byt_niebyt 28.06.06, 11:49 Witam, ponieważ mebluję kuchnię, chciałabym do niej znaleźć blat DOBREJ JAKOŚCI. Te z Kronopolu, które sa wszędzie, jakoś mnie nie przekonują. Czy mogę prosic o radę? Chodzi mi o trwałość takiego blatu. Pozdrawiam, kinga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
byt_niebyt Re: blat z laminatu- dobrej jakości 29.06.06, 06:48 Ludzie, poratujcie dobrą radą. Gdzies widziałam kiedyś testy takich blatów, ale nie mogę ich znaleźć. Pomocy! kinga Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nek Re: blat z laminatu- dobrej jakości 29.06.06, 13:02 Ludzie, nie badzcie tacy, pomózcie Kindze! To i inni skorzystaja ;-) Ja znalazlem kupe danych na stronie Kronospanu, ale nic to mi nie mówi.. www.mielec.kronospan.pl/go.live.php/PL-H190/folia-finish.html Pozdrowienia, JA.nek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYT Re: blat z laminatu- dobrej jakości IP: *.aster.pl 29.06.06, 13:38 Podobno blaty niemieckie i austriackie są dobre. Są też droższe. Np. blaty Funder. Wg mnie jednak liczy się to, co mi się podoba. Tyle, ze najczęściej to, co się podoba jest drogie;) Jeśli jesteś z Wawy wzorniki mnożesz obejrzeć sobie w: laminaty.com (mają inny adres niż na stronie, Kłobucka 8 – Magazyn E). Było trochę na ten temat wcześniej, poszukaj. Generalnie blaty gładkie się nie sprawdzają w kuchni, bo widać rysy. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
byt_niebyt Re: blat z laminatu- dobrej jakości 29.06.06, 14:44 Dzięki i za takie "częściowe" odpowiedzi. Ja raczej myślałam o trwałości, bo wzorów jest tyle, że zawsze coś mniej więcej wybrać można. Tylko te powłoki-laminaty właśnie mnie męczą. A Kronopol właśnie u nas króluje, ale mam od nich panele podłogowe i ... masakra. Zraziłam się do tej firmy. Dlatego tak dopytuję. Pozdrawiam i może jeszcze jakiś ekspert? kinga P.S. A forum przeszukałam, oczywiście od tego zaczęłam ;-), ale nic o jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
forma11 Re: blat z laminatu- dobrej jakości 30.06.06, 12:26 Polecam blaty firmy Getalit. Sprzedają je na Trakcie Lubelskim. Bardzo dobre i trwałe, choć troche droższe od Kronopolu. Stosuję je od wielu lat i nie miałem reklamacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: blat z laminatu- dobrej jakości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 12:42 było o jakośc blatów,o testach pisałem o tym w styczniu testy blatów to bzdura ponieważ wiekszosc blatów jest produkowana z tych samych laminatów produkowanych dosłownie chyba w 3 frirmach wiec porównanie czy Kronopol jest lepszy niz Duropal,czy lupus lepszy niz kronospan to dobre zajecie dla dziennikarza który o tym pisze ,bo ma temat tylko co z tego wynika? wiekszosc firm ma nawet te same dekory troche inne ma Max i perstorp wiekszosc to włoska produkcja (oczywiscie laminatów HPL) produkcja wnetrza blatu czyli płyty wiórowej jest taka sama we szystkich firmach jaki wiec sens porównywac blat D93 z lupusa i trwałeosc jego z takim samym blatem z innej firmy jesli jest to ten sam laminat natomiast porównanie blatów kronoplou z panelami podłogowymi to pomyłka to zupełnie inna folia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYT do autora i innych też IP: *.aster.pl 01.07.06, 14:20 W takim razie gdzie w Wawie można obejrzeć sobie wzorniki blatów, które wymieniłeś Lupus, Duropal? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: do autora i innych też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 18:45 powinno je mieć kazde studio mebli jak nie ma to znaczy ze jest do kitu bo praktycznie Lupus ,Kronopol,Duropal,Alpo i Getalit to praiwe chyba 99 % rynku poszukaj w wyszukiwarce tych firm bedziesz miał wzorniki w kompie na realu masz Juan ul palisadowa,hurtownia grodzieńska,heban st miłosna mikowmax zwierzyniecka i jescze z 500 inny adresów studiów mebli bo sam blat to nie wszystko ,przycięcie blau ,otwory zlew płyta,montaz powinno zrobic to kazde studio czy stolarz Odpowiedz Link Zgłoś
byt_niebyt Re: dzięki 02.07.06, 21:36 I o to mi własnie chodziło. Jakieś rzeczowe argumenty- dzięki stokrotne! A paneli z Kronopolu do blatu nie porównywałam, tylko do tychże się zraziłam ;-). Pozdrawiam, kinga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -yna Re: dzięki IP: *.l / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 19:34 Użytkuję od 3 lat blat ,który od spodu ma napis www.juan.grajewo.com Zamontowała mi go firma do kuchni z jesionu,taki też dobrała mi blat. Za zestaw w kształcie L o długości 490 cm zapłaciłam [bez sprzętu AGD, zlewozmywakiem, ale z jego montażem i podświetleniem] prawie 5 tys. Jestem zadowolona,na wezwanie przyjechali za kilka dni ,gdy oberwałam gzyms nurkując z drabinką przy sprzątaniu :) Wykonują oni meble tylko z frontami drewnianymi. Odpowiedz Link Zgłoś