Dodaj do ulubionych

p y t a n i e

IP: *.chello.pl 12.04.05, 03:14
mam pytanie, dlaczego na niektorych forach, nie jest napisane kto jest
moderatorem 'adminem' mam tu na mysli fora poszczegolnych miast i dzielnic.

Czy gdzies jest oficjalny spis moderatorow foru?
Obserwuj wątek
    • warka_strong Re: p y t a n i e 12.04.05, 09:10
      Forami miejskimi zajmują się [przeważnie] redakcje tych dodatków miejskich, których dane fora dotyczą.

Jeżeli zaś chodzi o brak informacji wskazującej konkretnego admina jako opiekuna forum nie oznacza to, iż forum jest bez opieki.
    • eela Re: p y t a n i e 12.04.05, 09:11
      Miasta i dzielnice są z reguły pod opieka redakcji lokalnych. Niektóre małe
      miasta sa sprywatyzowane, wtedy login moderatora jest podany na danym forum.
      Spisu tych moderatorów nie ma. Admini z forów niemiejskich są tu spisani.
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=21036
      • jureek Re: p y t a n i e 12.04.05, 09:56
        eela napisała:

(...) Admini z forów niemiejskich są tu spisani.
        > forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=21036

Ciekawa lista. Pejsaty, który odgrażał się, że jeszcze moje wnuki moderować
        będzie, jakoś tego nie doczekał (jednak Pollak miał rację), ale szkodnik trzyma
        się dzielnie.
        Jura
        • Gość: del'arte komedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 11:12
          ureek napisał:

>
          > Ciekawa lista. Pejsaty, który odgrażał się, że jeszcze moje wnuki moderować
          > będzie, jakoś tego nie doczekał (jednak Pollak miał rację), ale szkodnik trzyma
          > się dzielnie.

Mala uwaga, nie tylko ty zmieniles swoj nick oni tez to robia.
          • jureek Re: komedia 12.04.05, 11:38
            Gość portalu: del'arte napisał(a):

> Mala uwaga, nie tylko ty zmieniles swoj nick oni tez to robia.

Co Ci przyszło do głowy? Nie zmieniałem nicka. Od początku piszę jako Jureek.
            Jura
      • jureek Re: p y t a n i e 12.04.05, 11:04
        Przy okazji zauważyłem, że forum "archiwalne", na które nie wpuszcza się nawet
        wszystkich aesów:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11099
        ciągle jest w użyciu. I po co było to mydlenie oczu z "archiwum"?
        hihi
        Jura
        • szkodnik Re: p y t a n i e 12.04.05, 12:56
          Kiedyś też miałem tam dostęp.
          • messja Re: p y t a n i e 12.04.05, 16:04
            szkodnik napisał:

> Kiedyś też miałem tam dostęp.

to jakos mnie nie zaskakuje,dziwne dopiero by bylo gdyby najwiekszy wazeliniasz
            a jednoczesnie najlepszy aes (bo najglupszy) nie mial.
            • szkodnik Re: p y t a n i e 13.04.05, 06:23
              A ja myślałem że się w piekle smażysz. No cóż, marzenia nic nie kosztują :-)
              • Gość: calkiem_nowy Re: p y t a n i e IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.04.05, 09:47
                Sqrwiel jesteś. I szkodnik. Pod ochroną.

II
                • szkodnik Re: p y t a n i e 13.04.05, 09:51
                  Jeśli sqrwiel = cenzor to szkodnik = sqrwiel, masz rację.

> Pod ochroną.

Nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz.
                  • Gość: calkiem_nowy Re: p y t a n i e IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.04.05, 10:04
                    szkodnik napisał:

> Jeśli sqrwiel = cenzor to szkodnik = sqrwiel, masz rację.

Nie. szkodnik_forumowicz = sqrwiel (znaczy taki gość który dostał immunitet,
                    podczas gdy inni którzy też czasem potrafią "szczerze pogadać" są blokowani).

> > Pod ochroną.
                    >
                    > Nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz.

To nas się tu wycina. A Ty jesteś jednym z tych jajcarzy z nożycami. Zwłaszcza
                    że wycina się za nic(k).
                    • szkodnik Re: p y t a n i e 13.04.05, 10:37
                      > Nie. szkodnik_forumowicz = sqrwiel (znaczy taki gość który dostał immunitet,
                      > podczas gdy inni którzy też czasem potrafią "szczerze pogadać" są blokowani).

Znaczy się, ja nie potrafię "szczerze pogadać".....hmmmmmmmm.....a skąd takie
                      wnioski wyciągasz ??
                      Sqrwielem cenzorem jestem tylko wtedy, gdy mój login nabiera czerwonego koloru,
                      a i wtedy nie zawsze. Gdy login mój jest czarny, tak jak teraz jestem raczej
                      normalnym (choć większość uważa mnie za świra) kolesiem piszącym do ciebie z
                      drugiej strony monitora. :-)
                      Pisząc tutaj musisz mieć świadomość, że jesteśmy na równych prawach. Na
                      wszystkich forach na których piszemy mamy takie samo prawo do wyrażania opinii.
                      Są małe wyjątki, np. ja nie mogę powiedzieć np. messja to kur..a, bo mi to nie
                      przystoi.
                      Prawo równości nie obowiązuje nas także na forum praca i podforach, ponieważ
                      tam niestety lub stety prawo stanowią admini poprzez moje cenzorskie łapy.
                      Choć z drugiej strony przejdź się na forum praca i zapytaj czy jestem takim
                      wszystkotnącym sqrwielem. :-)

> To nas się tu wycina. A Ty jesteś jednym z tych jajcarzy z nożycami. Zwłaszcza
                      > że wycina się za nic(k).

Tutaj ja nie tnę. Za nic(k) wyciąłem tylko raz (i do tej pory tego żałuję),
                      kolesia który miał nick z kategorii "pie..ny_ch..". Nick pasował do swego
                      pana. :-)
                      • Gość: calkiem_nowy Re: p y t a n i e IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 18:47
                        szkodnik napisał:

> > Nie. szkodnik_forumowicz = sqrwiel (znaczy taki gość który dostał immunit
                        > et,
                        > > podczas gdy inni którzy też czasem potrafią "szczerze pogadać" są blokowa
                        > ni).
                        >
                        > Znaczy się, ja nie potrafię "szczerze pogadać".....hmmmmmmmm.....a skąd takie
                        > wnioski wyciągasz ??

Nie zrozumiałeś aluzji (właśnie). Otóż w swoich wypowiedziach potrafisz być
                        szczery (może słowo "dobitny" bardziej pasuje) aż do bólu. Innym razem jak się
                        Ciebie przyciśnie to będziesz kręcił i kręcił (jak z tym słynnym wygaszaniem).

> Sqrwielem cenzorem jestem tylko wtedy, gdy mój login nabiera czerwonego koloru,
                        >
                        > a i wtedy nie zawsze. Gdy login mój jest czarny, tak jak teraz jestem raczej
                        > normalnym (choć większość uważa mnie za świra) kolesiem piszącym do ciebie z
                        > drugiej strony monitora. :-)

A nene [(C) Aniela]. Tu jest forum dla aesów, gdzie zwykli oni puczać nas co to
                        netykieta, zasady, reguły i leguramin oraz do znudzenia mantrować "pisz na
                        maila". A kto siedzi po drugiej stronie monitora - trudno mi przypuszczać, tutaj
                        walczę jedynie z jego wirtualną reprezentacją. Być może siedzi tam gość, który w
                        realu bądź zwracając sie wprost do odbiorcy, wielu rzeczy by nie powiedział. Na
                        forum (i ogólnie w kontaktach przez takie medium jak Internet) możliwość
                        wyrażania emocji jest ograniczona, stąd czasem ktoś zamiast coś po raz setny
                        tłumaczyć, wyjaśniać, przedstawiać swoje zdanie - walnie krótkim "a wypchaj
                        się". Mi się takie coś czasem zdarza, szczególnie kiedy w moim mniemaniu
                        oponentowi tłumaczyć trzeba rzeczy oczywiste.

> Pisząc tutaj musisz mieć świadomość, że jesteśmy na równych prawach.

Nie jesteśmy. Ty należysz do bliskich przyjaciół tych którzy mogą mnie tutaj
                        wyciąć. Zmawiacie się też na zamkniętym forum. Nie trzeba być wyjątkowo bystrym
                        by dostrzec (a bywało tak) jak całkiem tutaj nowy aes reaguje na posty
                        niegodnych nicków.

> Na
                        > wszystkich forach na których piszemy mamy takie samo prawo do wyrażania opinii.
                        > Są małe wyjątki, np. ja nie mogę powiedzieć np. messja to kur..a, bo mi to nie
                        > przystoi.

Nawróciłeś się nagle? Słowo "ku.." nie padało, ale pamiętam Twoje teksty w jej
                        stronę po których należał Ci się porządny kopniak. Kiedyś nawet był tu wątek
                        adresowany specjalnie do Ciebie. Jestem na forum wystarczająco długo by na temat
                        tego konfliktu wyrobić sobie opinię. I powiem tyle, mam nadzieję iż w miarę
                        szybko przybędzie tu Messja i zrobi Ci młuckę. ;)

> Prawo równości nie obowiązuje nas także na forum praca i podforach, ponieważ
                        > tam niestety lub stety prawo stanowią admini poprzez moje cenzorskie łapy.
                        > Choć z drugiej strony przejdź się na forum praca i zapytaj czy jestem takim
                        > wszystkotnącym sqrwielem. :-)

Do forum Praca nic nie mam. Jeśli chcesz wiedzieć, akceptuję tam nadzór - co
                        prawda nie 'badałem sprawy' ale jeśli forum dotyczy rozmów o pracy a nie
                        ogłoszeń, niech bedzie tam ktoś kto chociaż dopilnuje by ogłoszenia były w miarę
                        szybko usuwane. Piszę to z pozycji tego, kto później chciałby forum przeszukać,
                        by na podstawie rozmów dowiedzieć się czegoś konkretnego. Nie ma wtedy nic
                        bardziej denerwującego niż wyszukiwarka która wypluwa setki i na 100%
                        nieaktualnych już ogłoszeń (zwłaszcza że na portalu jest przeznaczony właśnie do
                        tego specjalny dział). To natomiast o czym dyskutują forumowicze nie powinno
                        zbytnio sprzątacza obchodzić.

> > To nas się tu wycina. A Ty jesteś jednym z tych jajcarzy z nożycami. Zwła
                        > szcza
                        > > że wycina się za nic(k).
                        >
                        > Tutaj ja nie tnę.

Tną Twoi koledzy. Również za nic(k).

> Za nic(k) wyciąłem tylko raz (i do tej pory tego żałuję),
                        > kolesia który miał nick z kategorii "pie..ny_ch..". Nick pasował do swego
                        > pana. :-)

:)
                      • messja Re: p y t a n i e 14.04.05, 12:54
                        szkodnik napisał:

> Pisząc tutaj musisz mieć świadomość, że jesteśmy na równych prawach. Na
                        > wszystkich forach na których piszemy mamy takie samo prawo do wyrażania
                        opinii.
                        > Są małe wyjątki, np. ja nie mogę powiedzieć np. messja to kur..a, bo mi to
                        nie
                        > przystoi.

brawo! nauczyles sie od tebe udawac glupszego niz jestes i jak pieknie ci to
                        idzie!

gdybysmy byli na rownych prawach, to albo mnie by awansowano na aesa bym mogla
                        sama czy przy pomocy znajomych aesow wycinac takie szkodniki jak ty, albo ty za
                        twoje chamskie teksty juz dawno ( w dodatku calkiem zasluzenie) znalazlbys sie
                        na czarnej liscie niegodnych nickow i twoje posty bylby tepione bez wzgledu na
                        tresc nawet w klubie forum.
                        a wszyscy pamietaja jaka byly geneza "rownosci" ktora jest obecnie.
                        w obronie kolezanki czorta zaatakowales mnie obrzydliwie z cala swiadomoscia
                        bezkarnosci... i dostales kopa tam gdzie ci sie nalezalo. w konskwencji ja sie
                        stalam niegodnym nickiem, przykladowo omawianym na kazdym szkoleniu nowych
                        adeptow na aesa, a ty... awansowales i tniesz innych, o ironio, za lamanie
                        regulaminu czy netykiety.

a co do "ku..", to nie rob z siebie niewinnej panienki bo nawet anielowaci i
                        efdejoci nigdy by sie nie podpisali pod tekstami jakie ci onegdaj "wypadalo"
                        napisac, hipokryto.
                        • Gość: calkiem_nowy Re: p y t a n i e IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.04.05, 12:58
                          "onegdaj" znaczy "przedwczoraj" (chyba)

:)
                          • jureek Re: p y t a n i e 14.04.05, 13:16
                            Gość portalu: calkiem_nowy napisał(a):

> "onegdaj" znaczy "przedwczoraj" (chyba)
                            >
                            > :)

Hihi, widać, że też macowo-rokitowy wątek czytałeś, świńtuchu Ty :)))
                            Jura
                            • messja Re: p y t a n i e 14.04.05, 13:18
                              jureek napisał:

> Gość portalu: calkiem_nowy napisał(a):
                              >
                              > > "onegdaj" znaczy "przedwczoraj" (chyba)
                              > >
                              > > :)

> Hihi, widać, że też macowo-rokitowy wątek czytałeś, świńtuchu Ty :)))
                              > Jura

a oco chodzi panowie?
                              • jureek Re: p y t a n i e 14.04.05, 13:20
                                służę linką:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=645&w=22620768&a=22709728
                                Pozdr.
                                Jura
                                • Gość: calkiem_nowy Re: p y t a n i e IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.04.05, 13:22
                                  Nie czytałem.
                                  • jureek Re: p y t a n i e 14.04.05, 13:38

> Nie czytałem.

No to pomyliłem się. Cofam "świntucha".
                                    Myślałem, że czytałeś, bo właśnie dzisiaj ktoś zakapował ten wątek na FoM:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=22714369
                                    Jura
                            • Gość: calkiem_nowy Re: p y t a n i e IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.04.05, 13:21
                              Ty, serio nie kojarzę który. Kiedyś jedynie zostałem "uświadomiony".

(nie przez Salcie, bo wiem co sobie myślisz) :)
                          • messja Re: p y t a n i e 14.04.05, 13:37

> "onegdaj" znaczy "przedwczoraj" (chyba)
                            >
                            > :)

w takim razie wroc i jeszcze raz zamiast "onegdaj", niech bedzie "swojego
                            czasu".
                            mam nadzieje, ze to nie znaczy ="przedwczoraj":)
                        • szkodnik Re: p y t a n i e 14.04.05, 13:22
                          > na czarnej liscie niegodnych nickow i twoje posty bylby tepione bez wzgledu
                          > na tresc nawet w klubie forum.

Ty chyba jakąś sektę założyłaś. hehehehehehehe Ludu mój do boju !! Na
                          szkodnika !! :-)

> a wszyscy pamietaja jaka byly geneza "rownosci" ktora jest obecnie.
                          > w obronie kolezanki czorta zaatakowales mnie obrzydliwie z cala swiadomoscia
                          > bezkarnosci... i dostales kopa tam gdzie ci sie nalezalo. w konskwencji ja
                          > sie stalam niegodnym nickiem

I po raz kolejny robisz z siebie męczennicę. Ja zaatakowałem
                          ciebie....taaaaa......idź jeszcze napisz to na F romantica i F towarzyskim, co
                          by się ludzie nie tylko tu mogli z tego pośmiać. Nie dość, że zmieniasz słowa
                          postów to historię też próbujesz zmienić. Ty na prawdę chora jesteś.

> brawo! nauczyles sie od tebe udawac glupszego niz jestes i jak pieknie ci to
                          > idzie!

No, ogólnie to szybko się uczę.....w przeciwieństwie do ciebie.
                          • messja Re: p y t a n i e 14.04.05, 13:33
                            szkodnik napisał:

> I po raz kolejny robisz z siebie męczennicę. Ja zaatakowałem
                            > ciebie....taaaaa......idź jeszcze napisz to na F romantica i F towarzyskim,
                            co
                            > by się ludzie nie tylko tu mogli z tego pośmiać. Nie dość, że zmieniasz słowa
                            > postów to historię też próbujesz zmienić. Ty na prawdę chora jesteś.
                            >

i tak rzeczowy, bezstronny i obiektywny aes za pomoca samych merytorycznych
                            argumentow zdolal po raz kolejny przekonac co do swoich racji. a zrobil to bez
                            emocji, z klasa, elegancko i na poziomie.

tak wlasnie jak "wypada" aesowi, ktory sie brzydzi slowem "ku.." itp.
                            • szkodnik Re: p y t a n i e 14.04.05, 13:40
                              > i tak rzeczowy, bezstronny i obiektywny aes za pomoca samych merytorycznych
                              > argumentow zdolal po raz kolejny przekonac co do swoich racji

Zdołałem ?? Kurde, nie miałem takiego zamiaru. Ci co śledzą naszą (czyt. moją i
                              twoją) tfurczość forumową, wiedzą jak jest i nie trzeba im oczu otwierać. :-)
                              A ci co nie wiedzą o co lotto nie będą się wypowiadać :-)

> tak wlasnie jak "wypada" aesowi, ktory sie brzydzi slowem "ku.." itp.

Masz złe informacje, nie brzydzę się tego słowa.
                              Wiesz kto to Miodek ??
                              • messja Re: p y t a n i e 14.04.05, 13:49
                                szkodnik napisał:

> > i tak rzeczowy, bezstronny i obiektywny aes za pomoca samych merytoryczny
                                > ch
                                > > argumentow zdolal po raz kolejny przekonac co do swoich racji
                                >
                                > Zdołałem ?? Kurde, nie miałem takiego zamiaru. Ci co śledzą naszą (czyt. moją
                                i
                                >
                                > twoją) tfurczość forumową, wiedzą jak jest i nie trzeba im oczu otwierać. :-)
                                > A ci co nie wiedzą o co lotto nie będą się wypowiadać :-)

oczywiscie, ze widza. przeciez nie bez powodu tebe skutecznie i systematycznie
                                usuwal posty o masle ktore bylo ci potrzebne do awansu.
                                bez powodu cie zaszczytami nie obsypali. musiales sie wykazac...

tylko dziw bierze, ze w taki szczegolny sposob sie za przysluge koegi od piwka
                                odwdzieczasz... udawadniajac wciaz, ze sie pomylil...
                                • szkodnik Re: p y t a n i e 14.04.05, 13:58
                                  Nie było tu mowy o tym jak szkodnik został aesem, tylko o naszych atakach na
                                  siebie. I bądź tak miła, nie mieszaj w to tebego, czepiłaś się go jak gó..
                                  krowiego ogona. No tak, maas nie ma jabbur z tobą nie gada, to tebe ci
                                  został. :-)
                                  Czy ty w ten sposób się dowartościowujesz może ??
                                  • messja Re: p y t a n i e 14.04.05, 14:20
                                    szkodnik napisał:

> Nie było tu mowy o tym jak szkodnik został aesem, tylko o naszych atakach na
                                    > siebie.

mylisz sie trudno mowiac o historii twoich chamskich wystepow na forum nie
                                    wspomniec o tym w jakim stopniu przyczynily sie do twojego awansu. dobrze
                                    wiesz, ze gdyby nie twoje towarzyskie picie piwka z adminami nigdy aesem bys
                                    nie zostal.
                                    dlatego, ty wlasnie jestes najlpszym przykladem jak funkcjnuje administrowanie
                                    na gazecie, a nie inne pospolite chamisko jak mario2, menik czy twoja koleznaka
                                    czort.

I bądź tak miła, nie mieszaj w to tebego, czepiłaś się go jak gó..

wiem, ze ci nie w smak, ze "dzieki" tobie dostaj sie tez koledze, ktory cie
                                    protegowal. gdybys jednak naprawde nie chcial go kompromitowac nigdy na
                                    aesowanie bys sie nie pchal.

> Czy ty w ten sposób się dowartościowujesz może ??

jesli musisz to oceniaj mnie wedlug siebie. mnie to nie przeszkadza...
      • pwrzes Re: p y t a n i e 12.04.05, 11:35
        Czyli musze czekac na zgode wlasciciela wspomnianego przez ciebie forum, by moc
        sie dowiedziec, kto dane forum moderuje? Paranoja.

Pytanie do Tebe/Jabbura: czemu nie wprowadzic zasady jak na FoCz - widac od
        razu kto moderuje, przy okazji poprawcie wpis o mnie - jest nieprawdziwy ;P

M.
        • eela Re: p y t a n i e 12.04.05, 12:46
          Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi? Na każdym forum jest napisane, kto się nim
          opiekuje.
          • pwrzes Re: p y t a n i e 12.04.05, 14:46
            Jak widac z pytania autora watku, to nie na kazdym.

M.
      • orissa Re: p y t a n i e 12.04.05, 12:13
        eela napisała:

> Admini z forów niemiejskich są tu spisani.
        > forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=21036

Nie wszyscy, choć znaczna ich część.
        • tebe Re: p y t a n i e 12.04.05, 14:44
          Jeśli tam czegoś brakuje, to adres znasz.
          Pejsaty, sensacja, już nie jest adminem.

Co do miejskich, jest tak jak napisała eela.
          • messja Re: p y t a n i e 12.04.05, 16:03
            tebe napisał:

> Jeśli tam czegoś brakuje, to adres znasz.
            > Pejsaty, sensacja, już nie jest adminem.
            >
            > Co do miejskich, jest tak jak napisała eela.

no i doigral sie, to bylo do przeiwdzenia i nie chwalac sie, ja to
            przeiwdzialam. nie nadawal sie: za madry byl.
          • aniela Re: p y t a n i e 12.04.05, 18:09
            mialam wlasnie podzielic sie z Pejsatym ta sensacyjna nowina, kiedy dostalam
            info ze: Adresat nieznany - wiadomość nie została wysłana. ja rozumiem ze cos
            przeskrobal, ale zeby tak od razu kara smierci?
            • jureek Re: p y t a n i e 12.04.05, 19:46
              aniela napisała:

> mialam wlasnie podzielic sie z Pejsatym ta sensacyjna nowina, kiedy dostalam
              > info ze: Adresat nieznany - wiadomość nie została wysłana. ja rozumiem ze cos
              > przeskrobal, ale zeby tak od razu kara smierci?

Dlaczego od razu przeskrobal? Moze mu sie po prostu odechcialo. Nie wygladal na
              takiego, ktory by upajal sie funkcja i wladza, wiec...
              Jura
              • Gość: calkiem_nowy Re: p y t a n i e IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 20:59
                Nie znam szczegółów, ale nieskromnie powtórzę za Tobą - miałem rację.
            • Gość: calkiem_nowy Re: p y t a n i e IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 20:57
              > info ze: Adresat nieznany - wiadomość nie została wysłana.

To był aes z ludzką twarzą - powtarzałem to nie raz. Mimo moich czasem może
              niemiłych złośliwości szanowałem go. I szanuję go.
            • edzioszka Re: p y t a n i e 12.04.05, 21:46
              Pejsaty w ogóle zrezygnował z bywania na forum (pozdrawia Wszystkich) - zabawa
              w moderowanie go znudziła.. i ja już nieomal próg realu przekroczyłam ale póki
              co jestem (serce me poruszył smutek w oczętach Hepika i Bronka) ;)

PS. witaj Aniele :)))
              • jureek Re: p y t a n i e 12.04.05, 21:48
                edzioszka napisała:

> Pejsaty w ogóle zrezygnował z bywania na forum (pozdrawia Wszystkich)

Dziekuje i pozdrow go ode mnie, jesli nie sprawi Ci to klopotu.

> - zabawa
                > w moderowanie go znudziła..

Czyli tak jak przypuszczalem, nie dziwie mu sie wcale.

> i ja już nieomal próg realu przekroczyłam ale póki
                > co jestem (serce me poruszył smutek w oczętach Hepika i Bronka) ;)

:)))
                Pozdrawiam
                Jura
                • mmpm Re: p y t a n i e 13.04.05, 19:32
                  Po prostu - uznal, ze jesteście zbyt nudni, zeby tracić na Was swoj czas...
                  • Gość: calkiem_nowy Re: p y t a n i e IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 19:52
                    Jesteście aesi (niektórzy) w swoich odzywkach już coraz bardziej żałośni. Po
                    pierwsze, cenzorze, quasi-oficjalną wersję podała niżej Edzioszka, więc głupio
                    tak zagajać z Twojej strony. Tym bardziej głupio, że jako aes zwracasz się do
                    łonych znaczy do użyszkodników. A jesteś tylko zwykłą sprzątaczką której
                    zadaniem jest wygrzebać się od czasu do czasu ze swojej kanciapy i uprzątnąć
                    popiół otrzepany z papierosów, wypalanych przez niektórych podczas dyskusji.
                    Nawet podsłuchiwać kiedy starsi i mądrzejsi rozmawiają nie za bardzo Ci wypada.
                    Ale my jesteśmy na tyle wspaniałomyślni, że prawie zawsze machamy na to ręką.
                    Byle byś nas w tym swoim fartuchu nie dotykał, przemieszczając się miedzy forum
                    jednym a drugim.

(a tfu, nie znoszę dymu z papierosów)
                    • Gość: czysciciel Re: p y t a n i e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 20:12
                      gość portalu: calkiem_nowy napisał(a):

> Jesteście aesi (niektórzy) w swoich odzywkach już coraz bardziej żałośni.

Spod Twojej klawiatury to akurat komplement... ;-)

Po
                      > pierwsze, cenzorze, quasi-oficjalną wersję podała niżej Edzioszka, więc głupio
                      > tak zagajać z Twojej strony.

Widzisz jakąś roznicę? Jesli jednak tak, to potraktuj to jako wersję
                      nieoficjalną. ;-)

Tym bardziej głupio, że jako aes zwracasz się do
                      > łonych znaczy do użyszkodników. A jesteś tylko zwykłą sprzątaczką której
                      > zadaniem jest wygrzebać się od czasu do czasu ze swojej kanciapy i uprzątnąć
                      > popiół otrzepany z papierosów, wypalanych przez niektórych podczas dyskusji.
                      > Nawet podsłuchiwać kiedy starsi i mądrzejsi rozmawiają nie za bardzo Ci wypada.
                      > Ale my jesteśmy na tyle wspaniałomyślni, że prawie zawsze machamy na to ręką.
                      > Byle byś nas w tym swoim fartuchu nie dotykał, przemieszczając się miedzy forum
                      > jednym a drugim.
                      >

Skaladam wiernopoddanczy hold za ową wspanialomyslność starszego i madrzejszego
                      Pollaka. :-)

>
                      > (a tfu, nie znoszę dymu z papierosów)

Dziekuję, że doceniasz moje starania w sprzątaniu. :-)

M. zawodowiec
                      • Gość: calkiem_nowy Re: p y t a n i e IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 23:10
                        Gość portalu: czysciciel napisał(a):

> Spod Twojej klawiatury to akurat komplement... ;-)

Wam już jedynie taka tania retoryka pozostała. A prawda jest taka, że spora
                        część z was, niejednokrotnie w żałosny sposób wypowiada się do użyszkodników.

> Skaladam wiernopoddanczy hold za ową wspanialomyslność starszego i madrzejszego
                        > Pollaka. :-)

Przyjmuję. Co prawda nie bez grymasu, ale mimo wszystko. A teraz udaj się do
                        moich sług po dalsze dyspozycje :)

> Dziekuję, że doceniasz moje starania w sprzątaniu. :-)

Bezczelny! ;)
                        • mmpm Re: p y t a n i e 13.04.05, 23:36

> Wam już jedynie taka tania retoryka pozostała.

A prawda jest taka, Pollak, ze ostatnimi czasy miewasz jakieś dziwne wąty, i
                          powoli znizasz sie do pozimu messji...

A prawda jest taka, że spora
                          > część z was, niejednokrotnie w żałosny sposób wypowiada się do użyszkodników.

Udowodnij, daj przyklady. A skoro mowisz do mnie, daj zwlaszcza przyklad mojego
                          zalosnego zwracania sie jako aes. Szczegolnie ze nie odpowiadam za zachowanie
                          innych, ale wylacznie za swoje wlasne. I nie lubie, jak się mni etraktuje jako
                          skladowa czesc jakiejś szarej masy. Masz cos konkretnie do mnie - dawaj.

>
                          > Przyjmuję. Co prawda nie bez grymasu, ale mimo wszystko. A teraz udaj się do
                          > moich sług po dalsze dyspozycje :)

Kogo masz na mysli? Chyba nie Jureeka? ;-)

>
                          > > Dziekuję, że doceniasz moje starania w sprzątaniu. :-)
                          >
                          > Bezczelny! ;)

Ech, gdyby nie bylo aesow, czego byś sie czepial? ;-)
                          • Gość: calkiem_nowy Re: p y t a n i e IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 00:07
                            mmpm napisał:

>
                            > > Wam już jedynie taka tania retoryka pozostała.
                            >
                            > A prawda jest taka, Pollak, ze ostatnimi czasy miewasz jakieś dziwne wąty, i
                            > powoli znizasz sie do pozimu messji...

O, boli. To dobrze. Kolejna żałosna argumentacja. Cenzorze, skup się, w Twoich
                            szeregach są osoby przy których Messja (alias zła kobieta) jest łagodnym i
                            ugodowym barankiem. Co więcej, sprzątaczu. W brzydkim konflikcie Messja<->dobrzy
                            ludzie, dobrzy ludzie dostali nożyce i możliwość wycinania, a druga strona była
                            przez tamtą brutalnie wycinana. Jest to, mówiąc między nami, takie małe
                            aesowskie sqrwysyństwo, na które, o co można mieć pretensję do etatowych,
                            pozwala administracja. Więc nie pitol tutaj o "poziomie messji". Albo chociaż
                            nie pitol do mnie, bo ja tu byłem i widziałem.
                            Co do samych zasad, to właśnie powyższą swoją uwagą w szkodnikowy sposób łamiesz
                            zasadę bezstronności, netykiety i spytaj b.pascala czego jeszcze. O dobrym
                            obyczaju nie wspominając. Jak cię kobieta nie zaczepia, to nie wcinaj się,
                            sprzątaczu.

> Udowodnij, daj przyklady. A skoro mowisz do mnie, daj zwlaszcza przyklad mojego
                            > zalosnego zwracania sie jako aes

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=22628626&a=22700913

> Szczegolnie ze nie odpowiadam za zachowanie
                            > innych, ale wylacznie za swoje wlasne. I nie lubie, jak się mni etraktuje jako
                            > skladowa czesc jakiejś szarej masy.

I to mówi gość, który wypowiada się w imieniu innego aesa, używając w
                            pogardliwym kontekście zwrotu "Was". I ma tyle tupetu, że czyni to do osób,
                            które akurat temu aesowi raczej nie szkodziły (co przy okazji burzy Twoją
                            śmieszną teorię, że uwzięto się tutaj na każdego aesa). Jesteś szarą masą.
                            Reprezentujesz najbardziej rozpuszczoną i zadufaną w sobie część aesostwa.
                            Zrozum mały człowieku, że nie ma "was", jesteś zwykłym forumowiczem, który
                            wyprosił możliwość przywdziania roboczego fartucha.
                            • mmpm Re: p y t a n i e 14.04.05, 01:29

> O, boli. To dobrze. Kolejna żałosna argumentacja. Cenzorze, skup się, w Twoich
                              > szeregach są osoby przy których Messja (alias zła kobieta) jest łagodnym i
                              > ugodowym barankiem. Co więcej, sprzątaczu. W brzydkim konflikcie Messja<-&#
                              > 62;dobrzy
                              > ludzie, dobrzy ludzie dostali nożyce i możliwość wycinania, a druga strona była
                              > przez tamtą brutalnie wycinana. Jest to, mówiąc między nami, takie małe
                              > aesowskie sqrwysyństwo, na które, o co można mieć pretensję do etatowych,
                              > pozwala administracja. Więc nie pitol tutaj o "poziomie messji". Albo chociaż
                              > nie pitol do mnie, bo ja tu byłem i widziałem.

Chodzi Ci o wymianę uprzejmości między messja a szkodnikiem? Nie bylo mnie
                              wtedy, nie wiem, o co poszlo, nie wiem, jak przebiegalo. I szczerze mowiąc w
                              ogole mnie to nie obchodzi. Więc nie do mnie to.
                              Co do messji, to jej "poziom" poznalem wtedy, gdy tu pisalem jako zwykly
                              uzytkownik. Poczatkowo przyszedlem tu bez zadnych uprzedzen, i traktowalem ja
                              jak kazdego, ale wyszlo szydlo z worka. I swoje zdanie kiedys o niej juz
                              wyrazilem, i nie zmienilem go (przynajmniej nie na lepsze).

> Co do samych zasad, to właśnie powyższą swoją uwagą w szkodnikowy sposób łamies
                              > z
                              > zasadę bezstronności, netykiety i spytaj b.pascala czego jeszcze. O dobrym
                              > obyczaju nie wspominając. Jak cię kobieta nie zaczepia, to nie wcinaj się,
                              > sprzątaczu.

Uwazasz, ze cos naruszylem? Wiesz, co robic. Tobie chyba linkow rzucac nie muszę...

>
                              > > Udowodnij, daj przyklady. A skoro mowisz do mnie, daj zwlaszcza przyklad
                              > mojego
                              > > zalosnego zwracania sie jako aes
                              >
                              > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=22628626&a=22700913

Hehe, ale zalosne. ;-)) I kogo zabolalo, co? ;-))

> pogardliwym kontekście
                              > I ma tyle tupetu,

Te wyrazenia bardzie mi przypominaja jakąś manie przesladowcza, wiec pomine to.

(co przy okazji burzy Twoją
                              > śmieszną teorię, że uwzięto się tutaj na każdego aesa).

Nie uwzięto się. Tylko kilka tych samych osob pisze od miesięcy powtarza te same
                              argumenty, ktore malo kto ma ochote juz czytać... I tylko te osoby naskakuja na
                              kazdego aesa, ktory sie pojawi.
                              Widzisz, jak dotychczas nie bylo ZADNEJ skargi na tym forum na mnie za sposob
                              moderowania. Jedyna krytyka jest za to, ze w ogole nalezę do "aesowskiego
                              sqrwysyństwa". I to chyba tylko z Twojej strony (przepraszam, jesli kogos
                              bezpodstawnie pominalem).

> Zrozum mały człowieku, że nie ma "was", jesteś zwykłym forumowiczem, który
                              > wyprosił możliwość przywdziania roboczego fartucha.

No nie, wreszcie cos do Ciebie dotarlo. :-) Przeciez od dawna jest to
                              powtarzane, ale jakos niektorzy nie moga tego pojąć. Tak, jestem zwyklym
                              forumowiczem, jak np. Ty, i mam takie samo prawo do pisania jak Ty. I skoro Ty
                              mozesz mnie nazywac cenzorem,ja mogę nazywac Cie nudziarzem. Ty możesz
                              powiedziec - won do miotly, ja moge - spadaj na drzewo. W koncu jestem tylko
                              zwyklym forumowiczem, jednym z szarej masy, nie?
                              • jureek Re: p y t a n i e 14.04.05, 09:11
                                mmpm napisał:

> Nie uwzięto się. Tylko kilka tych samych osob pisze od miesięcy powtarza te sam
                                > e
                                > argumenty, ktore malo kto ma ochote juz czytać... I tylko te osoby naskakuja na
                                > kazdego aesa, ktory sie pojawi.

Kłamniesz.
                                Jura
                              • Gość: calkiem_nowy Re: p y t a n i e IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.04.05, 12:55
                                > Chodzi Ci o wymianę uprzejmości między messja a szkodnikiem?

O całe te cyrki, które miały miejsce.

> Uwazasz, ze cos naruszylem? Wiesz, co robic. Tobie chyba linkow rzucac nie
                                > muszę...

Znaczy mam pisać na berdyczów...

> Hehe, ale zalosne. ;-)) I kogo zabolalo, co? ;-))

Bolało? W żadnym wypadku. Tyle że żałosne było, a sam chciałeś linka.

> Nie uwzięto się. Tylko kilka tych samych osob pisze od miesięcy powtarza te
                                sam
                                > e
                                > argumenty, ktore malo kto ma ochote juz czytać... I tylko te osoby naskakuja
                                na

Nie.
                              • messja Re: p y t a n i e 14.04.05, 13:17
                                mmpm napisał:

.
                                >
                                > Chodzi Ci o wymianę uprzejmości między messja a szkodnikiem? Nie bylo mnie
                                > wtedy, nie wiem, o co poszlo, nie wiem, jak przebiegalo. I szczerze mowiąc w
                                > ogole mnie to nie obchodzi. Więc nie do mnie to.
                                > Co do messji, to jej "poziom" poznalem wtedy, gdy tu pisalem jako zwykly
                                > uzytkownik. Poczatkowo przyszedlem tu bez zadnych uprzedzen, i traktowalem ja
                                > jak kazdego, ale wyszlo szydlo z worka.

to prawda empik bez zadnych uprzedzen i zupelnie zwyczajnie wtracil sie w jakis
                                konflikt bodajze z aniela i wyrazil o mnie calkiem zwyczajna i bez uprzedzen
                                opinie twierdzac, ze jestm glupia czy cos rownie merytorycznego (dokladnie nie
                                pamietam). wtedy wyszlo ze mnie szydlo i dziabnelo emika bolesnie w
                                slowo: "milicjant" bo wlasnie takiego slowa wtedy uzylam:)

I swoje zdanie kiedys o niej juz
                                > wyrazilem, i nie zmienilem go (przynajmniej nie na lepsze).

to dobrze. ze strony empika (poslugujac sie jego jakze wygodna retoryka) to
                                nawet zapewnienie uznania.

>I tylko te osoby naskakuja na
                                > Widzisz, jak dotychczas nie bylo ZADNEJ skargi na tym forum na mnie za sposob
                                > moderowania. Jedyna krytyka jest za to, ze w ogole nalezę do "aesowskiego
                                > sqrwysyństwa". I to chyba tylko z Twojej strony (przepraszam, jesli kogos
                                > bezpodstawnie pominalem).

jak widac nie na KAZDEGO aesa i jak widac nawet tebe ma teraz zastrzezenia co
                                do twojego aesowania. moze warto sie zastanowic nim sie cos bezmyslnie chlapnie?
                                • jureek Re: p y t a n i e 14.04.05, 13:19
                                  messja napisała:

> jak widac nie na KAZDEGO aesa i jak widac nawet tebe ma teraz zastrzezenia co
                                  > do twojego aesowania. moze warto sie zastanowic nim sie cos bezmyslnie chlapnie
                                  > ?

Gwoli ścisłości - nie wiem, jak Tebe ocenia aesowanie empika. Czytałem tylko, że
                                  nie podobała mu się wypowiedź empika, ale ta wypowiedź nie była czerwona tylko
                                  czarna.
                                  Pozdrawiam
                                  Jura
                                  • Gość: calkiem_nowy Re: p y t a n i e IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.04.05, 13:24
                                    Forum jest "o moderacji", a wypowiadający się tutaj aesi, zwykli robić to
                                    "z urzędu".
                                  • messja Re: p y t a n i e 14.04.05, 13:26
                                    jureek napisał:

> messja napisała:
                                    >
                                    > > jak widac nie na KAZDEGO aesa i jak widac nawet tebe ma teraz zastrzezeni
                                    > a co
                                    > > do twojego aesowania. moze warto sie zastanowic nim sie cos bezmyslnie ch
                                    > lapnie
                                    > > ?
                                    >
                                    > Gwoli ścisłości - nie wiem, jak Tebe ocenia aesowanie empika. Czytałem tylko,
                                    ż
                                    > e
                                    > nie podobała mu się wypowiedź empika, ale ta wypowiedź nie była czerwona tylko
                                    > czarna.
                                    > Pozdrawiam
                                    > Jura

to nie byla taka sobie wypowiedz, empik nie wypowiedzial sie tu jako zwykly
                                    przechodzien na tamet np. kursu walut na bliskim wschodzie tylko jako aes. i
                                    nie ma znaczenia w jaka akurat sukienke sie ubral. kiedys tebe sam przyznal, ze
                                    od aesow powinno sie ( jesli chodzi o zachowanie i kulture slowa) wymagac
                                    troche wiecej i moim zdaniem slusznie. inaczej wychodzi na to, ze moga sobie
                                    pozwolic na nieprzestrzeganie zasad z ktorych rozliczaja (bardzo dowolnie
                                    niekiedy) innych.
                                    • jureek Re: p y t a n i e 14.04.05, 13:36
                                      Tu nie chodzi mi o to, czy aes sam stosuje się do zasad, czy nie. To inny temat.
                                      Ja po prostu aesowanie definiuję wężej, niż zdefiniowałaś je Ty. Dla mnie
                                      aesowanie ogranicza się do wycinania i wypowiedzi oficjalnych (czerwonych).
                                      Reszty działalności forumowej (nawet tutaj na FoM) do aesowania nie zaliczam.
                                      Jura
                                      • messja Re: p y t a n i e 14.04.05, 13:45
                                        jureek napisał:

> Tu nie chodzi mi o to, czy aes sam stosuje się do zasad, czy nie. To inny
                                        temat
                                        > .
                                        > Ja po prostu aesowanie definiuję wężej, niż zdefiniowałaś je Ty. Dla mnie
                                        > aesowanie ogranicza się do wycinania i wypowiedzi oficjalnych (czerwonych).
                                        > Reszty działalności forumowej (nawet tutaj na FoM) do aesowania nie zaliczam.
                                        > Jura

a ja sadze, ze takie wypowiedzi nie sa bez znaczenia jesli chodzi o
                                        postrzeganie aesowania poszczegolnego delikwenta. kiedy aes wypowiada sie jako
                                        aes, a w dodatku w imieniu innego aesa/ow, trudno to traktowac w oderwaniu od
                                        tego jak sie wywiazuje ze swojego urzedowania.
                    • bartoszcze Re: p y t a n i e 13.04.05, 22:14

> A jesteś tylko zwykłą sprzątaczką

W sumie delikatnie:) ja już słyszałem per "cieciu forumowy"
                      • Gość: Jureek Re: p y t a n i e IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.04.05, 22:46
                        bartoszcze napisał(a):

> Gość portalu: calkiem_nowy napisał(a):
                        >
                        > > A jesteś tylko zwykłą sprzątaczką
                        >
                        > W sumie delikatnie:) ja już słyszałem per "cieciu forumowy"

I jak Cie znam, to pewnie nie obraziles sie. Tym wlasnie wyrozniasz sie wsrod
                        innych aesow, Ty... nie, nie powiem cieciu, tylko aesie z ludzka twarza.
                        Jura
                        • bartoszcze Re: p y t a n i e 13.04.05, 23:29
                          Postąpiłem zgodnie z "Podręcznikiem moderatora":))
                          "Nie należy: (..)
                          ◦ Usuwać krytyki pod własnym adresem, o ile nie jest wulgarna ani nie ma cech
                          spamu"
                          • jureek Re: p y t a n i e 14.04.05, 09:16
                            bartoszcze napisał(a):

> Postąpiłem zgodnie z "Podręcznikiem moderatora":))
                            > "Nie należy: (..)
                            > ◦ Usuwać krytyki pod własnym adresem, o ile nie jest wulgarna ani nie ma
                            > cech
                            > spamu"

Niegłupia zasada. Szkoda, że wielu aesów ma tak bardzo rozwiniętą miłość własną,
                            że ma problemy z jej zastosowaniem.
                            A ten "podręcznik moderatora" tajny jest, czy można go gdzieś przeczytać?
                            Jura
                            • tebe Re: p y t a n i e 14.04.05, 12:49
                              Bartoszcze zacytował framgencik rozdziału. Długie to wszystko w sumie nie jest
                              ale ewoluuje. Oto rozdzialik nie należy:
                              ---------------------
                              Nie należy:
                              ◦Przesadzać z czyszczeniem! Chodzi o to, żeby usuwać rzeczy ewidentne, widoczne
                              i rażące, a nie wyszukiwać, co jeszcze usunąć.
                              ◦Usuwać krytyki pod własnym adresem, o ile nie jest wulgarna ani nie ma cech
                              spamu (wiele razy to samo, wtedy zostawiamy jedno).
                              ◦Wdawać się w przepychanki na forum
                              ◦Reagować na prowokacje...
                              ◦Załatwiać prywatnych spraw korzystając z możliwości moderatora.
                              ◦Ujawniać innym użytkownikom wiedzy wynikającej z uprawnień.
                              Na merytoryczne pytania najlepiej odpowiadać krótko i konkretnie.

----------
                              Nie podoba mi się to co napisał m o nudzeniu, nie podoba mi się to co napisał
                              szkodnik. Ale wy dwaj - Nowy i Ty Jura, też nie musicie się z nimi stukać, no
                              chyba, że musicie.
                              Bo w sumie to do niczego nie prowadzi.

Pozdrófka
                              • Gość: calkiem_nowy Re: p y t a n i e IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.04.05, 13:05
                                > Ale wy dwaj - Nowy i Ty Jura, też nie musicie się z nimi stukać, no
                                > chyba, że musicie.
                                > Bo w sumie to do niczego nie prowadzi.

Paru aesom takie stuknięcie może dobrze zrobić. Nie mówiąć już że się należy.
                                • jureek Re: p y t a n i e 14.04.05, 13:29

> > Ale wy dwaj - Nowy i Ty Jura, też nie musicie się z nimi stukać, no
                                  > > chyba, że musicie.
                                  > > Bo w sumie to do niczego nie prowadzi.
                                  >
                                  > Paru aesom takie stuknięcie może dobrze zrobić. Nie mówiąć już że się należy.

Tutaj polemizowałbym. Nie mogę sobie przypomnieć zmiany postawy na lepszą
                                  jakiegoś aesa pod wpływem takiego stukania. Większość reaguje syndromem
                                  oblężonej twierdzy.
                                  Jedyny pożytek, jaki sobie mogę wyobrazić, to zakłócenie stanu samouwielbienia
                                  co poniektórych.
                                  Jura
                              • jureek Re: p y t a n i e 14.04.05, 13:14
                                tebe napisał:

> Bartoszcze zacytował framgencik rozdziału. Długie to wszystko w sumie nie jest
                                > ale ewoluuje. Oto rozdzialik nie należy:
                                > ---------------------
                                > Nie należy:
                                > ◦Przesadzać z czyszczeniem! Chodzi o to, żeby usuwać rzeczy ewidentne, wi
                                > doczne
                                > i rażące, a nie wyszukiwać, co jeszcze usunąć.
                                > ◦Usuwać krytyki pod własnym adresem, o ile nie jest wulgarna ani nie ma c
                                > ech
                                > spamu (wiele razy to samo, wtedy zostawiamy jedno).
                                > ◦Wdawać się w przepychanki na forum
                                > ◦Reagować na prowokacje...
                                > ◦Załatwiać prywatnych spraw korzystając z możliwości moderatora.
                                > ◦Ujawniać innym użytkownikom wiedzy wynikającej z uprawnień.
                                > Na merytoryczne pytania najlepiej odpowiadać krótko i konkretnie.

Dzięki za obszerne fragmenty. Nie mam najmniejszych zastrzeżeń do tych zasad i
                                fajnie by było, gdyby to nie tylko teoria była. Wiem, że ludzie to tylko ludzie
                                i nie zawsze jest idealnie, ale pociesza chociaż fakt, że przestrzegania takich
                                zasad od nich się oczekuje.
                                Czy stoi coś na przeszkodzie, aby całość umieścić w sieci?

> ----------
                                > Nie podoba mi się to co napisał m o nudzeniu, nie podoba mi się to co napisał
                                > szkodnik. Ale wy dwaj - Nowy i Ty Jura, też nie musicie się z nimi stukać, no
                                > chyba, że musicie.
                                > Bo w sumie to do niczego nie prowadzi.

Nie muszę się z nimi stukać. Nie jestem sadystą :)))
                                Chociaż zauważyłem, że mam chyba w sobie coś z dresiarza. Czasami, gdy nawinie
                                się taki szczególny typ forumowicza (niekoniecznie aesa), nadęty, żądny władzy,
                                zarozumiały, niekonkretny, bez poczucia humoru itp., a ja akurat w złym nastroju
                                jestem, to trudno mi się powstrzymać, żeby nie dać takiemu prztyczka w nos.
                                Pozdrawiam
                                Jura
                                • tebe Re: p y t a n i e 14.04.05, 14:33
                                  W zasadzie nic nie stoi poza tym, że część tego ewoluuje i jest np. taki
                                  zestaw:
                                  ---
                                  Reguła podstawowa: masz wątpliwości - nie kasuj.
                                  Usuwamy:
                                  ◦Wypowiedzi: wulgarne, chamskie, rasistowskie, wzywające do przestępstwa.
                                  ◦Ataki personalne, argumenty ad personam.
                                  ◦Lżenie, zwłaszcza z imienia i nazwiska.
                                  ◦Podawanie cudzych danych osobowych.
                                  ◦Spam czyli:
                                  - Wielokrotnie wysłany ten sam post/wątek
                                  - Puste posty podbijające wątki.
                                  - Ogłoszenia sprzedaży lub usług (mamy na to fora).
                                  - Reklamy - wątki lub w środku wątków (Reklamą nie jest link do strony
                                  związanej z tematem forum ani odpowiedź na pytanie o dane)
                                  Uwaga: rzeczowe oskarżenia osób wymienionych z imienia i z nazwiska mogą
                                  zostać jeśli dotyczą osób publicznych.
                                  ----

I parę tam innych ale expressis verbis nie jest w nim powiedziane, że na straży
                                  Netykiety stać trzeba (że tak powiem). W sensie np. wielkich liter i
                                  powtarzania tematów (bo to każdy dziś chce se opublikować to samo i to w swoim
                                  wątku). Więc jeśli postawię dokument, że to podręcznik, to przyjdzie Kropek
                                  i powie, że o topikach nie ma słowa...

No to nie postawię, ale żeby sekrety robić, to przesada.
                                  Pozdrawiam
                                  • jureek Re: p y t a n i e 14.04.05, 14:36
                                    Wiedziałem, że taka będzie Twoja odpowiedź. No nie do końca wiedziałem, bo nie
                                    przewidziałem, że akurat na Kropka się powołasz, ale że się powołasz, to
                                    wiedziałem :)
                                    Jura
                                    • tebe Re: p y t a n i e 14.04.05, 15:05
                                      No dobra, ale poza Twoją domyślnością to o czymś świadczy?
                                      • jureek Re: p y t a n i e 14.04.05, 15:19
                                        tebe napisał:

> No dobra, ale poza Twoją domyślnością to o czymś świadczy?

Może świadczyć np. o tym, że czasami przydają się trolle oraz o tym, że mocno
                                        asekurnccy jesteście.
                                        Jura
                                        • jureek Re: p y t a n i e 14.04.05, 15:21
                                          jureek napisał:

> Może świadczyć np. o tym, że czasami przydają się trolle oraz o tym, że mocno
                                          > asekurnccy jesteście.

Dopowiadam:
                                          Nic mi jednak do tego, bo to Wasz portal (mam tylko troszeczkę akcji Agory) i
                                          nie moim zmartwieniem powinno być, jaki sobie image wypracowujecie.
                                          Jura
              • aniela Re: p y t a n i e 13.04.05, 00:15
                witaj Eda. jak to? tak po angielsku wyszedl? bez pozegnania?
                • edzioszka Re: p y t a n i e 13.04.05, 00:33
                  tacy jak on powracają (choć wytrwałości mu życzę) ;)
      • bartoszcze Re: p y t a n i e 12.04.05, 17:48
        ja ci dam "małe miasta":)))
        ale też ja jestem wyjątkiem od zasady..
        • jureek Re: p y t a n i e 12.04.05, 19:48
          bartoszcze napisał(a):

> ja ci dam "małe miasta":)))
          > ale też ja jestem wyjątkiem od zasady..

Tak przy okazji. Czy jako aes na forum "malego miasta" masz wstep na to tajne
          forum aesowskie? O to supertajne forum "archiwalne" nawet nie pytam, bo nie
          chce Cie narazac :)))
          Jura
          • bartoszcze Re: p y t a n i e 13.04.05, 10:08
            Szczerze mówiąc to nie mam dostępu z nader prozaicznej przyczyny - nigdy o
            niego nie występowałem:)))
            • jureek Re: p y t a n i e 14.04.05, 09:13
              bartoszcze napisał(a):

> Szczerze mówiąc to nie mam dostępu z nader prozaicznej przyczyny - nigdy o
              > niego nie występowałem:)))
              >

Myślę, że miałbyś szanse na zatrudnienie w dyplomacji :)
              Jura
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka