Dodaj do ulubionych

przerwac krag milczenia moderatorow - jak???

08.12.06, 16:58
ani adminsitracja forum, ani poszczegolni moderatorzy nie opdowiadaja na moje
pytania
jak sie z Wami skontakowac, szanowni moderatorzy i administracjo?
jestescie tak zapracowani??
Obserwuj wątek
    • b.pascal Re: przerwac krag milczenia moderatorow - jak??? 08.12.06, 17:14
      Poprawna odpowiedź już padła na tym forum:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=53376743&a=53410773 :)

A kolejny wątek na ten sam temat, to już spam. :)
      • ggigus 1) cyberski nie jest moderatorem, nieprawdaz? 08.12.06, 18:23
        moderaotr to np. b.pascal
        2)odpowiedz czekac NIE jest odpowiedzia
        • b.pascal Re: 1) cyberski nie jest moderatorem, nieprawdaz? 08.12.06, 20:05
          1) Prawda. Cyberski nie jest moderatorem.
          2) Nieprawda. To jest odpowiedź. :)
          • cyberski Poprawka... 08.12.06, 21:08
            Cyberski jest moderatorem...
            W pytaniu nie było wspomniane o których konkretnie moderatorów chodzi :)
            • b.pascal Re: Poprawka... 08.12.06, 22:03
              cyberski napisał:

> Cyberski jest moderatorem...
              > W pytaniu nie było wspomniane o których konkretnie moderatorów chodzi :)

Słusznie. Precyzja przede wszystkim. Nie można się podkładać tak wymagającej
              (szkoda, że wyłącznie od innych) dyskutantce jaką jest Ggigus. Ale i tak jest
              duże prawdopodobieństwo, że pojawi się tu wkrótce nieśmiertelne "udowodnij". ;)
              • ggigus logika, moj drogi, przecie nie bede pytac o ,moder 08.12.06, 23:16
                atora forum pryw.
                od ciebie mozna logiki wymagac, czyz nie?
                • cyberski Re: logika, moj drogi, przecie nie bede pytac o , 08.12.06, 23:57
                  E tam.. sama w tej kwestii wykazujesz brak logiki (co udowodniłaś wyżej)
                  • ggigus coz takiego udowodnilam?? 09.12.06, 00:10
                    ze pytany o moderatorow, odzywasz sie ty?
                    jako kto? jako b.pascal?
                    • brumbak Re: coz takiego udowodnilam?? 09.12.06, 12:28
                      ggigus napisała:

> ze pytany o moderatorow, odzywasz sie ty?
                      > jako kto? jako b.pascal?
                      • b.pascal Re: coz takiego udowodnilam?? 09.12.06, 14:04
                        --
                        brumbak napisał:

> a zauważyłac że jakby cyberklon vegenievege zaniemógł ostatnio,
                        > biedaczysko:)))

A zauważyłeś, że Ggigus też ostatnio jakby mniej na forum. ;))))
                    • cyberski Re: coz takiego udowodnilam?? 09.12.06, 14:54
                      To ty nie wiesz co piszesz, że trzeba ci to wskazywać?!
                  • brumbak Re: logika, moj drogi, przecie nie bede pytac o , 10.12.06, 11:19
                    cyberski napisał:

> E tam.. sama w tej kwestii wykazujesz brak logiki (co udowodniłaś wyżej)
                    -.....
                    cyberski jest znany na forum ze stosowania brzydkich chwytów:

"Problem w tym Brumbaku, że ja wiem kim jesteś, a Ty co najwyżej możesz udawać
                    że wiesz kim ja jestem :))) I nie mam obowiązku
                    odnosić się do Twoich wniosków względem kojej osoby :))) Bo niby czemu? Lekarz
                    psychiatra też nie polemizuje z pacjentem który go
                    nazywa durniem :)))) "

to kolejny dowód "agenturalnej" wspólpracy poza portalem nicków:
                    .bpascal/cyberski/misiu
                    • james_bond007 Re: logika, moj drogi, przecie nie bede pytac o , 11.12.06, 00:28
                      Administracja ujawniła Cyberskiemu, ze Brumbak leczy się u psychiatry? A skąd
                      administracja o tym wiedziała?
          • ggigus skad cyberski jako niemoderator moze wiedziec, co 08.12.06, 23:03
            robic, drogi b.pascalu? a moze cyberski jest administracja, ze, wie co poradzic?
            • cyberski Re: skad cyberski jako niemoderator moze wiedziec 08.12.06, 23:58
              Nie zawsze trzeba być członkiem "władz" by władzę sprawować...
              Nie zawsze trzeba być członkiem władz, by wiedzieć co zrobić...
              • ggigus aha, czyli musisz sie odzywac na kazde zadane 09.12.06, 00:11
                pytanie?
                masz tak czesto?
                • cyberski Re: aha, czyli musisz sie odzywac na kazde zadane 09.12.06, 14:51
                  Oczywiście, że nie muszę...
                  Oczywiście, że mogę...
                  :)))))))))
                  • ggigus szczyt precyzyji, dyskutuj sam ze soba papapapa 09.12.06, 21:55

• cyberski Re: szczyt precyzyji, dyskutuj sam ze soba papapa 09.12.06, 23:43
                      Czasami to robię, Ty nie?!
                      Zdecydowanie jednak wolę dyskutować z "psychicznymi" :)))
    • giwi Re: przerwac krag milczenia moderatorow - jak??? 08.12.06, 17:25
      Administracja już odpowiedziała. Powinno być zrozumiałe.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=51506397&a=51510484
      • ggigus to nie jest odpowiedz na pytanie, bo zadalam je 08.12.06, 18:24
        pozniej
        pudlo
        • giwi Re: to nie jest odpowiedz na pytanie, bo zadalam 08.12.06, 18:37
          Jeśli kogoś dodaje się do filtru antyspamowego to raczej na długo. To znaczy, że Twoje maile najprawdopodobniej do administracji nie dochodzą. Spamerowi nie jest lekko.
          • ggigus i znowu pudlo, giwi 08.12.06, 23:20
            1)poniewaz b.pascal nie wysyla mi glupich maili, nic nie posylam dalej
            2) pisalam na adres forum.abuse itepe, a nie na adres olsa
            • ggigus giwi. zlotko, przesylam tylko produkcje 08.12.06, 23:22
              jednego moderatora
          • brumbak Re: to nie jest odpowiedz na pytanie, bo zadalam 09.12.06, 12:32
            giwi napisała:

> Jeśli kogoś dodaje się do filtru antyspamowego to raczej na długo. T
            >. Spamerowi nie jest lekko.
            ...........
            wg definicji Admilicji spamer to m.inn ktoś kto ma czelnośc zwracac uwagę
            Admilicji na łamanie przez nia regulaminu netykiety czy zasad i wartosci Agory

- dlatego tacy "spamerzy" nie maja lekko- wiem niestety cos o tym
            - z kolei Admilicja w ogóle nie reaguje na chamstwo na forum jeżeli autorem
            postów jest ktos z szeroko pojętego kolesiostwa Admilicji

pzdr
            ( oczywiście nie dla wszystkich)

- tylko dla ludzi sympatycznych, kulturalnych, tolerancyjnych , uczciwych

nie pozdrawiam arogantów, cwaniaków i jeszcze gorszych)

• b.pascal Trafne spostrzeżenia i brak wniosków... 09.12.06, 14:15
              Bardzo słusznie zauważyłeś, nie po raz pierwszy zresztą, że zasady ustala tutaj
              Administracja, a nie Brumbak, co jest chyba naturalne. Niestety nie potrafisz z
              tej konkluzji wyciągnąć właściwych wniosków, a są one takie, że ponieważ nikt
              nie jest na tym portalu za karę lub wbrew swojej woli z jakiegokolwiek innego
              powodu, więc ma pełne prawo odejść stąd natychmiast, kiedy stwierdzi, że nie
              odpowiadają mu obowiązujące tu zasady.
              Problem sprowadza się jednak do tego, że są ludzie, którzy nie potrafią stąd po
              prostu odejść, ale walczą z tymi zasadami, jak Don Kichote z wiatrakami, licząc,
              że dla nich, niezadowolonych jednostek, portal je zmieni. Myślę, że problem leży
              w psychice takich jednostek, dla których odejście z forum byłoby jakąś formą
              porażki, a łatwo daje się zauważyć, że są to zwykle osoby, które mają psychiczną
              potrzebę bycia górą w każdej sytuacji i wychodzenia zwycięsko z każdego starcia.
              I walczą o to zwycięstwo do upadłego nawet jeśli nie mają żadnych szans
              osiągnięcia celu lub ewentualne zwycięstwo będzie pyrrusowe, bo okupione
              ogromnym nakładem sił i środków niewspółmiernych do obiektywnie osiągniętych
              korzyści. Zgadzasz się ze mną, Brumbaku? A Ty, Ggigus? :)
              • jureek Re: Trafne spostrzeżenia i brak wniosków... 09.12.06, 21:07
                Nie wiem Pascalu, czy zdajesz sobie sprawę, że swoimi pseudopsychologicznymi
                uogólnieniami obrażasz tych wszystkich, którzy np. w czasach komuny podjęli
                działania bardzo niepragmatyczne, np. pomagali prześladowanym robotnikom
                Radomia i Ursusa, nie imprezowali na Juwenaliach po zabiciu Pyjasa itd.
                Smutno mi po prostu, że człowiek o tak skrajnie konformistycznej postawie jak
                Ty, robi karierę cenzora w firmie Michnika.
                Jura
                • ols Re: Trafne spostrzeżenia i brak wniosków... 09.12.06, 22:02
                  Juro, bardzo cenię Twoje zdanie w różnych forumowych sprawach, ale zrównywanie działalności Brumbaka i antykomunistycznych opozycjonistów jest daleko nie na miejscu.
                  Niektórzy (a jest ich rzeczywiście niewielu) użytkownicy forum odrzucają obowiązujące tu zasady (choćby tą o nieatakowaniu personalnie rozmówców). Nie czyni to ich od razu bohaterami o wolność. Administracja Forum nie jest też skrzyżowaniem Jaruzelskiego ze Stalinem i nie zajmuje się prześladowaniami użytkowników (przecież zależy nam na ty, żeby było ich więcej, a nie mniej). Dlatego takie porównania są nieuprawnione.
                  Pascal oczywście uogólnia ale na pewno pisząc, to co napisał nie miał na myśli bohaterów walczących o wolną Polskę.
                  Pozdrawiam
                  • ggigus do olsa 09.12.06, 22:03
                    I zaraz się dowiesz, że ggigus ma rację, bo ma rację :) Ona jeszcze ani razu
                    nie przyznała się do błędu, choćby miała z siebie zrobić kompletną idiotkę :)))
                    A nowomowa, jaką przy tym uprawia, niemal godna jest Orwell'a.
                  • Gość: marcin-milicjant Re: Trafne spostrzeżenia i brak wniosków... IP: *.range86-137.btcentralplus.com 10.12.06, 09:45
                    użytkownicy forum odrzucają obowią
                    > zujące tu zasady (choćby tą o nieatakowaniu personalnie rozmówców). Nie czyni
                    t
                    > o ich od razu bohaterami o wolność. Administracja Forum nie jest też
                    skrzyżowan
                    > iem Jaruzelskiego ze Stalinem i nie zajmuje się prześladowaniami użytkowników
                    (
                    > przecież zależy nam na ty, żeby było ich więcej, a nie mniej). Dlatego takie
                    po
                    > równania są nieuprawnione.

to bardziej interesujace niz wiarygodne stwierdzenie kiedy wezmie sie pod uwage
                    fakt, iz personalne ataki niektorych forumowych trolli sa pielegnowane z uporem
                    komunistycznych decydentow i jednoczesnie z takim samym zacieciem usuwane sa
                    jakiekolwiek wzmianki na temat tych personalnych atakow. przykladow nie trzeba
                    daleko szukac, ale jesli "nie wiesz" o czym mowie, chetnie je podam.
                  • jureek Re: Trafne spostrzeżenia i brak wniosków... 12.12.06, 11:27
                    Miło mi, że cenisz moje zdanie. Nie ja nie zrównuję działalność Brumbaka z
                    działalnością opozycji w PRL, doskonale potrafię sobie wyobrazić, że gdyby
                    Brumbakowi dać cenzorskie nożyczki, to żadne inne poglądy poza wegetariańskimi
                    nie miałyby na forum miejsca. To Pascal wytykając Brumbakowi to, że walczy o coś
                    bez widoków na sukces w najbliższej perspektywie być może nieświadomie porównał
                    go _w_ _tym_ _aspekcie_ do antykomunistycznej opozycji. Domyślam się, że Pascal
                    nie miał na myśli ludzi walczących z komuną, ale jego sposobem argumentacji
                    polegającym na kpinie z ludzi, którzy podejmują się czegoś bez widoków na
                    doraźne sukcesy, poczułem się osobiście dotknięty. Przypomniały mi się rozmowy
                    sprzed 30 lat z młodymi karierowiczami z SZSP. To był dokładnie ten sam ton.
                    Nie uważam, że adminstracja forum to skrzyżowanie Jaruzelskiego ze Stalinem. Na
                    pewno nie zajmujecie się prześladowaniem użytkowników. Doskonale rozumiem, że
                    zależy Wam, żeby było ich więcej. I tu tkwi niebezpieczeństwo. Zdarza się
                    bowiem, że idąc na ilość zapominacie po drodze o pojedyńczym forumowiczu i jego
                    godności. Można zauważyć, że często przypinacie etykietkę trolla czy spamera
                    forumowiczom "niewygodnym", nie piszącym tak, jak oczekiwałaby tego większość.
                    Niedawno Giwi tak właśnie zdefiniowała spamera. Napiszę wprost, że nie podoba mi
                    się takie promowanie postaw konformistycznych.
                    Pozdrawiam
                    Jura
                    • brumbak Re: Trafne spostrzeżenia i brak wniosków... 12.12.06, 21:14
                      jureek napisał:
                      . Nie ja nie zrównuję działalność Brumbaka z
                      > działalnością opozycji w PRL, doskonale potrafię sobie wyobrazić, że gdyby
                      > Brumbakowi dać cenzorskie nożyczki, to żadne inne poglądy poza wegetariańskimi
                      > nie miałyby na forum miejsca.
                      • ggigus masz racje, brumbak 13.12.06, 11:40
                        o ile milo bylo czytac czesc wypowiedzi jury, o tyle irytujace i w stylu
                        pascala jest to dociekanie na sucho, kto bylby jakim moderatorem
                        • jureek Re: masz racje, brumbak 13.12.06, 12:59
                          ggigus napisała:

> o ile milo bylo czytac czesc wypowiedzi jury, o tyle irytujace i w stylu
                          > pascala jest to dociekanie na sucho, kto bylby jakim moderatorem

Widzisz, Ggigus, to nie jest takie całkiem na sucho dociekanie. Mam podstawy do
                          takich przypuszczeń i na pewno nie są to sugestie Pascala, tylko moje własne
                          obserwacje. Pamiętam wątki Brumbaka na Forum o Moderacji (a wcześniej na Forum o
                          Forum) z czasów, zanim jeszcze Pascal został moderatorem na Wege. Przeważająca
                          liczba wątków Brumbaka to było domaganie się wycinania czegoś lub żądania
                          ustanowienie moderatora społecznego na Wege. Stąd mój wniosek, że gdyby Brumbak
                          został moderatorem, to nie wycinałby mniej od Pascala. Oczywiście mogę się
                          mylić. Może być tak, że Brumbak po doświadczeniu na własnej skórze, co to jest
                          cenzura, zrewidował swoje stanowisko i nie jest już takim jej zwolennikiem jak
                          kiedyś.
                          Ja jestem zwolennikiem maksymalnej wolności słowa, uważam, że żaden admin nie
                          powinien decydować za mnie, co wolno mi przeczytać, a co nie. Zamiast wprowadzać
                          cenzurę administracja portalu powinna dać forumowiczom narzędzia, aby sami mogli
                          sobie odfiltrowywać to, czego nie chcą czytać, tak jak funkcjonuje to na
                          niemoderowanych grupach w usenecie.
                          Pozdrawiam
                          Jura
                          • ggigus nadal poruszasz sie w krainie doymslow, jura 13.12.06, 17:51
                            nie wiadomo, jakiy bylby brumbak mdoeratorem
                            dlatego rowzazania, co by bylo gdyby, uwazam za wprawdzie interesujac,e ale malo
                            owocne
                            jest on zreszta autorem watku o miesozercach na forum wege
                            ja nie jestem zwolennikiem tego, ze kazdy pisze, co chce - vide wykwity misia,
                            emki czy innych
                            ale jesli pare osob skarzy sie na moderatora - przy okazji brawa za uwagi o
                            upojeniu pascala wlasn,a forumowa wladza!- nalezy dodac co-moderatora
                            ale ze te plecy...
                            • jureek Re: co-moderator - b. dobry pomysł 13.12.06, 18:24
                              Co prawda moim zdaniem najlepiej byłoby, gdyby w ogóle nie było moderatorów, a
                              każdy forumowicz "moderowałby" sobie sam, ale nie jestem fundamentalistą i
                              uważam pomysł z parą moderatorów o przeciwnych zapatrywaniach na wegetarianizm
                              za bardzo dobry. Jeśli każdy z nich mógłby przywracać to, co drugi wyciął, to w
                              efekcie wycinane byłyby tylko te posty, co do których nie ma _żadnych_
                              wątpliwości, że na wycięcie zasługują. W efekcie wycinanek byłoby bardzo mało.
                              Pozdrawiam
                              Jura
                              • bartoszcze Re: co-moderator - b. dobry pomysł 13.12.06, 19:21
                                Jura,
                                zapatrywania na aesa na wegetarianizm _nie_powinny_ mieć _żadnego_ wpływu na
                                sposób moderowania.
                                Zresztą w przypadku Brumbaka nigdy nie chodziło o poglądy na wegetarianizm:)
                                • bartoszcze PS. 13.12.06, 19:23
                                  Zresztą wyrażone w tym wątku Twoje poglądy nt. Pascala jako aesa nijak nie wiążą
                                  się z jego zapatrywaniami na wegetarianizm:)
                  • brumbak Re: Trafne spostrzeżenia i brak wniosków... 12.12.06, 21:00
                    ols napisał:

> Juro, bardzo cenię Twoje zdanie w różnych forumowych sprawach, ale zrównywanie
                    > działalności Brumbaka
                    > Niektórzy (a jest ich rzeczywiście niewielu) użytkownicy forum odrzucają obowią
                    > zujące tu zasady (choćby tą o nieatakowaniu personalnie rozmówców)...
                    ..................
                    gdyby nie hipokryzja bijąca z tej wypoweidzi tez się bym pod nią (ogólnie podpisał)

jakis ols - chyba z Administracji ( nie wiadomo kto)
                    poświęca nie weidziec czemu swój czas i neregie na komentowanie postów brumbaka
                    gdy np.mógłby zrobić porządek z forumowym kibolem misiem ( ten mu ni e przeszkadza)
                • brumbak Re: Trafne spostrzeżenia i brak wniosków... 12.12.06, 20:58
                  jureek napisał:

> Nie wiem Pascalu, czy zdajesz sobie sprawę, że swoimi pseudopsychologicznymi
                  > uogólnieniami obrażasz tych wszystkich, którzy np. w czasach komuny podjęli
                  > działania bardzo niepragmatyczne, np. pomagali prześladowanym robotnikom
                  > Radomia i Ursusa, nie imprezowali na Juwenaliach po zabiciu Pyjasa itd.
                  > Smutno mi po prostu, że człowiek o tak skrajnie konformistycznej postawie jak
                  > Ty, robi karierę cenzora w firmie Michnika.
                  > Jura
                  ........
                  zdecydowanie celna ocena;
                  dodam że mnie tez kojarzy sie to ze stalinowskimi ,a scśclej mówiąc
                  leninowskimi metodami(wynalazca takieg propagandowego szczucia ludzi był
                  W.I.Lenin - patrz np, A.Ulam "Lenin and the bolsheviks"

otóz gdy Lenin reprezentował jedynie slabiutką i malutka partię prze I wojną
                  swiatową już wtedy zabawaił się w:\ wyzywanie przeciwników od najgorszych
                  - przypisywanie im demonicznych cech
                  - nadawanie im rożnych obraxliwych określeń ( sługusi imperialsitów etc.
                  - stosował tez metode znaną na tym forum i stosowaną przez b.pascala
                  - "moje zawsze na wierzchu" - czyli natychmiastowa reagowanie na wypowiedx
                  interlokutora oraz natychmiastowy kolejny atak lub próba wyśmiewania

I taka ciekawostka juz nie związana z tematem:
                  - Czy wiecie jak wyglądało zesłanie Lenina na Syberię w czasach carskich ?
                  - Komunisci tworzyli propgnadowy obraz straszliwych przesladowań partii Lenina.,

Otóz Lenin dostał bilet i skierowanie do konkretnej wsi na Syberii, mieszkał
                  sobie wygodnie w drewnianym domku .

Zesłanie polegało na administracyjnym zakazie opuszczania okreslonego obszaru .
                  Mogł jeżdić po okolicy, spotykac sie ze znajomymi etc.

Jak wyglądały zesłania w czasach Lenina ... chyba wiekszośc ludków wie....
              • ggigus slowo walka jest tutaj niewlasiciwie uzyte 09.12.06, 22:01
                nie walcze z toba, drogi pascalu, bo forum to nie ring, chociaz tobie sie
                czesto ring z forum myli, ale to twoj pascalowy problem

nie musze z forum odchodzic, chociaz mi to, jako moderator (sic!) proponujesz
                jestes moderatorem, nie wlascicielem forum, zapamietaj sobie
                nie pasuje ci moja obecnosc? to tez twoj pascalowy problem, skarbie, robisz, co
                mozesz, zeby mi umilic zycie
                jak widac, marzysz o tym, zeby niewygodne jednostki zostawily ciebie i forum w
                spokoju
                ale to tylko marzenia, pascalu

nie, nie musze odchodzic, wolalabym co-moderatora, zeby ukrocil twoje chamstwo,
                ale to marzenia, o czym dobrze wiem, ale coz, bede pisac na forum wege, bo
                jestem wege
                nie kazdy moderator forum moze sie identyfikowac z gloszonymi tam pogladami,
                nieprawdaz, pascalu?
                no ale coz, nawet kiepski moderator ma prawo do kiepskiej dzialalnosci, jesli
                stoi za nim administracja
                ciesz sie z tego poparacia, moj kiepski i pseudowege moderatorzeo wielu
                postaciach
                buzka
                • b.pascal Re: slowo walka jest tutaj niewlasiciwie uzyte 09.12.06, 22:49
                  ggigus napisała:

> nie walcze z toba, drogi pascalu, bo forum to nie ring,

Cieszę się niezmiernie. :)

> chociaz tobie sie czesto ring z forum myli, ale to twoj pascalowy problem

Udowodnij! ;))))

> nie musze z forum odchodzic, chociaz mi to, jako moderator (sic!) proponujesz

Oczywiście, że nie musisz. Ale możesz i tylko o tym chciałem Ci przypomnieć.
                  Będę zobowiązany, jeśli nie będziesz nadinterpretować moich słów. :)

> jestes moderatorem, nie wlascicielem forum, zapamietaj sobie

Doskonale zdaję sobie z tego sprawę. :)

> nie pasuje ci moja obecnosc?

Szczerze? Wręcz przeciwnie. Gdyby nie Ty i Brumbak, zanudziłbym się chyba na
                  śmierć na forum. ;)))

> to tez twoj pascalowy problem, skarbie, robisz, co mozesz, zeby mi umilic
                  > zycie

Robię tylko to, co należy do moich obowiązków, a należy do nich troska o
                  przestrzeganie przez użytkowników dwóch forów Regulaminu i Netykiety. Tylko i aż
                  tyle. :)

> jak widac, marzysz o tym, zeby niewygodne jednostki zostawily ciebie i forum w
                  > spokoju ale to tylko marzenia, pascalu

Z mojej diagnozy wprost wynika, że na taki cud nie ma szans. Jestem tego w pełni
                  świadom. :)

> nie, nie musze odchodzic, wolalabym co-moderatora, zeby ukrocil twoje
                  > chamstwo,

Zdecydowanie nadużywasz słowa "chamstwo" przez co zupełnie straciło ono w Twoich
                  wypowiedziach swój oskarżycielski charakter. :)

> ale to marzenia, o czym dobrze wiem, ale coz, bede pisac na forum wege, bo
                  > jestem wege

Zapraszam. I przypominam, że bycie wegetarianinem to nie jest warunek konieczny
                  pisania na tym forum. :)

> nie kazdy moderator forum moze sie identyfikowac z gloszonymi tam pogladami,
                  > nieprawdaz, pascalu?

To truizm. Ale odpowiem, że z wieloma poglądami innych wegetarian potrafię się
                  zidentyfikować. Z Twoimi niestety nie. Ze względu zarówno na ich treść, jak też
                  i formę. :)

> no ale coz, nawet kiepski moderator ma prawo do kiepskiej dzialalnosci, jesli
                  > stoi za nim administracja

Widocznie jest kiepski wyłącznie w opinii wąskiego grona użytkowników, którzy
                  nie potrafią sprostać wymogom Netykiety i Regulaminu oraz uważają, że na forum
                  poświęconym wegetarianizmowi mogą się wypowiadać wyłącznie jego zwolennicy. To z
                  gruntu fałszywe przekonanie, z którym dla odmiany ja się zmagam jak przysłowiowy
                  Don Kichote. :)

> ciesz sie z tego poparacia, moj kiepski i pseudowege moderatorzeo wielu
                  > postaciach buzka

Ubliżanie innym zwykle uważane jest za przejaw chamstwa. Poddaję Ci to pod
                  rozwagę. Zanim następnym razem zarzucisz komuś chamstwo, upewnij się, że Tobie
                  nie można nic w tej kwestii zarzucić. :))
                  • ggigus alez pascalu, 10.12.06, 23:11
                    jelsi piszesz o tym, ze moja i brumbaka obecnosc jest ci potrzebna, jakos zbyt
                    czesto probujesz nas wyprosic z forum - to taka mala niespojnosc logiczna
                    twoich pascalizmow.
                    nie, nie mam potrzeby niczego ci udowadniac.
                    jestes zbyt kiepskim moderatorem, zeby traktowac cie powaznie.
                    buziaczki
                  • ggigus ps kiepski pseudowege moderatorze NIE jest obrazan 10.12.06, 23:12
                    iem cie
                    to przecie prawda - jestes kiepski, p i nie jeses wege
                    buziaczki
                    • b.pascal Masz rację tylko w jednym 11.12.06, 08:19
                      Mianowicie w tym, że mnie to nie obraża. Ale to raczej Twoja porażka niż
                      zamierzony efekt, gdyż Twoje intencje są jednoznaczne i oczywiste. :)
                      A co do tego, czy jestem wege, to chyba coś sobie znowu wymyśliłaś, podobnie jak
                      to, że jestem jednocześnie wszystkimi Twoimi oponentami na forum Wege. Niezły
                      jest z Tobą ubaw, GGigus. Wróć na forum Wege, bo nudzę się tam okrutnie bez
                      Ciebie. :)
                      • ggigus bycie kiepskmi moderatorem Cie nie obraza? 11.12.06, 12:35
                        masz racje, masz w koncu te plecy i co ci szkodzi, co kto i co tobie,
                        czlowieku z plecami, sobie wypisuje?
                        a co do tego, czy to jest moja porazka - kochany, jezeli juz jestes prawnikiem,
                        nie baw sie w psychologa-amatora. Takze w tej roli jestes kiepski.
                        ponadto jesli az tak bardzo chce ic sie analizowac mniei moje mysli, jestes o
                        krok od obesji. ostatni raz dales swojej obsesji wyraz, poszac mi straszliwie
                        chamskie posty, administracja forum interweniowala (kurcze, mimo plecow!).
                        Zapomniales juz o tmy, pascalu? Tobie czasem zbyt latwo puszczaja nerwy,
                        skarbie.

A jesli sie nudzisz na forum - dam Ci dobra rade, zaloguj sie pod innym nickiem
                        Jesli kogos wypraszasz z forum, jak mi to napisales pare postow wczesniej i to
                        nie pierwszy raz, cierpisz na logiczna niespojnosc wypowiedzi.
                        Ale to jeden z Twoich wielu problemow, moj drogi
                        • b.pascal Bycie kiepskim nie obraża chyba nikogo, 11.12.06, 13:08
                          a przynajmniej nie powinno. To krótkie wyjaśnienie było potrzebne, bo
                          tradycyjnie przekręciłaś sens mojej wypowiedzi. :)
                          Natomiast ja swoją wypowiedzią chciałem Ci uświadomić, że nie obrażają mnie
                          Twoje inwektywy kierowane pod moim adresem. Znam Twój stosunek do mnie i Twoją
                          opinię na mój temat (którą na własny użytek określasz mianem "prawdy"). I
                          przyjmuje to bez większych emocji, a nawet z lekkim znudzeniem. Ty nie jesteś po
                          prostu w stanie mnie obrazić, choć usilnie próbujesz. ;))
                          Buźka. :*
                          • ggigus bawisz sie w psychologa-amatora, tradycyjnie 11.12.06, 13:36
                            kiepskiego, jesli piszesz, co usiluje
                            nie pisze zadnych inwektyw. jestes kiepskim moderatorem? jestes
                            masz plecy? masz owszem, nie jestes wege? ano nie jestes pisales swego czasu
                            chamskie maile do mnie i dopeiro interwencja administracji cie ukrocila? ano tak
                            jestes psychologiem-amatorem? wystarczy poczytac twoje posty
                            no coz, pascalu, jak sie nudzisz, dobra rada, idz na forum wege i sie zaloguj
                            pod jakims milym nickiem
                            • b.pascal To wszystko są tylko Twoje opinie Ggigus :) 11.12.06, 13:45
                              Dziękuję za przypomnienie raz jeszcze wszystkich Twoich opinii i wyobrażeń o
                              mnie. Ja w odpowiedzi jeszcze raz napiszę, że nawet wielokrotne ich powtarzanie
                              nie zmieni faktu, że są one jedynie Twoimi opiniami, które być może dzielisz z
                              garstką innych forumowiczów. :)

P.S.: Zapraszam oczywiście na forum Wegetarianizm. :)
                              • ggigus oczywiscie, ze to moej opinie 11.12.06, 13:48
                                czy gdziekolwiek podalama np. Adama Michnika albo lecha Kaczynskiego jako
                                osobe piszaca to samo o Tobie.
                                Ponadto to sa fakty, chamskie maile np, Twoje plecy, Twoja kiepskosc tez.
                                Jesteś niezawodny :) Jak trzeba błazna na forum, to wyskakujesz na jedno
                                kiwnięcie mojego paluszka ;)
                                (dwie ostatnie linijki to cytat z forum ku pamieci kiepskiego moderatora)
                    • b.pascal Rozważania o prawdzie... 11.12.06, 12:16
                      ggigus napisała:

> to przecie prawda

Filozofowie od wieków toczą spory to, co jest prawdą, i jakie kryteria przyjąć
                      do oceny prawdziwości stwierdzeń, a tutaj proszę, mamy rozwiązanie olśniewające
                      swoją prostotą. Otóż prawdą jest to, co za prawdę uważa Ggigus. Myślę, że należy
                      Ci się za tę definicję doktorat honoris causa wydziału filozofii jakiegoś
                      niemieckiego uniwersytetu. ;))
                      A teraz na poważnie. To co napisałaś, to nie _prawda_, ale _Twoja opinia_.
                      Rozumiem, że być może dla Ciebie są to pojęcia tożsame, ale niekoniecznie muszą
                      być takie dla całej reszty rodzaju ludzkiego, dlatego dobrze byłoby (przede
                      wszystkim dla Ciebie), gdybyś zaczęła dostrzegać subtelną różnicę znaczenia obu
                      tych określeń i wynikające z niej czasem daleko idące konsekwencje. :))
                      Również buźka. :*
                      • ggigus niestey, b.pascalu, to jednak prawda 11.12.06, 12:30
                        jest takie przyslowie- jak ci trzy osoby mowia, zes oijany, idz wytrzezwiej

nie jestem jedyna osoba, ktora pisze, ze jestes kiepskim moderatorem
                        ale jak widac, mozna byc i kiepskim moderatorem, byle sie mialo plecy

i nie jestes wege, dobrze o tym wiesz i ja tez to wiem
                        • b.pascal Niestety, to jest nadal tylko Twoja opinia :) 11.12.06, 13:35
                          ggigus napisała:

> jest takie przyslowie- jak ci trzy osoby mowia, zes oijany, idz wytrzezwiej

Czy stosujesz tę metodę w swoim własnym postępowaniu? Śledząc Twoją twórczość na
                          forum Wege dochodzę do wniosku, że nie. Uprzedzam, że w dalsze dywagacje na ten
                          temat nie będę się wdawał, a jeśli uznasz, że jestem w błędzie, nie będę
                          protestował. Masz prawo mieć swoją opinię na ten temat odmienną od mojej. :)

> nie jestem jedyna osoba, ktora pisze, ze jestes kiepskim moderatorem

Wiezienia są pełne ludzi niewinnych w swoim własnym przekonaniu. Ale nikt
                          poważny nie bierze ich zdania pod uwagę w ocenie jakości funkcjonowania wymiaru
                          sprawiedliwości. Mam nadzieję, że rozumiesz paralelę? :)

> ale jak widac, mozna byc i kiepskim moderatorem, byle sie mialo plecy

Można być "kiepskim moderatorem" w opinii pewnej grupy osób. Co więcej, ze
                          względu na specyfikę działalności moderatora, która wiąże się z nakładaniem
                          pewnych sankcji, moderator praktycznie zawsze ma grupę swoich mniej lub bardziej
                          zajadłych przeciwników, do której w moim przypadku m.in. Ty się zaliczasz. Dla
                          nich jest człowiekiem nie nadającym się do swojej roli. Oczywiste jest też, że
                          opinie takich osób zwykle są dalekie od obiektywizmu. :)

> i nie jestes wege, dobrze o tym wiesz i ja tez to wiem

Nie wiesz. Zakładasz. A ja nie widzę potrzeby udowadniania Ci niczego. :)
                          • ggigus nie tylko moja opinia 11.12.06, 13:40
                            1) co do mojej twroczosci na forum wege?? masz moze na mysli chamskie posty
                            emki, ktorych nie wycinasz? mam je brac powaznie za ocene moich wypowiedzi
                            pascalu, ocierasz sieo granice smiesznosci

2)nie, nie rozumiem tej figury stylistycznej, wybacz
                            ale chetnie powtorze- jestes w opinii wielu kiepskim i chamskim moderatorem z
                            plecami
                            3)oczywiscie, ze mozna byc kiepskim moderatorem. nigdy tego nie kwestionowalam,
                            4) alez pascalu, nie zmuszam cie do udowodnienia mi czegokolwiek
                            nie wiem, czemu ciagle piszesz, o tym braku potrzeby udowadniania ci czekolwiek
                            przecie ja niczego takiego od ciebie nie wymagam, kochany
                            • b.pascal Re: nie tylko moja opinia 11.12.06, 13:51
                              ggigus napisała:

> 1) co do mojej twroczosci na forum wege?? masz moze na mysli chamskie posty
                              > emki, ktorych nie wycinasz? mam je brac powaznie za ocene moich wypowiedzi
                              > pascalu, ocierasz sieo granice smiesznosci

Czy emka_waw, to Twój drugi nick, że przywołujesz ją w dyskusji na temat Twojej
                              twórczość? :))

> 2)nie, nie rozumiem tej figury stylistycznej,

No tak już zostanie. Na pewno znajdą się tacy, którzy zrozumieją i mnie to
                              wystarczy. :)

> 3)oczywiscie, ze mozna byc kiepskim moderatorem. nigdy tego nie
                              > kwestionowalam,

Cieszę się, że zgadasz się moją opinią, że można być kiepskim moderatorem
                              wyłącznie w opinii wąskiej grupy osób mających z tymże moderatorem na pieńku. :)

> 4) alez pascalu, nie zmuszam cie do udowodnienia mi czegokolwiek

Od jakiegoś czasu rzeczywiście nie. Czyli jednak widać pewną zmianę na lepsze
                              Jestem pełen nadziei, że będzie więcej tych pozytywnych zmian. :)
                              • ggigus ojej 11.12.06, 13:54
                                1) nie rozumiem sensu twojej wypowiedzi
                                a zreszta przeciez widzisz nasze IP, wiec nie chrzan
                                2)mam nadzieje, ze sie znajda
                                3) nie, grupa nie jest waska
                                co cie upowaznia do mowienia w imieniu grupy twoich wlasnych krytykow?
                                4) nigdy cie nie zmuszalam do udowodnienia mi czegokolwiek, wrecz przeciwnie:
                                udowdnij mi to to towje sztandarowe haslo
                                masz klopoty z pamiecia, czy rozdwojenie jazni?
                              • ggigus i ps pascalu: 11.12.06, 13:55

(powtarzam, to cytat z forum, ktore moderujesz)
                              • emka_waw Re: nie tylko moja opinia 15.12.06, 09:50

> > 1) co do mojej twroczosci na forum wege?? masz moze na mysli chamskie pos
                                > ty
                                > > emki, ktorych nie wycinasz? mam je brac powaznie za ocene moich wypowiedz
                                > i
                                > > pascalu, ocierasz sieo granice smiesznosci
                                >
                                > Czy emka_waw, to Twój drugi nick, że przywołujesz ją w dyskusji na temat
                                Twojej
                                > twórczość? :))

Weź mnie nie strasz, bo jeszcze mi się taka opcja przyśni... ;)

Napisałam jeden post od dłuższego czasu, a biedna ggigus od razu spazmów
                                dostała... Też chciałam dać jej buźkę, ale teraz boję się, że od tego zejdzie
                                mi tu od razu na zawał, i kto by nas bawił na forum wege?
                                • ggigus emko, na glupie i obrazliwe posty 15.12.06, 17:07
                                  ciezko jest komukolwiek odpowiedziec
                                  musisz to kiedys zrozumiec
                                  • bartoszcze Re: emko, na glupie i obrazliwe posty 16.12.06, 00:00
                                    Jeżeli ta zasada rozciąga się także na maile, to zastanawiam się, ile razy
                                    Pascal zacytuje ten post:-D
                                    • ggigus pascal jako moderator powinien usuwac takie posty 17.12.06, 17:55
                                      to najlatwiejsze, najszybsze i najskuteczniejsze rozwiazanie
                                      nie sadzisz?
                                      • bartoszcze Re: pascal jako moderator powinien usuwac takie p 17.12.06, 19:02
                                        Jeżeli są tylko głupie, to nie.
                                        Jeżeli są obraźliwe.. raczej tak, tylko nie wiem, jak wytłumaczysz teraz
                                        Bru*bakowi, że zgadzasz się z Pascalem:-D
                                  • emka_waw Re: emko, na glupie i obrazliwe posty 18.12.06, 11:59
                                    > ciezko jest komukolwiek odpowiedziec

Ale ja się zawsze staram zniżyć do twojego poziomu, więc o co chodzi?

> musisz to kiedys zrozumiec

Ja cię rozumiem doskonale. Czekam, aż ty sama siebie zrozumiesz ;)
                          • ggigus kochany kiepski moderatorze b.pascalu! 11.12.06, 13:46

(od siebie dodam, oto cytat z forum wege, ktorego jestes moderatorem. Nie, to
                            nie jest ani wycieczka osobista, ani chamska wypowiedz prawda?)
                  • jureek Re: slowo walka jest tutaj niewlasiciwie uzyte 12.12.06, 12:11
                    b.pascal napisał:

> Widocznie jest kiepski wyłącznie w opinii wąskiego grona użytkowników, którzy
                    > nie potrafią sprostać wymogom Netykiety i Regulaminu oraz uważają, że na forum
                    > poświęconym wegetarianizmowi mogą się wypowiadać wyłącznie jego zwolennicy.

Znowu fałszywe uogólnienie. Nie tylko tacy forumowicze, jak opisałeś ich wyżej,
                    uważają Cię za kiepskiego moderatora. Ja też uważam, że jesteś kiepskim
                    moderatorem, a nie wydaje mi się, żebym naruszał netykietę i regulamin ani tym
                    bardziej nie uważam, żeby na forum wege było miejsce tylko dla wegetarian.
                    Jest kilka powodów, dla których moim zdaniem nie jesteś dobrym moderatorem.
                    Przede wszystkim stronniczość. Dużo łatwiej przychodzi Ci wycinanie tych, którzy
                    Cię krytykują, niż tych, którzy Ci się podlizują. Następny powód to Twoja buta i
                    zarozumialstwo. Prawie w każdej Twojej wypowiedzi można wyczytać między
                    wierszami, jak bardzo lubisz mieć władzę. Nie liczysz się z krytyką, motyw
                    przewodni Twoich wypowiedzi jest mniej więcej taki: "możecie pocałować mnie
                    gdzieś, bo mam poparcie administracji". Następny powód, to to, że zamiast
                    łagodzić konflikty, to często dolewasz oliwy do ognia. I ostatni wreszcie powód,
                    to brak odwagi cywilnej. Jeśli nie stać Cię na to, żeby przyznać się pod jakim
                    "cywilnym" nikiem pisałeś na forum zanim zostałeś aesem, to świadczy to o tym,
                    że nie jesteś gotów wziąć odpowiedzialności, za to co pisałeś.
                    Jura

• misiu-1 Re: Trafne spostrzeżenia i brak wniosków... 10.12.06, 00:28
      brumbak napisał:

> Oto przykład chamstwa - co do ktorego b.pascal ani ols czy kto tam jeszcze
      > NIGDY nie zgłosili zastrzeżeń:
      > "Autor: Gość: misiu IP: *.chello.pl
      > Data: 13.12.2003 14:54:
      > Brumbak, ty jednak jesteś i pozostaniesz głupkiem.(...)
      > choćbyś się zesrał na rdzawy kolor,.”

Przecież ten post, który wciąż uparcie cytujesz, został usunięty. Dlaczego
      bezczelnie łżesz, b***bak?

> Kolejna załgana wege-agitka.
      > , oni się karmią kłamstwami. Ideologia wegetariańska nie może istnieć bez
      > obrzydliwej łże-propagandy. Bez instrumentalnego wykorzystywania do własnych
      > celów już to umierających z głodu dzieci, już to ofiar ludobójstwa.
      > Wegetariańska propaganda, wzorując się na metodzie dr. Goebbelsa, :

Dlaczego cytat jest niekompletny, b***bak? Całość brzmiała następująco:

"Kolejna załgana wege-agitka. Ktoś myśli, że wegetarianie żywią się roślinami?
      Nie, oni się karmią kłamstwami. Ideologia wegetariańska nie może istnieć bez
      obrzydliwej łże-propagandy. Bez instrumentalnego wykorzystywania do własnych
      celów już to umierających z głodu dzieci, już to ofiar ludobójstwa.
      Wegetariańska propaganda, wzorując się na metodzie dr. Goebbelsa, tworzy
      swoje "prawdy" po wielokroć powtarzając te same kłamstwa."
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=353&w=26882080&a=26889136
      Nie ma w tej wypowiedzi żadnego chamstwa ani naruszenia Netykiety. Jest ostra,
      lecz w pełni uzasadniona, krytyka propagandy kłamstw uprawianej przez
      wegetarian.

> pretensje mają tylko do osób które przeciwstawiają się chamstwu
      > zgadzasz się olsie ??
      > ( do pascala nie adresuję tej wypowiedzi bo nie mam zwyczaju rozmawiania z
      > cwaniaczkami i krętaczami)

Nie, b***bak. To oni przeciwstawiają się chamstwu. Twojemu chamstwu.
      Notorycznemu, złośliwemu i niepoprawnemu chamstwu b***baka.
      • brumbak Re: Trafne spostrzeżenia i brak wniosków... 10.12.06, 10:51
        misiu-1 napisał:

> brumbak napisał:
        >
        > > Oto przykład chamstwa - co do ktorego b.pascal ani ols czy kto tam jeszcz
        >
        > > Data: 13.12.2003 14:54:
        > > Brumbak, ty jednak jesteś i pozostaniesz głupkiem.(...)
        > > choćbyś się zesrał na rdzawy kolor,.”
        >
        > Przecież ten post, który wciąż uparcie cytujesz, został usunięty. Dlaczego
        > bezczelnie łżesz, b***bak?
        • misiu-1 Re: Trafne spostrzeżenia i brak wniosków... 10.12.06, 12:01
          b***bak napisał:

> To jasne że te najbardzie chamskie posty sygnowane misiu-, trącące o kryminał
          > sa usuwane

--
          Nie są, tylko były, o kryminał się nie ocierały, a skoro były usuwane, to
          dlaczego bezczelnie łżesz, że nie?

> a ten bezczelny kibol jeszcze pyskuje na forum ,że jak usunięte- to jakoby ich
          > wcale nie było .....

Ja się ich nie wypieram. To ty się bezczelnie wypierasz swoich.

> niczego to nie zmienia

Owszem. Twoje chamstwo jest cały czas takie samo.

> osobnik o ksywce misiu bez przerwy/codziennie wysyla mniej lub bardziej
          > obraxliwe wpisy z nienawiści do wegetarian

Zaś osobnik o ksywce b***bak bez przerwy, codziennie wysyła jeszcze bardziej
          obraźliwe wpisy z nienawiści do misia i innych nie-wege.

> a nazywa to Misją ( stąd może jego ksywka- misiu ( Misju):
          > "Czy podpalam albo podkładam bomby pod obiekty, gdzie wytwarza się
          > wegetariańskie produkty? A może dokonuję zamachów na polityków dążących do
          >" zakazu hodowli zwierząt futerkowych? Fanatyzm wegetariański to ja tu
          > zwalczam,
          >..\zachowuje sie jak Cierpiący za Miliony toczy tę swoj urojona Walkę
          > żałosne ale zasmieca serweri przeszkadza ludziom w komunikowaniu się

Nie bądź śmieszny, b***bciu i nie przypisuj mi swoich urojeń. To wegusiom
          wydaje się, że mają misję do spełnienia - oswobodzenie zwierząt z niewoli.
          I ten to świetlany cel uświęca im środki - kłamstwo, manipulację, a nawet
          terroryzm.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka