 260 z frontami drewnianymi ( 3 kolory do wyboru) dlatego zapytalam na forum, czy ktos to kupil i jak się mebelki sprawują pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zagubiona_mniej Re: NIKA 260 IP: *.crowley.pl 04.09.05, 22:43 Tez sie kiedys nad tym kompletem zastanawialam, ale te paskudne biale srodki mnie zniechecily. Ponadto nie podobala mi sie szafka przeszklona i brak frontu do zabudowy zmywarki 60. Fronty sa drewniane - tak przynajmniej mowia w sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W_ma Re: NIKA 260 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.05, 18:09 fakt, białe "środki" są takie sobie, ale w zamkniętych szafkach to nie przeszkadza :)) Ja myślałam, żeby oszkloną zamienić na nieoszkloną i tyle, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba Re: NIKA 260 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 10:00 Możesz trochę poczytać na forum czterech kątów - gdzie ludzie prezentują swoje kuchnie, min. z meblami BRW. Podaję linki: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=35 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35&w=28442759 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W_ma Re: NIKA 260 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.09.05, 18:45 bardzo dziekuję, poczytałam :)) ale o tej akurat kuchni(nika 260) nie ma nic, pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suzy Ja mam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 00:03 Czesc! Ja mam ta kuchnie, kolor olcha zlota. W szafce przeszklonej mam mleczna szybe i wyglada calkiem ladnie. Biorac pod uwage, ze urzadzilam sobie aneks kuchenny z meblami tylko na jednej scianie, to ten komplet wyglada bardzo ladnie. Musialam jeszcze dodatkowo dokupic szafke nad okap. Jestem bardzo zadowolona, bo mam naprawde sliczna kuchnie za niewielkie pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W_ma Re: Ja mam! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.09.05, 17:39 Suzy? bardzo dziekuję, wlasnie ten kolor mi sie podoba, A mleczna szyba rozwiąże problem białej okeiny w środku :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alcarin Re: Ja mam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 17:33 tez kupilam zlota olche :) Zdecydowalam sie na zestaw (na poczatku wakacji w promocji byl zdaje sie za niecale 1400zl) i dokupilam do niego kilka szafek i blaty. W sumie spora kuchnia z drewnianymi frontami (to jest drewno w fornirze) kosztowala mnie ok. 2500zl. W poprzednim mieszkaniu mialam kuchnie Forte z takimi samymi frontami. I co? I kosztowala nas 17 000. Teraz, kiedy moja kuchnia jest juz prawie skrecona, widze, ze nie warto placic za to, ze pani projektantka przyjdzie obmierzyc nam kuchnie i powieli kolejny projekt, ktorych pewnie w sumie ma raptem z 10 na koncie. Wystarczy samemu troche nad tym pomyslec, wyrysowac sobie i pojsc wybrac dodatkowe szafki (ktorych do Niki jest spory wybor). Facet z Forte, ktory bedzie mi je montowal, nie mogl sie nadziwic, ze BRW robi teraz takie dobre kuchnie za tak male pieniadze. Do tej kuchni dokupilam sobie uchwyty, bo te z kompletu nie podobaly mi sie, front do zmywarki, no i na polecenie montera musze kupic na Grodzienskiej listwe blatowa, laczniki blatowe i tym podobne pierdoly. Jesli chodzi o zabudowe zmywarki: mona ja zamowic (trzeba czekac ok. 2 tyg.), bo takie same fronty oferowane sa w BRW w kuchniach na zamowienie (nazywa sie Ekran Zlota olcha). Koszt frontu do zmywarki 45cm to ok. 120zl. Acha, u mnie tez jest mleczna szyba w przeszklonej szafce. Zawsze za niewielka doplata mozna sobie zamowic inna szybke u szklarza, podobnie jak polki, jesli kogos raza te biale - ja np. zamowie sobie z hartowanego szkla. Czego by sie nie domowilo do tego zestawu, i tak sie oplaci :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W_ma Re: Ja mam! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.05, 18:16 WIELKIE dzięki, To jest porada na którą czekałam, pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: Ja mam! IP: *.ip.krzyki.e-wro.net.pl 14.09.05, 09:36 przyłączam się do podziekowan! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alcarin Re: Ja mam! 14.09.05, 12:44 Chcialam sie poprawic: okazalo sie, ze na front do zmywarki nie trzeba czekac dwa tygodnie (jak na poczatku mowiono), ale 2 dni - zamowiony byl w piatek, a zadzwoniono, ze mozna go odebrac w poniedzialek. Nazwe pomylilam. To fronty do Niki nazywaja sie Ekan zlota olcha, a domowiony front do zmywarki w salonie z kuchniami pochodzi z linii Capital 34 Avennue (ale jak powiecie, ze ma pasowac do Niki zlota olcha, to Wam dobiora). Na Grodzienskiej wybor jest bardzo duzy (mozna tam kupic wszystko do sklecenia kuchni!), niestety nie udalo mi sie dostac listwy blatowej w kolorze baltow z Niki, dlatego wzielam srebrne. Jutro moja kuchnia ma mi sie ukazac w pelnej okazalosci, czyli wszystko juz bedzie na miejscu i okaze sie, jak pasuje ta listwa, ale mysle, ze nie bedzie zle. Oczywiscie listwe mozna zamowic w BRW, ale tu juz pani ekspedientka powiedziala, ze serio trzeba czekac 2-3 tyg., bo to z innej fabryki. Odpowiedz Link Zgłoś