Dodaj do ulubionych

dziwne ostatnie wejścia

IP: *.dynamic.mm.pl 16.09.12, 21:43
dlaczego w zakładce... Ostatnie wejścia na blog ze stron;
występują tylko wejścia z mojego własnego blogu? tym bardziej że cały tydzien tam nie zaglądalam, a wejść z tej strony jest chyba ze trzydzieści? jak to powstrzymać?
Obserwuj wątek
    • damakier1 Re: dziwne ostatnie wejścia 16.09.12, 22:35
      U mnie jeszcze dziwniejsze - pokazuja sie wejścia z różnych stron mojego bloga, z których na pewno nikt dzis nie wchodził, uzbierało sie ich już 690, co jest absurdalne. A jak się kliknie w linka strony ostatniego wejścia, to się pokazuje, że błąd. Z tym, że dotyczy to tylko statystyki z dzisiaj, wcześniejsze dni są w porządku.
      • agpagp Re: dziwne ostatnie wejścia 17.09.12, 10:45
        mam podobnie
        753 wejścia w stylu : rss.feedsportal.com/c/33873/f/611753/p/1/s/669296e1/l/0Lagpagp0Bblox0Bpl0C20A120C0A80Cutworzylam0Bhtml0Tk11489949/story01.htm
        ktoś wie o co chodzi?
    • bagienny Re: dziwne ostatnie wejścia 17.09.12, 16:18
      Problem został rozwiązany. Jeżeli się powtórzą odwiedziny, proszę dajcie znać.
      • negev56 Re: dziwne ostatnie wejścia 17.09.12, 19:18
        wobec tego daję znać, bo wczoraj było tego przeszło 1000, dzisiaj zdecydowanie mniej, ale sie pojawia
        rss.feedsportal.com/c/33873/f/611753/p/1/s/1605d9dc/l/0Ljanedoe0Bblox0Bpl0C20A120C0A90CInkwizytor0Bhtml0Tk11548149/story01.htm
        • damakier1 Re: dziwne ostatnie wejścia 17.09.12, 20:06
          NIestety, dzis też się powtarza. Na wiele mniejszą skalę, ale jednak.
      • gladys_g Re: dziwne ostatnie wejścia 17.09.12, 20:50
        też to mam, plus w każdym osobnym wpisie na dole obok poleć znajomemu i śled komentarze mam jakiegoś dziwnego cosia co wygląda trochę jak plejer. Np tu
        nic nie wklejałam do bloga.
        • negev56 Re: dziwne ostatnie wejścia 17.09.12, 21:02
          gladys_g napisała:

> też to mam, plus w każdym osobnym wpisie na dole obok poleć znajomemu i śled ko
          > mentarze mam jakiegoś dziwnego cosia co wygląda trochę jak plejer. Np tu
          > nic nie wklejałam do bloga.

aż spojrzałam u siebie, też to mam, te coś...
          halo, więc co to jest i kiedy tego nie będzie?
        • bagienny Re: dziwne ostatnie wejścia 17.09.12, 21:02
          Możesz zrobić zrzut ekranu i wysłać na blox@agora.pl ?
          • negev56 Re: dziwne ostatnie wejścia 17.09.12, 21:12
            chciałam to zrobić, ale wtem... zniknęło, seriosmile.
          • gladys_g Re: dziwne ostatnie wejścia 17.09.12, 21:25
            nope, już nie mogę. w miejscu nibyplejerka pojawiła się już ikona wykopu kierująca do www.wykop.pl/remotelink/.
          • gladys_g Re: dziwne ostatnie wejścia 17.09.12, 21:28
            anyway, skrin z wykopem wysłałam
      • agpagp Re: dziwne ostatnie wejścia 18.09.12, 07:59
        u mnie dziś też co prawda tylko 8 sztuk ale jest
        • Gość: margit Re: dziwne ostatnie wejścia IP: *.dynamic.mm.pl 18.09.12, 09:00
          a u mnie już nie ma ! dziekuję !
      • drakaina Re: dziwne ostatnie wejścia 18.09.12, 12:34
        U mnie na jednym z blogów pojawiają się linki z czegoś, co się nazywa rss.feedsportal.com - taka nazwa jest "ślepa", a linki już teoretycznie do wpisów (czyli te niby wejściowe, wyglądają np. tak: rss.feedsportal.com/c/33873/f/611753/p/1/s/30f19f9c/l/0Lwariacjeoperowe0Bblox0Bpl0C20A120C0A90CWycieczka0Ena0Eprowincje0Bhtml/story01.htm) przenoszą do notek. Z początku myślałam, że to po prostu serwis rss - sama nie korzystam, więc nie wiem, jak to działa - ale sądząc po tym wątku chyba nie...

W każdym razie zgłaszam, że i mnie dopadło, ale tylko na jednym, niedawno założonym blogu

--
        Scribere necesse est
        Wariacje operowe
        Antiquitates
        • chlebki1 Re: dziwne ostatnie wejścia 19.09.12, 08:55
          u mnie tez wysyp tych RSS
        • chiara76 Re: dziwne ostatnie wejścia 19.09.12, 17:40
          ja niestety mam dokładnie ten sam problem, najpierw myślałam, że może ktoś tak się nagle rozczytał w moich zapiskach, ale widzę, że to jakiś większy problem.
          adres blogu to www.chiara76.blox.pl
          • negev56 Re: dziwne ostatnie wejścia 19.09.12, 19:14
            dalej się skarżę, bo problem nie zginął, w małych ilościach, ale wciąż pojawia się
            rss.feedsportal.com/c/33873/f/611753/p/1/s/1a6aff9c/l/0Ljanedoe0Bblox0Bpl0C20A120C0A90CPiata0Epora0Eroku0Bhtml0Tk11563812/story01.htm
            • squirk Re: dziwne ostatnie wejścia 20.09.12, 20:23
              Potwierdzam, znów mam wejścia z tego adresu.
        • bartoszcze Re: dziwne ostatnie wejścia 20.09.12, 23:20
          OJEJ MAMTO!
          (i uważam, że to zwykłe wejścia czytających notki lub komentarze przez RSS)
          • noirdesir2 Re: dziwne ostatnie wejścia 21.09.12, 09:16
            też mam wejścia z tych rss-ów, ale w zdecydowanie mniejszych ilościach (kilka dziennie), najwidoczniej ten robot aż tak nie lubuje się w kotach smile
            • chiara76 Re: dziwne ostatnie wejścia 21.09.12, 11:31
              u mnie dzisiaj ponownie o wiele większa ilośćsad
              • bartoszcze Re: dziwne ostatnie wejścia 21.09.12, 12:53
                Ale Ty pod każdą notką masz po kilkadziesiąt komentarzy. Jeśli system notuje "wejście" z RSS do każdego komentarza z osobna, a do tego masz sporo czytelników... dośpiewaj sobie sama.
                • squirk Re: dziwne ostatnie wejścia 21.09.12, 14:37
                  I to ma tłumaczyć bajzel i pińcet identycznych wejść nagle? Wcześniej tak nie było i chcę, żeby znów nie było, bo to irytujące.
                  smile
                  • bartoszcze Re: dziwne ostatnie wejścia 21.09.12, 15:00
                    To IMHO tłumaczy, że to nie musi być żaden podejrzany bot, tylko normalny ruch fanówsmile
                    Czy musi być pokazywany, to pytanie do Bagiennego #samaniewiem
                    • squirk Re: dziwne ostatnie wejścia 21.09.12, 16:01
                      bartoszcze napisał:

> To IMHO tłumaczy, że to nie musi być żaden podejrzany bot, tylko normalny ruch
                      > fanówsmile

W takim razie mam nadzwyczaj ruchliwych fanów a liczba ich milijon, miło ale w statystykach sieczka smile

> Czy musi być pokazywany, to pytanie do Bagiennego #samaniewiem

To zagadnę, bo wolałabym, żeby nie był pokazywany. Ruch, nie Bagienny wink
                • chiara76 Re: dziwne ostatnie wejścia 21.09.12, 18:40
                  bartoszcze, odpowiem Ci jak Osoba poniżej, do tej pory tego nie było, mimo, że mam trochę czytelników, którzy czytają z pomocą rss. Pewnego dnia pojawiło mi się ponad tysiąc wejść , w tym gros właśnie takich dziwactw, oczywiście nie wpłynęło to na moją pozycję, a przy takiej ilości chyba wskoczyłabym na pierwsze miejsce w swojej kategorii, więc taka jest prawda, że jest jakiś problem. Zresztą bagienny sam Przyznał, że jest jakiś problem.
                  • bartoszcze Re: dziwne ostatnie wejścia 21.09.12, 20:32
                    No zgadza się. Najpierw nie było wcale, potem zaczęły się pojawiać pojedyncze, a potem w jakiejś chwili całkiem dużo, jakby się multiplikowały.
                    Ale w sumie w sobotę miałem koło 100, w niedzielę 40, wczoraj 20, a w pozostałe dni na palcach jednej ręki by zliczył. I jak już pisałem, z wyjątkiem tej soboty to tak pasowało do ilości komentarzy.
                    • squirk Re: dziwne ostatnie wejścia 21.09.12, 20:58
                      U mnie te prawie 3 tys. wejść to jednak - nawet przy kilkudziesięciu komentarzach pod notkami - spora przesada, mam nadzieję, że te dodatkowe śmietki znikną jednak.
                      smile
                      • bartoszcze ździsiaj 23.09.12, 10:54
                        Mam 7 wejść z rssfeeds: 4 prowadzą do notki z 4 komentarzami, 3 do notki z 3 komentarzami...
                        No.
              • squirk Re: dziwne ostatnie wejścia 21.09.12, 14:34
                U mnie także.
                • Gość: ewa777 Re: dziwne ostatnie wejścia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.12, 19:11
                  U mnie też.
                  • buncyk Re: dziwne ostatnie wejścia 26.09.12, 15:50

I ja to mam sad . Jak to zmienić ??
                    • vanilla-creativedesign Re: dziwne ostatnie wejścia 08.11.12, 06:24
                      U mnie też to występuje. Czy ktoś mądry może wytłumaczyć, tak na chłopski rozum, co to jest? Bo czytam wpisy w tym poście i dalej nie rozumiem.
                      • teoriakulturywpraktyce Re: dziwne ostatnie wejścia 13.11.12, 07:09
                        u mnie niestety również się toto pojawiło
                        teoriakulturywpraktyce.blox.pl/html
      • proost Re: dziwne ostatnie wejścia 10.02.13, 23:05
        U mnie zaczęło się dzisiaj. Wcześniej tego nie zauważyłem.
    • chiara76 Re: dziwne ostatnie wejścia 19.12.12, 08:54
      Problem powrócił, niestety. Przynajmniej u mnie na blogu.
      • bartoszcze Re: dziwne ostatnie wejścia 19.12.12, 13:07
        Ja korzystając z okazji podbicia tematu, zapytam jak należy rozumieć że pojawiły się w statystykach rssfeedsy do starych notek? W ilości incydentalnej, być może ktoś zaczął czytać mi całą historię bloga, ale tak się ciutkę zdziwiłem.
        • brezly Re: dziwne ostatnie wejścia 19.12.12, 13:25
          Zgadza się, inwazja rss.
        • chiara76 Re: dziwne ostatnie wejścia 19.12.12, 16:10
          bartoszcze, rozmawialiśmy już na ten tematwink
          Nie, to nie jest czytanie starych notek.
          Nie, to nie jest tak, że nagle Mikołaj zrobił mi prezent i chcąc wwindować mnie na pierwsze miejsce w mojej kategorii zesłał mi nowych fantastycznych czytelników.
          Jakiś to chaos tworzy, szczególnie, że nie widzę wejść zwykłych czytelników, to znaczy widzę, ale mi się w tym gubią, niestety. A dziś mam wyjątkowo dużo tego. Grrr...
          • bartoszcze Re: dziwne ostatnie wejścia 19.12.12, 20:46
            Widzisz, ale ja niezmiennie obserwuję w statystykach trochę ruchu z rssfeeds, w ilości - tak jak pisałem - pasującej do tego, jakby 1-2 osoby wchodziły do każdej notki i każdego komentarza z RSS lub podobnego feedu.
            Dziś "inwazja" polega na tym, że mam 13 wejść związanych z 1 notką, gdzie mam 11 komentarzy (jakby 1 osoba przeczytała wszystko + 1 osoba przeczytała 2 dzisiejsze komentarze), 8 wejść związanych z drugą notką gdzie mam 8 komentarzy i 13 wejść związanych z trzecią notką, gdzie mam 13 komentarzy... Dodam, że te notki, to 3 ostatnie moje notki.
            Natomiast w poniedziałek miałem 5 wejść do 4 notek z okresu wrzesień-październik, i to mnie właśnie zaciekawiło.
            Hej, na Bagnach, słychać nas? smile
            • squirk Re: dziwne ostatnie wejścia 20.12.12, 17:51
              Też mam sporo wejść związanych z ostatnimi notkami ale to drobny żuczek w porównaniu z inwazją jakiś czas temu. Póki co koszulki "Jestę znanym blogerę, przysyłajcie gratisy" nie kupię.
              wink
              • squirk Re: dziwne ostatnie wejścia 21.12.12, 12:24
                Poprawka, kilkaset wejść z feedsportalu, nie sądzę, żebym nagle zyskała szaloną popularność (tym bardziej, że do każdej notki jest po kilkanaście/kilkadziesiąt wejść), proszę administrację o zerknięcie.
                smile
                • mariuszgr4 Re: dziwne ostatnie wejścia 22.12.12, 23:10
                  Ratunku... znów te rssy...
                  • squirk Re: dziwne ostatnie wejścia 23.12.12, 00:24
                    "Mydłem! Dobijemy je mydłem!"
                    MSPANC.

Napisałam do Bagiennego i problem zniknął.
                    smile
                    • brumming Re: dziwne ostatnie wejścia 23.12.12, 16:52
                      Dziś u mnie 300 wejść, co najmniej dziwnych surprised

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka