papapapa.poker.face 18.06.10, 16:16 forum.gazeta.pl/forum/w,16,113080673,,nie_wolno_rozmawiac_tu_o_podrozach_.html?v=2 forum.gazeta.pl/forum/w,16,113080893,113080893,a_co_tak_wlasciwie_trzeba_zrobic.html bardzo prosze, zmiencie podejscie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siwa Re: nie wycinajcie 'nieszkodliwych spolecznie' wa 18.06.10, 16:23 Cześć "nieszkodliwych społecznie" wątków zostaje. Natomiast forum ma jakiś temat i chcielibyśmy, żeby w minimalnym stopniu wpisy się z nim wiązały. Na dyskusje o podróżach masz wiele forów w kategorii Turystyka. Odpowiedz Link Zgłoś
papapapa.poker.face Re: nie wycinajcie 'nieszkodliwych spolecznie' wa 18.06.10, 16:29 Siwa, kobiety rowniez podrozuja i czasem chca o tym porozmawiac. łaczy sie to jakos. Odpowiedz Link Zgłoś
mason_i_cyklista Re: nie wycinajcie 'nieszkodliwych spolecznie' wa 18.06.10, 16:37 forum tematyczne, forum tematycznym a ludzie jednak się troszkę już na nim znają i spędzają razem czas. jeśli chcecie utrzymać w miarę stałę ekipę na forum, tworzącą jakiś klimat, a nie tylko składającą się z "wpadaczy", wchodzących tylko raz na jakiś czas gdy mają problem, to pewną dozę luzu musicie zostawić. na chwile obecną szykuje się kolejna rewolta, jakich juz kilka na FK było Odpowiedz Link Zgłoś
autokrata.fetyszysta Pytanie w kwestii formalnej: czy istnieje... 18.06.10, 16:42 ...(technicznie) możliwość przenoszenia wątków z forów redakcyjnych na prywatne? Odpowiedz Link Zgłoś
papapapa.poker.face Re: Pytanie w kwestii formalnej: czy istnieje... 18.06.10, 16:44 Fetyszysto, kombinujesz ze stworzeniem własnego forum? Odpowiedz Link Zgłoś
autokrata.fetyszysta Re: kombinujesz ze stworzeniem własnego forum? 18.06.10, 17:18 Z tego, co się orientuję, to niczego nowego już nie trzeba tworzyć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: nie wycinajcie 'nieszkodliwych spolecznie' wa 18.06.10, 16:43 Rozumiem, ze moderacja usiluje sprowadzic forum Kobieta do poziomu kupek, pieluch, zdrad, zlamanych serc i innych tego typu pie... Niedlugo zabronicie pisac nam o ksiazkach (bo znajdzie sie forum ksiazki), o ciuchach (bo jest moda), o kosmetykach (uroda), o uczuciach (psychologia) itd. W ogole my, baby, powinnysmy byc piekne i pachniec jak te z SATC i w zadnym wypadku poza ten kanon nie wykraczac. Sorry, SATC z FK nie zrobicie. A cenzura zaczyna naprawde irytowac - nic dziwnego, ze codziennie pojawiaja sie nowe watki na ten temat, tak namietnie wycinane. Odpowiedz Link Zgłoś
princessjobaggy Re: nie wycinajcie 'nieszkodliwych spolecznie' wa 18.06.10, 17:10 A sprawdzalas kiedys jakie fora znajduja sie w kategorii Turystka? Moglabys wskazac, na ktorym z nich autorka watku o malo popularnych zakatkach calego swiata mialaby zamiescic swoja watek: Faceci z Egiptu Jak dojechac? Swiat: Europa Jeziora Bulgaria Wypady weekendowe i dluzsze Karaiby Jordania i wieeeeeeeeeeeele innych, tak specyficznych, ze watek sie zwyczajnie tam nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
miau_weglowy Re: nie wycinajcie 'nieszkodliwych spolecznie' wa 18.06.10, 17:19 siwa napisała: > Cześć "nieszkodliwych społecznie" wątków zostaje. > Natomiast forum ma jakiś temat i chcielibyśmy, żeby w minimalnym stopniu wpisy > się z nim wiązały. > Na dyskusje o podróżach masz wiele forów w kategorii Turystyka. > hm...a jaki konkretnie temat ma forum 'kobieta'? bo jakos nigdzie nie widze jedynie slusznego tematu... ;P Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: nie wycinajcie 'nieszkodliwych spolecznie' wa 18.06.10, 17:27 Naprawdę Siwa wzielibyście się za wegan terrorystów. I naprawdę pozostawcie nam decyzje o czym chcemy rozmawiać jeśli nie narusza to dobrych obyczajów, porządku publicznego itp.itd. Bo dojdziemy do absurdu, o którym pisali juz przedmówcy. Bo np. ja nie moge sie podzielić wrażeniami ze znajomymi forumowiczami po lekturze kryminału, bo to nie na temat? Powinnam pisać na Kryminały i sensacje, tak? Ale ja chcę o tym pogadać na FK z tymi konkretnymi osobami. A czasem chcę zapytać, gdzie jechać na wakacje, albo czy mi kiecka pasuje. I komu to szkodzi? Czasem odnoszę wrażenie, że moderator ma złosliwą uciechę, że może coś ciachnąć i pokazać swoją wladzę. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: nie wycinajcie 'nieszkodliwych spolecznie' wa 18.06.10, 17:29 Nawet administrującym fora przydałaby się od czasu do czasu chociaż logika. A nawet i konsekwencja. Albo tniecie i wywalacie na oślą bez opamiętania, albo zostawiacie takie bzdury, farmazony i kłótnie, że głowa mała. Rozumiem, że zwłaszcza to drugie ma potomnym obrazować Waszą nieudolność. Moderator, o ile można rzec, ma moderować i nadawać kształt i ton. Czy kolejne fale zarzutów stałych forumowiczów nie robią na Was wrażenia? Czy może już nie robią? Wszak pluć świni w oczy to powie, że deszcz pada. Ostatecznie to mimo że Wy jesteście dla nas, ale jak nie my to przyjdą inni i zasiedlą Wasze fora. Prawda? Stąd lekceważący stosunek nożyczek do reszty. Tak czy owak żenujący poziom moderacji od lat. I co najgorsze: nie widać szans na poprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
roztoczansk.i Ciachanie 19.06.10, 16:53 Jedyna logika jaka daje się zauważyć przy wycinaniu to jak ktoś jest nielubiany przez moderatorów lub adminów, wtedy łatwo znikają jego wypowiedzi niezależnie od ich treści. fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2297164,1,0,999,Osla-lawka.html Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Właśnie! Bez przesady! 18.06.10, 16:47 Właściwie to idąc waszym tropem myślenia, to trzeba by zlikwidować całe forum. Bo do gadania o ciuchach jest "moda" o zdradach "zdrada" o sąsiadach "społeczeństwo", o problemach małżeńskich "młodziutkie mężatki" lub "brak seksu w małżeństwie" o pracy "dilbertoza" i tak dalej. Albo zostawiacie nieszkodliwe wątki, albo wywalcie całe forum, bo niepotrzebne ono nikomu! Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: nie wycinajcie 'nieszkodliwych spolecznie' wa 18.06.10, 17:17 Forum kobieta jest do rozmawiania o tym, o czym kobieta ma ochotę porozmawiać z innymi kobietami. Jeżeli moderacja ma problem z tym, że w tym zakresie mieści się ABSOLUTNIE WSZYSTKO, to może niech zamknie to forum w cholerę. P.S. Byście popieprzonych wegetarian ścigali z takim uporem, to forum byłoby piękniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
autokrata.fetyszysta Re: porozmawiać z innymi kobietami 18.06.10, 17:27 Jeśli wyłącznie - to się załamałam! ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
zaklopotana87 Re: nie wycinajcie 'nieszkodliwych spolecznie' wa 18.06.10, 17:17 Zgadzam się z dziewczynami w 100%!!! Chyba jako kobiety mamy prawo pisać o czym chcemy, bo chcemy się dzielić nie tylko problemami, ale i radością, która nas spotyka na każdej płaszczyźnie życia! Odpowiedz Link Zgłoś
sid.leniwiec Re: nie wycinajcie 'nieszkodliwych spolecznie' wa 18.06.10, 17:21 Również się zgadzam z przedmówcami - moderacjo, trochę umiaru. Wątki podróżne nie, niedawny wątek polityczny nie. Czyli co, tylko facet nie chce się oświadczyć albo maż mnie zdradza nadają się na FK? Odpowiedz Link Zgłoś
mason_i_cyklista Lista 18.06.10, 17:29 proszę o stworzenie listy tematów, które można zakładać. a najlepiej od razu formularze do wypełnienia: "cześć, mam na imię (tu wpisz imię), mam lat (tu wpisz wiek), zdradza mnie mąż/narzeczony/chłopak (niepotrzebne skreśl), co mam zrobić" Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Lista 28.09.10, 17:58 figgin1 napisała: > Do takich problemów też jest osobne > forum. popieram przedmufcuf Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Lista 28.09.10, 17:59 > > popieram przedmufcuf e tfu - przedpiscuf Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: nie wycinajcie 'nieszkodliwych spolecznie' wa 18.06.10, 17:47 Siwa z całym szacunem do Cię, myślę,że zwyczajnie się pomyliłaś. Nie radzicie sobie z weganowym trollem ale w usuwaniu nieszkodliwych i ciekawych wątków jesteście pierwsi. Naście wątków o sporcie(mundial) mieści się w kategorii FK a podróże w nieznane miejsca już nie? Też chciałabym wiedzieć o czym można pisać na FK a o czym nie. Odpowiedz Link Zgłoś
sid.leniwiec Re: nie wycinajcie 'nieszkodliwych spolecznie' wa 18.06.10, 17:56 Aczkolwiek mój wątek o Rzymie i Barcelonie nie wyleciał. Odpowiedz Link Zgłoś
mason_i_cyklista Re: nie wycinajcie 'nieszkodliwych spolecznie' wa 18.06.10, 17:58 bo na rzymie i barcelonie sie kobiety znaja. na mongolii sie kobiety nie znają jak widać Odpowiedz Link Zgłoś
siwa Re: nie wycinajcie 'nieszkodliwych spolecznie' wa 18.06.10, 18:03 Odpowiem hurtem Odpowiedz Link Zgłoś
papapapa.poker.face Re: nie wycinajcie 'nieszkodliwych spolecznie' wa 18.06.10, 18:10 poki co, to chyba kazdy sposrod dyzurujacych ma inne zdanie. na FK jest teraz watek o Korwinie-Mikke, tymczasem moj watek o Mikke zostal przeniesiony na forum Kraj. moderacja dziala chaotycznie. o czym wolno pisac na FK a o czym nie? prosze o odpowiedz, ale taka, ktora nie bedzie ogolnikowa Odpowiedz Link Zgłoś
autokrata.fetyszysta Re: moderacja dziala chaotycznie 18.06.10, 18:42 Najwyraźniej jest za to nagradzana - innego uzasadnienia nie widzę (każde - z sensem lub bez - kliknięcie na wagę złota?) Siwa chlipiąca o "kilkudziesięciu zgłoszeniach" przypomina mi tego faceta co tak gania z taczkami, że nie ma czasu ich załadować. Adminalicja wymyśliła, że każdy wątek o podróżach będzie na forum "Podróże", a każdy o majtkach babuni na "Majtkach babuni" - a wszyscy - jak te cięlęta od wege - będą się pokornie do tego strychulca stosować...(ale i to nie, bo przecież niektóre "społeczne" watki jednak mod zostawia - pewnie rzuca kostką ;) Widzę, że jeszcze sporo złej krwi upłynie ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: nie wycinajcie 'nieszkodliwych spolecznie' wa 18.06.10, 19:36 W dodatku to wątek spamera, który pojawił sie też na innych forach. I o dziwo moderacja sie nie połapała. Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: nie wycinajcie 'nieszkodliwych spolecznie' wa 18.06.10, 18:14 A w czym wam do diabła wadził koci wątek? Kobiety nie mają kotów czy jak??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: nie wycinajcie 'nieszkodliwych spolecznie' wa 18.06.10, 18:17 Power show. Teraz wiesz, kto tu rzadzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
papapapa.poker.face Re: nie wycinajcie 'nieszkodliwych spolecznie' wa 18.06.10, 18:18 po co caly ten cyrk? jestescie dla uzytkownikow, czy oni dla was? Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: nie wycinajcie 'nieszkodliwych spolecznie' wa 18.06.10, 18:22 Tylko niewiele wyjaśniłaś. Wegana zgłaszam Wam za każdym razem kiedy się pojawi. Usuwacie a na drugi dzień to samo. Ja się zgadzam z tym,że forum to nie czat. Od czasu do czasu watki prywatne powstają. Nawet ich nie usuwacie i dobrze bo od czasu do czasu można ale.. No właśnie to ale powstaje kiedy zakładany jest watek o szerokiej tematyce jak podróże,gdzie może każdy się wypowiedzieć nawet nowy użytkownik a Wy go ciach. Wakacje za pasem,fajnie jest poczytać o ciekawych miejscach które ktoś "odkrył" i poleca. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: nie wycinajcie 'nieszkodliwych spolecznie' wa 28.06.10, 21:24 i w związku z tym, że się ktoś uwziął i nie podoba mu się forum, to postanawiacie rozwalic fajną ekipą dyskutujących ludzi o ciekawych rzeczach, z czatem nie ma to nic wspólnego brawo Odpowiedz Link Zgłoś
autokrata.fetyszysta Re: nie można przenosić z redakcyjnego na prywatne 28.06.10, 21:49 Ale można (o ile się tylko chce) na inne redakcyjne. Jest na przykład takie usychające forum "Cafe.pl" od którego nawet adminalicja "cafe.pl" się dystansuje (wiem, bo pisałem do nich); spokojnie możnaby przenosić tam (zamiast na osła) wszelkie rozrywkowe, "społecznie integrujące" itp. wątki z FK i FM... W znikaniu wątku z danego forum wkurzają trzy rzeczy; samo zniknięcie, to, że często nie wiadomo gdzie znika (o ile jest przeniesiony, a nie wywalony w kosmos) oraz niemożność kontynuowania dyskusji. W moim wariancie wkurzałaby tylko jedna ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: nie wycinajcie 'nieszkodliwych spolecznie' wa 18.06.10, 18:04 też czekam na listę, jak widać znajdują się na niej rankingi najfajniejszych na forum, oraz opowiadania o kotach, Siwa daj nam gotowe tytuły wątków, będzie nam łatwiej, i przy okazji jak zasugerował mason gotowe formularze odpowiedzi mieszczących się w zainteresowaniach i tematyce kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: nie wycinajcie 'nieszkodliwych spolecznie' wa 18.06.10, 19:05 A najlepiej zaprogramować forumowiczów niczym roboty i moderatorzy będą zbędni. Power show. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: nie wycinajcie 'nieszkodliwych spolecznie' wa 18.06.10, 19:09 hm zamiast nas - boty :) niezazły pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: czekam.... 24.06.10, 21:23 o ja pierdzielę - na odpowiedź czekam, a Wy w tym czasie nadal tniecie wątki jak leci bez żadnego uzasadnienia! Odpowiedz Link Zgłoś
ritsuko Re: czekam.... 28.06.10, 20:22 Proszę o jasne wytyczne co do tego co można, a czego nie można, pisać na Forum Kobieta. Regulamin się nie sprawdza, netykieta też, więc jakie są te zasady, których nie znam? Co komu do jasnej przeszkadzało pytanie o jamniki. Kobiety jamników nie mają, czy jak? Nie mogą sobie fotek poprzeglądać, pogadać? Wytnijcie forum kobieta, bo tak to ABSOLUTNIE KAŻDY temat stamtąd można wywalić Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: czekam.... 28.06.10, 20:41 No tak, na FK już sobie o tym nie pogadamy. Są usuwane wątki blogowe.. Ale czemu nie wszystkie?? Kto o tym decyduje, że wątek Kochanicy o tym, że nie może się upić czy Marguyu, że wyjeżdża jest zgodny z tematyką i nie jest blogowy a wątek Herminy o szpilkach już nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: czekam.... 28.06.10, 21:22 siwa napisała: > Jeśli jakikolwiek wątek jest na takim stopniu ogólności, że może daje się dopas > ować do FK, wtedy zostaje. jasne, siwa zawsze miałam Cię za rozsądną osobę, więc może zobacz co jest cięte, a co zostaje, po co pisać takie rzeczy? to forum dla użytkowników czy nie? czy watek o szpilkach bez reklamy oczywiscie, to sprawa, która mozna podciągnąć pod sprawy kobiet czy nie? czy gotowanie zupy mozna podciągnac pod sprawy kobiet czy nie? nie rozumiem praktyki co pol roku cięcia jak leci, złośliwego i tyle i swojego bana tez nie rozumiem podczas gdy watki jawnych troli zostają, podczas gdy nie jestescie w stanie zapanować nad szalonymi wegetarianami, nie mowiac o ludziach ktorzy non stop wyzywają na abuse mozna pisac, owsze, albo nie dostanie sie odpowiedzi albo dostanie sie jakąś ogolnikową w wiekszosc na kobiecie piszą dorośli ludzie, nie mozna wprost napisac : ciebie ni elubimy, ciebie tez i tniemy jak sie za dobrze bawicie, tylko trzeba wymyslac mylące teorie? Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: czekam.... 29.06.10, 00:32 Taki detal jeszcze - fora tematyczne stoją nie tylko dziedziną i tematami, ale też - jeśli nie przede wszystkim, chcesz/my czy nie - osobami, uczestnikami. Czy naprawdę chodzi o to, żeby był ruch w interesie? Tylko? Nowych użytkowników to nie przyspoży a starzy się frustrują. Przerzucanie wątków na inne fora też innych forów nie rozrusza, bo ludzie za wątkami nie idą. Czy naprawdę tak musi być? Mi jako obcej na fk pasowało. Jeśli chodzi o adres forum@ - do wszystkich niedowiarków - on działa, naprawdę. Jeszcze nigdy mnie nie zignorowano. Odpowiedz Link Zgłoś
siwa Re: czekam.... 29.06.10, 09:07 Watki, które w jakikolwiek sposób można uogólnić zostawiamy. Prawdopodobnie watek o treści: kazali mi się elegancko obrać, kupiłam nowe szpilki, a impreza okazała się obozem przetrwania, by został, bo to mniejszy lub większy, ale problem natury ogólnej. Watek kupiłam nowe szpilki, dotyczy jednej osoby. I jej znajomych którzy ten fakt komentują. FK to nie jest forum prywatne, to nie jest forum pogaduszki, czat ani blog. Oczywiście, że forum jest Wasze, a użytkownicy są ważniejsi niż forum. Tyle, że jeśli całkowicie odpuścimy będziemy mieć kilkaset forów redakcyjnych, na których na dowolnie luźne tematy będą pisały kolejne koła towarzyskie. Niekoniecznie o to chodzi, więc staramy się wypośrodkować i wybrać złoty środek. Jak to bywa ze złotymi środkami pewnie nikt nie będzie zadowolony. Decyduje o tym dyżurny, spośród kilkudziesięciu zgłoszeń mailowych z FK wybiera te watki, które jego zdaniem nijak nie mieszczą się w tematyce. Owa chaotyczność o której piszecie, wynika z tego, że dyżurnych jest kilku i mają różne wrażliwości. W nagłówku forum wisi instrukcja napisana przez jedną z poprzednich moderatorek. W tej chwili ją złagodziliśmy, przenosimy wątki tylko ewidentnie pasujące na inne fora. Natomiast akcja pt. załóżmy bazylion głupich wątków na złość administracji to poziom przedszkola. Umiemy sobie z tym radzić, o czym miało okazję się przekonać w weekend kilku najaktywniejszych przedszkolaków. Odpowiedz Link Zgłoś
ritsuko Re: czekam.... 29.06.10, 11:30 Nie raz robiłam za moda na różnych forach i wiem, że wygląda to czasem jak walka z wiatrakami. Ale temat "Kobieta" jest na tyle ogólny, że da się w niego włożyć wszystko. Mało Szanowna Pani Moderator widzi tu wpisów nie tylko od "kół towarzyskich"? Ciekawe, że niektórzy mogą jechać po grupach społecznych na forach gazety i wątek wisi parę dni jak ktoś to ruszy mimo zgłoszeń, a inny wątek, nie łamiący regulaminu, netykiety czy niepodchodzący pod punkty wypisane wcześniej wylatuje po dosłownie paru sekundach. Jak widać sami moderatorzy mają kobiety za durne istotki, które nie mają hobby, zainteresowań, a głównymi problemami są "problemy z Misiem". Dziękuję już za FK. Miłego pisania przez redaktorów tematów - podpuch, jak nie będą mieli tematu na artykulik. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: czekam.... 29.06.10, 20:58 głupie wątki przedszkolaków, to ciekawe w momencie gdy odpisuję komuś i wkłądam wysiłek, żeby normalnie opisać przepis, a jest mi to złośliwie kasowane, to zakłądam zgodnie z tematyką forum ogólny wątek dla wszystkich kobiet o zupach i co? no tez jest skasowany czyli ktoś wie lepiej kiedy jestem złośliwa i po prostu zabrania mi być złośliwą na forum! pyszne :D a watek "kupilam sobie szpilki" - nie moj, oczywiscie ze dotyczy jednej osoby, a inni mogą sie podlaczyc co o tym sądzą, co jest modne itd. normalny watek i jak najbardziej zgodny z tematyką, ktos kto to wywalił miał poziom wrażliwości - 10. FK to jest zawsze fajne forum do czasu az się komus zaczyna nudzic i pozniej po czystce królują tam głupie trolice z problemami z księżyca ale skoro wolicie brawo girl od pogaduszek na sprawy kobiece, to prosz bardzo, tyle ze to przestaje byc forum dla uzytkownikow - więc wbrew założeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: czekam.... 29.06.10, 20:59 aha i ze umiecie sobie z tym radzic, nie watpię jak chcę być złośliwa, tez potrafię tyle, ze nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: czekam.... 29.06.10, 21:01 tu też nie można wyrazić swojej opinii, czy mój wpis będzie na zasadzie "pojawiam się i znikam" ? :D Odpowiedz Link Zgłoś
ritsuko Re: czekam.... 29.06.10, 22:43 nie, po prostu siwa Cię oleje i nie odpowie :] Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: czekam.... 01.07.10, 14:04 ritsuko napisała: > nie, po prostu siwa Cię oleje i nie odpowie :] Niemożliwe :). Spina się do odpowiedzi ;). Pewnie więcej osób na nią czeka... Odpowiedz Link Zgłoś
miss.yossarian Re: nie wycinajcie 'nieszkodliwych spolecznie' wa 26.02.11, 16:16 ponad pół roku później temat nadal aktualny Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: nie wycinajcie 'nieszkodliwych spolecznie' wa 26.02.11, 16:32 Dokładnie, szału można dostać. Odpowiedz Link Zgłoś