Dodaj do ulubionych

forum emama

14.12.15, 17:46
może ktoś z moderacji wyższego rzędu będzie łaskaw odnieść się do tego , co od tygodni dzieje się na forum emama. wycinanie postów / wątków w ilościach hurtowych. nikt mi nie wmówi, ze normalną jest sytuacja, ze wchodzi się w ciągu 5 minut w różne watki i wszystkie poleciały w niebyt. bez śladu. przypominam, ze istnieje opcja usunięcia postu, po której zostaje ślad, informacja, że użytkownik złamał regulamin. i użytkownik powinien otrzymać informację dlaczego jego wątek poleciał w niebyt. nie ma czegoś takiego na forum emama. to co, pisowskie standardy obowiązują również na na forum gazety??? wycinanie postów odbywa się od miesięcy według klucza kto jest przyjaciółką moderatorki. przyjaciółka rosa od miesięcy może obrażać innych użytkowników, ale jak coś jest nie po jej myśli to leci w niebyt?skoro moderacja nie potrafi zachowywać się w sposób obiektywny, zgodny z regulaminem to może powinno się ją zmienić. sytuacja, gdy przynajmniej raz w tygodniu odbywa się na tym forum dyskusja, masowa, o moderacji, że leci w kosmos, to rzecz oczywista, nie daje tym 'wyżej' nic do myślenia? to w stopce można łamać regulamin (sprawa krejzi) i apelować do moderacji forum bez skutku. to w stopce (rosa) można można łamać regulamin obrzydliwym hejtem na Polskę i wszystkie apele do moderatorek pozostają bez echa? to co to jest? prywatny folwark paru propisowskich pań, które od miesięcy maja władzę i dzielą forumowiczów na tych prawomyślnych i tych, co tam gdzie zomo, komuniści i złodzieje? tych, którzy im pasują i resztę. takie chamskie rozróżnianie, co mi pasuje, co nie, to ja widziałam tylko w wydaniu miłościwie nam panującego Jarusia. takiej arogancji ze strony (również expressis verbis) moderacji, jak na emamie, przez dziesięć lat bytności na różnych forach gazety nie spotkałam nigdy i nigdzie.
Obserwuj wątek
    • marrant Re: forum emama 15.12.15, 09:39
      Podaj konkretne przykłady złej moderacji. Tytuły wątków, daty ich założenia i ich autorów. Sprawdzę czy zostały wycięte niesłusznie (forum@agora.pl)
      Wątki na emamie zwykle są usuwane jeżeli:
      1 - są spamem
      2 - 5 min temu ktoś założył identyczny
      3 - są personalnym atakiem na jakiegoś forumowicza lub uwagą o moderacji (te ostatnie zgłasza się tutaj)

Usuwanie postów pozostawiając po nich ślad jest rzadkością. Stosuje się je tylko jeżeli wycięcie jakiegoś postu bez śladu spowoduje brak zachowania logiki dyskusji. W innych przypadkach forum by wyglądało jak ementaler. Możemy wycinać całe gałęzie, które naruszają regulamin i to bardzo często robimy (prywatne pyskówki, wzajemne ataki personalne, osoby cytujące posty naruszające regulamin itd)
      Poglądy nie mają i nigdy nie miały wpływu na moderację. Jestem pewna, że za tydzień przyjdzie skarga od osoby pro PiS, która stwierdzi, że moderatorki są nieobiektywne i tną tylko ataki na PO.
      Jeżeli rosa jest przyjaciółką któregokolwiek AESa, to ja jestem królowa Bona. Rosa jest cięta i blokowana mniej więcej raz w tygodniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka