Dodaj do ulubionych

Prewencja banowa - pytanie do Administracj forum.

17.03.26, 13:11
Jak wiemy od kasi.aa, w sprawie blokad rozpatrujemy zgłoszenia od właścicieli kont,
na które zostały nałożone blokady.

Wydaje mi się, że nie wszyscy chcą czekać na brak możliwości zakładania wątków
i pisania nowych postów na którymś z forów z powodu bana za wielokrotnego naruszenia
Regulaminu i woleliby prewencyjnie dowiedzieć się, jaki jest ich status (poziom zagrożenia
banem), gdyż nie prowadzą własnego rejestru napisanych postów i zrzutów ekranowych
lub innej formy zabezpieczenia ich treści na wypadek przyszłych reklamacji.

Stąd pytanie - jak można uzyskać od administracji forum wykaz postów, które w ocenie
moderatora naruszyły Regulamin bądź Netykietę wraz ze szczegółowym określeniem
popełnionego wykroczenia (więc coś więcej niż jedynie wskazanie § 10.3 Regulaminu).
W szczególności dotyczy to skasowanych postów (o usunięciu których autor nie ma wiedzy)
i ich treści oraz treści postów ocenzurowanych, bo z nimi autor też nie może się zapoznać.

Jak powinien wyglądać formalny wniosek mailowy o udostępnienie informacji o działaniach
moderatorski podjętych wobec nas przez administrację forum wraz z uzasadnieniami,
jakie informacje zawierać i do kogo powinien być zaadresowany (forum@grupagazeta.pl,
pomoc@grupagazeta.pl czy dyrekcja_portalu@grupagazeta.pl)?

Wdzięczny będę za podanie wzoru takiego formalnego wniosku, żeby można go było
skopiować i wkleić do maila uzupełniając wymagane informacje dodatkowe, jak np. nick
lub nicki autora, zakres czasowy działań moderatorskich czy wskazany adres odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • astroblaster Re: Prewencja banowa - pytanie do Administracj fo 18.03.26, 16:58
      Nie doczekasz się Mój Drogi. Na łatwiznę tu się idzie i donosicieli hołubi bez jakiejkolwiek analizy. Padaka, byle reklamy sztomowały z wynikiem sprzedaży,
      • pijatyka Re: byle reklamy sztomowały 18.03.26, 17:42

BTW to akurat ciekawe - przecież forum to dziś jakaś nisza nisz, jakie tu w ogóle mogą być zyski z reklam?...

• astroblaster Re: byle reklamy sztomowały 18.03.26, 18:40
          No to poobserwuj forum i zobaczysz ile tu reklam i co ma prio.
          Fora to nie niszowa forma komunikacji a bardziej wyszukana.

Fora samochodowe dla mnie top jeżeli chodzi o wymianę informacji, diagnostykę czy przygotowania do zakupu, tuningu itp..,

Fora potrafią być merytoryczne. Tutaj też kiedyś one takie były. Stały się blogami, srogami i polem do polarki.
    • astroblaster Re: Prewencja banowa - pytanie do Administracj fo 18.03.26, 23:26
      Btw, Wariancie (czy też szlachetny Don Kichot z foraragazeta) zajrzyj do świeżego wątku nad sobą i wytłumacz mi (w tym za te wszystkie kasiaa’e) jak to jest możliwe, że taki taniarada boggi.srogi i realny autor tego wątku trolluje sam siebie (albo sam swojego trolla, jak to nazwać multitrolling?) i nie reaguje nikt. Macie AI w gazecie w sekundkę ciachnie analizę wątków do prokuratory i wyłapie wszystkie jego scamerskie profile. O czym Ty mój drogi pisałeś? Przypomnisz mi? Ja jestem tak miły: „piątek piąteczek piątunio”. Prok przyklepie mu piątek

• ariciaa666 Re: Prewencja banowa - pytanie do Administracj fo 19.03.26, 10:23
      Może krócej. Zbanowany użytkownik powinien dostawać informację, jakim wpisem/wpisami złamał regulamin i na jak długo ma blokadę. Minimum grzeczności w cywilizowanym świecie. I nikt by wówczas adminom nie spamował mailami z pytaniami o bana.
      P.s. popracuj kochany nad zwięzłością wypowiedzi, bo czytać hadko ;*
      Miłego!
      • pekaes886 Re: Prewencja banowa - pytanie do Administracj fo 19.03.26, 11:04
        I dostaje.
    • bywalec.hoteli Re: Prewencja banowa - pytanie do Administracj fo 02.04.26, 10:08
      Odblokować użytkownika waga170 !!!
      • forrnitta Re: Prewencja banowa - pytanie do Administracj fo 02.04.26, 11:37
        Dajmy szanse moderacji. Przeciez to niemozliwe, zeby uzytkownik, ktory nigdy nikogo nie przesladowal, nie bral udzialu w drastycznych, forumowych linczach i nie lamal swoimi wpisami polskiego prawa, mial celowo tak dluga blokade. To musi byc pomylka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka