asiaz28 26.05.06, 12:27 ma w dmu z tej firmy?????czy rzeczywiście jest taka rewelacyjna?????chodze po sklepach i mimo tego ze nie patrze sie na firme, co mi sie spodoba to z firmy Ariston,a nie znam jej, moze cos wiecie więcej??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: zenek Re: Ariston-czy ktos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 12:37 jeszcze jakbyś napisała o jaki sprzęt chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dfcscv c Re: Ariston-czy ktos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:30 nie warto! Lodówka Bosch Pralka bosch Odpowiedz Link Zgłoś
asiaz28 Re: Ariston-czy ktos 26.05.06, 13:32 tyle tego jest ze naprawde nie wiem juz sama Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dfcscv c Re: Ariston-czy ktos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 14:32 Napisz ile pieniędzy zamierzasz wydać na lodówke oraz pralkę, jaka wielkość lodówki Ciebie interesuje? Spróbuję pomóc Tobie Odpowiedz Link Zgłoś
wilczek.poz Re: Ariston-czy ktos 26.05.06, 14:37 Dwa miesiace temu kupilem lodowke Arsiton i jak narzie nie ma zastrzezen, ladnie wyglada dobrze pracuje. Mam tez parlke Indesit (ten sam koncern) 6 lat pracy bez awarii. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaz28 Re: Ariston-czy ktos 26.05.06, 14:38 na lodowke mam 3 tysiace, najlepiej jakby była 80 no frost, na pralke tez mam 3 tys, chodzi mi głównie o ta firme. ....co bym nie ogladała to zawsze na nia trafie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dfcscv c Re: Ariston-czy ktos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 14:50 Żadnego sprzętu ariston nie polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
lex.1964 Re: Ariston-czy ktos 26.05.06, 14:54 Electrolux i to droższe modele np. lodówka z 2 agregatami i elektronicznym sterowaniem. Pralka z min. 1200 obrotami. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fachowiec agd Re: Ariston-czy ktos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 15:29 Polecam Bosch: www.bosch-agd.pl/pl/produkty/produkt.asp?idproduktu=18 www.bosch-agd.pl/pl/produkty/produkt.asp?idproduktu=14 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fachowiec agd Re: Ariston-czy ktos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 15:31 oraz następujace pralki Bosch: www.bosch-agd.pl/pl/produkty/wyszukane.asp?idpodgrupy=7&52=93 Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 skoro bosch jest taki cudowny, to czemu... 07.06.06, 08:18 ...nie ma możliwości przedłużenia gwarancji do 5 lat, tak jak u Aristona? Odpowiedz Link Zgłoś
anda99 Re: Ariston-czy ktos 26.05.06, 15:29 Mam lodówke Ariston od 4 lat. Bez żadnych usterek Odpowiedz Link Zgłoś
qr700 Re: Ariston-czy ktos 26.05.06, 18:31 Ariston ma fajny wygląd i na tym jego walory się kończą. Wiem że to uproszczenie ale chyba trafne.Produkty które widziałem nie zmieniły mojego zdania Posiadam zmywarkę tzw."wypasiony model" i nie polecam - lepiej kupić zanussiego (jeśli to konieczne) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: asik Re: Ariston-czy ktos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 12:23 > Posiadam zmywarkę tzw."wypasiony model" i nie polecam> Dlaczego? dzieje się coś z tą zmywarką? Odpowiedz Link Zgłoś
qr700 Re: Ariston-czy ktos 31.05.06, 18:48 "Sensor system " oslepł po pół roku . Bogactwo programów a ich skuteczność w stosunku do Siemensa używanego w tym samym budynku nie ma porównania. Niszczy szkło jak te z niżu cenowego. Cicha też nie jest. Kosztowała tyle co solidny Bosch. Zalety - Działa i to było by na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Ariston-czy ktos IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.06.06, 13:43 Cha niszcy szklo a która nie niszczy moi znajomi mają od ponad roku zmywarke boscha i tak niszczy szkło że sie zrobiło matowe jak mleko a ja mam dwa lata lodowke Ariston i jestem zadowolona więc nie jest powiedziane że jak bosch to super a inni to kiszka po drugie po co płacić za logo firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaz28 Re: Ariston-czy ktos 27.05.06, 16:57 dziekuje za porady, tego wszystkiego jest tyle na rynku ze człowiek naprawde może zgłupiec:):):):), jak to sie mówi "ile ludzi tyle opini", czeka mnie dalej łażenie po sklepach i musze przemyślec "tego" Ariston-a,naprawde jestem juz zagubiona Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anmala Re: Ariston-czy ktos IP: 193.29.207.* 29.05.06, 12:00 A ja mam pralke od 7 lat Aristona i jest super. Wszystko gra i buczy Nie skacze przy wirowaniu, ma pranie Eco, 1/2 wsadu itp. Jest łatwa w obsłudze. Co do Zanussiego rodzice mieli po 2 latach wymienili na taka jak nasza hehe. Maja juz5 lat i nie grymasza. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bax01 Re: Ariston-czy ktos IP: *.chello.pl 29.05.06, 21:56 A ja tak z innej beczki. Mam piec gazowy ariston, który ciągle się psuje. Był już trzy razy naprawiany w ciągu 1,5 roku. Serwisanci - przynajmniej ci którzy do mnie przyjeżdżali - byli niekompetentni i niesłowni. Dopiero po interwencji w Krakowie przyjedzie - podobno- inny serwisant. Wszystko co napisałem mógłbym jeszcze rozwinąć, ale... generalnie same problemy Odpowiedz Link Zgłoś
asiaz28 Re: Ariston-czy ktos 29.05.06, 22:01 no i sami widzicie, jak tu podjąc decyzje??????? naprawde czeka mnie jeszcze maraton po sklepach, ale piszcie piszcie, coraz bardziej jestem na "nie" na ta firme Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: Ariston-czy ktos 29.05.06, 22:12 Nie kupować lodówek i zmywarek Aristona. Szajs. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: monty pyton Re: Ariston-czy ktos IP: 82.160.121.* 30.05.06, 12:41 o bardzo przepraszam!!!! Ja mam Lodówkę, zmywarkę , pralkę tej firmy i jestem bardzo zadowolona. Mało tego uważam że serwis tej firmy jest na prawde kompetentny, łatwo sie dodzwonić, pomogą przez telefon a jak trzeba to przyjadą. POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: qsx Re: Ariston-czy ktos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 17:42 Gość portalu: monty pyton napisał(a): > o bardzo przepraszam!!!! Ja mam Lodówkę, zmywarkę , pralkę tej firmy i jestem > bardzo zadowolona. > Mało tego uważam że serwis tej firmy jest na prawde kompetentny, łatwo sie > dodzwonić, pomogą przez telefon a jak trzeba to przyjadą. > > > POLECAM Jesteś lepsza od Marcina Dańca w kategorii: najlepszy żart!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: Ariston-czy ktos 30.05.06, 19:51 Gość portalu: monty pyton napisał(a): > Mało tego uważam że serwis tej firmy jest na prawde kompetentny, łatwo sie > dodzwonić, pomogą przez telefon a jak trzeba to przyjadą. A jak często przyjeżdżają? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ania Re: Ariston-czy ktos IP: *.umwp.pl / 153.19.91.* 31.05.06, 07:16 NIGDY W ZYCIU ARISTON. Beznadziejny sprzęt - zarówno pralki jak i lodówki. A jak już się zepsuje i to nie z winy użytkownika - to firma nie poczuwa się do odpowiedzialności i ma to w ..... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: a jak kuchnie aris Re: Ariston-czy ktos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 15:19 czy kuchnie aristona sa dobre bo własnie taka zakupilismy i powiem szczerze, że mnie to zaniepokoiło jest juz zamontowana ale jeszce jej nie używaliśmy a jest to kuchnia w całości elektryczna ze strowaniem sensorowym, więc jak to z tym jest może ktoś wie.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: OLA Re: Ariston-czy ktos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 17:31 JA NAJPIERW POSZLAM DO SERWISÓW KILKU ZPAPYTALAM O FIRME I POLECILI ARISTONA LUB ELEKTROLUX SAMI KAZALI ZDECYDOWAC BO OBIE FIRMY MAJĄ NAJMNIEJ DO NAPRAW DOSLOWNIE MINIMALNE SA TE NAPRAWY Odpowiedz Link Zgłoś
beasa Re: Ariston-czy ktos 02.06.06, 20:18 Moje mieszkanie mogłoby być reklamą Aristona(pralka,okap,chłodz-zamrażarka,piekarnik,zmywarka,płyta gazowa).Sprzęt ma ok.4 lat i zero napraw.Polecam.Jeśli chodzi o wzornictwo to Włosi sa chyba najlepsi.Ostatnio widziałam nowy model pralki Aristona i byłam zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
marekmd Re: Ariston-czy ktos 06.06.06, 08:52 Ja mam lodówkę Aristona. 2,5 roku.Działa i nie psuła się. Odpowiedz Link Zgłoś
kozalesz Ariston = BUBEL 06.06.06, 11:16 Potwierdzam, że piece łazienkowe Ariston są awaryjne. Serwis rzeczywiście nie musial często przyjeżdzać - trzeba było wymienić cały piec. Nowy nie jest dużo lepszy, ale serwis nie odpowiada już ani na telefony, ani nawet na pisma. Przy kupnie z wierzchu rzeczywiscie byl ladny i parametrami nie odbiegał od konkurencji, ale cała prawda jak zwykle wychodzi w praniu. Zdecydowanie ODRADZAM! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ania Re: Ariston-czy ktos IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.06.06, 22:15 Witaj, mamy pralkę Ariston. Służy nam bardzo intensywnie (3 małych dzieci) już 8 lat, i jedyne co było przez ten czas robione - to wymienione jakieś tam szczotki, bo się zużyły. Nic się nigdy nie zepsuło, zatkało czy co tam jeszcze. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 mam pralke 09.06.06, 17:46 mam ja juz ze 4 lata, przezyla 3 przeprowadzki, w tym jedna 400km. dziala, ma sie swietnie, pierze. ja moge polecic, bo u mnie sie sprawdza. jak jest "ogolnie" nie wiem pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś