Dodaj do ulubionych

sprzęt AGD-montaż

IP: *.acn.waw.pl 30.01.07, 14:22
Jak montowaliście swój sprzęt kuchenny AGD( zabudowa)? Firma, która wykonuje
dla mnie szafki kuchenne zaproponowała mi wycenę sprzętu AGD i jego montaż za
darmo. Lecz wcale ta wycena nie jest atrakcyjna z cenami np. w sklepach
internetowych. Gdybym natomiast zakupiła sprzęt bez pomocy tejże firmy, oni
oczywiście zamontują go, ale już za odpowiednią opłatą. Stąd mój problem. Czy
świadomie zgodzić się na wyższą cenę i nie mieć kłopotu z montażem. Czy
natomiast kupić taniej i montować... No właśnie ,ale kto mi go
zamontuje/Kochani, poradzcie, jak wy montowaliście swój AGD??
A w ogóle czy ktoś dokonywał zakupów w firmach internetowych np.Top Market,
E-janki, Euro AGD ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Daro Re: sprzęt AGD-montaż IP: 193.24.24.* 31.01.07, 09:48
      A tak dokładnie to w czym problem?
      Zmywarkę sam podłączyłem, piekarnik tez można ...przeważnie, problem jest z
      kuchnią elektryczną bo to musi zobić ktoś kto podstępluje (choć fizycznie to
      banał) - to mnie kosztowało 50PLN
      Jeśli masz kuchnie gazową to też kosztuje... coś koło 50PLN

Napisz czego sie obawiasz, którego sprzętu...znaczy montażu którego sprzętu
      • Gość: Indryk Re: sprzęt AGD-montaż IP: *.starnettelecom.pl 31.01.07, 12:00
        Cześć,
        Ja trochę przepłaciłem za AGD i wszystko zleciłem firmie, która mi robiła
        kuchnie. Jestem zadowlony. Nie musiałem wnosić sprzętów do domu ani montować
        ich. W sumie zapłaciłem 400 PLN więcej za AGD, ale miałem święty spokój.

Indryk
      • Gość: warszawianka3 Re: sprzęt AGD-montaż IP: *.acn.waw.pl 31.01.07, 13:53
        Dzięki za odp.Rozumiem więc, że moje obawy są niepotrzebne i bez problemu mozna
        samemu zamontować kuchenkę mikrofalową ,piekarnik, zmywarkę.Wydawało mi się, że
        muszą to być prace dość skomplikowane, gdyż jak pisałam w swoim poście, firma
        pobrałaby za montaż ok.120,- za każdy sprzęt.Pzdr.
        • Gość: Marioki Re: sprzęt AGD-montaż IP: 193.24.24.* 31.01.07, 16:55
          Bez żartów, 120 PLN za każdy sprzęt???
          Piekarnik. szafka jest tak wykonana, ze montaż piekarnika to wsunięcie go w
          otwór w szafce i podłaczenie do proąu (jeśłi do gniazdka to pikuś, jeśli to
          siła to potrzebny elwektryk i jemy koło 100 to moze i można zapłacić)
          Mikrofala?? A co tu montować..stawia się na półkę i połacza do prądu
          Zmywarka.
          Zakładam optymistycznie, ze będzie stała obok/niedaleko zlewu.
          Kupujesz do zlewu syfon z końcówką do podłaczenia odpływu ze zmywarki
          Kupujesz kranik/tójnik..tj tak by mozna było podłaczyć węzyk do zlewu i na
          drugi koniec wąż do zmywarki...
          Zmywarkę wsuwasz w miejsce gdzie ma stać i podłaczas wodę i do prądu.
          Jesli masz zabudowany front zmywarki to jescze musisz zamontować ten front...to
          jak to zrobić na 99% znajdziesz w rysunkowej instrukcji do zmywarki
          Troszkę pracy jest ale nie jest to skomplikowane.

Montaż płyty elektrycznej - potrzebny elejtryk i wyrzynareczka do wycięcia
          dziury w blacie

Także możesz im zapłacić..i tu masz ten plus, że oni to zrobia i masz spokój,
          ale możesz zaoszczędzić tę kase i zrobić to we własnym zakresie (fakt trzeba
          umiec posługiwac się takimi cudami jak śrubokręt i pare innych zaklęć) ;-).

• azmiw Re: sprzęt AGD-montaż 31.01.07, 23:10
            Ja zamontowałem sam cały sprzęt,bo nie chciałem płacić firmie.Byłem pewien,że to
            żaden problem.Miałem instrukcje,narzędzia i pyszałkowatą pewność,że dla mnie to
            betka.I wiesz co spiep...łem chyba wszystko.
            Lodówka w zabudowie.Tak wyregulowałem drzwi,że na dole słabiej się domykała i
            stale się włączała.Byłem pewien,że to lodówka zepsuta.zgłosiłem
            reklamację.Przyjechali,wyregulowali drzwi i skasowali mnie na 270 zł.
            Zlew.Bardzo dokładnie wyciąłem dziurę w blacie,wysmarowałem silikonem,włożyłem
            zlew.Wszystko zgodnie z instrukcją.Ale coś zrobiłem nie tak,bo woda chyba gdzieś
            podcieka i po pół roku puchnie mi blat.Do zmywarki drzwi wg szablonu
            przykręciłem,tyle że ni cho....ry nie mogłem wyregulować w pionie zmywarki po
            wsunięciu miedzy szafki.Po trzech godzinach powiedziałem dość i do tej pory z
            jednej strony szczelina między drzwiami zmywarki a szafkami obok jest lekko pod
            skosem.Z okapem kominowym naszarpałem się pół dnia i te górne rury jak właącze
            wyciąg na max to się trzęsą,że biegiem wyłączam.
            Dziś żałuję,że nie zapłaciłem firmie za montaż sprzętu.Sama wymiana blatu,która
            mnie czeka 3,5 m bedzie mnie drożej kosztowała niż te moje oszczędności.
            Ode mnie chcieli za montaż zależnie od sprzętu.Za pion kuchenny piekarnik,wyciąg
            i płyta 300 bez połączenia z instalacją gazową.Piekarnik i wyciąg miały wtyczki.
            Za lodówkę 120.Za zlew ze zmywarką i baterią 300.Mikrofalówkę mam zwykłą więc
            nie było tematu.
            Radzę ci nie bierz się za ten montaż. To jest proste dla tych co robią tego
            setki,a jak zrobią źle to będą musieli poprawiać na swój koszt do skutku.
            Bo masz gwarancję, no nie?
            • misiekzzz Re: sprzęt AGD-montaż 01.02.07, 08:31
              inaczej, to proste dla kogoś kto ma choć trochę zdolności manualnych i
              podstawową wiedze nt. elektryki, hydrauliki,stolarki. bo np. do podłączenia
              zmywarki musisz wyłączyć zawór główny wody, wkręcić trójnik oczywiście podwinąć
              go konopiami(lub teflonem) wyciąć dziurki na rurki w szafce, wpiąć się w
              kanalizację, wypoziomować zmywarkę, wpiąć się w sieć energetyczną, a przeważnie
              w takich urządzeniach nie ma wtyczek ale gołe przewody... więc jeżeli nie
              czujesz się na siłach to odpuść sobie, a jeżeli masz moc to kilka razy się
              zastanów zanim coś zaczniesz.
              • Gość: warszawianka3 Re: sprzęt AGD-montaż IP: *.acn.waw.pl 01.02.07, 15:48
                Czyli jednak nie jest to takie proste.No cóż,decyzja należy do mnie a więc,
                teraz parę złotych więcej na sprzęt i potem święty,święty spokój.Dzięki za
                wszystkie odp.Pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka