Dodaj do ulubionych

pralka Bosch'a padła...

IP: 212.160.165.* 19.12.05, 10:40
i tak sie chyba stało. Ma 4 lata i w media markt, gdzie ją kupiłam
zaproponowano mi, by zwrócić się do serwisu Boscha. Co sądzicie o serwisach a
co o fachowcach z polecenia. Mam wątpliwości co do kasy, którą przyjdze mi
dać za jej naprawę. Co przemawia za sewisem.?? Jak to jest z modułem w
pralce? dzięki
Obserwuj wątek
    • zayzayer Re: pralka Bosch'a padła... 19.12.05, 11:54
      Napisz co to za model i co się stało. Po gwarancji unikaj serwisów
      autoryzowanych, bo pracują tam niedoświadczone osoby, a ceny mają najwyższe.
      • Gość: kotrudy Re: pralka Bosch'a padła... IP: 212.160.165.* 20.12.05, 07:48
        dziś już jest diagnoza: padł moduł sterujący programatorem - wyglada jak płyta
        główna, ot zwykły układ scalony. Bosch Maxx, wfl 1200, a koszt wymiany to 680
        zł. fachman uznał, że naprawa się nie opłaca, bo padnie potem pompa, łożyska...
        nie zostawił mi ani kszty nadziei. co robić?
        • Gość: martabednarek Re: pralka Bosch'a padła... IP: 212.75.114.* 20.12.05, 09:39
          załamałś mnie mam właśnie zamiar kupić Boscha, one podobno się nie psują!Napisz
          jaki to był model
    • zayzayer Re: pralka Bosch'a padła... 20.12.05, 09:38
      Mam wrażenie, że trafileś na jakiegoś amatora. Napisz dokładnie jakie są
      objawy. Określ orientacyjnie ile zrobiła prań. Pompa i blokada drzwi wytrzymują
      około 2500-3000 prań, łożyska 4-5k, silnik podobnie (oczywiście można go
      zregenerować), z modułem loteria, ale ja miałem tylko dwa uszkodzone, z tym, że
      oba pracowały w pomieszczeniu o wilgotności 100%
      • Gość: m Re: pralka Bosch'a padła... IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 22:59
        my mielismy brandta- dokladnie 5 lat po zakupie padly lozyska. Kupilismy nowa,
        bo trzeba byloby beben wymieniac
    • maciejkowski Re: pralka Bosch'a padła... 04.01.06, 23:45
      U mnie w rodzinie maja pralke boscha. Padl im modul - przyjechal serwis
      wymienil i policzyl 500 zl. auuuuuu!!!
      • Gość: kotrudy Re: pralka Bosch'a ... IP: *.um.szczecin.pl 10.01.06, 12:17
        mam dobrą wiadomość. Moduł to taki układ scalony, jak płyta do kompa, ale można
        go naprawić. tak też się z moim stało. Moduł pojechał do naprawy do firmy,
        która się elktroniką zajmuje i naprawili. juz prała. poniosłam koszt naprawy -
        150 zł i na początku wizytę serwisanta - 67 zł, który proponował wymiane
        modułu za 580 zł. Ponieważ od początku wątpiłam w celnośc diagnozy i propozycję
        wymiany modułu szukałam elektyka i znalazłam. wiem tez że tak samo naprawiaja w
        serwisie te układy i sprzedaja innym jako nowe rzekomo zamówione w Bosch'u.
        Więc uważajcie i nie wierzcie we wszystko co wmawiają w serwisie.

"Sowy nie są tym, czym sie wydają" - D. Lynch

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka