Dodaj do ulubionych

pytanie do olsa

21.02.07, 20:52
sledze twoje odpowiedzi na rozne protesty i widze, ze jestes znawca...
dzisiaj na watku
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=57711742&v=2&s=0
forumowicz mosze_kossakowskij uzyl w swoich postach takich slow jak mosiek i
zydki. w odpowiedzi na to uzylam slowo polaczki albo polaczek nie pamietam
juz. moj post zostal wyciety. tamte posty dalej kroluja.
czy mozesz dac mi wyjasnienie, dlaczego? czy slowo polaczek jest bardziej
obrazliwe od slowa zydki czy moski?
a moze po prostu nie uwazasz slowa zydek i mosiek za obrazliwe, tak samo jak
nie uwazasz, ze sygnaturka "Gdyby nie holokaust to zionce by byli dziadami"
nie jest obrazliwa, to napisz po prostu i przestane sie oburzac na hipokryzje
adminow. po prostu bede wiedziala, ze w regulaminie i netykiecie, nawet jak
nie jest napisane, antysemityzm jest dozwolony i jak to sie mowi, problem
przestanie istniec.
Obserwuj wątek
    • ols Re: pytanie do olsa 21.02.07, 22:35
      Z tego co widzę, to obojga z Was spotkał ten sam los. I akurat to nie o polaczka czy żydka tu poszło tylko o dosyć prostackie wycieczki osobiste (z obydwu stron).

Dano, antysemityzm to nieco nadużywane słowo-klucz. Jako przedstawiciel administracji mam w głębokim poważaniu wszelkie (prawdziwe czy wyimaginowane) antysemityzmy, antypolonizmy, fobie antygermańskie, antyrosyjskie, antyunijne, antyamerykanizmy, anty i alterglobalizmy, antykaczyzmy i inne izmy. Pacyfizm, nihilizm i wegetarianizm też są mi obojętne.
      Nie zajmujemy się interpretacją -izmów. Natomiast wycinane są posty, które łamią netykietę. Jeśli masz problem z interpretacją jej zapisów - kieruj się prostą, ogólnożyciową zasadą "nie czyń drugiemu co tobie niemiłe". To, że ktoś Cię obraża, nie daje Ci moralnego prawa do robienia tego samego.

Co do sygnaturek jeszcze. Jeśli nadal będziecie (i tu zwracam się do całego towarzycha z FS) uprawiać tę sygnaturkową dziecinadę, to je po prostu wyłączymy i będziecie musieli przenieść wasz konflikt na jakiś wyższy poziom. Włączenie z wzajemnym ostrzelaniem swoich pozycji i starciem w ONZ. Tylko bardzo proszę - nie na forum!
      • brumbak Re: pytanie do olsa 21.02.07, 22:46
        ols napisał:

> Z tego co widzę, to obojga z Was spotkał ten sam los. I akurat to nie o polaczk
        > a czy żydka tu poszło tylko o dosyć prostackie wycieczki osobiste (z obydwu str
        > on).
        >
        > Dano, antysemityzm to nieco nadużywane słowo-klucz. Jako przedstawiciel adminis
        > tracji mam w głębokim poważaniu wszelkie (prawdziwe czy wyimaginowane) antysemi
        > tyzmy, antypolonizmy, fobie antygermańskie, antyrosyjskie, antyunijne, antyamer
        > ykanizmy, anty i alterglobalizmy, antykaczyzmy i inne izmy. Pacyfizm, nihilizm
        > i wegetarianizm też są mi obojętne.
        > Nie zajmujemy się interpretacją -izmów. Natomiast wycinane są posty, które łami
        > ą netykietę. Jeśli masz problem z interpretacją jej zapisów - kieruj się prostą
        > , ogólnożyciową zasadą "nie czyń drugiemu co tobie niemiłe".
        ............
        oczywista obłuda i wypowiedź na poziomie
        " papieru toaletowego" "używanego"

cytaty z forum moderowanego przez b.pascala za akcepetacja hipokryty olsa

Administracjo: "nie czyń dugiemu co innym nie miłe"

trudno powiedziec co jest - czy w ogóle- niemiłe aninimowej administracji

.....................
        wymienianie jednym tchem:
        antysemityzmu , pacyfizmu, wegetarianizmu
        ni9e tyle swiadczy o braku dobrego smaku
        co o braku kultury

• james_bond007 Re: pytanie do olsa 21.02.07, 23:13
          Rzeczywiście, wrzucenie czegoś takiego jak wegetarianizm to obraza dla
          pozostałych izmów.
      • dana33 Re: pytanie do olsa 21.02.07, 23:21
        taaaaaak. jak pisalam ten post, to posty tego forumowicza jeszcze byly. teraz
        zniknely bez sladu, tylko po mnie zostawiliscie... tez dziwne...
        a co do sygnaturek, to mialam korespondencje z jednym z adminow, i usunelam
        moja na jeden dzien, bo zostalo mi obiecane, ze wtedy goldbaum i cepowaty beda
        musieli usunac swoje, albo beda zabanowani. jako ze obietnica nie zostala
        dotrzymana, to zawiadomilam admina, ze zwracam moja sygnaturke.
        rowniez sygnaturka niejakiego o brothera jest niezgodna z regulaminem i
        netykieta i jakos go nie banujecie od dlugich miesiecy, chociaz protestowalam
        przeciwko niej. nie ja zaczelam z tymi sygnaturkami tylko inni. wiec w ramach
        twojej zasady nie czyn drugiemu co tobie niemile, nie rozumiem dlaczego
        cepowaty forumowicz wogole protestowal, jako ze zwrocilam mu kilkakrotnie uwage,
        ze podsuwa slowa jednego z forumowiczow innym, insynuujac, ze to oni tak samo
        uwazaja. ja mojej nie podsuwam nikomu, i sa to wlasne slowa tego cepowatego.
        mozecie oczywiscie usuwac, banowac i wykreslac, jak wam bedzie wygodniej. ale
        ja po tym, jak nie dotrzymaliscie waszego slowa napewno nie usune mojej
        pierwsza.
        na fs jest zwykle, antysemickie bagno. dziwie sie, ze ty tego nie widzisz. ale
        poniewaz tolerujecie, to znaczy, ze wam to pasuje. kazdy post goldbauma i o
        brothera, kazdy post chaziaja i pissmejkera obraza moj narod, moj kraj i mnie.
        ale jak widac jest regulamin i netykieta dla forumowiczow, i jest jeszcze jedna
        wersja dla adminow. tak trzymac ols.
        • ols Re: pytanie do olsa 22.02.07, 09:48
          Mam sporo do czynienia z dziećmi w wieku przedszkolnym. Posługują się one identyczną argumentacją typu "to nie ja zacząłem".

Jeśli widzisz posty, które łamią regulamin/netykietę, zgłaszaj je znanymi Ci doskonale kanałami. Przypinanie FS antysemickiej łatki nie ma sensu.

A im bardziej emocjonalnie będziesz reagować na wpisy, które Cię obrażają, tym bardziej agresywna będzie reakcja drugiej strony. W netykiecie jest punkt "ignoruj trolle".
          • dana33 Re: pytanie do olsa 22.02.07, 10:09
            oj, ja nie reaguje emocjonalnie na forumowiczow, tylko na administracje.
            i ja naprawde nie musze przypinac fs latki antysemityzmu. ona ja ma. i zadbala
            o to administracja w ciagu dlugich lat.
            5 lat temu bylo tu juz dosyc antysemityzmu i dlatego wogole weszlam na to forum.
            a to co sie dzieje teraz, przy tolerowaniu tych wpisow przez administracje
            wlasnie, to juz kompletne bagno. ale jak widac, powiedzenie, ze w polsce
            kroluje antysemityzm musi byc prawdziwe, kiedy nawet na forum takiej duzej
            gazety jak gw zdanie "Gdyby nie holokaust to zionce by byli dziadami" jest
            tolerowane od miesiecy, a inne jak "zydzi do gazu" sa nie usuwane i mozna
            znalezc w archiwum forum ile sie chce... to niby zgodne z etykieta i
            regulaminem..... ols, ty moze masz do czynienia z dziecmi w wieku przedszkolnym,
            bo sam jestes w tym wieku? bo ja juz duza dziewczynka i rozumiem dobrze co
            czytam....
            • ols Re: pytanie do olsa 22.02.07, 10:18
              Jeśli widzisz gdzieś rzeczy typu "żydzi do gazu" to przyślij nam linka do nich. Dyskutowanie o poziomie antysemityzmu na forum wcale nie prowadzi do jego zmniejszenia. Czerwony kosz, mail do administracji - to są sposoby na usunięcie niewłaściwych wpisów.

PS. dużo się dziś o sobie dowiedziałem - z dzisiejszej lektury FoM wynika, że jestem przedszkolakiem z Bydgoszczy ;-))))
              • Gość: m.m Re: pytanie do olsa IP: *.range86-143.btcentralplus.com 22.02.07, 19:47
                moze zamias donosic moze powinna zaczac od odrobiny szacunku dla narodu, na
                forum ktorego jest gosciem i rezygnacji z prowokacji? nie wspomne juz o
                przestrzeganiu netykiety, bo to wydaje sie oczywiste.
            • i-love-2-ski Re: pytanie do olsa 22.02.07, 14:51
              dana33 napisała:

> oj, ja nie reaguje emocjonalnie na forumowiczow, tylko na administracje.
              > i ja naprawde nie musze przypinac fs latki antysemityzmu. ona ja ma. i zadbala
              > o to administracja w ciagu dlugich lat.
              > 5 lat temu bylo tu juz dosyc antysemityzmu i dlatego wogole weszlam na to forum
              > .
              >
              jak weszlas na to forum to nie tylko wzrosl antysemityzm,ale antyarabizm i
              antypolonizm,ktory glosno krzewicie. wzrosl rowniez poziom
              chamstwa,donosicielstwa,idiotycznych manipulacji i ogolnego obledu,ktory soba
              wnosisz. wystarczy spojrzec na ton twoich wpisow,aby zobaczyc,ze od wielu juz
              lat staczasz sie psychicznie i zachowujesz sie jak lunatyk w transie.
              ty NIC nie rozumiesz nawet jak by ktos ci cos podal na tacy,a kazde negatywne
              opinie na temat twego kraju uwazasz za zbrodnie przeciw ludzkosci. zgadzam sie z
              olsem,ze reprezentujesz tu poziom przedszkola tyle,ze dla dementycznie chorych.

oto pare perelek z twojego raju.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=57822799
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=57799928&a=57823975
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=57816980
              by the way fredzio umie pisac poprawna polszczyzna,tyle,ze piszac lamanym
              jezykiem poniza Polske i jej mieszkancow CO WPIS

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=57632630
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=57821884
              i inne rasistowskie barachlo,ktore wywalacie na forum co dzien wszczepiajac
              nienawisc rasowa do innych nacji i propagujac te nienawisc na polskim forum sami
              zadajac od innych szacunku dla twego kraju.dziwne,ze ktos kto pluje nienawiscia
              do kazdego innego niz on ma prawo do dawania jakichkolwiek rad.
          • ontarian Re: pytanie do olsa 22.02.07, 15:22
            ols napisał:

> Mam sporo do czynienia z dziećmi w wieku przedszkolnym.
            to prawda, wielu opow jest nimi
      • ontarian Re: pytanie do olsa 22.02.07, 15:28
        ols napisał:

> Dano, antysemityzm to nieco nadużywane słowo-klucz. Jako przedstawiciel
        > administracji mam w głębokim poważaniu wszelkie (prawdziwe czy wyimaginowane)
        odnosze wrazenie, ze zbyt duzo masz w glebokim powazaniu

> Nie zajmujemy się interpretacją -izmów. Natomiast wycinane są posty, które
        > łamią netykietę.
        taki watek tez lamie netykiete?

"chwalmy naszych opow...

tutaj mozna wpisywac wszystkie pozytywne uwagi
        na temat dzialnosci i zachowania opow
        zadne krytyczne uwagi
        nie beda na tym watku (ani na zadnym) tolerowane

to moze ja zaczne,
        chcialem pochwalic orisse
        za jej bezstronnosc, obiektywnosc i uczciwosc
        i w ogole za to, ze jest 'the best'"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się