Dodaj do ulubionych

Pozdrowienia dla moderatora Forum Kraj

14.12.22, 14:07
Jestem weteranem forum

Witaj oleg3
Wyloguj
Na forum od:
26.11.2002

Liczba postów:
35086Pokaż

Zdjęć:
Dodaj nowe

Masz prawa do automatycznej publikacji zdjęć.

Czy z szacunku dla weterana moderator FK mógłby publicznie wyjaśnić powody wysłania w niebyt kilkunastu moich postów? Nie interesuje mnie korespondencja prywatna.
Obserwuj wątek
    • oleg3 Re: Pozdrowienia dla moderatora Forum Kraj 14.12.22, 14:26
      Więcej ...
    • sea_monster Re: Pozdrowienia dla moderatora Forum Kraj 14.12.22, 15:06
      oleg3 napisał:

> Czy z szacunku dla weterana moderator FK mógłby publicznie wyjaśnić powody wys
      > łania w niebyt kilkunastu moich postów? Nie interesuje mnie korespondencja pryw
      > atna.

Och, ta martyrologia...

W ciągu ostatnich 30 dni na forum Kraj usunięte zostały 2 (ze 107) twoje wpisy (nie licząc usuniętej gałązki wątku zaczynającej się od jednego z usuniętych wpisów). Biorąc pod uwagę posty w gałązce, usuniętych twoich wpisów było 5. Kilkanaście...

Oba usunięte posty zostały usunięte za ataki personalne zakazane w Regulaminie. Na forum toczą się czasem gorące dyskusje, ale jednak pewien minimalny poziom kultury obowiązuje.
      • oleg3 Re: Pozdrowienia dla moderatora Forum Kraj 14.12.22, 15:11
        sea_monster napisał:

> Och, ta martyrologia...
        Och, ta ironia ...

> W ciągu ostatnich 30 dni na forum Kraj usunięte zostały 2 (ze 107) twoje wpisy
        > (nie licząc usuniętej gałązki wątku zaczynającej się od jednego z usuniętych wp
        > isów). Biorąc pod uwagę posty w gałązce, usuniętych twoich wpisów było 5. Kilka
        > naście...

Nie licząc ...

> Oba usunięte posty zostały usunięte za ataki personalne zakazane w Regulaminie.
        > Na forum toczą się czasem gorące dyskusje, ale jednak pewien minimalny poziom
        > kultury obowiązuje.

Konkrety! Na czym polegały te ataki personalne?

P.S.

Ile postów zostało usuniętych za ataki personalne wobec mnie?
        • sea_monster Re: Pozdrowienia dla moderatora Forum Kraj 14.12.22, 17:25
          oleg3 napisał:

> sea_monster napisał:
          >
          > > W ciągu ostatnich 30 dni na forum Kraj usunięte zostały 2 (ze 107) twoje wpisy
          > > (nie licząc usuniętej gałązki wątku zaczynającej się od jednego z usuniętych wp
          > > isów). Biorąc pod uwagę posty w gałązce, usuniętych twoich wpisów było 5.
          >
          > Kilkanaście...
          >
          > Nie licząc ...

Licząc wszystkie, usuniętych zostało 5 (pięć) twoich wpisów. Daleko do kilkunastu.

> > Oba usunięte posty zostały usunięte za ataki personalne zakazane w Regulaminie.
          > > Na forum toczą się czasem gorące dyskusje, ale jednak pewien minimalny poziom
          > > kultury obowiązuje.
          >
          > Konkrety! Na czym polegały te ataki personalne?

Na ubliżaniu innym. Cytatów nie będzie. Nie po to usuwa się nieregulaminowe wpisy aby je potem publicznie cytować.

> P.S.
          >
          > Ile postów zostało usuniętych za ataki personalne wobec mnie?

A ktoś cię atakował personalnie? Nie zauważyłem. Jeśli miało to miejsce, to wskaż takie wpisy. Jeśli naruszyły Regulamin, zostaną usunięte.
          • oleg3 Re: Pozdrowienia dla moderatora Forum Kraj 14.12.22, 18:22
            sea_monster napisał:

> > Konkrety! Na czym polegały te ataki personalne?

> Na ubliżaniu innym. Cytatów nie będzie. Nie po to usuwa się nieregulaminowe wpisy aby je potem publicznie
            > cytować.

Czyli możesz wywalić co chcesz.

> > Ile postów zostało usuniętych za ataki personalne wobec mnie?

> A ktoś cię atakował personalnie? Nie zauważyłem. Jeśli miało to miejsce, to wskaż takie wpisy. Jeśli
            > naruszyły Regulamin, zostaną usunięte.

Ja nie jestem donosicielem. Ataki na mnie uznaję za dopuszczalne. Ciekawi mnie tylko twoja ślepota. Przykłady możesz znaleźć w linkowanym tutaj wątku z oślej ławki. Taki był mniej więcej styl dyskusji niektórych forumowiczów. Powtarzam niektórych i nie widzę powodu, by to kasować.
            • sea_monster Re: Pozdrowienia dla moderatora Forum Kraj 14.12.22, 18:38
              oleg3 napisał:

> Czyli możesz wywalić co chcesz.

Tak samo jak sędzia może skazać na więzienie kogo tylko chce. Czy jednak nie może?

> Ja nie jestem donosicielem. Ataki na mnie uznaję za dopuszczalne. Ciekawi mnie
              > tylko twoja ślepota. Przykłady możesz znaleźć w linkowanym tutaj wątku z oślej
              > ławki.

Ach, czyli piszesz o już usuniętych wpisach, w których cię atakowano. Na czym w takim razie polega moja ślepota?
              • oleg3 Re: Pozdrowienia dla moderatora Forum Kraj 14.12.22, 19:03
                sea_monster napisał:

> oleg3 napisał:
                >
                > > Czyli możesz wywalić co chcesz.
                >
                > Tak samo jak sędzia może skazać na więzienie kogo tylko chce. Czy jednak nie mo
                > że?

O ile wiem postępowanie sądowe jest co najmniej dwuinstancyjne.
                • sea_monster Re: Pozdrowienia dla moderatora Forum Kraj 14.12.22, 19:25
                  oleg3 napisał:

> sea_monster napisał:
                  >
                  > > oleg3 napisał:
                  > >
                  > > > Czyli możesz wywalić co chcesz.
                  > >
                  > > Tak samo jak sędzia może skazać na więzienie kogo tylko chce. Czy jednak
                  > nie mo
                  > > że?
                  >
                  > O ile wiem postępowanie sądowe jest co najmniej dwuinstancyjne.

Postpowanie moderatorskie jest co najmniej dwuinstancyjne.
                  • oleg3 Re: Pozdrowienia dla moderatora Forum Kraj 14.12.22, 19:38
                    A kto jest w składzie orzekającym
                    • sea_monster Re: Pozdrowienia dla moderatora Forum Kraj 15.12.22, 01:30
                      oleg3 napisał:

> A kto jest w składzie orzekającym

Pierwsza instancja to moderator, dyżurny lub ktoś z uprawnieniami do usuwania.
                      Druga instancja to Administracja.
                      Pewnie jest też jakaś trzecia instancja.
                      • oleg3 Re: Pozdrowienia dla moderatora Forum Kraj 15.12.22, 09:23
                        Niestety. To nie jest postępowanie 2-instancyjne panie moderatorze. Chętnie wyjaśnię, dlaczego.

Korzystając z okazji, chciałbym zasięgnąć porady. Która z poniższych wypowiedzi jest atakiem personalnym w świetle utrwalonego orzecznictwa na FK:

1) Zalecam pilną konsultację psychiatryczną

2) Dlaczego kłamiesz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka