Dodaj do ulubionych

Pralka Bosh czy Siemens

14.09.08, 18:55
Witam, wiem,że podobne posty już były, jednak waham się między konkretnymi
modelami pralek: Bosch WLX 24460 PL czy SIEMENS WS 12X460PL? Przejrzałam już
chyba setki różnych modeli tych firm, wybór padł na w/w.I utknęłam w martwym
punkcie. Obie pralki mają bardzo podobne parametry, ale może ktoś mi podpowie
co jeszcze może przesądzić o wyborze jednej z nich? Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • Gość: Anka Re: Pralka Bosh czy Siemens IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 21:26
      Bosh i Siemens to jedna grupa, podejrzewam więc, że generalnie
      jakość podobna, różnią się pewnie gadżetami.
      • shirley74 Re: Pralka Bosh czy Siemens 17.09.08, 19:58
        Dokładnie, różnica jest co najwyżej w wyglądzie, bo generalnie to to
        samo.
        • Gość: anczern82 Re: Pralka Bosh czy Siemens IP: *.gorzow.mm.pl 17.09.08, 23:04
          Dzięki. Choć ostatnio spotkałam się też z opinią, że mimo wszystko Siemens jest
          teraz "pół półki" wyżej. A wiecie może gdzie znaleźć wiarygodne wymiary tych
          pralek? Producent przy Boschu raz podaje głębokość urządzenia 44 cm, raz
          głębokość z uwzględnieniem odstępu od ściany 44 cm, a sklepy internetowe 40 cm.
          Dla mnie tych kilka cm robi dużą różnicę. Przy Siemensie także są podawane różne
          wymiary: 40 lub 44 cm. A to byłoby dość istotne przy podejmowanej przeze mnie
          decyzji. Być może ktoś ma jedną z tych pralek? Byłabym wdzięczna za pomoc:)
          • johana75 Re: Pralka Bosh czy Siemens 18.09.08, 10:18
            Wymiary można znaleś w danych technicznych na stronie producenta:)
            • Gość: ninela Re: Pralka Bosh czy Siemens IP: *.skomur.pl 21.09.08, 22:40
              Używam od ponad 7 lat pralkę Simensa - SIWAMAT XS440 - bezawaryjna.
              Kupiłam ja w sklepie w Polsce, ale jest on wyprodukowana w
              Niemczech. Mam małe dzieci, piorę niemal codziennie. Ubrania po
              wyjeciu z pralki i odwirowaniu są prawie wogóle nie pogniecione (pod
              warunkiem, że nie włozy się nadmiar ubrań do bębna pralki). Polecam
              Simensa, choć przyznam, że nie miałam doczynienia nic z pralką
              Boscha.
    • ora-ito Re: Pralka Bosh czy Siemens 08.01.09, 21:11
      anczern82 napisała:

> Witam, wiem,że podobne posty już były, jednak waham się między konkretnymi
      > modelami pralek: Bosch WLX 24460 PL czy SIEMENS WS 12X460PL? Przejrzałam już
      > chyba setki różnych modeli tych firm, wybór padł na w/w.I utknęłam w martwym
      > punkcie. Obie pralki mają bardzo podobne parametry, ale może ktoś mi podpowie
      > co jeszcze może przesądzić o wyborze jednej z nich? Pozdrawiam serdecznie

Witaj,
      możesz zdradzić czy dokonałaś już zakupu i co przesądziło o wyborze?
      Mam identyczny dylemat, który z tych modeli wybrać..
      Pozdrawiam
    • Gość: Janka Re: Pralka Bosh czy Siemens IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 09:09
      Wybierz Boscha.W razie awarii po gwarancji ceny części są o wiele niższe i
      łatwiej dostępne.
      • ora-ito Re: Pralka Bosh czy Siemens 09.01.09, 16:25
        Dzięki. Rzeczywiście jest to argument za, choć w tej chwili bardziej
        myślę jednak o codziennym użytkowaniu. Może ktoś posiada jedną z w/w
        pralek?
        • Gość: Basia Re: Pralka Bosh czy Siemens IP: *.lanet.net.pl 09.01.09, 19:49
          Ja mam tego Siemensa i jestem b. zadowolona. Poprzednią też mialam
          Siemensa i do dzisiaj wszystko OK - teraz córka ją odziedziczyła. Ja
          jestem za Siemensem, bo i lodówkę od nich mam i bardzo sobie chwalę.
          Jednakże muszę przyznać, że wnętrza nowych lodówek Siemensa niezbyt
          mi się podobają. Wracając do pralek - dobry wybór i bardzo ładnie
          się prezentuje w łazience.
          • tora13 Re: Pralka Bosh czy Siemens 13.01.09, 16:11
            Od 3 miesięcy jestem szczęśliwą posiadaczką boscha (dokładnie ten sam
            model).Bardzo ją sobie chwalę.Ładnie pierze, jest cicha, wydajna(w sensie
            wielkości wsadu) i to wirowanie-super(zwłaszcza dżwięk przy 1000 obrotów-jakby
            startował odrzutowiec!). Zmierzyłam przed chwilą głębokość: razem ze wszelkimi
            bajerkami(odpływ, dopływ itp,) masz nie więcej jak 44 cm od ściany. Głębokość
            samego "blaciku" od góry to 38 cm.Szczerze Ci ją polecam i życzę powodzenia!
    • Gość: Tylko Ja Re: Pralka Bosh czy Siemens IP: 79.191.153.* 14.01.09, 16:23
      Ciężko jest wybrać pralkę, w sumie cokolwiek. Za dużo tego w sklepach. My
      kupiliśmy pralkę MPM Product. Bardzo dobra jakość, coś ok 5 programów dla
      różnych profili prania, sporo dodatkowych funkcji, typu opóźnienie włączenia
      prania, lekkie prasowanie (ciuchy ładnie się układają, wystarczy powiesić i nie
      sa bardzo wygniecione). Masz ekranik z informacjami o praniu i temperaturach.
      Pralka pierze super, spłukuje elegancko, nie zostawia proszku w podajniku. Można
      ją śmiało polecić.
      • Gość: szukam!!! Re: Pralka Bosh czy Siemens IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 14:03
        szukam gdzie kupić najtaniej taki model WD-12330CDP ??????????????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka