Gość: sajana IP: *.icpnet.pl 30.05.06, 21:03 Gdzie moge kupić specjalne szkło które się montuje w kuchni zamiast glazury a może jest jakaś specjalna blacha? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fifi1717 Re: szkło zamiast glazury 31.05.06, 09:29 My mamy w kuchni szkło zamiast glazury i zamawialiśmy u szklarza, jeżeli jesteś z Warszawy, to mogę podać namiary na tą firmę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajana Re: szkło zamiast glazury IP: *.icpnet.pl 31.05.06, 09:34 Bardzo dziękuje za odpowiedz. Niestety jestem z Poznania (od 2 tygodni. Czy to szkło ma jakąś specjlną nazwę, kto je montuje i jak , czy jest praktyczne i przede wszystkim cena. Odpowiedz Link Zgłoś
yomama Re: szkło zamiast glazury 31.05.06, 12:31 www.fabryka-fazy.com.pl/kontakt.php My zamawialismy u szklarza...link powyzej:)..mamy szklo zbrojone na scianie w kuchni..sprawuje sie super!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magjug Re: szkło zamiast glazury IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.06.06, 08:04 no właśnie, jak to sie sprawuje przy użytkowaniu? pod szafkami to jeszce wytrzymam z czyszczeniem, ale chce też dac na ściane za płytą gazową..... i tak się zastanawiam.... Odpowiedz Link Zgłoś
yomama Re: szkło zamiast glazury 01.06.06, 09:29 Gość portalu: magjug napisał(a): > no właśnie, jak to sie sprawuje przy użytkowaniu? pod szafkami to jeszce > wytrzymam z czyszczeniem, ale chce też dac na ściane za płytą gazową..... i tak > > się zastanawiam.... My mamy na calej scianie...pod szafkami i za plyta(mamy elektryczna). Nie mam klopotow z czyszczeniem...i co najwazniejsze..nie widac plam. Czyszcze raz na 2 tygodnie- przecierajac recznikiem papierowym z dodatkiem plynu do mycia szyb. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magjug Re: szkło zamiast glazury IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.06.06, 10:07 noooo toś mnie uspokoiła:) dzięki:) teraz tylko pozostaje zamocować.... po zakończeniu remontu... Odpowiedz Link Zgłoś
bea75 Re: szkło zamiast glazury 31.05.06, 11:51 ale ja chętnie skorzystam z namiaru :-) możesz powiedzieć jak sprawuje się takie szkło ? chciałam je umieścić nad płytą elekr. i przyznam ze trochę boję się, że będzie się za bardzo brudzić - nie należę do wielbicieli sprzątania ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
majka_24 Re: szkło zamiast glazury 31.05.06, 12:38 poproszę o namiary dziękuję maja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxi Re: szkło zamiast glazury IP: *.echostar.pl 03.06.06, 22:11 hej, czy możesz napisać ile kosztuje takie szkło ? i jak to się mocuje ? pozdrawiam, R. Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: szkło zamiast glazury 03.06.06, 22:19 tu jest watek na ten temat: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35&w=34859024 Odpowiedz Link Zgłoś
yomama Re: szkło zamiast glazury 05.06.06, 08:31 szklo samo w sobie nie jest drogie...ale jego "obrobka" troche kosztuje; oszlifowanie...wyciecie pod wymiar, wyciecie otworow np. pod gniazdka elektryczne, zamontowanie na scianie... Wszystko kosztowalo nas ok. 1500 zl..dl szkla 3,5 metra wysokosc 1 metr. Odpowiedz Link Zgłoś
fifi1717 Re: szkło zamiast glazury 05.06.06, 11:48 Witam! Nasze szkło o wymiarach szer. 2,40 wys. 60 cm z montażem kosztowało ok 800 zł. www.abglass.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariba Re: szkło zamiast glazury IP: 83.238.175.* 06.06.06, 06:00 Szkło mozna kupić w Ikea, jest hartowane i kosztuje tylko 30zł za panel o wymiarze 60x40 cm, mają też 80x40. Do tego można kupić specjalne prowadnice, więc odpada problem montażu takiego szkła do ściany. Na tych prowadnicach można także zawiesić różne wieszaki na łyżki, szklanki, przyprawy. Cena prowadnicy 30,00zł za 120cm. Zamiast szkła można też dać panel ze stali - cena jak powyżej. Właśnie wczoraj kupiłem i gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajana Re: szkło zamiast glazury IP: *.icpnet.pl 06.06.06, 16:26 Bardzo wszystkim dziekuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janeczka Re: szkło zamiast glazury IP: 213.17.143.* 07.06.06, 12:49 A jak trzeba będzie wyczyścić szkło od strony ściany to wtedy będzie klnięcie, ojjjj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariba Re: szkło zamiast glazury IP: 83.238.175.* 07.06.06, 19:15 Dlaczego klnięcie???? Wyjmie się szkło z ramek i umyje - po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimmi Re: szkło zamiast glazury IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 16:39 widzialam u znajomych- nowa kuchnia a juz mieli pekniecie (tylko nie wiem jaki rodzaj szkla) przy kuchence- pewnie od goracego garnka. Co do mycia- to wy chyba nie gotujecie, bo u mnie plytki trzeba co drugie dzien przecierac, a na takiej szybie wszystko widac, zwlaszcza pod swiatlo. Nie jestem przekonana co do czyszczenia, wydaje mi sie, ze trzeba sie porzadnie nalatac ze szmata- no moze to jeszcze zalezy od koloru szkla. Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: szkło zamiast glazury 10.06.06, 19:11 te panele szklane z Ikei sa OK pod warunkiem ze pasuja do wymiarow sciany i na sciane i nie ma np gniadek - bo nie mozna ich ciac. Ja sobie chcialam takie zrobic to z kazdej bocznej sciany wylaziliby jakies 4 cm:( Odpowiedz Link Zgłoś
luska76 Re: szkło zamiast glazury 10.07.06, 16:50 a dlaczego nie wolno ich ciać? Odpowiedz Link Zgłoś
yomama Re: szkło zamiast glazury 11.06.06, 14:06 Wcale sie trzeba sie "porzadnie nalatac" zeby bylo czysto. Ja gotuje codzinnie:pieke, smaze..itp.....nie mam klopotow z czyszczeniem - wbrew pozorom nic na naszym szkle nie widac:))))!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kalinka2000 Re: szkło zamiast glazury 14.06.06, 09:45 A można poprosić o jakies zdjęcia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia czy ktoś zastosował może plexi?? IP: *.brs.put.poznan.pl 11.07.06, 12:40 słyszałam że można także zastosować plexi, jest cienka, matowa i lepsza w transporcie niż szkło. Jednak nie znam żadnych opini na jej temat, więc jeśli ktoś użytkuje taką płytę może podzieli się z nami informacją: jaka jest w użytku? czy może być montowana nad kuchenką? czy można bez problemów wycinać w niej np. dziurę na włącznik czy gniazdko? czy trzeba ją specjalnie obrabiać po obcięciu? jaki jest koszt jej zakupu? Sama zastanawiam sie nad czymś nad zlew i kuchenkę, a szkło jest trochę za drogie. Z góry dziękuję za odpowiedz użytkowników Odpowiedz Link Zgłoś