Dodaj do ulubionych

giwi-co jet kontrowesyjnego w morderstwie na Wujku

16.12.06, 17:49
ze przyszpilasz watek komucha , który bredzi o takowych kontrowersjach w
morderstwie górników przez zomoli na kopalni Wujek? wy jestescie naprawdę
obrzydliwi - i ci czerwoni co piszą i wy funkcjonariusze z czerskiej. To
powinno być karane jak kłamstwo oswięcimskie. Kiedys was i waszą redakcję
antypolską naprawdę zapakują w helikpotery i wywiozą na pustynię Gobi.
Obserwuj wątek
    • frau_blada A czemu chcesz Mongolow unieszczesliwic? 16.12.06, 17:51

• smok994 co proponujesz? 16.12.06, 17:53
        Ziemię Swietą? Taka przykrośc zrobić Arabom?
        • frau_blada Moze Antarktyda? 16.12.06, 18:20

• smok994 za może Kuba wyspa gorąca? 16.12.06, 18:27
            myślę o Guantanamo :)
    • t-800 Jak to co? Kiszczaka ciągają po sądach 16.12.06, 17:56
      Ot, "kontrowersja".
      • warka_strong Re: Jak to co? Kiszczaka ciągają po sądach 16.12.06, 17:57
        No i jakoś sądy nie wiedzą jak ów orzech rozgryżć.
        • t-800 Re: Jak to co? Kiszczaka ciągają po sądach 16.12.06, 17:59
          Michnikowszczyzna wypaliła mózgi i zbiera okrutne żniwo.
          • warka_strong Re: Jak to co? Kiszczaka ciągają po sądach 16.12.06, 18:01
            Taak... michnikowszczyzna ma zapewne potężny wpływ na sądy.
            • t-800 Re: Jak to co? Kiszczaka ciągają po sądach 16.12.06, 18:04
              Tak. Od '98 r. standardy moralne w Polsce wyznaczają pogrobowcy KPP. Do
              niedawna nikt nie potrafił się im sprzeciwić. Była to Jedynie Słuszna Prawda
              (podobnie jak za komuny).
              • t-800 Oczywiście od '89 r. /bt. 16.12.06, 18:05

• kos1981 zapije się na śmierć i problem sam się rozwiąże 16.12.06, 17:59
          widują go w sklepach alkoholowych...
          • smok994 też słyszałem ,ze kiszczak ma ciąg 16.12.06, 18:10
            a może to sumienie?
    • giwi Re: giwi-co jet kontrowesyjnego w morderstwie na 16.12.06, 18:00
      Dobry temat do dyskusji, a Warka ma prawo mieć zdanie inne niz Ty. Bądź łaskaw nie wymyślać forumowiczom.
      Może wśród nas są ludzie pracujący wówczas na Śląsku i coś nam powiedzą. Nie jesteś ciekaw spojrzenia z kilku stron? Wujek to karta nie do końca odkryta, podobnie jak w sprawie Przemyka, Pyjasa i wielu innych.
      Nie patrz tylko jednym okiem, bo dobry Pan Bóg obdarował nas parą oczu.
      • t-800 Re: giwi-co jet kontrowesyjnego w morderstwie na 16.12.06, 18:03
        Maleszka a sprawa Pyjasa

- 22 września 2001 r. z okazji 25-lecia powstania Komitetu Obrony Robotników w
        Konstancinie, w mieszkaniu Mirka Chojeckiego, Bronek poinformował o wyniku
        rozmowy z Maleszką zebranych tam KOR-owców - mówi Józef Ruszar. - Nie
        chcieliśmy zrobić krzywdy naszemu koledze z SKS, ale postawiłem mu warunek:
        miał upublicznić prawdę o śmierci Staszka Pyjasa. Maleszka wyznał bowiem
        Wildsteinowi, że wie, iż Staszka zabili esbecy. Rozmawiał z nimi o tym
        morderstwie w 1977 r., krótko po śmierci Staszka. Nigdy nikomu o tym nie
        powiedział, choć zdawał sobie przecież sprawę, że od 24 lat ścigamy winnych
        tamtej śmierci. Prawdopodobnie Maleszka konsultował również z esbekami listy,
        które otrzymali działacze opozycyjni i sam Pyjas. W tych listach esbecy pisali,
        że Staszek jest kapusiem SB i z tego powodu trzeba zniszczyć go wszelkimi
        możliwymi środkami. Esbecy myśleli, że w ten sposób skompromitują Staszka.

www.dziennik.krakow.pl/public/?2001/11.07/Kraj/kraja8/kraja8.html
        • p.smerf Re: giwi-co jet kontrowesyjnego w morderstwie na 16.12.06, 18:11
          Prawdopodobnie Maleszka konsultował również z esbekami listy,
          > które otrzymali działacze opozycyjni i sam Pyjas. W tych listach esbecy pisali,

Lubię takie stwierdzenia. "Prawdopodobnie", "nie da się wykluczyć że", "można
          domniemywać".

Czy jeśli bym napisał: "nie da się wykluczyć, że jesteś pedofilem" to czy nie
          byłaby to prawda? Czy można powiedzieć, że kłamię? Przecież wykluczyć się nie da!
          • t-800 Re: giwi-co jet kontrowesyjnego w morderstwie na 16.12.06, 18:13
            p.smerf napisał:

> Lubię takie stwierdzenia. "Prawdopodobnie", "nie da się wykluczyć że", "można
            > domniemywać".

To pewnie czytasz nałogowo "GW".
            • snajper55 Re: giwi-co jet kontrowesyjnego w morderstwie na 16.12.06, 18:21
              t-800 napisał:

> p.smerf napisał:
              >
              > > Lubię takie stwierdzenia. "Prawdopodobnie", "nie da się wykluczyć że", "m
              > > ożna domniemywać".
              >
              > To pewnie czytasz nałogowo "GW".

Takie zwroty nie pochodzą z GW, tylko z wystąpień panujących nam Pisuarów.

S.
              • smok994 [...] 16.12.06, 19:06
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • smok994 pół mojej rodziny pracowało w tamtym okresie na 16.12.06, 18:05
        kopalniach. Słyszałaś cos jednooki cyklopie lewuchowy o kopalni Piast -gdy
        strajkujacym gornikom pod ziemiaą obiecano ,że jak wyjadą to ich zostawią w
        spokoju? tacy co dzisiaj bredzą o "kontrowersjach" gdy ci górnicy wyjechali na
        górę zapakowali w budy i zapuszkowali i wywiezli w budach jak gestapo. Brzydzę
        się wami lewuchy.
        • giwi Re: pół mojej rodziny pracowało w tamtym okresie 16.12.06, 18:12
          A konkretnie coś? Jeśli wiesz wszystko to powiedz nam, kto personalnie wydał rozkaz strzelania do górników, bo o to cały czas chodzi.
          • t-800 Re: pół mojej rodziny pracowało w tamtym okresie 16.12.06, 18:15
            Sami strzelali, spontanicznie, z nudów. Jak to milicja.
            • p.smerf Re: pół mojej rodziny pracowało w tamtym okresie 16.12.06, 18:20
              > Sami strzelali, spontanicznie, z nudów. Jak to milicja.

A to ciekawe. Milicja istniała przez 35 lat. Założenie, że przez tyle lat w
              Polsce nie było złodziei, włamywaczy, gwałcicieli, podpalaczy, morderców itp.
              jest chyba dość naiwne. Co więc w tym czasie robiła milicja? Chodziła sobie
              gdzie chciała i z mudów spontanicznie strzelała? Powinieneś się chyba zatrudnić
              w IPN-ie.
              • t-800 Re: pół mojej rodziny pracowało w tamtym okresie 16.12.06, 18:22
                W IPN pracują gnojki.
                • taziuta Re: pół mojej rodziny pracowało w tamtym okresie 16.12.06, 18:29
                  t-800 napisał:

> W IPN pracują gnojki.

A ty myślałeś, że czemu p.smerf cię tam posyła?...
          • nurni poprosze o niebieskiego ptaka ! 16.12.06, 18:16
            giwi napisała:

> kto personalnie wydał ro
            > zkaz strzelania do górników

Musi byc byl to sam Jaroslaw Kaczynski albo podobna kreatura.

Zgadlem?
            • smok994 oj dzisiaj dzień smuty na czerskiej 16.12.06, 19:23
              turlanie wyśmiało nawet WSI24 to trzeba było poszukac "kontrowersji" na Wujkuy,
              a nijak nie mozna ptrzyczepić tego "faszystom"
          • smok994 kiszczaka i jaruzela nie osadzono przez takich 16.12.06, 18:16
            jak ty. rozkaz strzelania do górników wydał Idi Amin do spólki z Pinoczetem.
            Jeszcze tego na czerskiej nie wykryliscie?
          • warka_strong Re: pół mojej rodziny pracowało w tamtym okresie 16.12.06, 18:17
            To o czym piszesz jest własnie w tej sprawie kontrowersyjne. Jeden z ówczesnych liderów strajku w "Wujku" mówił o tym dzisiaj w TVN. Podkreślił on, że w tym przypadku nie da się zastosować odpowiedzialności zbiorowej, a z udokumentowaniem (i udowodnieniem) indywidualnej odpowiedzialności są poważne problemy. Tyle tylko, że wymaga to odważnego spojrzenia na dwie strony tego brudnego medalu.
            • t-800 Re: pół mojej rodziny pracowało w tamtym okresie 16.12.06, 18:18
              No i Kiszczak to Człowiek Honoru.
              • warka_strong Re: pół mojej rodziny pracowało w tamtym okresie 16.12.06, 18:22
                Bez urazy, ale Twoje "argumenty" zaczynają być nieco zużyte...
                • t-800 Re: pół mojej rodziny pracowało w tamtym okresie 16.12.06, 18:23
                  Trudno, żeby Człowiek Honoru kazał strzelać do strajkujących górników.
                  • warka_strong Re: pół mojej rodziny pracowało w tamtym okresie 16.12.06, 18:24
                    ... i do tego coraz częściej się powtarzasz.
                    • t-800 Re: pół mojej rodziny pracowało w tamtym okresie 16.12.06, 18:24
                      Michnik powinien zaręczyć, że Człowiek Honoru nie kazał.
          • citisus Kontrowersyjny to był Holokaust 16.12.06, 18:18
            Nadal nie wiemy kto kazał odkręcić kurek z gazem ...

giwi napisała:

>A konkretnie coś? Jeśli wiesz wszystko to powiedz nam, kto personalnie wydał ro
            > zkaz strzelania do górników, bo o to cały czas chodzi.
            • t-800 Re: Kontrowersyjny to był Holokaust 16.12.06, 18:20
              Czy Hilterl to człowiek honoru? Panie Adamie!
            • smok994 jak to kto kurek z gazem odkręcił 16.12.06, 18:24
              Giertych,
              • t-800 Re: jak to kto kurek z gazem odkręcił 16.12.06, 18:25
                Z Farfałem.
                • smok994 aż dziw ,że na pierwszej stronie się tonie ukazało 16.12.06, 18:26
                  chociaż między wierszami juz dawno o tym nie było.
      • w_ojciech Re: giwi-co jet kontrowesyjnego w morderstwie na 16.12.06, 19:34
        giwi napisała:
        > Dobry temat do dyskusji, a Warka ma prawo mieć zdanie inne niz Ty.
        ==================================================
        Giwi
        jednak przekroczyłaś granice moralnej przyzwoitości.
        Wyobraź sobie, że czyta to ktoś kto stracił w Wujku kogoś z rodziny.
        Ślązacy to prostolinijni ludzie.

Jestem przekonany, że to ich dotyka do żywego.
        • smok994 muszę przyznac,ze przyszpileniem tego wątku 16.12.06, 19:53
          o "kontrowersjach" giwi mnie zszokował - a, wydawało się ,ze ten szmatławiec i
          jego funkcjonariusze nie są jest mnie już w stanie zaskoczyć
          • w_ojciech Re: muszę przyznac,ze przyszpileniem tego wątku 16.12.06, 19:56
            Brak wyczucia co przyzwoite.

Pozdrowienia dla Ślązaka.
            • warka_strong Re: muszę przyznac,ze przyszpileniem tego wątku 16.12.06, 20:10
              w_ojciech napisał:

> Brak wyczucia co przyzwoite.
              >
              ============
              Co zatem jest przyzwoite. Osądzanie bez sądów?
              • w_ojciech Re: muszę przyznac,ze przyszpileniem tego wątku 16.12.06, 20:15
                warka_strong napisał:
                > Co zatem jest przyzwoite. Osądzanie bez sądów?
                =================================================
                Gubisz się. Zobacz na to co napisałeś.

Termin "przyzwoitość" to etyka.
                Termin "sąd" to prawo.
                Etyka jest przed prawem, jest kotwicą dla prawa.

U Ciebie jest odwrotnie.
          • snajper55 Re: muszę przyznac,ze przyszpileniem tego wątku 16.12.06, 19:57
            smok994 napisała:

> o "kontrowersjach" giwi mnie zszokował - a, wydawało się ,ze ten szmatławiec i
            > jego funkcjonariusze nie są jest mnie już w stanie zaskoczyć

Nic prostrzego. Prenieś się na forum RM czy ND. Tam na pewno nic Cię nie zaskoczy.

S.
            • smok994 nie wasze towarzyszu doczekanie 16.12.06, 20:01
              poczekam do momentu jak was tymi klepkami z budynku centrali łgarstwa na
              czerskiej po łbach Narod wytrzebi.
              • snajper55 Re: nie wasze towarzyszu doczekanie 16.12.06, 20:17
                smok994 napisała:

> poczekam do momentu jak was tymi klepkami z budynku centrali łgarstwa na
                > czerskiej po łbach Narod wytrzebi.

Prędzej Rydzyk schudnie, a Kaczyński zmądrzeje.

S.
                • w_ojciech Re: nie wasze towarzyszu doczekanie 16.12.06, 20:19
                  Snajper
                  czy Ty rozumiesz teksty, które piszesz?
                  • snajper55 Re: nie wasze towarzyszu doczekanie 16.12.06, 20:20
                    w_ojciech napisał:

> Snajper
                    > czy Ty rozumiesz teksty, które piszesz?

Ja tak, a Tobie mogę je wytłumaczyć.

S.
          • warka_strong Re: muszę przyznac,ze przyszpileniem tego wątku 16.12.06, 20:02
            Czy nie ma innych forów?
        • warka_strong Re: giwi-co jet kontrowesyjnego w morderstwie na 16.12.06, 20:07
          w_ojciech napisał:

>
          > Giwi
          > jednak przekroczyłaś granice moralnej przyzwoitości.
          >
          =========
          Moralna przyzwoitość to między innymi umiejętność podjęcia dyskusji o sprawach trudnych bez ubliżania komukolwiek. Unikanie takich dyskusji pod pozorem "moralności" jest przejawem jej braku.
          • w_ojciech Re: giwi-co jet kontrowesyjnego w morderstwie na 16.12.06, 20:30
            warka_strong napisał:
            > Moralna przyzwoitość to między innymi umiejętność podjęcia dyskusji o sprawach
            > trudnych bez ubliżania komukolwiek. Unikanie takich dyskusji pod pozorem "moral
            > ności" jest przejawem jej braku.
            Sprawa jest jednoznaczna. Zaatakowano kopalnię czołgami i oprawcy
            kończyli swoje dzieło wedle prikazu.

Czy jest w moich słowach jakiś fałsz albo niedopowiedzenie?
            • snajper55 Re: giwi-co jet kontrowesyjnego w morderstwie na 16.12.06, 22:50
              w_ojciech napisał:

> Sprawa jest jednoznaczna. Zaatakowano kopalnię czołgami i oprawcy
              > kończyli swoje dzieło wedle prikazu.
              >
              > Czy jest w moich słowach jakiś fałsz albo niedopowiedzenie?

Jest i fałsz, i niedopowiedzenie. Fałsz to słowo oprawcy. A niedopowiexzenie to
              przemilczenie roli drugiej strony. Jakoś nie widać w Twoich słowach górników. Co
              robili ? Siedzieli na ziemi i się modlili ?

S.
      • artsg Ja nie mogę, ale cie porąbało!!! 16.12.06, 19:56
        giwi napisała:

> Dobry temat do dyskusji, a Warka ma prawo mieć zdanie inne niz Ty. Bądź
        łaskaw
        > nie wymyślać forumowiczom.
        > Może wśród nas są ludzie pracujący wówczas na Śląsku i coś nam powiedzą. Nie
        je
        > steś ciekaw spojrzenia z kilku stron? Wujek to karta nie do końca odkryta,
        podo
        > bnie jak w sprawie Przemyka, Pyjasa i wielu innych.
        > Nie patrz tylko jednym okiem, bo dobry Pan Bóg obdarował nas parą oczu.
        • artsg I żeby bylo jasne, to do tego co robi za Giwi 16.12.06, 19:58
          artsg napisał:

> giwi napisała:
          >
          > > Dobry temat do dyskusji, a Warka ma prawo mieć zdanie inne niz Ty. Bądź
          > łaskaw
          > > nie wymyślać forumowiczom.
          > > Może wśród nas są ludzie pracujący wówczas na Śląsku i coś nam powiedzą.
          > Nie
          > je
          > > steś ciekaw spojrzenia z kilku stron? Wujek to karta nie do końca odkryta
          > ,
          > podo
          > > bnie jak w sprawie Przemyka, Pyjasa i wielu innych.
          > > Nie patrz tylko jednym okiem, bo dobry Pan Bóg obdarował nas parą oczu.
          >
          >
          • smok994 ona chyba rzeczywiście nie rozumie co napisła 16.12.06, 22:40
            i zrobiła szpiląc tak obrzydliwy watek, jest tak wyprana przez michnikowszyznę.
            Co oni ztymi ludźmi na czerskiej robią?
        • warka_strong Re: Ja nie mogę, ale cie porąbało!!! 16.12.06, 20:08
          Może chcesz mi powiedzieć, że nie mam prawa do własnego zdania?
          • artsg Re: Ja nie mogę, ale cie porąbało!!! 16.12.06, 20:11
            warka_strong napisał:

> Może chcesz mi powiedzieć, że nie mam prawa do własnego zdania?
            >
            To bylo do Giwi
            • warka_strong Re: Ja nie mogę, ale cie porąbało!!! 16.12.06, 20:13
              Ale dotyczyło mnie.
              • artsg Re: Ja nie mogę, ale cie porąbało!!! 16.12.06, 20:19
                warka_strong napisał:

> Ale dotyczyło mnie.
                >
                Ty piszesz o "kontrowersyjnych" wydarzeniach w Wujku. A Giwi pod kontrowersyjne
                wydarzenia podciąga Przemyka , Pyjasa i wiele innych!!! Czyżby pierwsza
                nieśmiała próba zamiany ról kata i ofiary i wysondowanie opinii za pomoca forum?
                • gniewko_syn_ryba [...] 16.12.06, 22:57
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • francuskilacznik Giwi karty zostaly juz dawno odkryte 16.12.06, 20:37
        i pisanie dzisiaj ze sprawy; Przemyka, Pyjasa, czy kopalni Wujek nie sa do konca
        odkryte jest skandalem ! Zbrodnia jest zbrodnia GIWI ! A to czy zbrodniarz mial
        wtedy w kieszeni np gume do zucia, to nie ma zadnego znaczenia dla oceny
        planowanych zbrodni, bo to wszystko byly zaplanowane z zimna krwia zbrodnie.
        • artsg Re: Giwi karty zostaly juz dawno odkryte 16.12.06, 20:40
          Czyżby pierwsza
          nieśmiała próba zamiany ról kata i ofiary i wysondowanie opinii za pomoca forum?
          • francuskilacznik Re: Giwi karty zostaly juz dawno odkryte 16.12.06, 20:46
            Oni juz tak "sonduja" od kilkudziesieciu lat. Hipokryzja GW nie zna granic co
            potwierdzila nam dzisiaj Giwi.
            • w_ojciech Re: Giwi karty zostaly juz dawno odkryte 16.12.06, 20:54
              francuskilacznik napisała:
              > Oni juz tak "sonduja" od kilkudziesieciu lat. Hipokryzja GW nie zna granic co
              > potwierdzila nam dzisiaj Giwi.
              Giwi chyba nie rozumie sytuacji. Na wszelki wypadek zgaduje
              co powiedziałby w tej sytuacji Mycnik. A co on mówł?
              Jaruzelski i Kiszczak to ludzie honoru.

I kółeczko się zamyka. Brak busoli.
              • francuskilacznik Re: Giwi karty zostaly juz dawno odkryte 16.12.06, 22:47
                jednym slowem ideologicznie twarde kregoslupy
                • teen69 Re: Giwi karty zostaly juz dawno odkryte 16.12.06, 22:54
                  Amunicji było za malo.
      • bard333 Re: giwi-co jet kontrowesyjnego w morderstwie na 16.12.06, 23:01
        Trochę pojechałeś, zginęli niewinni ludzie, którzy chcieli żyć w wolnym kraju. Mówiąc o parze oczu, tak samo mógłbyś powiedzieć o zbrodniarzach wojennych i bydlakach z Aschwitz!
        Zabijano ludzi na rozkaz rządu państwa, w którym żyli i płacili podatatki, tu nie ma dwuzanczności. Nie można relatywizować zbrodni! Tak jak po wojnie w Norymberdze, tak samo jak teraz dla bandytów nie powinno być żadnej taryfy ulgowej! A to, że mogą żyć i korzystać z przemian, przeciwko którym walczyli to hańba dla wielu pooleń naszych Rodaków.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka