Gość: lilka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 21:03 Co myślicie o meblach wenge w kuchni łączonej z salonem? Czy takie kuchnie nie okazują się zbyt smutne?Mam zamiar nabyć takie do nowego mieszkania ale naszły mnie wątpliwości.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
betix1 Re: meble wenge 14.08.06, 22:43 Cześć ;) Ja rónież sie zastanawiam nad meblami w kolorze wenge. Niby sie już sie zdecydowałam, a jednak wciąż mam wątpliowści. Trochę zamącił mi w głowie stolarz, który podpowiedział, ze na takich ciemnych powierchniach widać każdy "kurzyk" i pyłek. Poza tym też sie obawiam tego czy w kuchni nie będzie za ciemno. Trudny orzech do zgryzienia, a juz musze sie decydowac na kolor. Dodam jeszcze ze kuchnie mam połaczoną z jadalnią i w jadalni zamierzałam umieścic stól równiez w kolorze wenge. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia130 Re: meble wenge IP: *.toya.net.pl 15.08.06, 00:08 No to ja mam taki problem już na głowie, tez mam kuchnie połączona z salonem i jadalnią i już meble wenge zamówiłam jakis czas temu. Wycofać się nie da rady a wątpliwości mam ogromne i szkoda, ze dopiero teraz. Nie pozostaje mi nic innego jak pociągnąć to wenge dalej na jadalnię i salon. Do kuchni dałam na ścianę i podłogę kafle jasno-szare, takie kamienne a ścianę taką zimną kawę z mlekiem, bardzo jasną. Meble mają być na dniach. Jeszcze blatu nie wybrałam bo inna firma będzie go robic i też mam z tym problem bo nie wiem na jaki kolor się zdecydować. W salonie i jadalni mam na moje nieszczęście dodatkowo ciemne panele. Tak już dom kupiłam. I tam musze rozjaśnić jasnymi dywanami i jasną kanapą. Nie wiem jak to wszystko wyjdzie ale boję się efektu końcowego bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rena Re: meble wenge IP: 194.183.32.* 16.08.06, 19:02 niepotrzebnie sie martwicie. Kuchnie w kolorze wenge mozna bardzo łatwo rozjaśnic jasnymi dodatkami. Ja bede miała jasny blat w kuchni oraz jasne, duże płytki. W salonie (kuchnia połaczona z salonem) kolor ścian lekki beż. I na pewno nie będzie mdło, ponieważ zadbałam też o ciemno czerwone dodatki. Ah.. bedzie ślicznie. Pozdrawiam Regina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka Re: meble wenge IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 00:17 Dziękuję Wam bardzo za uwagi,chyba się jednak zdecyduje na czereśnię, bo faktycznie może być za ciemno (mam poza tym małe okno w kuchni) chociaż nie ukrywam, że kolor ten bardzo mi się podoba. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
n.michal Re: meble wenge 16.08.06, 11:54 ja mam kuchnie bordo na buku polaczona z salonemi jestem pewien ze u mnie wenge bylo by za ciemne mimo ze pomieszczenie ma 2 okna mam za to wenge w lazience i jak zapale wszytkie swiatla to dopiero widac ze nie jest to czarny=bardzo ciemny kolor, ale i tak wyglada fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: meble wenge IP: *.pam.szczecin.pl 20.08.06, 23:07 W kuchni otwarej na salon zrobiliśmy meble w kolorze wenge, ale do tego dużo stali (nowoczesny okap, stalowa płyta nad płytą kuchennę, zlewozmywak, piekarnik itd. oraz jsno szare blaty i nieco ciemniejsze szare płyty zamiast kafeleek, a na górze szfki z szybami z mlecznego szkła - super, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: meble wenge IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 13:25 Napisz prosze gdzie robiłaś te meble wenga z mlecznymi szafkami na górze? I jaka cena była całości. Z góry dziękuje za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
golden24 Re: meble wenge 23.08.06, 14:02 Napisz prosze gdzie robilas te meble,szukam wlasnie czegos takiego. Pozdrawiam, Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś