inna57 14.09.18, 11:50 Proszę mi wyjaśnić dlaczego na forum Kraj nie można używać słowa "uczciwość"? A może stwórzcie wykaz słów zakazanych, będzie prościej. Niech fora przejmą booty i trolle co jest jak widać waszym marzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wariant_b Re: Pytanie do marrant i sea_monster 14.09.18, 12:58 Zawsze patrz na jasną stronę życia. Tu przynajmniej sea_monster skomentował przenoszony na Osła wątek zamiast wysłać go wraz z całą gałązką w Kosmos, znaczy wykasować zwiększając szanse uczestnikom dyskusji na zabanowanie przez automat. Kiedyś w weekendy grasował po forach moderator "szalony archiwista" przenoszący wątki na fora, które jego zdaniem były dla nich właściwsze. Więc obecny "niespełniony nauczyciel" to i tak jakiś postęp jest. Choć zupełnie nie rozumiem, dlaczego moderator uważa, że on ma prawo zauważyć, że dwa wątki bazują na tym samym artykule po trzech godzinach, a użytkownik ma obowiązek zrobić to przed napisaniem postu. Nie dociera do moderatora to, że najczęściej otwieramy wątki, które są na szczycie listy według ostatniego postu, a do wcześniejszych zaglądamy dopiero wtedy, kiedy bieżąca nuda na forum do tego nas skłoni. Jakoś nasz "niespełniony nauczyciel" nie potrafi zrozumieć, że jeśli nie zareaguje szybko, to spóźnione reakcje może sobie podarować, bo niczemu one nie służą, a tylko zniechęcają do pisania. Choć może właśnie o to chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: Pytanie do marrant i sea_monster 14.09.18, 13:06 Właśnie o to chodzi. Może się zniechęcimy i przestaniemy dyskutować. Nie rozumie że wtedy on straci intratną robotę. Ale oni należą do pokolenia które szare komórki zostawiają w domu na regale żeby im się nie zużyły. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Pytanie do marrant i sea_monster 14.09.18, 13:40 > Może się zniechęcimy i przestaniemy dyskutować. Dyskutantów zawsze można wynająć, o ile nie zrobił już tego ktoś inny. Zresztą dobrze wyszkolony moderator jest w stanie sam zapełnić forum postami. Tyle, że może to być stresujące zajęcie. Lepiej wycinać posty lub inne numery. Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: Pytanie do marrant i sea_monster 14.09.18, 13:46 Ciągle mam nadzieję że któreś z tych "geniuszy" moderacji jednak się odezwie i wyjaśni mi dlaczego dwa moje wątki wylądowały na ośle tylko za słowo "uczciwość". Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Pytanie do marrant i sea_monster 14.09.18, 14:48 > Ciągle mam nadzieję że któreś z tych "geniuszy" moderacji jednak się odezwie i wyjaśni mi > dlaczego dwa moje wątki wylądowały na ośle tylko za słowo "uczciwość" Pewnie sea_monster uznał, że zamierzasz powielić temat powstańca starachowickiego ;) Nie trzeba geniusza, żeby wiedzieć, że jeśli ktoś nie potrafi sensownie uzasadnić swojej decyzji, to idzie w zaparte. No bo niby jakie argumenty mu zostały? Nie tylko kraj nam pisieje, Kraj również. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Pytanie do marrant i sea_monster 15.09.18, 13:38 wariant_b napisał: > > Może się zniechęcimy i przestaniemy dyskutować. > > Dyskutantów zawsze można wynająć, o ile nie zrobił już tego ktoś inny. > Zresztą dobrze wyszkolony moderator jest w stanie sam zapełnić forum postami. > Tyle, że może to być stresujące zajęcie. Lepiej wycinać posty lub inne numery. Piszesz o hejtach na temat PIS? No fakt zawsze się dziwię kto takie banialuki produkuje.Na Forum Kraj o Polsce i jej tematyce nie pogadasz.Tylko co zrobił dziś rano i wieczorem Kaczyński ,PIS i prezydent Duda.Prawda to czy fałsz? Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczonyryj Te dwa bydlaki co powiesiły sobie swoje kretyństwa 14.09.18, 18:07 wypociny na dwozdziu zablokowały mnie, poza zapijaczonym_ryjem zdradziecką mordę plus kilka cyfrek, ryja gnojonego jak nitras i coś tam jeszcze, bo juz nad ilosciąswoich nicków nie panuję. Czekan=m z dodzwonieie się ze skarga do szkła kontaktowego, ale to trudne. Udało mnie się do SS, to moze i uda do szkiełaka, a potem do komentarzy Super Expresy i na koniec do rzecznika praw obywatelskich. Ja tym Bydlakom z nowogrodzkiej nie daruję. Bo te sikinsyny zrównaly mnie z "koreańczykiem", któey ich sukinsynó zaatakował!!! JA jestem dla nich łatwiejszym celem. Odpowiedz Link Zgłoś
sea_monster Odpowiedż dla inna57 15.09.18, 20:25 inna57 napisała: Na forum Kraj można używać słowa "uczciwość". Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Odpowiedż dla inna57 15.09.18, 21:30 > Na forum Kraj można używać słowa "uczciwość". Rzekłeś. A teraz mógłbyś to udowodnić? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Odpowiedż dla inna57 15.09.18, 21:35 wariant_b napisał: > > Na forum Kraj można używać słowa "uczciwość". > > Rzekłeś. > A teraz mógłbyś to udowodnić? Czyli dla kogo? Jestem uczciwy bo zwalczam PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Odpowiedż dla inna57 15.09.18, 22:23 taniarada napisał(a): > Czyli dla kogo? Dla sea_monster. Dowody, że na Ośle można używać słowa "uczciwość" mamy. Dwa nawet. Oczekuję na potwierdzenie, że na Kraju również można go użyć. Ale wątpię, czy sea_monster dostarczy mi na to przekonywujący argument. Odpowiedz Link Zgłoś
sea_monster Re: Odpowiedż dla inna57 16.09.18, 11:42 wariant_b napisał: > > Na forum Kraj można używać słowa "uczciwość". > > Rzekłeś. > A teraz mógłbyś to udowodnić? forum.gazeta.pl/forum/search,.html?&query=uczciwość&forumId=28&sortMode=DATE&queryMode=SIMPLEALL&pageNumber=1 Wiem, to nie koniec twoich "życzeń". :) Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: Odpowiedż dla inna57 16.09.18, 17:24 Ten wklejony link całkowicie kompromituje Cie jako moderatora. Albo kpisz ze mnie i innych prawdziwych uczestników forum albo realizujesz zewnętrzne zlecenia. I teraz tylko jedno pytanie - też za 2 złote? Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Odpowiedż dla inna57 16.09.18, 18:17 sea_monster napisał: > Wiem, to nie koniec twoich "życzeń". :) Właściwie inna57 mnie wyręczyła, więc nie będę cię dłużej męczył ze znajomości słów obcych. Ale skoro mowa o życzeniach, to oczywiście że je mam. Przeprogramujcie wreszcie ten prawie dwudziestoletni panel do administrowania, bo on nadaje się już tylko do zamkniętych forów prywatnych, gdzie jest stały administrator, który zna większość, jeśli nie wszystkich uczestników. Naprawdę da się administrować forami w bardziej sprawny, inteligentny i czytelniejszy dla użytkowników sposób. Przynajmniej będzie można rozróżnić, a zainteresowani będą wiedzieć, jakie decyzje podjął moderator w związku z naruszeniem regulaminu lub netykiety, co jest efektem pomyłki lub błędnej interpretacji, a co ubocznym efektem nieumiejętnego używania nieodpowiednich narzędzi administracyjnych. I przeszkolcie się, żeby moderacja była w miarę jednolita, bo gołym okiem widać, że co dyżurny, to inny regulamin forum. Oprócz życzeń mam jeszcze prywatną prośbę - jeśli ktoś z administracji może, niech sprawdzi, co mi wycięto, bo od pewnego czasu mam przez automat zablokowane pisanie na forach wrażliwych, a za cholerę nie mogę znaleźć brakujących wątków lub moich postów z tego okresu. Staż mam za długi, żeby spamiętać i sprawdzić wszystko, co przez te kilkanaście lat napisałem, a przestarzałe oprogramowanie forum nie daje mi szansy by to stwierdzić. Zaś na Berdyczów pisać nie ma sensu, jeśli się choćby zgrubnie nie wie o czym. Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Udowodnij to 16.09.18, 03:17 Jeśli tak jest przywróć (jako moderator masz do tego prawo) wszystkie trzy wątki (dwa moje i jeden powstańcastarachowickiego) na forum kraj wraz z przeprosinami od moderacji. Jeśli tego nie zrobisz, no cóż, "spisane będą..." a pamiętaj że "warto być przyzwoitym chociaż czasami się to nie opłaca"* * Władysław Bartoszewski Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Udowodnij to 16.09.18, 10:55 inna57 napisała: > Jeśli tak jest przywróć (jako moderator masz do tego prawo) wszystkie trzy wątk > i (dwa moje i jeden powstańcastarachowickiego) na forum kraj wraz z prze > prosinami od moderacji. Jeśli tego nie zrobisz, no cóż, "spisane będą..." a pam > iętaj że "warto być przyzwoitym chociaż czasami się to nie opłaca"* > > * Władysław Bartoszewski > > Czyli powstaniecstarachowicki to to samo co inna 57?Nakociło się tych nicków .Człowiek nie wie z kim rozmawia.Ale to dzięki dziwnej moderacji na forach .Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: Udowodnij to 16.09.18, 11:15 Durniem się urodziłeś, durniem umrzesz. W twojej pustej głowie nie mieszczą się pojęcia solidaryzmu, pomocy bliźniemu, występowanie w obronie skrzywdzonego. Typowy polski katolik. Nie próbuj dalej dedukować bo ci to ni w ząb nie wychodzi. Nie będę się przed tobą tłumaczyć bo nie masz zdolności żeby mnie obrazić nie ten poziom, jogurt ma większą kulturę od ciebie trollu. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Udowodnij to 16.09.18, 11:22 > Durniem się urodziłeś, durniem umrzesz. Ale najgorsze jest pośrodku. Odpowiedz Link Zgłoś
ktos_z_kosmosu Re: Udowodnij to 16.09.18, 11:31 inna57 napisała: > Durniem się urodziłeś, durniem umrzesz. Prawda. > Nie będę się przed tobą tłumaczyć bo nie masz zdolności żeby mnie obrazić ni > e ten poziom, jogurt ma większą kulturę od ciebie trollu. Zrozum go, to biznesmen. Dwa złocisze kasuje za wpis. Wiesz już dlaczego leniwe, a zarazem pazerne na byle grosz pisuary piszą tylko krótkie, nic mówiące krętactwa i pomówienia o jakieś czyjeś winy, które wydłubali nosów. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Udowodnij to 16.09.18, 12:13 inna57 napisała: > Durniem się urodziłeś, durniem umrzesz. > W twojej pustej głowie nie mieszczą się pojęcia solidaryzmu, pomocy bliźniemu, > występowanie w obronie skrzywdzonego. > Typowy polski katolik. Nie próbuj dalej dedukować bo ci to ni w ząb nie wychodz > i. Nie będę się przed tobą tłumaczyć bo nie masz zdolności żeby mnie obrazić ni > e ten poziom, jogurt ma większą kulturę od ciebie trollu. > Dlatego cię kasują bo nie umiesz rozmawiać z ludžmi.Tylko bluzgi ,hejt i kocenie się dziwnych nicków.Co ciekawe na prywatnym forum zablokowaliście sobie dostęp do forum.A na Kraj można tańcować bez ograniczeń.Człowieku mam więcej lat od ciebie.I piszę też na forach dłużej od ciebie.Kultura wymaga poświęceń.Bez od odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
kasi.aa Re: Odpowiedż dla inna57 17.09.18, 16:13 sea_monster napisał: > Na forum Kraj można używać słowa "uczciwość". Potwierdzam. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Odpowiedż dla inna57 17.09.18, 18:25 > Potwierdzam. Skoro formę słowa "uczciwość" mamy już uzgodnioną, to przejdźmy do jego treści. Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Do kasi.aa 17.09.18, 21:10 Skoro już potwierdziłaś swoim autorytetem że można to bądź tak uprzejma i przywróć na forum Kraj usunięte, tylko za to jedno słowo, posty. Oczywiście nie wystarczy mi samo przywrócenie, proszę jeszcze o słowo od moderacji dlaczego wątek powraca. Ironizuję, wiem że tego nie zrobicie. Jednak proszę Was moderatorzy ogarnijcie się dziś bo jutro może być za późno i obudzicie się klasycznie z ręką w nocniku, czego Wam z życiowego doświadczenia nie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: zapytaj się snajpera :) 16.09.18, 23:43 zasugerował inocom. Pytałem, ale nie odpowiada na maile. Nie mam pojęcia, czy je czyta, ale obowiązku czytania maili poza Berdyczowem zdaje się nie ma. Więc póki co nie mogę pisać na Religii i to mnie trochę irytuje. Oraz Nauce i jeśli dobrze pamiętam Depresji i czymś tam jeszcze, z czego nigdy nie korzystałem, więc mi ich nie brakuje. Szoku nie będzie, ale zaraz przypomniał mi się przypadek, gdy "szalony archiwista" przeniósł jakiś wątek z Kraju na Religię i ktoś chciał kontynuować dyskusję, a wyszło mu, że ma bana na forum na którym jeszcze nigdy nie był (do blokady na Kraju trzeba bodaj 10 skasowanych postów więcej), i nic nie wskazywało, że nick może być zagrożony. Takie są uboczne skutki opcji kasowania wraz z gałązką, swego czasu z upodobaniem używanego przez moderatorów lub innego ulubionego numeru z kasowaniem kwestionowanych wątków na Ośle. No i, co sam przerabiałeś, kasowania postów ze starych, nie aktywnych już wątków o których autor już dawno nie pamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: zapytaj się snajpera :) 16.09.18, 23:49 @inocom, gwoli uzupełnienia: Na dużych redakcyjnych forach nigdy nie wiesz, kto właśnie dyżuruje. Akcje moderatorów nie są podpisane, a znamy tylko nick opiekuna forum. Stąd weekendy cudów na forach. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: zapytaj się snajpera :) 17.09.18, 20:04 wariant_b napisał: > @inocom, gwoli uzupełnienia: > > Na dużych redakcyjnych forach nigdy nie wiesz, kto właśnie dyżuruje. > Akcje moderatorów nie są podpisane, a znamy tylko nick opiekuna forum. > Stąd weekendy cudów na forach. Czy ty jesteś też adminem i podbijasz na Forum Kraj idiotyczne hejty ? Na temat PIS? Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: zapytaj się snajpera :) 17.09.18, 21:05 > Czy ty jesteś też adminem i podbijasz na Forum Kraj idiotyczne hejty ? Na temat PIS? I bardzo dobrze, że administracja wzięła się za jednorazowe nicki. Szkoda, że nie potrafi zapobiec rejestracji kolejnych wcieleń. Wprawdzie głupich nie sieją, ale lepiej ich nie zbierać. A tak à propos sugestii - funkcyjnych nie banują i chyba wiesz o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: zapytaj się snajpera :) 17.09.18, 21:22 Potrafiłaby zapobiec ale chyba im się nie chce. Łatwiej akceptować trolle, boty i kolejne wcielenia hejterów i speców od fake news'ów niż poświęcić się rzeczywistej wnikliwej analizie tego co się dzieje i kto tam miesza uniemożliwiając często prawdziwą dyskusję. Dużo prościej wycina się wątki mówiące prawie o tym samym tyle że "prawie" robi jednak różnicę niż skuteczne zablokowanie osobników których nawet nie trzeba czytać bo już sam wygląd posta mówi wszystko. Są to wszystko byty namnożone. Wiele portali nie dopuszcza do pisania osób sobie przychylnych i są to wyłącznie portale związane z obecna władzą. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Żenada to Forum Kraj i to jest uczciwość? 17.09.18, 20:08 Niczego innego nie przeczytasz.Tylko hejty na temat PIS .Od rana do wieczora.Kto ma odmienne zdanie ląduje na oślej.Wystarczy ,że przespaceruje się kolega Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Żenada to Forum Kraj i to jest uczciwość? 17.09.18, 21:09 > Kto ma odmienne zdanie ląduje na oślej. Na razie na Ośle królują skomplikowane relacje polsko - koreańskie. Szkoda, bo kiedyś było to ciekawe forum. Odpowiedz Link Zgłoś