hierowski 12.07.04, 17:20 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=13193 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pollak Re: nowe forum folksdojczowskie - gratuluje admin 12.07.04, 18:06 Kapusie won! Odpowiedz Link Zgłoś
hierowski Re: nowe forum folksdojczowskie - gratuluje admin 12.07.04, 18:16 Skąd won? Tzn że to tajemnica ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: nowe forum folksdojczowskie - gratuluje admin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 18:25 Z forum, kapusiu. Odpowiedz Link Zgłoś
diab.lica Re: nowe forum folksdojczowskie - gratuluje admin 12.07.04, 18:17 hierowski napisał: > forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=13193 a w czym masz problem? Odpowiedz Link Zgłoś
hierowski Re: nowe forum folksdojczowskie - gratuluje admin 12.07.04, 18:33 Drodzy admini, czy można założyć "forum byłych strażników Auschwitz" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: nowe forum folksdojczowskie - gratuluje admin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 18:35 A co to ma wspólnego z tematem, durniu? Nie zastanawiałes się? Odpowiedz Link Zgłoś
bez_loginu4 Re: nowe forum folksdojczowskie - gratuluje admin 12.07.04, 18:52 jesli tam pisza moderatorzy spoleczni to nie widze problemu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: nowe forum folksdojczowskie - gratuluje admin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 18:59 A jeśli nie, to widzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 w kazdym forum zamknietym trzeba sie wpisac na 13.07.04, 11:01 Volksliste. Tu wyrazono to jawnie. Ja nie wpisuje sie na zadne listy. Ale ich istnienie mi nie przezskadza. Zwalczasz szczerosc? Odpowiedz Link Zgłoś
hierowski Re: w kazdym forum zamknietym trzeba sie wpisac n 13.07.04, 13:05 chyba volkslistę dla volksdojczów. Odpowiedz Link Zgłoś
hierowski Re: w kazdym forum zamknietym trzeba sie wpisac n 13.07.04, 13:19 Czy to że napisano tam "tylko dla wybranych" oznacza że trzeba przedstawić dokumenty poświadczające aryjskość ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: w kazdym forum zamknietym trzeba sie wpisac n IP: 212.20.131.* 13.07.04, 13:27 hierowski napisał: > Czy to że napisano tam "tylko dla wybranych" oznacza że trzeba przedstawić > dokumenty poświadczające aryjskość ? Każde forum zamknięte jest dla wybranych, nie na każdym jest to napisane wprost. Wolisz mydlenie oczu? Jura Odpowiedz Link Zgłoś
hierowski Re: w kazdym forum zamknietym trzeba sie wpisac n 13.07.04, 15:07 Jesli to mydlenie jest tylko dla tych, którzy mają oczy niebieskie to własnie nie jestem, gościu. Oczywiście zakładasz, gościu, że każdy jest imbecylem i trzeba mu to napisać. Cóż, w innym przypadku jest to mydlenie oczu - ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 wpisales sie uwazajac sie za uprawnionego ???????? 13.07.04, 15:18 hierowski napisał: > Jesli to mydlenie jest tylko dla tych, którzy mają oczy niebieskie Czy oceniasz tresci na forum zamknietym? Jezeli tak to znaczy, ze sie tam wpisales uwazajac sie za uprawnionego lub podszyles sie. Jezeli nie wiesz co tam jest to sa nastepujace mozliwosci. Uwazasz, ze nie ma kategori ludzi Volksdeutsche. Uwazasz, ze Volksdeutsche nie moga ze soba dyskutowac. Takie Twoje poglady sa bliskie rasistowskim i sa zawalczanie z uzyciem kodeksu karnego. Kto tu wiec narusza regulaminy? --- Pozdrawiam Rycho7 ------ Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. To forum morduje giwi, tebe, maas, ... Odpowiedz Link Zgłoś
hierowski Re: wpisales sie uwazajac sie za uprawnionego ??? 13.07.04, 16:14 potwierdzam. Uważam że folkdojcze nie powinni ze sobą dyskutować na forum GW. Dokładnie tak uważam. Tak samo jak uważam że nie powinni ze sobą duskutować na forum np. pedofile lub antysemici (oczywiście wcale nie napisałem że folksdojcze to antysemici i pedofile - to był przykład). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: wpisales sie uwazajac sie za uprawnionego ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 16:27 A co sądzisz na temat tego, aby tutaj dyskutowali Hierowskie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: wpisales sie uwazajac sie za uprawnionego ??? IP: 212.20.131.* 13.07.04, 17:12 hierowski napisał: > potwierdzam. Uważam że folkdojcze nie powinni ze sobą dyskutować na forum GW. > Dokładnie tak uważam. No popatrz. A ja na niemieckim serwerze parsimony.net bez żadnych problemów założyłem forum dla Polonusów i nikt nie protestował, ani nie mówił, że Polonia nie powinna dyskutować ze sobą na niemieckim serwerze. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 to jest parszywienie zdrowej tkanki narodowej 14.07.04, 09:29 Gość portalu: Jureek napisał(a): > A ja na niemieckim serwerze parsimony.net bez żadnych problemów > założyłem forum dla Polonusów i nikt nie protestował, ani nie mówił, że Polonia > nie powinna dyskutować ze sobą na niemieckim serwerze. To sa ewidentne dzialania ziomkow zmierzajace do zepsucia zdrowej polskiej tkanki narodowej. Powiniennes sie wstydzic. Odpowiedz Link Zgłoś
hierowski Re: wpisales sie uwazajac sie za uprawnionego ??? 14.07.04, 10:25 Czy ja się czepiam możliwości istnienia forum "dla Niemców" w Polsce" ?. Folksdojcz to nie jest synonim jedynie powyższego więc twój przykład był raczej słaby. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Co jest wiec slabe? 14.07.04, 10:50 hierowski napisał: > Czy ja się czepiam możliwości istnienia forum "dla Niemców" w Polsce" ?. > Folksdojcz to nie jest synonim jedynie powyższego więc twój przykład był raczej > słaby. Volksdeutsch to ktos kto ma czesc przodkow niemieckich a czesc innych, przykladowo polskich. Wsrod Polonii malzenstwa mieszane sa bardziej niz czeste. Co jest wiec slabe? Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: wpisales sie uwazajac sie za uprawnionego ??? 14.07.04, 14:07 hierowski napisał: > Czy ja się czepiam możliwości istnienia forum "dla Niemców" w Polsce" ?. Ale Niemiec w Polsce to po niemiecku wlasnie Volksdeutsche. > Folksdojcz to nie jest synonim jedynie powyższego więc twój przykład był raczej > > słaby. Zgadzam sie, ze slowo to kojarzy sie wieli ludziom inaczej. Ale dlaczego akurat to Twoje skojarzenie ma byc obowiazujace? Dlaczego nie przyjmiesz po prostu, ze slowo to oznacza kogos kto uwaza sie za Niemca, ale nie ma niemieckiego obywatelstwa i nie mieszka w Niemczech? Nie sadze, zeby zyjacy jeszcze nieliczni okupacyjni folksdojcze mieli powszechny dostep do internetu i pisywali na forum. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: wpisales sie uwazajac sie za uprawnionego ??? 14.07.04, 14:22 jureek napisał: > Zgadzam sie, ze slowo to kojarzy sie wieli ludziom inaczej. Ale dlaczego akurat > > to Twoje skojarzenie ma byc obowiazujace? Jurek, takie skojarzenie jest chyba dość powszechne.Tylko nie pisz, "dlaczego to co powszechne ma być obowiązujące" - proszę :) > Dlaczego nie przyjmiesz po prostu, ze slowo to oznacza kogos kto uwaza sie za > Niemca, ale nie ma niemieckiego obywatelstwa i nie mieszka w Niemczech? Nie > sadze, zeby zyjacy jeszcze nieliczni okupacyjni folksdojcze mieli powszechny > dostep do internetu i pisywali na forum. Historia II wojny jest nadal żywa. Weź choćby z dzisiejszej GW artykuł o norweskich "bękartach hitlera" . Odpowiedz Link Zgłoś
pollak Re: wpisales sie uwazajac sie za uprawnionego ??? 14.07.04, 20:18 basia napisała: > jureek napisał: > > > Zgadzam sie, ze slowo to kojarzy sie wieli ludziom inaczej. Ale dlaczego > akurat > > > > to Twoje skojarzenie ma byc obowiazujace? > > Jurek, takie skojarzenie jest chyba dość powszechne.Tylko nie pisz, "dlaczego t > o > co powszechne ma być obowiązujące" - proszę :) Niech sobie sprzedawczyki czy jakieś sfiksowane mniejszości śląskie/niemieckie bełkoczące coś o 'autonomii' mają swoje prywatne forum. W każdym razie niech wiedzą też, że im główki polecą jeśli zaczną wojować i naruszać obecne granice Ojczyzny. A każdy ma prawo bredzić. Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: wpisales sie uwazajac sie za uprawnionego ??? 14.07.04, 21:22 pollak napisał: > Niech sobie sprzedawczyki czy jakieś sfiksowane mniejszości śląskie/niemieckie > bełkoczące coś o 'autonomii' mają swoje prywatne forum. W każdym razie niech > wiedzą też, że im główki polecą jeśli zaczną wojować i naruszać obecne granice > Ojczyzny. A każdy ma prawo bredzić. Jasne. Ja uważam, że tytuł jest co najmniej niezręczny, chociaż są gorsze np: "forum dla zboczonych". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: wpisales sie uwazajac sie za uprawnionego ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.04, 22:15 To tylko rzecz gustu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: wpisales sie uwazajac sie za uprawnionego ??? 15.07.04, 08:46 Na mój gust, to wolę GW niż Fakty. Może problem tkwi w tym właśnie. Nie że jest, tylko że tutaj (forum to czy inne) Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: wpisales sie uwazajac sie za uprawnionego ??? 15.07.04, 09:48 basia napisała: > Jurek, takie skojarzenie jest chyba dość powszechne.Tylko nie pisz, "dlaczego t > o > co powszechne ma być obowiązujące" - proszę :) No dobra, skoro prosisz, to napiszę tylko, że zgadzam się z Tobą, że jest powszechne :) Powszechność skojarzeń to pierwszy etap powstawania stereotypów. > > Dlaczego nie przyjmiesz po prostu, ze slowo to oznacza kogos kto uwaza si > e za > > Niemca, ale nie ma niemieckiego obywatelstwa i nie mieszka w Niemczech? N > ie > > sadze, zeby zyjacy jeszcze nieliczni okupacyjni folksdojcze mieli powszec > hny > > dostep do internetu i pisywali na forum. > > Historia II wojny jest nadal żywa. Weź choćby z dzisiejszej GW artykuł o > norweskich "bękartach hitlera" . Jeżeli zrozumiałaś mnie w ten sposów, że chciałbym, żeby zapomnieć o historii, to zrozumiałaś mnie źle. Do historii należy wracać, ale nie posługując się tylko skojarzeniami i stereotypami. Ciekawe na przykład ilu ludzi wie, że władze polskiego państwa podziemnego zalecały mieszkańcom terenów włączonych do Rzeszy (Pomorze, Sląsk, Łódź), aby podpisywali volksliste, jeśli można było w ten uniknąć wywózek i zasiedlenia tych ziem przez reichdeutschów, albo że wielu z tych pogardzanych folksdojczów przeszło do polskich oddziałów na zachodzie i walczyło z Niemcami. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: wpisales sie uwazajac sie za uprawnionego ??? 15.07.04, 10:28 jureek napisał: > No dobra, skoro prosisz, to napiszę tylko, że zgadzam się z Tobą, że jest > powszechne :) Powszechność skojarzeń to pierwszy etap powstawania stereotypów. (zachcichoczę sobie najpierw:)) dobre! a ile musi być, żeby miało większą moc od zdania jednostki, nie było powszechne( w prostej drodze do stereotypu) ? :) > Jeżeli zrozumiałaś mnie w ten sposów, że chciałbym, żeby zapomnieć o historii, > to zrozumiałaś mnie źle. Do historii należy wracać, ale nie posługując się tylk > o > skojarzeniami i stereotypami. Ciekawe na przykład ilu ludzi wie, że władze > polskiego państwa podziemnego zalecały mieszkańcom terenów włączonych do Rzeszy > (Pomorze, Sląsk, Łódź), aby podpisywali volksliste, jeśli można było w ten > uniknąć wywózek i zasiedlenia tych ziem przez reichdeutschów, albo że wielu z > tych pogardzanych folksdojczów przeszło do polskich oddziałów na zachodzie i > walczyło z Niemcami. No ale wiesz, nie wszyscy też kapo w obozach źli byli i dlatego jestem daleka od oceniania tych ludzi jednostkowo. Chociaż trudno pozbyć się właśnie stereotypu, że takie "stanowisko"( kapo, czy folksdojcz) chluby nie przynosiło i nie przynosi. Ps. biję się tym stereotypem w pierś, jak widzisz ;) Ps2.pisząc folskdojcz mam na myśli tego z II wojny światowej oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 opisuje to Karski 15.07.04, 10:44 jureek napisał: > Ciekawe na przykład ilu ludzi wie, że władze > polskiego państwa podziemnego zalecały mieszkańcom terenów włączonych do Rzeszy > (Pomorze, Sląsk, Łódź), aby podpisywali volksliste W jednej ze swoich ksiazek Karski opisuje swoja inspekcje na terenach Rzeczpospolitej wlaczonych do Rzeszy. Spotykal sie tam glownie z ludzmi dzialajacymi w konspiracji AK. Prawie wszyscy mieli pretensja do Polakow zyjacych w Generalnej Guberni ze uwazaja ich i traktuja za zdrajcow. Niestety bez podpisania Volkslisty nie dalo sie pozostac na terenie Rzeszy. Totez aby dzialac w AK, glownie w wywiadzie AK, to niezbedne bylo zostac Volksdeutschem. Oczywiscie kadr takich nie posiadala Armia Ludowa i NKWD. W ramach powojennego zwalczania AK komunisci takze zochydzili polskich bohaterow dzialajacy dla panstwa podziemnego w Rzeszy. Tak uksztaltowano obelge Volksdeutsch. Wspolczesne homosovietikusy uwazajace sie za Wszechpolakow chca niszczyc wszystkich majacych odrobine inne poglady niz oni sami. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: wpisales sie uwazajac sie za uprawnionego ??? 15.07.04, 14:06 jureek napisał: > Jeżeli zrozumiałaś mnie w ten sposów, że chciałbym, żeby zapomnieć o historii, > to zrozumiałaś mnie źle. :))))) najpiekniejsze jest to, ze napisal to Jureek nieswiadomie. jest wiec niewinny. Odpowiedz Link Zgłoś
hierowski Re: wpisales sie uwazajac sie za uprawnionego ??? 19.07.04, 18:22 jureek napisał: > hierowski napisał: > > > Czy ja się czepiam możliwości istnienia forum "dla Niemców" w Polsce" ?. > > Ale Niemiec w Polsce to po niemiecku wlasnie Volksdeutsche. > > > Folksdojcz to nie jest synonim jedynie powyższego więc twój przykład był > raczej > > > > słaby. > > Zgadzam sie, ze slowo to kojarzy sie wieli ludziom inaczej. Ale dlaczego akurat > > to Twoje skojarzenie ma byc obowiazujace? > Dlaczego nie przyjmiesz po prostu, ze slowo to oznacza kogos kto uwaza sie za > Niemca, ale nie ma niemieckiego obywatelstwa i nie mieszka w Niemczech? Nie > sadze, zeby zyjacy jeszcze nieliczni okupacyjni folksdojcze mieli powszechny > dostep do internetu i pisywali na forum. > Jura ------------------- Ponieważ próbujesz na siłę zmienić znaczenie słowa, które ma określoną konotację i używane jest w celu którego jak można mniemać GW nie powinna akceptować. To tak jak z "obozem koncentracyjnym", w któym to określeniu nie ma przecież nic niesympatycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: wpisales sie uwazajac sie za uprawnionego ??? 19.07.04, 19:21 aha, widzialam nawet oboz koncentracyjny z klockow lego. nene to nie zabawka, to sztuka. Odpowiedz Link Zgłoś
pollak Re: wpisales sie uwazajac sie za uprawnionego ??? 19.07.04, 19:27 Szutka to jest ch*j powieszony na krzyżu. No co? Tak przeczytałem w Wysokich Obciachach. Albo może towarzyszka Jaruga- Nowacka w TV tłumaczyła. Nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: wpisales sie uwazajac sie za uprawnionego ??? 19.07.04, 21:06 jakis taki radykalny Pollak jestes.niech Cie ktos odbąbelkuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
pollak Re: wpisales sie uwazajac sie za uprawnionego ??? 19.07.04, 22:21 Tam zaraz radykalny... Pokorny jestem. I cichy. I jogę uprawiam. To ostatnie tylko dlatego, bo liczę na unijne dopłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: wpisales sie uwazajac sie za uprawnionego ??? 19.07.04, 23:36 Gdyby byl radykalny to by awangardowa sztuke zrozumial. W calym jej pieknie i glebokiej wymowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: wpisales sie uwazajac sie za uprawnionego ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.04, 23:38 Niestety nie jest mi dane pojąć przesłanie płynące od instalacji stworzonych przez różne idiotki na Wysokich Obcasach. Swoją drogą, ten kto ściga je po sądach też jest niezłym "artystą". Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Polacy za granica to Polonia 20.07.04, 09:46 A jak nazywac Niemcow za granica? hierowski napisał: > Ponieważ próbujesz na siłę zmienić znaczenie słowa, które ma określoną > konotację i używane jest w celu którego jak można mniemać GW nie powinna > akceptować. Konotacja to zostala propagandowo wmuszona przez komunistow po 1945 roku. Mamy to akceptowac po wieki? A Volksdeutsche z wywiadu Armi Krajowej to juz najgorsze parszywce. Przeszli do Wehrwolfu i strzelali zza wegla wo bohaterskich zolnierzy radzieckich. A swistak siedzi i zawija ... To jak nalezy nazywac Niemcow, ktorych Heimat jest poza Niemcami, Austria i Szwajacaria. Szczegolnie takich z mieszanych malzenstw? GW powinna respektowac zalecenia Wydzialu Propagandy PPR? Jest dosc bliska tej linii. Odpowiedz Link Zgłoś
hierowski Re: Polacy za granica to Polonia 20.07.04, 16:31 GW powinna respektować własny regulamin vide pkt 5 Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Polacy za granica to Polonia 20.07.04, 17:32 hierowski napisał: > GW powinna respektować własny regulamin vide pkt 5 Cytuje: 5. Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl treści uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady Netykiety. Rozumiem, ze to Ty uznajesz powszechnie za naganne moralnie. Inni nie maja juz nic do powiedzenia? Jawohl, mein Fuehrer. Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Polacy za granica to Polonia 21.07.04, 22:08 Odczep się od Hierowskiego, Kolego. Jakie jeszce chciałbyś otworzyć? I na ile grup dzielisz vilksdojczów ? My doszliśmy do czterech. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 wrota piekiel 24.07.04, 13:26 carrramba napisała: > Odczep się od Hierowskiego, Kolego. Jakie jeszce chciałbyś otworzyć? wrota piekiel. A tak w ogole to o co Ci chodzi? Ja forum folksdojczow nie zakladalem i tam sie nie wpisywalem. Wyjasnilem to juz na poczatku watku. > I na ile > grup dzielisz vilksdojczów ? My doszliśmy do czterech. Zwroc sie z tym do urzedu kontroli rasy. Mnie to nie interesuje. Zyje wspolczesnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hierowski Re: wrota piekiel 25.08.04, 09:09 Jakie to miłe że jednocześnie GW publikuje wywiady z byłymi żołnierzami Wehrmachtu i jednocześnie toleruje takie fora. Super ! Odpowiedz Link Zgłoś