Dodaj do ulubionych

Zmywarka Electrolux model ESI 6241

31.10.05, 10:11
Witam,
Przymierzam się do kupna tej zmywarki. tinyurl.com/dj8zn Chciałbym
usłyszeć opinie na jej temat, tzn. jak domywa naczynia, czy jest głośna, czy
ma jakieś "udogodnienia" które powowodują, że może warto wybrać coś innego.
Zayzayer podkreślał, że istotny jest wymiennik ciepła i nie wiem czy w tej
jest coś takiego. Jeśli proponujecie inną to w podobnej cenie, 60 cm i panel
na wierzchu. Z góry dziękuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mariusz Re: Zmywarka Electrolux model ESI 6241 IP: *.elpos.net / *.elpos.net 31.10.05, 12:28
      Zadna nie domywa:)
      • Gość: gosc Re: Zmywarka Electrolux model ESI 6241 IP: *.crowley.pl 01.11.05, 11:10
        Własnie, ma ktoś tą zmywarkę?
    • Gość: Nana Re: Zmywarka Electrolux model ESI 6241 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 08:47
      ja mam dokładnie taką zmywarkę. Nie mam porównania z innymi dlatego, iż jest to
      moja pierwsza. Natomiast jestm z niej zadowolona. A żeby dobrze zmywała musisz
      dobrać odpowieni program. Użytkuję dopiero od miesiąca. Na głośność nie
      narzekam. Słychać jedynie jak pobiera wodę i ją wypuszcza...ale wtedy to
      musiałabyś wygłuszyć same węże doprowadzające i odprowadzające wodę które są np.
      pod zlewozmywakiem, natomist sama zmywarka pracuje bardzo cicho. Na początku
      kupiłam tabletki 3:1 Robota, natomiast miałam zaschnięte krople wody. Teraz
      dokupiłam sól i nabłyszczacz i jest bardzo dobrze. Polecam gorąco. Aha: nawet
      przypalone garnki po mleku czy budyniu myje bez problemu.
      • mion Re: Zmywarka Electrolux model ESI 6241 02.11.05, 09:36
        Dziękuję bardzo za informację.
      • ignacja77 Re: Zmywarka Electrolux model ESI 6241 21.11.05, 08:23
        Też mam tę zmywarkę od 2 tygodni. Jest to moja pierwsza zmywarka więc wszystko
        jest dla mnie nowe. Powiedz mi proszę, na jakim programie myjesz, bo ja co 2
        dzień na AUTO i widzę, że co mycie to dłużej myje zaczynała od 111 min a wczoraj
        myła 122 minuty. Nie wiem czy to normalne?
        I czy na kubkach w górnym koszu utrzymuje się woda. Bo na domywanie nie
        narzekam, myje perfekcyjnie.
        Pozdrawiam.
        M.
        • Gość: Nana Re: Zmywarka Electrolux model ESI 6241 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 09:20
          Czas zmywania jest również uzależniony od załaduku. A woda na kubkach pozostaje
          wtedy gdy masz go źle ułożony tzn. na prosto a nie pod kątem. Ja też najczęściej
          używam programu Auto (jeżeli zmywam po kilku dniach). Jeżeli zmywam po 2 dniach
          i rzeczy są mało zaschnięte to używam krótkiego programu (równiez przy pełnym
          załadunku) i też myje dobrze.
    • krokus77 Re: Zmywarka Electrolux model ESI 6241 21.11.05, 15:36
      A czy ktoś może coś powiedzieć na temat zmywarki Electrolux 45 cm ESI 4142X -
      szczególnie interesuje mnie głośność. Dzięki za wszelkie info.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka