31.10.05, 00:19
na forum swiat ustawicznie wypowiadaja sie osoby nie potrafiace napisac poprawnie zdania w jezyku polskim. wklejane sa tez zamiast linkow cale artykuly. czase nawet po hebrajsku.

o ile sie nie myle wklejanie artykulow jest zakazane a wklejanie artykulow po ang tym bardziej.

poza tym moze jednak bedzie obowiazywalo minimum znajomosci polskiego?
Obserwuj wątek
    • abstrakt2003 m_c sprawa poprawności językowej oraz stosowanych 31.10.05, 06:17
      języków ma drugorzędne znaczenie.
      Najgorszy jest powszechny szowinizm oraz eskalacja konfliktu.
      Antysemityzm, liczne wypowiedzi o charakterze antypolskim, wreszcie częste
      bardzo obraźliwe teksty pisane pod adresem społeczności muzułmańskiej i
      arabskiej TO JEST OBRAZ MIEJSCA ZWANEGO ŚWIAT!
      PS
      Ale już nie długo... :)
      • kropka Re: m_c sprawa poprawności językowej oraz stosowa 31.10.05, 12:27
        abstrakt2003 napisał:

> Ale już nie długo... :)

myślisz, że w końcu ktoś kliknie "usuń wszystko"? :)
      • patience Abstrakcie, czuj sie przylapany! 31.10.05, 19:17
        heheh.
        • abstrakt2003 Re: Abstrakcie, czuj sie przylapany! 31.10.05, 19:34
          Jesli chodzi ci o moje "wyczyny" ortograficzne to owszem zgadzam się - na forum
          przechodzę samego siebie. Czasem gdy czytam swoje posty trudno mi uwierzyć że
          coś takiego mogłem napisać. A jesli chodzi o literówki to już dawno dałem za
          wygraną.
          PS
          GW mogłaby zafundować na forum jakiś moduł sprawdzający ortografię.
          • patience Re: Abstrakcie, czuj sie przylapany! 01.11.05, 07:25
            Eee tam, ortografy. To tylko forum. Jak to powiedzial swego czasu Mr.Conti,
            NIEWARZNE JAK, WARZNE CO NAPISALEM. A na forum swiat jest sporo ludzi na
            wieloletniej emigracji lub tez osob, dla ktorych jezyk polski jest drugim
            jezykiem. Powinnismy sie cieszyc, ze chce sie im uzywac jezyka polskiego, a nie
            narzekac, ze nie wyrazaja sie poprawnie. A z przylapywaniem ciewbie szlo mi
            raczej o przylapanie ideowe w zakresie praw czlowieka. I tak zostales moim
            zolnierzem forumowym, aczkolwiek bardzo niezdyscyplinowanym, o czym swiadczy
            twoje poparcie dla Kaczora Taska.
            ;)
    • kropka Re: prosba 31.10.05, 12:31
      sugerujesz egzamin z języka polskiego przed zalogowaniem?
      Tylko pisemny czy ustny też? W stopniu podstawowym czy uniwersyteckim?
      Czy z wiedzy o Polsce i świecie współczesnym też?
      Rozwiń, proszę :)
      • marcus_crassus w skrocie 31.10.05, 17:05
        a)arap1 (nie trzeba egzaminow zeby zobaczyc ze facet zna tak polski jak ja suahili)

b)wszelkie wpisy typu caly artykul po angielsku - np bez komentarza tylko artykul po angielsku. albo komentarz = 1 zdanie.

nawet na forach zachodnich takie wpisy o ile nie sa niezwykle istotne wylatuja. chodzi przykladowo o wpisy splita, jennifer i czegos w tym rodzaju typu "do morza nafajdal zyd" + reszta po angielsku a calosc ze strony pt "bardziej zadupiastej strony w wiekszych glebinach netu nie widzialem"

c)reszta wpisow w ktorych jeden uczestnik forum zwraca sie personalnie do drugiego (innych) - tak jak dana33 wczoraj (slusznie wycieta) - kwestie personalne niech zalatwiaja na swoim forum albo mailowo
        • abstrakt2003 Nie przepadam za arapem, ale 31.10.05, 19:36
          chcesz banować ludzi za to że kiepsko po polsku piszą?
          ===
          Fredka bym zabanował bo ten skurczybyk po polsku doskonale potrafi pisać ale
          specjalnie mowę polską kaleczy!
          • marianna.rokita Ihihiiiiiiiii!!!! Patrzcie ;) Bez komentarza :D 04.11.05, 18:30
            forum.gazeta.pl/forum/1,59000,1569879.html
            "Twierdzą, że pisanie na forum przynosi nie tylko satysfakcję. - Robiłam błędy,
            ale od kiedy zaczęłam pisać na forum, uważam na to, co piszę - zwierza się
            Kropka. - Nierzadko zaglądam do słownika zanim coś wypuszczę do sieci."

"Kropka zaczęła zwracać uwagę innym na to, jak piszą - Męczyłam ich, aż w końcu
            zaczęli pisać po polsku i używać polskich znaków - mówi z nieukrywaną dumą."

"Kropka: - Podczas jednej z rozmów w internecie dowiedziałam się, jakie
            zwierzątko ma najdłuższego penisa. To pąkla - skorupiak żyjący w rafach
            koralowych. Ma dłuższego penisa niż całe ciało."

"Forum można też porównać do muru, na którym każdy może napisać, co chce. Nie
            ma tu żadnej cenzury, więc nikogo nie dziwią skrajne poglądy, a nawet
            obelgi"....
            • eela Re: Ihihiiiiiiiii!!!! Patrzcie ;) Bez komentarza 04.11.05, 23:53
              O, hobbystka! Zbierasz Kropkę? Czwartego cytatu nie wklejaj do albumu, bo to nie jest jej wypowiedź tylko redakcji łódzkiej.
              • marianna.rokita Re: Ihihiiiiiiiii!!!! Patrzcie ;) Bez komentarza 05.11.05, 04:15
                Czy sugerujesz,ze Wyborcza mowi nieprawde?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka