Dodaj do ulubionych

pani richelieu

18.09.04, 20:15
czytam wpis:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=245&w=15866482&a=15892032
przypominam, ze zwykly user na podstawie czesciowego IP nie widzi, ze
leo/damian jest jedna i ta sama osoba. ty widzisz, bo dodatkowo masz
zaszyfrowany jeszcze jeden numerek. pytanie, czy powinnas dyskutujac jako
user podpierac sie wiedza uzyskana dzieki funkcji moderatora no i czy
powinnas pisac publicznie ze leo=damian (nawt jesli wposmniany uzyszkodnuk
dyskutuje sam ze soba)
Obserwuj wątek
    • Gość: Richelieu* Re: pani richelieu IP: 195.117.90.* 18.09.04, 20:17
      widzi, ciąg cyfr u niezalogowanego leo/damiana 217.8.186.*
      jest widoczny wszystkim użytkownikom
      • bez_loginu4 Re: pani richelieu 18.09.04, 20:23
        Gość portalu: Richelieu* napisał(a):

> widzi, ciąg cyfr u niezalogowanego leo/damiana 217.8.186.*
        > jest widoczny wszystkim użytkownikom

poza tym widzie jeszcze czesc zaszyfrowana, tam gdzie zwykly user tylko
        gwiazdke*
      • diab.lica Re: pani richelieu 18.09.04, 20:24

> widzi, ciąg cyfr u niezalogowanego leo/damiana 217.8.186.*
        > jest widoczny wszystkim użytkownikom

kochana, to _czesciowe_ IP
        moderator spoleczny dodatkowo widzi zaszyfrowana czesc pelnego i wtedy jest w
        stanie stwierdzic, ze post zostal wyslany z tego samego komputera
        • Gość: Richelieu* Re: pani richelieu IP: 195.117.90.* 18.09.04, 20:36
          Trudno o dwóch podobnych wielbicieli WSSE piszących z tego samego częściowego
          IP. Nikt się jak dotąd na F Studia z takim IP częściowym inny nie pojawił, poza
          Damianem i leo

wszyscy go doskonale potrafią poznać z tego powodu, że się nie loguje i
          odsłania kawałek IP + swoje uwielbienie do tej szkoły
          • diab.lica Re: pani richelieu 18.09.04, 20:38

> Trudno o dwóch podobnych wielbicieli WSSE piszących z tego samego częściowego
            > IP.

hej, laska, nie badz taka skromna:) moze faktycznie masz az dwoch wielbicieli?
            moi znajomi tez sa twoimi fanami :))))))
            • r.richelieu Re: pani richelieu 18.09.04, 20:49
              dwóch wielbicieli z tej samej sieci?
              a ja co? mucha do złapania? bz
              • diab.lica Re: pani richelieu 18.09.04, 20:55
                r.richelieu napisała:

> dwóch wielbicieli z tej samej sieci?

czemu nie? nie doceniasz uwodzicielskiej sily i magii swojego nicka :)
                • r.richelieu Re: pani richelieu 18.09.04, 21:18
                  no i co mam z tej mieszanki wybrać od Ciebie? szpilki czy miód

szpilki w miodzie raz
                  ;)
          • Gość: studentka Re: pani richelieu IP: *.psi.ch 19.09.04, 09:19
            ale dopoki ty nie naduzylas swoich uprawnien i nie oglosilas, ze leo=damian,
            nikt nie mogl miec pewnosci

po czesciowym ip nie da sie zidentyfikowac usera - wiecej osob moze miec
            identyczne ip czesciowe, a rozni ich wlasnie ta czesc, ktora jest ukryta za
            gwiazdka i do ktorej ty masz dostep jako aesica, wiec nie udawaj glupiej
            • Gość: słoń trąbalski Re: ona nie udaje głupiej, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 10:24
              jest nią.
            • tak_zwany Re: pani richelieu 19.09.04, 12:56
              Ja miałem pewność. Zamast gwiazdki m kod. Wie tylko, że kod jest taki sam, dla
              dwóch analizowanych userów. Jednak jak mówię, ja miałem pewność, że to ta sama
              osoba bez tego. Wiedza o częściowym IP mi wystarcza, to co piszesz to zwykłe
              czepiactwo dla "dowalenia" nielubianej osobie.
            • Gość: Richelieu* pani obiektywna IP: 195.117.90.* 19.09.04, 13:45
              na przykład ja wiem że Ty jesteś obiektywna. Nie znając nic ponad psi.ch. I mam
              pewność 99,99%. Dlaczego? Bo poza bardzo charakterystycznym IP cząstkowym,
              którego nie ma nikt, jesteś też częstym gościem FoM. A to znacznie mniej niż
              sprecyzowane poglądy o WSSE i IP. Czepiasz się.
              • Gość: studentka Re: pani obiektywna IP: *.psi.ch 19.09.04, 18:36
                Sama napisalas, ze nie jestes pewna na 100%. Natomiast jako aesica widzisz
                pelne ip i nie powinnas klepac jezorem na lewo i prawo o tym, co z tego wynika
                i ile kto ma tozsamosci.
                • Gość: Richelieu* Re: pani obiektywna IP: 195.117.90.* 19.09.04, 19:32
                  nie rozumiesz, ale ćwiczę ostatnio cierpliwość

samo IP to za mało, trzeba jeszcze wziąć pod uwagę inne okoliczności. W Twoim
                  przypadku jest to pojawianie się na FoM i pod nickiem studentka i obiektywna. W
                  przypadku damiana/leo jest to zachwyt WSSE. Nikt się tak nie zachwycał tą
                  szkołą mając taki sam IP cząstkowy.
                  Piszę to po raz kolejny, bo zdaję sobie sprawę z dobroczynnego działania
                  powtarzania. Powtarzając człowiek się najlepiej uczy, zajmując nie tylko pamięć
                  krótko, ale i długotrwałą. Nie krępuj się nierozumieniem, na prawdę. czym
                  bardziej Ty nie rozumiesz, tym więcej nabieram cierpliwości w tłumaczeniu.
                  Jesteś więc niemal bezcenna Droga Studentko / Obiektywna
                  • Gość: studentka Re: pani obiektywna IP: *.psi.ch 19.09.04, 19:55
                    W zasadzie mialam ci juz nie odpisywac, bo jestes kompletna idiotka, nie
                    potrafisz wyciagac poprawnych wnioskow i nic do twojego zakutego lba nie
                    dociera, ale rowniez cwicze dzisiaj cierpliwosc..

Ostatni raz: z tego samego ip czesciowego moze pisac wiele roznych osob,
                    istnieje bardzo realna mozliwosc, ze wiecej niz jedna z nich moze sie udzielac
                    na forum o moderacji czyli studentka i obiektywna to niekoniecznie musi byc ta
                    sama osoba. No prosciej juz chyba tego wytlumaczyc nie mozna. Gdybys jednak w
                    dalszym ciagu czegos nie zrozumiala, nie krepuj sie i pytaj.
                    • Gość: Richelieu* Re: pani obiektywna IP: 195.117.90.* 19.09.04, 21:22
                      i teraz się pytam, czy nazywanie usera kompletnym idiotą posiadającym zakuty
                      łeb jest jedyną Twoją odpowiedzią? Po tych niuniach, egzaltowanych lalach w
                      stosunku do użytkowników FStudia można się spodziewać było.

Więc ja Ci odpowiem, że jesteś osobą bardzo miłą, niesłychanie dobrą,
                      empatyczną, o dużej wrażliwości społecznej, bardzo mądrą, wykształconą, z IQ
                      190 i IE tyle samo, dojrzałą w opiniach i w postępowaniu, prawowitą obywatelką
                      i autorytetem
                      • bez_loginu4 alez rysiu.... 20.09.04, 11:08
                        twoj leb jest zakuty, gdyby bylo inaczej wiedzialabys, ze jako jednostka
                        bluzgajaca na wszystkich, ktorzy deklaruja inny styl zycia i zwyczaje, niz ty
                        (np. depiluja swoje owlosienie - vide f. moda) nie powinnas wymagac od
                        interlokutorow wiekszej uprzejmosci, anizeli tak ktora sama reprezentujesz.
                      • Gość: pollak Re: pani obiektywna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 13:13
                        Ale tego że jest bardzo szykowną babeczką już nie napiszesz. Tego nie napisze
                        kobieta kobiecie. Cholerny świat (kobieta kobiecie wilkiem).
                  • bez_loginu4 wiesz rysiu.... 19.09.04, 20:50
                    zdarzylo mi sie kiedys na forum spotkac osobe piszaca z tej samej domeny, ktora
                    miala takie samo wyksztalcenie jak ja i dosc podobne poglady. dedukcja z nazwy
                    domeny i tresci postow doprowadzilaby tu do blednych wnioskow. nie pisz wiec,
                    ze jestes pewna, ze ten i tamten login to jedna i ta sama osoba, bo to jest
                    tylko domniemanie.

jako aesica znasz nie tylko nazwy domeny userow, masz rowniez masz wglad w
                    zasztfrowana czesc IP, ktora jesli wierzyc masie i tabikowi jest
                    charakterystyczna dla konkretnych stanowisk komputerowych, a nie calych sieci.

wnioskujac na tej podstawie nadal nie mozna miec pewnosci who is who, poniewaz
                    z 1 kompa moze korzystac wiecej osob. poza tym ludzie czasem maja w domu kilka
                    kompow polaczonych w siec, poza tym moga zajsc jeszcze inne okolicznosci. nie
                    mniej jednak twoje domniemanie jako aesicy jest bardziej prawdopodobne, niz
                    twoje domniemanie jako rysi. zwazywszy ze jestes rysia i aesica jednoczesnie
                    nie powinnas w ogole ujawniac swoich domnieman, albowiem zbior danych, ktorymi
                    dysponuje rysia zawiera sie w zbiorze danych, ktorymi dysponuje aesica i rysia
                    wnioskujaca o czyjejs tozsamosci de facto nie jest wstanie zawiesic wiedzy o
                    userach, ktora dysponuje aesica.

czy ci sie to podoba, czy tez nie zostajac aesica stracilas czesc rysi i
                    naleznych jej praw jako zwyklemu userowi na f. studia, ale nie stracilas ich na
                    innych forach. z reszta sama powinnas wiedziec w czynm rzecz - zostajac
                    asystentka na uczelni tracisz czesc studenckich przywilejow, pewnych rzeczy
                    poprostu nie wypada ci robic, np. informowac studentow o pytaniach
                    egzaminacyjnych, chocbys je znala z nieoficjalnego zrodla. jednak jesli
                    studiujesz rownoczesnie na innej uczelni, na ktorej nie pracujesz mozesz sie
                    taka informacja podzielic z kolegami.
                    • mmpm Re: wiesz rysiu.... 19.09.04, 21:08
                      bez_loginu4 napisała:

> informowac studentow o pytaniach
                      > egzaminacyjnych, chocbys je znala z nieoficjalnego zrodla.

No bez przesady, ja np. dzieliłem sie posiadana nieoficjalnie wiedzą o
                      preferowanych zagadnieniach...
                    • Gość: Richelieu* Re: wiesz rysiu.... IP: 195.117.90.* 19.09.04, 21:30
                      a jeśli sam leo wie, że nazywałam go Damianem i nie zaprzeczył i jeśli było t
                      przy współudziale innych użytkowników

leo / damian z IP 217.8 jest bardzo charakterystyczny na F studia dla
                      wszystkich stałych użytkowników, dużo bardziej niż studentka / obiektywna.
                      Dlatego omawianie na FoM "problemu" z zupełnie innego forum uważam za
                      nieporozumienie. To tak jak ze mną, gdy przyszłam na FoM nie znając starych i
                      doskonale znanych spraw "starych wyjadaczy". Tak i Wy być może nie zdajecie
                      sobie sprawy z tego, że to IP cząstkowe jest wszystkim na FStudia doskonale
                      znane

• eirenne Re: wiesz rysiu.... 20.09.04, 02:46
                      Sęk w tym, ze ja, jako zwyczajny uczestnik forum, równiez doszłam do wniosku, ze
                      LEO i Damian to ta sama osoba i myślę, że każdy prześledziwszy posty tej osoby
                      doszedłby do wniosków podobnych; wypowiedź Richelieu była wypowiedzią właśnie
                      takiego zwykłego usera i trzeba mieć naprawdę złą wolę, żeby doszukiwać się tu
                      nadużyć z jej strony.
                      • tak_zwany Re: wiesz rysiu.... 20.09.04, 09:39
                        Mylisz się. To nie jest zła wola. To jest tutajsza ulubiona gra pod tytułem:
                        "skopać aesa". Niektórym wypełnia większość czasu spędzanego na tym forum...

I nie tłumacz więcej, że oczywistą rzeczą jest że damian i leo to ta sama osoba.
                        To tutaj absolutnie nie może być oczywiste. Bo szkodliwe. Psuje zabawę. Odbiera
                        "zabawowiczom" argumenty. Tutaj oczywiste jest tylko to, co można wykorzystać
                        przeciw aesom...
                      • bez_loginu4 Re: wiesz rysiu.... 20.09.04, 11:03
                        eirenne napisała:

> Sęk w tym, ze ja, jako zwyczajny uczestnik forum, równiez doszłam do wniosku,
                        z
                        > e
                        > LEO i Damian to ta sama osoba i myślę, że każdy prześledziwszy posty tej osoby
                        > doszedłby do wniosków podobnych; wypowiedź Richelieu była wypowiedzią właśnie
                        > takiego zwykłego usera i trzeba mieć naprawdę złą wolę, żeby doszukiwać się tu
                        > nadużyć z jej strony.

w poscie na ktory odpowiadasz roznica miedzy zwyklym userem, a userem adminem
                        zostala wyjasniona
    • Gość: słoń trąbalski Re: nie wysilaj się, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 23:17
      z taką trąbą nie da się dogadać ani pogadać :)
    • user0001 NAT... się kłania, jedno IP, wielu użytkowników. 19.09.04, 13:26
      Trochę elementarnej wiedzy z sieci komputerowych:
      Za jednym IP zewnętrznym może być schowany NAT z wieloma użytkownikami, sam
      byłem w takiej sieci, gdzie ~200 osób używało jednego zewnętrznego adresu IP
      (nie będę się wypowiadał jak to działało, bo jest to zupełnie inna historia),
      osoby te mieszkały w promieniu 10 kilometrów i nie miały ze sobą nic wspólnego
      poza ISP.
      Wniosek: nawet znając pełne IP nie posiadasz pewności, że dwie wypowiedzi
      pochodzą od tej samej osoby.
      • bez_loginu4 Re: NAT... się kłania, jedno IP, wielu użytkownik 19.09.04, 17:37
        user0001 napisał:

> Trochę elementarnej wiedzy z sieci komputerowych:
        > Za jednym IP zewnętrznym może być schowany NAT z wieloma użytkownikami, sam
        > byłem w takiej sieci, gdzie ~200 osób używało jednego zewnętrznego adresu IP
        > (nie będę się wypowiadał jak to działało, bo jest to zupełnie inna historia),
        > osoby te mieszkały w promieniu 10 kilometrów i nie miały ze sobą nic wspólnego
        > poza ISP.
        > Wniosek: nawet znając pełne IP nie posiadasz pewności, że dwie wypowiedzi
        > pochodzą od tej samej osoby.

faktycznie, jestes jeden wielki off topic ;P
      • Gość: admin Re: NAT... się kłania, jedno IP, wielu użytkownik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 12:58
        Jesli zle dzialalo (chodzi o translacje adresow) to znaczy ze admin to ladmin i
        powinien zbierac butelki i puszki do skupu niz zajmowac sie *NIXami
        • Gość: pollak Re: NAT... się kłania, jedno IP, wielu użytkownik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 13:10
          Czymkolwiek nie były by te *NIXy, co one mają do tego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka