Dodaj do ulubionych

forum ZWIERZETA - do Pejsatego

IP: *.aster.pl 08.09.04, 21:18
ostatnimi czasy na forum tym pojawilo sie paru spamerow. dopoki ich wpisy
byly zaczepno-zlosliwe w pelni rozumialam nie ingerowanie w nie. jednak od
paru dni wpisy te sa obelzywe, chamskie, pelne wulgaryzmow. do tego pojawila
sie ulubiona zabawa spamerow - podszywanie sie pod innych uzytkownikow forum.
zapraszam pana Pejsatego do aktywniejszego zainteresowania sie. szkoda by
bylo, aby skadinad fajne forum zostalo "rozwalone" przez grupe
niezadowolonych oszolomow.
Obserwuj wątek
    • pejsaty Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 08.09.04, 23:22
      witam, jak juz napisalem na forum zwierzeta, najlepszym wyjsciem jest
      ignorowanie trolli - niezwracanie najmniejszej uwagi na to co pisza i
      nieodpowiadanie na ich posty.
      zagladam na forum zwierzeta regularnie i usuwam to co trzeba, a zwlaszcza posty
      obelzywe, chamskie, pelne wulgaryzmow. niemniej jednak nie przebywam na forum
      non stop, przez co moze zdarzyc sie sytuacja, ze chwilowo forum bedzie zawalone
      watkami, ktore mielismy juz okazje ostatnio "podziwiac". mozna je zglaszac
      forum.abuse@gazeta.pl
      • aniela Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 08.09.04, 23:29
        aha, typowy admin weekendowy

ps noco? wolno mi jako uzytkownikowi nazrzedzic sobie
        • pejsaty Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 08.09.04, 23:33
          wstapilem tu tylko urzedowo. pani wybaczy, obowiazki wzywaja.
          • aniela Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 08.09.04, 23:35
            aha, znam swoje prawa petenta!
            • pejsaty Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 08.09.04, 23:41
              aha moge cie odprawic z kwitkiem.
              • aniela Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 08.09.04, 23:54
                aha ide sie wpisac do ksiazki zazalen, o!
          • messja Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 08.09.04, 23:45
            pejsaty napisał:

> wstapilem tu tylko urzedowo. pani wybaczy, obowiazki wzywaja.

aha. i pejsaty doczekal sie igrzysk, gdzie chrzescijanie pozeraja lwa.

ps.
            no co: mnie tez zlosliwe komentowac sytuacje "zly aes - dobry troll":)
        • edzioszka Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 08.09.04, 23:44
          hehe, Aniele czy Ty nie marudzisz aby? :)

PS. buziaków moc z okazji niedawnych imienin (jeśli dobrze wylukałam) ;)
          • aniela Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 08.09.04, 23:54
            aha z lukania: celujacy! :)
            • edzioszka Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 09.09.04, 00:04
              niechaj Ci się sukcesi we wszelakich poczynaniach, a i nas też czasem poniesie
              po Twych anielskich śladach :)))
      • comma Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 08.09.04, 23:51
        pejsaty napisał:
        Nie przebywam na forum
        > non stop, przez co moze zdarzyc sie sytuacja, ze chwilowo forum bedzie
        zawalone watkami, ktore mielismy juz okazje ostatnio "podziwiac". mozna je
        zglaszac
        forum.abuse@gazeta.pl

Ach, jak miło, że można. A opisana wyżej sytuacja nie ma prawa się zdarzać przy
        odpowiedzialnym moderatorze.
        • edzioszka Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 08.09.04, 23:54
          aha, zgadzam się w pełni, nie ma prawa! odpowiedzialny moderator spędza przed
          kompem 24 godziny na dobę, rezygnując całkowicie z prywatnego życia i na
          dokładkę ma tego figę z makiem (taki zeń filantrop) :)
          • messja Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 08.09.04, 23:59
            edzioszka napisała:

> aha, zgadzam się w pełni, nie ma prawa! odpowiedzialny moderator spędza przed
            > kompem 24 godziny na dobę, rezygnując całkowicie z prywatnego życia i na
            > dokładkę ma tego figę z makiem (taki zeń filantrop) :)
            >

o ile wiem nikt userom nie przyklada gnata do glowy by sie zajmowali tym
            parszywym zajeciem. marudzenie wiec, ze nie maja czasu by zajmowac sie forum,
            ktorym sie rzekomo opiekuja, albo, ze pracuja za friko uwazam za przejaw
            arogancji i glupoty.

ps.
            a co: nie boje sie mocnych slow:)
            • pejsaty Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 09.09.04, 00:05
              darowanemu moderatorowi nie zaglada sie w zeby. :)
              • messja Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 09.09.04, 00:11
                pejsaty napisał:

> darowanemu moderatorowi nie zaglada sie w zeby. :)

czyli innymi slowy:"jak pan taki kram". hehehe:)
              • edzioszka Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 09.09.04, 00:14
                aha, szczególnie jeśli jest posiadaczem przewiewnego uśmiechu (od wypalonych
                podczas nocnego dyżuru fajek i obalanej litrami kawy), gdyż to go peszy
                lekutko ;)
          • comma Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 09.09.04, 00:03
            edzioszka napisała:

> aha, zgadzam się w pełni, nie ma prawa! odpowiedzialny moderator spędza przed
            > kompem 24 godziny na dobę, rezygnując całkowicie z prywatnego życia i na
            > dokładkę ma tego figę z makiem (taki zeń filantrop) :)
            >
            Zapomniała Pani dodać, że moderator bierze się z ulicznej łapanki i trzymany
            jest przy komputerze pod lufą kałacha. Proszę się nie ośmieszać. Jeśli ktoś
            podejmuje się funkcji społecznej, to ją sprawuje. Odpowiedzialnie. A jeśli nie
            jest na tyle odpowiedzialny, to po prostu nie powinien tego robić. Nic nie
            traci, chyba, że tę wspomnianą figę z makiem.
        • messja Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 08.09.04, 23:55
          comma napisała:

>
          > Ach, jak miło, że można. A opisana wyżej sytuacja nie ma prawa się zdarzać
          przy
          >
          > odpowiedzialnym moderatorze.

aha. dobrze mu powiedziales.
        • pejsaty Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 09.09.04, 00:04
          pani oczekiwania moglaby zadowolic jedynie cenzura prewencyjna, czyli tak jak
          jest na onecie: jak moderator wpis zaakceptuje to on sie pojawi, a jak nie to
          nie. takie nastawienie jest jednak sprzeczne z oczekiwaniami wiekszosci
          forumowiczow, w tym z moimi. w obecnej sytuacji moze sie zdarzyc, ze chwilowo
          na forum znajduja sie watki, ktorych powinno nie byc. mozna oczywiscie powolac
          na kazde forum wieksza liczbe moderatorow, ale to tez ma swoje minusy.
          • comma Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 09.09.04, 00:12
            pejsaty napisał:

> pani oczekiwania moglaby zadowolic jedynie cenzura prewencyjna, czyli tak jak
            > jest na onecie: jak moderator wpis zaakceptuje to on sie pojawi, a jak nie to
            > nie. takie nastawienie jest jednak sprzeczne z oczekiwaniami wiekszosci
            > forumowiczow, w tym z moimi. w obecnej sytuacji moze sie zdarzyc, ze chwilowo
            > na forum znajduja sie watki, ktorych powinno nie byc. mozna oczywiscie
            powolac
            > na kazde forum wieksza liczbe moderatorow, ale to tez ma swoje minusy.

Szanowny Panie, to forum ma regulamin, etykietę oraz ludzi powołanych do
            pilnowania, by były one przestrzegane. To, czy dostają oni pieniądze, czy nie
            szczerze mówiąc mało mnie obchodzi. Ja oczekuję wywiązywania się z tych
            obowiązków. Ni mniej, ni więcej. To, czy będzie dwudziestu moderatorów czy
            jeden - nie jest dla mnie istotne. Liczy się dla mnie jakość, a nie ilość.
            • messja Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 09.09.04, 00:15
              comma napisała:

To, czy będzie dwudziestu moderatorów czy
              > jeden - nie jest dla mnie istotne. Liczy się dla mnie jakość, a nie ilość.

proponuje rozwiazanie polubowne: skoro i tak nie widac jakosci, nie ma co
              postulowac o ilosc:P
            • eressea Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 09.09.04, 00:19
              comma napisała:

> Szanowny Panie, to forum ma regulamin, etykietę oraz ludzi powołanych do
              > pilnowania, by były one przestrzegane. To, czy dostają oni pieniądze, czy nie
              > szczerze mówiąc mało mnie obchodzi. Ja oczekuję wywiązywania się z tych
              > obowiązków. Ni mniej, ni więcej. To, czy będzie dwudziestu moderatorów czy
              > jeden - nie jest dla mnie istotne. Liczy się dla mnie jakość, a nie ilość.

Zapraszam do zapoznania się z FAQ o moderacji, bo chyba nie miała jeszcze Pani
              przyjemności:
              forum.gazeta.pl/forum/1,47474,1919896.html

Moderatorzy społeczni to ludzie, którzy poświęcają swój wolny (!) czas by pomóc
              w pracy administracji forum. Poza tym mają własną pracę i życie prywate. Jesli
              to Pani nie odpowiada to Pani sprawa. Nikt nie będzie spędzał całego życia przed
              komputerem bo jakis obcy człowiek ma taki kaprys.
              • messja Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 09.09.04, 00:27
                eressea napisała:

> comma napisała:
                >
                >
                > > Szanowny Panie, to forum ma regulamin, etykietę oraz ludzi powołanych do
                > > pilnowania, by były one przestrzegane. To, czy dostają oni pieniądze, czy
                > nie
                > > szczerze mówiąc mało mnie obchodzi. Ja oczekuję wywiązywania się z tych
                > > obowiązków. Ni mniej, ni więcej. To, czy będzie dwudziestu moderatorów cz
                > y
                > > jeden - nie jest dla mnie istotne. Liczy się dla mnie jakość, a nie ilość
                > .
                >
                > Zapraszam do zapoznania się z FAQ o moderacji, bo chyba nie miała jeszcze Pani
                > przyjemności:
                > forum.gazeta.pl/forum/1,47474,1919896.html
                >
                > Moderatorzy społeczni to ludzie, którzy poświęcają swój wolny (!) czas by
                pomóc
                > w pracy administracji forum. Poza tym mają własną pracę i życie prywate. Jesli
                > to Pani nie odpowiada to Pani sprawa. Nikt nie będzie spędzał całego życia
                prze
                > d
                > komputerem bo jakis obcy człowiek ma taki kaprys.
                >
                >

nikt nie bedzie sie przejmowal tym, co aes robi poza forum tylko dlatego, ze
                admini maja kaprys by poslugiwac sie amatorami z czesto bardzo dziwna historia
                forumowa, ktorzy zamiast wywiazywac sie o obowiazkow, ktorych sie dobowolnie
                podjeli, robia wielka lache, ze "poswiecaja" swoj wolny czas.

jak sie nie podoba, to twoja sprawa:)
              • comma Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 09.09.04, 00:38
                eressea napisała:

> Zapraszam do zapoznania się z FAQ o moderacji, bo chyba nie miała jeszcze Pani
                > przyjemności:
                > forum.gazeta.pl/forum/1,47474,1919896.html
                >
                > Moderatorzy społeczni to ludzie, którzy poświęcają swój wolny (!) czas by
                pomóc
                > w pracy administracji forum. Poza tym mają własną pracę i życie prywate. Jesli
                > to Pani nie odpowiada to Pani sprawa. Nikt nie będzie spędzał całego życia
                prze
                > d
                > komputerem bo jakis obcy człowiek ma taki kaprys.
                >
                >
                Miła Pani, nie piszę o czymś, czego nie czytałam. Poza tym jakoś nie widzę
                tego "poświęcenia". Oczekiwanie poszanowania regulaminu forum nazywa Pani
                kaprysem? Gratuluję. I nie obchodzi mnie kto i z jakiego powodu spędzi życie
                przed komputerem. Mówimy o konkretnym przypadku. Macie Państwo doprawdy
                interesujące podejście do pojęcia "praca społeczna".
                • eressea Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 09.09.04, 00:50
                  comma napisała:

> Miła Pani, nie piszę o czymś, czego nie czytałam. Poza tym jakoś nie widzę
                  > tego "poświęcenia".

Jak się nie chce to się nie widzi, tak bywa.

> Oczekiwanie poszanowania regulaminu forum nazywa Pani
                  > kaprysem?

Gdzie w regulaminie jest napisane w jakim czasie należy usunąć post sprzeczny z
                  regulaminem czy netykietą?
                  Nikt tutaj nie mówi by te posty pozostały na forum. Jednak wymaganie by człowiek
                  siedział 24 godziny na dobę przed komputerem to doprawdy świetny dowcip.

> Macie Państwo doprawdy
                  > interesujące podejście do pojęcia "praca społeczna".

Jaka praca społeczna? To się nazywa pomoc, zwykła pomoc.
                  • comma Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 09.09.04, 01:02
                    eressea napisała:
                    Jak się nie chce to się nie widzi, tak bywa.
                    >
                    To nie jest kwestia chciejstwa. To fakt. Być może trudno go zaakceptować, ale
                    to niczego nie zmienia.

Jednak wymaganie by człowiek
                    > siedział 24 godziny na dobę przed komputerem to doprawdy świetny dowcip.
                    >
                    Ponownie gratuluję poczucia humoru. Współczuję konfabulowania. Proszę znaleźć
                    fragment, w którym piszę, że wymagam by człowiek siedział 24 godz. przed
                    komputerem.

> Jaka praca społeczna? To się nazywa pomoc, zwykła pomoc.
                    >
                    > Ach, pomoc? Więc szanowni Państwo, marnując swój cenny czas
                    ofiarnie "pomagają". Jak uroczo. Szkoda, że nie wychodzi.
                    • Gość: Jureek Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego IP: 212.20.131.* 09.09.04, 10:33
                      comma napisała:

> eressea napisała:
                      > Jak się nie chce to się nie widzi, tak bywa.
                      > >
                      > To nie jest kwestia chciejstwa. To fakt. Być może trudno go zaakceptować, ale
                      > to niczego nie zmienia.
                      >
                      > Jednak wymaganie by człowiek
                      > > siedział 24 godziny na dobę przed komputerem to doprawdy świetny dowcip.
                      > >
                      > Ponownie gratuluję poczucia humoru. Współczuję konfabulowania. Proszę znaleźć
                      > fragment, w którym piszę, że wymagam by człowiek siedział 24 godz. przed
                      > komputerem.

No to o co Ci właściwie chodzi? Prezentujesz typową postawę roszczeniową, nie
                      potrafisz sama sobie posortować postów, na chamskie i te, które warto
                      przeczytać? Musi ktoś Ci w tym usługiwać? Ile płacisz Agorze za korzystanie z
                      forum, że takim chamskim tonem stawiasz tutaj swoje żądania?
                      Przez takich jak Ty roszczeniowców domagających się jeszcze ostrzejszej cenzury
                      forum to schodzi na psy, bo wystraszeni admini ustępują Waszym zachciankom.
                      Masz wystarczająco dużo miejsc w sieci, gdzie dzięki cenzurze jest "miło i
                      przyjemnie". Czemu tam nie pójdziesz, tylko uparłaś się żeby psuć jedno z
                      ostatnich miejsc, gdzie użytkownik jeszcze traktowany jest jak dorosły, a nie
                      jak dziecko?
                      Nie daj się, Pejsaty! Masz moje poparcie :)
                      Jura
                      • comma Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 09.09.04, 14:33
                        Gość portalu: Jureek napisał(a):

>
                        > No to o co Ci właściwie chodzi?
                        Cóż, czytania ze zrozumieniem uczą w podstawówce...

Ile płacisz Agorze za korzystanie z
                        > forum, że takim chamskim tonem stawiasz tutaj swoje żądania?

- A to, przepraszam, wyłącznie moja sprawa. Co do chamskiego tonu - zacznij od
                        siebie.

> Przez takich jak Ty roszczeniowców domagających się jeszcze ostrzejszej
                        cenzury
                        > forum to schodzi na psy, bo wystraszeni admini ustępują Waszym zachciankom.

Biedni, zastraszeni, admini... Jakże mi ich żal. O nieszczęsne forum i
                        zginienia bliskie...

> Masz wystarczająco dużo miejsc w sieci, gdzie dzięki cenzurze jest "miło i
                        > przyjemnie". Czemu tam nie pójdziesz, tylko uparłaś się żeby psuć jedno z
                        > ostatnich miejsc, gdzie użytkownik jeszcze traktowany jest jak dorosły, a nie
                        > jak dziecko?

I vice versa

> Nie daj się, Pejsaty! Masz moje poparcie :)

No cóż. Gratuluję sojusznika :P
                        • jureek Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 10.09.04, 09:30
                          comma napisała:

> Gość portalu: Jureek napisał(a):
                          >
                          > >
                          > > No to o co Ci właściwie chodzi?
                          > Cóż, czytania ze zrozumieniem uczą w podstawówce...

Nie prościej byłoby po prostu odpowiedzieć na pytanie, zamiast insynuować
                          adwersarzowi nieumiejętność czytania ze zrozumieniem? Zawsze staram się
                          zrozumieć o co chodzi dyskutantowi, ale w Twoim przypadku nie jest to łatwe.
                          Piszesz, że obowiązkiem portalu jest utrzymywanie forum w czystości, a gdy ktoś
                          cierpliwie Ci tłumaczy, że technicznie byłoby to możliwe tylko wtedy, gdyby
                          admin 24 godziny na dobę śledził forum, to piszesz, że niczego takiego nie
                          wymagasz. To są sprzeczne wypowiedzi, a więc moje pytanie o co Ci właściwie
                          chodzi, jest jak najbardziej uprawnione.

> Ile płacisz Agorze za korzystanie z
                          > > forum, że takim chamskim tonem stawiasz tutaj swoje żądania?
                          >
                          > - A to, przepraszam, wyłącznie moja sprawa. Co do chamskiego tonu - zacznij od
                          > siebie.

Całkiem możliwe, że i mój ton możesz odebrać jako chamski, ale to jednak Ty
                          zaczęłaś. Przy postach podawana jest data i godzina wysłania, więc co do tego,
                          kto pierwszy użył chamskiego tonu nie ma żadnych wątpliwości.

> > Przez takich jak Ty roszczeniowców domagających się jeszcze ostrzejszej
                          > cenzury
                          > > forum to schodzi na psy, bo wystraszeni admini ustępują Waszym zachcianko
                          > m.
                          >
                          > Biedni, zastraszeni, admini... Jakże mi ich żal. O nieszczęsne forum i
                          > zginienia bliskie...

Stać Cię tylko na takie tanie chwyty retoryczne? Co do meritum nie masz nic do
                          powiedzenia? Przecież admini nie raz pisali na tym forum, że zaostrzenie cenzury
                          to skutek żądań użytkowników, którzy chcieliby mieć forum "miłe, przyjemne i
                          niekontrowersyjne". Tacy, którzy wolą forum prawdziwe, niezmanipulowane
                          ingerencjami cenzury jest mniej, więc z ich głosem administracja tak się nie liczy.

> > Masz wystarczająco dużo miejsc w sieci, gdzie dzięki cenzurze jest "miło
                          > i
                          > > przyjemnie". Czemu tam nie pójdziesz, tylko uparłaś się żeby psuć jedno z
                          > > ostatnich miejsc, gdzie użytkownik jeszcze traktowany jest jak dorosły, a
                          > nie
                          > > jak dziecko?
                          >
                          > I vice versa

Niestety, nie ma symetrii. Ty masz dokąd pójść, bo takich forów, gdzie cenzura
                          pilnuje, żeby było "miło i przyjemnie" jest w sieci mnóstwo, ja natomiast nie
                          mam dokąd pójść, bo forów o takim stopniu wolności wypowiedzi jaka była na
                          Gazecie w sieci nie ma. Sytuacja trochę podobna ja z reformą radiowej Trójki.
                          Kiedyś było to radio niepodobne do stacji komercyjnych, po reformie niestety
                          niewiele różni się od Zetki czy innych eremefów. W tej sytuacji gadanie
                          niezadowolonym słuchaczom, że jak im się nie podoba, to niech słuchają innych
                          stacji jest bezczelnością, bo właśnie do tych innych stacji Trójka się upodobniła.

> > Nie daj się, Pejsaty! Masz moje poparcie :)
                          >
                          > No cóż. Gratuluję sojusznika :P

Komu gratulujesz? Mnie, czy Pejsatemu?
                          Jura
                          • comma Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 10.09.04, 11:25
                            Jurku, znudziła mnie już ta dyskusja - tak jak kilka postów poniżej stwierdziła
                            edzioszka - doprowadzi ona do jałowego ględzenia i ostatecznego rozymycia
                            tematu.
                            Odpowiem Ci - po raz ostatni. Mam nadzieję, że zrozumiesz moje motywy - i nie
                            jest to aluzja do umiejętości czytania.

Nie domagam się cenzury na forum. Tak jak już napisałam Pejsatemu, jeśli jakiś
                            dyskutant mi nie odpowiada, po prostu nie podejmuję tematu, nie odpowiadam na
                            jego posty, nie otwieram wątków przez niego zakładanych.

To forum ma regulamin, a w nim jest jasno napisane, jakiego typu wypowiedzi
                            będą usuwane. I dokładnie tego oczekuję. Żadnych fanaberii. Zrresztą obecny
                            wygląd forum w pełni mnie zadowala.

Twojego tonu nie odbieram za chamski. Mam nadzieję, że Ty mojego również.
                            Przeczytaj proszę do końca tę dyskusję. Pozdrawiam
                      • pejsaty Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 13.09.04, 22:25
                        ostatnio pojawiaja sie coraz czestsze glosy przychylne cenzurze w stylu
                        onetowym:
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=15730399&a=15742077
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=15608424&v=2&s=0
                        po czesci wynika to ze strachu przed atakiem trolla, ale nie tylko - niektorzy
                        forumowicze nie umieja sami odcedzic postow ciekawych od nieciekawych, madrych
                        od glupich, smiesznych od niesmiesznych i oczekuja, ze ktos zrobi to za nich.
            • pejsaty Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 09.09.04, 00:22
              prosze pamietac, ze jakosc forum zalezy przede wszystkim od jego uzytkownikow.
              • edzioszka Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 09.09.04, 00:25
                hehe, aleś im przygadał ;)
                • pejsaty Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 09.09.04, 00:31
                  powiem szczerze - wiecej kloptow sprawiaja nie ataki trolli, ale ci niby
                  porzadni, ktorzy trollom daja sie podpuszczac i ochoczo przystepuja do radosnej
                  wymiany zdan z nimi. a potem widze rozpaczliwe listy od urazonych: "panie
                  pejsaty a on mnie nazwal cipa, niech go pan usunie albo zabanuje!".
                  • messja Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 09.09.04, 00:37
                    pejsaty napisał:

> powiem szczerze - wiecej kloptow sprawiaja nie ataki trolli, ale ci niby
                    > porzadni, ktorzy trollom daja sie podpuszczac i ochoczo przystepuja do
                    radosnej
                    >
                    > wymiany zdan z nimi. a potem widze rozpaczliwe listy od urazonych: "panie
                    > pejsaty a on mnie nazwal cipa, niech go pan usunie albo zabanuje!".

aha. dobrze mowisz: calkiem sprawnie udawadniasz, ze kobieta w dekolcie
                    prowokuje gwalciciela - troche celniej posugujac sie porownaniem efdejota.
                    przepowiadam ci swietlana przyszlosc, awans, a byc moze nawet drzwi do
                    archiwumX stana przed toba otworem.

staraj sie pejsaty, idziesz we wlasciwym kierunku. jedynym wlasciwym - nalezy
                    dodac.
                    • pejsaty Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 09.09.04, 08:43
                      messja napisała:

> przepowiadam ci swietlana przyszlosc, awans, a byc moze nawet drzwi do
                      > archiwumX stana przed toba otworem.
                      >staraj sie pejsaty, idziesz we wlasciwym kierunku. jedynym wlasciwym - nalezy
                      > dodac.

no a taki pollak mysli, ze mnie wyrzuca, albo ze ja sie nawroce. gdzie ten
                      czlowiek ma oczy? ;)
                  • comma Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 09.09.04, 00:45
                    Powtarzam, to co już raz napisałam. Nie odpowiadam na idiotyczne posty. Ani na
                    prowokacje. Nie zakładam wątków "Do moderatora". Co do jakości i użytkowników -
                    ci bardziej wartościowe posty giną w zalewie tych ordynarnych. Ciekawi i
                    wrażliwi ludzie rezygnują z pisania na forum. W ten sposób, "dzięki"
                    nieodpowiedzialnemu podejściu moderatorów do swych obowiązków interesujące fora
                    zamieniają się w rynsztok.
                    • pejsaty Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 09.09.04, 08:38
                      comma napisała:

> Powtarzam, to co już raz napisałam. Nie odpowiadam na idiotyczne posty. Ani
                      na
                      > prowokacje. Nie zakładam wątków "Do moderatora".

bardzo dobrze. gdyby wszyscy tak postepowali problem trollow wlasciwie by nie
                      istnial.

Co do jakości i użytkowników -
                      >
                      > ci bardziej wartościowe posty giną w zalewie tych ordynarnych. Ciekawi i
                      > wrażliwi ludzie rezygnują z pisania na forum. W ten sposób, "dzięki"
                      > nieodpowiedzialnemu podejściu moderatorów do swych obowiązków interesujące
                      fora zamieniają się w rynsztok.

rozumiem, ze ci ciekawi wrazliwi ludzie nie wychodza na ulice gdyz na ulicach
                      trafiaja sie ludzie ordynarni?

aha i jeszcze cos co jest wazne, a na co nie zwrocilem uwagi wczesniej. za
                      poziom moderacji na forach tego portalu odpowiedzialni sa tylko i wylacznie
                      pracownicy tego portalu. dbanie o jakosc forum nalezy do ich obowiazkow. aesi
                      jedynie im w tym pomagaja, lecz nie zastepuja ich w tej roli. byc moze lepiej
                      byloby zeby zamiast powolywac aesow zatrudniono kilku nowych adminow dbajacych
                      o porzadek, ale na to nie mam wplywu.
                      • edzioszka hmmm 09.09.04, 09:19
                        tak się zastanawiam ile można (do znudzenia) wałkować ten sam temat.. bo na
                        najmniejszy choćby przejaw empatii raczej nie masz co liczyć (a szczególnie
                        wśród miłośników czworonogów).. gdyby wiedzieli kim naprawdę jesteś.. -
                        zyskałbyś szczególne fory, nikt już nie baczyłby na niecne Twe występki ;)
                      • comma Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 09.09.04, 09:29
                        pejsaty napisał:

> > bardzo dobrze. gdyby wszyscy tak postepowali problem trollow wlasciwie by
                        nie
                        > istnial.
                        >
                        Dziękuję. :-)
                        >

> rozumiem, ze ci ciekawi wrazliwi ludzie nie wychodza na ulice gdyz na ulicach
                        > trafiaja sie ludzie ordynarni?
                        >
                        Proszę nie przypisywać mi wypowiedzi, których nie udzieliłam. Przedmiotem tej
                        dyskusji nie jest to, kto i z jakiego powodu nie wychodzi na ulicę. Problem
                        jest bardzo konkretny i nie ma powodu go rozmywać.

> aha i jeszcze cos co jest wazne, a na co nie zwrocilem uwagi wczesniej. za
                        > poziom moderacji na forach tego portalu odpowiedzialni sa tylko i wylacznie
                        > pracownicy tego portalu. dbanie o jakosc forum nalezy do ich obowiazkow. aesi
                        > jedynie im w tym pomagaja, lecz nie zastepuja ich w tej roli. byc moze lepiej
                        > byloby zeby zamiast powolywac aesow zatrudniono kilku nowych adminow
                        dbajacych
                        > o porzadek, ale na to nie mam wplywu.

I z tym się zgodzę - nie z tym, że nie ma pan wpływu, lecz z tym, że przydałaby
                        się lepsza organizacja pracy administracji tego forum.

Podsumowując - chciałam zakończyć tę dyskusję. Zbyt długie wałkowanie tematu
                        przerodzi się w bezproduktywne ględzenie. Z obu stron :-) Nie chodzi mi o to,
                        by komuś "dowalić" - nie lubię takich zabaw, co chyba widać z mojej aktywności
                        na tym forum. Do moderatora Zwierząt bardzo długo nie miałam żadnych
                        zastrzeżeń - chodzi mi oczywiście o jego "pracę społeczną". Ostatnio zauważyłam
                        jednak wyraźne pogorszenie, więc piszę o tym spostrzeżeniu. Jeśli jestem
                        niesprawiedliwa, przepraszam - ale mimo wszystko staram się zachować
                        obiektywizm. Wczoraj obrzydliwe wątki rzeczywiście zniknęły po godzinie - tu
                        zwracam honor.
                        EOT z mojej strony, pozdrawiam
                        --
                        On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux.
                        • pejsaty Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 09.09.04, 09:37
                          dziekuje za rozmowe i pozdrawiam.
              • messja Re: forum ZWIERZETA - do Pejsatego 09.09.04, 00:29
                pejsaty napisał:

> prosze pamietac, ze jakosc forum zalezy przede wszystkim od jego
                uzytkownikow.

aha. forum idzie w dobrym kierunku: pozbywa sie niewygodnych "trolli" i
                obstawia pozycje aesow wygodnymi trollami:)
    • edzioszka przepraszam Szanownych Państwa 09.09.04, 00:29
      ale czas się oddalić do alkowy.. życzę przyjemnego czuwania przed kompem, gdyż
      my to zwykle o tej porze spać chodzimy.. dobrej nocy :)
      • messja Re: przepraszam Szanownych Państwa 09.09.04, 00:32
        edzioszka napisała:

> ale czas się oddalić do alkowy.. życzę przyjemnego czuwania przed kompem,
        gdyż
        > my to zwykle o tej porze spać chodzimy.. dobrej nocy :)

winni sie tlumacza:)
    • pierozek_monika BARDZO MI SIĘ PODOBA 15.09.04, 15:53
      jak forumowicze FoZ ignorują VIP-a :) mają doskonałe efekty.
    • pejsaty aby nie zakladac nowego watku 14.10.04, 13:02
      zwracam sie tu do tych co pisza skargi na mnie do administracji, aby zechcieli
      sie tu wypowiedziec zamiast prowadzic zakulisowe rozgrywki. prosilbym zwlaszcza
      o wyjasnienie tego co rozumiecie przez "sprzyjanie molestowaniu wizualnemu",
      gdyz bardzo mnie to wyrazenie zaintrygowalo.
      aha dowiedzialem sie tez, ze ograniczam wam wolnosc slowa, gdyz nie kasuje
      wszystkiego co napisaly pewne osoby. czy naprawde waszym zdaniem moderator ma
      usuwac wypowiedzi innych forumowiczow tylko dlatego, ze maja inne zdanie niz
      wy? ludzie skad wy piszecie? z bialorusi, kuby czy z korei polnocnej???
      • albert.flasz Re: aby nie zakladac nowego watku 14.10.04, 13:36
        pejsaty napisał:

> czy naprawde waszym zdaniem moderator ma
        > usuwac wypowiedzi innych forumowiczow tylko dlatego, ze maja inne zdanie niz
        > wy? ludzie skad wy piszecie? z bialorusi, kuby czy z korei polnocnej???

Możesz więc wytłumaczyć powody, dla których usunąłeś cały wątek natychmiast po
        tym, jak się do niego wtrąciłem? Czyżby chodziło o skopiowanie obraźliwych słów
        z cudzej wypowiedzi (wątek z tą wypowiedzią - nie moją, wciąż istnieje...), a
        może to, że nie był związany z tematem forum? Bardzo dobrze, prosiłbym tylko o
        trochę wiecej konsekwencji i sprawiedliwe usuwanie wszystkich podobnych. Coś mi
        tu coraz bardziej pachnie "wybiórczą moralnością", regulamin forum podobno
        obowiązuje wszystkich...
        • edzioszka Re: aby nie zakladac nowego watku 14.10.04, 14:11
          poczytaj FAQ o moderacji, cytuję:

Dlaczego mój wątek zniknął?!

Przeczytaj uważnie Netykietę i Regulamin. Twój wątek musiał naruszyć któryś z
          ich punktów. Usuwane mogą być posty puste, zawierające same linki, cytaty lub
          skopiowane artykuły, rozdziały książek itp. Nie udzielamy szczegółowych
          informacji, co i dlaczego zostało usunięte.

moderator nie musi tłumaczyć userowi z tego, dlaczego dany wątek usunął :)
          • basia Re: aby nie zakladac nowego watku 14.10.04, 14:15
            i dlaczego wybrała tego a nie innego moderatora na moderatora niestety też nie.
            A szkoda.
          • albert.flasz Re: Aha! 14.10.04, 15:24
            No, to jeszcze jedno pytanie: w czym moja wypowiedź naruszyła netykietę i
            regulamin?
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=16660965&a=16662101
            ...A może były to pozostałe dwie wypowiedzi w tym wątku? Nie mam pretensji, że
            głupawe i prowokacyjne teksty są usuwane jednak zauwazyłem, że dziwnie jakoś
            nasililiście te czynności, poczynając od wczoraj. Czyżby jakaś kontrola w
            firmie?
            • pejsaty Re: Aha! 14.10.04, 15:42
              watek zostal usuniety nie ze wzgledu na twoja wypowiedz, ale ze wzgledu na brak
              zwiazku z tematem forum pierwszej wypowiedzi remislanca (na ol jest jeszcze
              kilka podobnych watkow).
      • jureek Re: aby nie zakladac nowego watku 14.10.04, 14:09
        pejsaty napisał:

> aha dowiedzialem sie tez, ze ograniczam wam wolnosc slowa, gdyz nie kasuje
        > wszystkiego co napisaly pewne osoby.

To jest świetne. Cenzura na straży wolności słowa.
        J.
      • jaszczuria dzieci też czytają 14.10.04, 15:04
        szanowny pejsaty zapomniał, ze forum czytają także dzieci. Zostawianie takich
        postów jak ten o zjadaniu mózgu żywej małpy - jak nic - prowadzi do
        znieczulicy, lekceważenia cierpienia żywej istoty.

Na innych forumach te prymitywy są natychmiast wyrzucani, nie widzę powodu, aby
        na forum zwierzęta mieli być chronieni.
        pejsaty sam sobie zasłużył więc na te "zakulisowe zagrywki" z naszej strony.
        A może pejsaty woli, bysmy przestali wogóle się pokazywać na forum ? może to my
        przeszkadzamy ?
        a może poprostu jesteś niepełnosprawny ? np. umysłowo ? czyli pełnosprawny
        inaczej.
        Dobra, Gazetę Wyborczą też przestaniemy kupować, spadną obroty, stracicie
        sponsorów reklam, spadną dochody i wtedy ..... cóż pejsaty - na zieloną trawkę,
        po zasiłek dla bezrobotnych.

• basia Re: dzieci też czytają 14.10.04, 15:13
          jaszczuria napisała:

po pierwsze buachachaa, za te czytające dzieci. W queka lepiej niech pogarją.

> Dobra, Gazetę Wyborczą też przestaniemy kupować, spadną obroty, stracicie
          > sponsorów reklam, spadną dochody i wtedy ..... cóż pejsaty - na zieloną trawkę,
          >
          > po zasiłek dla bezrobotnych.

i dugie buachacha...tu po prostu mnie zabiłaś.
        • edzioszka Re: dzieci też czytają 14.10.04, 15:28
          wątek VIP-a choć szokujący jest zgodny z regulaminem (mnie również przeraża
          okrucieństwo do jakiego nawiązuje ale takie są uroki "wolności słowa") dlatego
          też nie został usunięty.. poza tym - moderowanie jest pracą społeczną..
        • pejsaty Re: dzieci też czytają 14.10.04, 15:37
          gwoli wyjasnien:
          1) malpa bez mozgu raczej nie jest zywa
          2) malpa, ktorej mozg spozywano, byla kompletnie pijana - takie posty moga miec
          poprzez obrazowe skojarzenie wartosc wychowawcza i zniechecac mlodziez do
          nadmiernego spozywania alkoholu
          3) wiekszosc osob czytajacych o cierpieniach innych istot raczej ma sklonnosc
          do empatii, a nie do znieczulicy
          4) pejsaty proponuje bys zalozyla prywatne forum, na ktorym sama ustalisz
          poziom cenzury i bedziesz kasowac posty nie w oparciu o regulamin, a w oparciu
          o wlasne widzimisie
          5) blagam nie zwalniajcie mnie, kupujcie gazete wyborcza i zamieszczajcie w
          niej reklamy, idzie sroga zima, nie wyrzucicie chyba pejsatego na zasniezona
          trawke?
          • edzioszka Re: dzieci też czytają 14.10.04, 16:03
            hehe, pani Jaszczuria jako wrażliwiec przejęty cierpieniem zwierząt, ucieka się
            do niezbyt subtelnego szantażu emocjonalnego.. serducho ma przepełnione empatią
            (w tym troską o niepełnosprawnych), mam przeczucie, iż pochyliłaby się ze
            współczuciem nad każdą bezbronną i potrzebującą pomocy istotą.. obojętny jest
            jej zarazem los ubogiego moderatora - aż trudno mi to pojąć :)
          • Gość: pollak Re: dzieci też czytają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 22:47
            Ja też chce sie przyłączyć do obrony, aby nie zwalniać czosnkowego. To jedyny
            aes "z ludzką twarzą", który ma szansę wyjsć na ludzi jeszcze. Oczywiście
            ująłbym się za nim jeszcze bardziej gdyby był on jakąś całkiem szykowną aesicą
            (typu owca czy nawet w ostatetności pani Rysia z dziekanatu).
        • pan_pndzelek Re: dzieci też czytają 15.10.04, 23:10
          jaszczuria napisała:
          > A może pejsaty woli, bysmy przestali wogóle się pokazywać na forum ?

Nie wiem co wolałby Pejsaty ale ja osobiście wolałbym cię na naszym Forum
          Zwierzęta nie oglądać... co nie oznacza, że będę słał meile z żądaniem
          zabanowania cię na stałe... (do administracji: tak po cichu... nie dałoby się
          jej bana założyć?)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka