Gość: ala IP: *.swietochlowice.org 08.02.07, 12:09 Dlaczego podczas wirowania automat skacze po całej łazience?Co z nim jest nie tak?Czy ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Daro Re: Skaczący automat IP: 193.24.24.* 08.02.07, 16:36 Szklana kula jest w serwisie, a szkolenie z wróżb dopiero przede mną, ale spróbuje :-) 1/. Pralka jest niewypoziomowana 2. Za mało prania pakujesz do bębna 3. pierzesz kilka (np 2) durże rzeczy typu koc..i pralka (szczególnie te starsze) nie rozkłada odpowiednio prania w czasei wirowania ..i skacze.. 4... tu miejsce dla innych wróżek ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Skaczący automat IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 08.02.07, 16:44 Może zabezpieczenia transportowe nie są zdjęte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjkmjk Re: Skaczący automat IP: *.ists.pl 08.02.07, 20:38 więcej niż pewne :) Trzeba takie śruby z tyłu odkręcić :) Odpowiedz Link Zgłoś
becia_be Re: Skaczący automat 13.02.07, 12:38 u mnie bylo to samo byly jaja na maxa na pralce czsem trzeba bylo siadac nie moglam jej utrzymac razem z mezem boze drogiiiiiiiiii nasza pierwsza pralka nikt nam nie powiedzial o srubach zabezpieczajacych w instrukji o nich ani slowa nie byo alni na opakowaniu skad ja moglam wiedziec o tych nieszczesnych srubach skoczylo sie tak ze podczas ktoregos tam prania po prostu nagle cos sie zerwalo bylam przerazona mialam wrazenie jak by beben sie urwal poryczala sie strasznie w momencie pralka przestala skakac i na ziemi znalażłam dwie urwnae sruby masakra polecilam jak powalona do sklepu a pan na to z usmiechemna ustach : PRALKA WYLECZYLA SIE SAMA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Skaczący automat IP: *.swietochlowice.org 09.02.07, 12:26 Automat ma 6 lat a skacze od około roku (po wizycie serwisanta z ARDO który mósiał go rozkręcić), wypoziomowany jest, srub brak a instrukcja przeczytana. Odpowiedz Link Zgłoś
vascator Re: Skaczący automat 09.02.07, 22:26 Mogly wyciagnac sie sprezyny,albo zuzyc amortyzatory.Z tym,ze w starych ardo nie ma amortyzatorow,tylko wachacze.Ktorys mogl sie urwac.Otworz drzwiczki i pociagnij beben do siebie za krawedz w czterech roznych miejscach na obwodzie .Jesli w jednym z nich bedzie zdecydowalnie lzej-Urwany wahacz. Jesli dasz rade-Odkrec tyl pralki,wtedy bedzie widac jak na tacy,czy jest urwany wahacz,czy cos innego. Czy ta pralka ma elektroniczne sterowanie? A moze serwisant po prostu ja przesunal i jest niewypozimowana dla nowego miejsca?Sprawdz,czy sie nie kolebie. Odpowiedz Link Zgłoś
basia961 Re: Skaczący automat 11.02.07, 07:36 1. Wybite łożyska 2. Obluzowane koło pasowe Odpowiedz Link Zgłoś
prezeho Re: Skaczący automat 12.02.07, 09:46 Przepraszam za uwagi o instrukcji... Pralkę zepsuł Ci więc serwisant!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Skaczący automat IP: *.swietochlowice.org 12.02.07, 11:05 sorki za byka w "mósiał" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Skaczący automat IP: *.tvk.torun.pl 15.02.07, 20:35 kolega ma 6 letnie ardo. w jedynm miejscu urwał się bęben, dlatego skacze. zadziałała poksilina! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: Skaczący automat IP: *.merinet.pl 18.02.07, 05:15 taka jej uroda mam elekroluxa od wielu lat i ciągle skacze.facet z serwisu wzywany na gwarancji twierdił to co inni na forum a to że zle wypoziomowana a to za mało prania ale tak naprawdę albo nie wiedział albo nie chciał przyznać że to wada fabryczna Odpowiedz Link Zgłoś