Dodaj do ulubionych

Rozumiem, że ty jesteś wyjątkiem potwierdzającym t

13.06.07, 16:33
ę regułę? ;)

takie czyste ad personam wisi na forum wege

stary pascal mocno spi...
Obserwuj wątek
    • jureek Re: Rozumiem, że ty jesteś wyjątkiem potwierdzają 13.06.07, 16:53
      Dlaczego nie napiszesz, że najpierw Ty obraziłaś wielu ludzi, między innymi
      mnie, pisząc, że każdy mądry człowiek jest wege. Nie jestem wege, czyli nie
      jestem mądry?
      Jura
      • Gość: . zabanujcie tego cwaniaczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 21:37
        jureek napisał:

> Dlaczego nie napiszesz, że najpierw Ty obraziłaś wielu ludzi, między innymi
        > mnie, pisząc, że każdy mądry człowiek jest wege. Nie jestem wege, czyli nie
        > jestem mądry?

post ad personam - zgloszono do kosza i na abuse
        chamsko obraza i oczernia internautke promujaca zdrowy tryb zycia
        widac dlaczego admilicja promuje go na swojego rzecznika wobec wege

ps. wybacz, jura, ale nie moglem sie powstrzymac, zeby nie wyreczyc brum****:)
        • browanx Re: zabanujcie tego cwaniaczka 13.06.07, 22:39
          masz rację
          oba nicki do bana:)
          sorki ale już od dawna mdli na forum.
        • jureek Re: OT 13.06.07, 23:10
          Tym postem zdekonspirowałeś się. Aż mi głupio, że kiedyś Cię za Pascala wziąłem.
          Od kilku dni wiedziałem kim jesteś, a ten post to potwierdził ostatecznie.
          Trzym się
          Jura
          • Gość: . Re: OT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 23:18
            nie czuje sie zdekonspirowany:)
            albowiem uroda tego nielogowanego nicka polega na tym, ze w kazdej chwili kazdy
            - z intencja lub bez - moze go swobodnie uzywac
            wiec moge to byc albo i nie byc ten sam ja:)
            wazne, zeby oceniac tresc wypowiedzi, a nie autora

a poza tym jezeli nawet ktos rzuci nickiem, ktorego uzywam/uzywalem/bede uzywal
            ja lub ktokolwiek inny, to nie zrobi mi to roznicy - najczesciej nie loguje sie,
            bo mi sie nie chce walczyc z serwerem
            • jureek Re: OT 14.06.07, 08:50
              Oczywiście, że jako kropka może zawsze napisać ktoś inny. Ale tym razem wiem, że
              znowu to jesteś Ty - forumowy Dubczek.
              Jura
              • Gość: . Re: OT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 16:15
                ales mi przywalil, forumowe aclu:))
                • jureek Re: OT 14.06.07, 16:24
                  Gość portalu: . napisał(a):

> ales mi przywalil, forumowe aclu:))

Forumowe aclu? Wstyd się przyznać, ale nie zrozumiałem.
                  Jura
                  • Gość: . Re: OT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 18:02
                    prosze:
                    en.wikipedia.org/wiki/American_Civil_Liberties_Union
                    :))
                    • jureek Re: OT 14.06.07, 18:33
                      Dziękuję (za linka i za porównanie)
                      Jura
      • brumbak Re: Rozumiem, że ty jesteś wyjątkiem potwierdzają 13.06.07, 22:54
        jureek napisał:

> Dlaczego nie napiszesz, że najpierw Ty obraziłaś wielu ludzi, między innymi
        > mnie, pisząc, że każdy mądry człowiek jest wege. Nie jestem wege, czyli nie
        > jestem mądry?
        > Jura
        ...................
        odbilo ci ?
        ggigus nikogo nie obraziła
        coś napisała -( niekoniecznie ja albo ty musisz się z tym zgadzać)
        wyciągasz za daleko idace wnioski

" kłamiesz i to bezczelnie"

wyrażenie "kłamiesz i to bezczelnie" zostało zmoderowane i uznane za zgodne z
        Netykieta i Regulaminem forum
        patrz:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=353&w=59685527&a=61162077
        Jak szukasz postow ktore rzeczywiście obrazają to moge ci wskazać
        • jureek Re: Rozumiem, że ty jesteś wyjątkiem potwierdzają 13.06.07, 23:13
          brumbak napisał:

> jureek napisał:
          >
          > > Dlaczego nie napiszesz, że najpierw Ty obraziłaś wielu ludzi, między inny
          > mi
          > > mnie, pisząc, że każdy mądry człowiek jest wege. Nie jestem wege, czyli n
          > ie
          > > jestem mądry?
          > > Jura
          > ...................
          > odbilo ci ?
          > ggigus nikogo nie obraziła
          > coś napisała -( niekoniecznie ja albo ty musisz się z tym zgadzać)
          > wyciągasz za daleko idace wnioski

Jak to nie obraziła? Przecież napisała wyraźnie, że każdy mądry jest wege. Czyli
          jeśli ktoś nie jest wege, to nie może być mądry. A ja nie jestem wege.
          Logika kwantyfikatorów się kłania.
          Pozdrawiam
          Jura
          • misiu-1 Re: Rozumiem, że ty jesteś wyjątkiem potwierdzają 14.06.07, 08:20
            jureek napisał:

> Logika kwantyfikatorów się kłania.

Wymagasz stanowczo zbyt wiele. Jeśli nawet każdy mądry jest wege, to znowuż nie
            każdy wege... itd. :-))
            • jureek Re: Rozumiem, że ty jesteś wyjątkiem potwierdzają 14.06.07, 08:59
              misiu-1 napisał:

> Wymagasz stanowczo zbyt wiele. Jeśli nawet każdy mądry jest wege, to znowuż nie
              >
              > każdy wege... itd. :-))
              >

Oczywiście, że tak jest. To, że każdy mądry jest wege, to wcale nie to samo, że
              każdy wege jest mądry. Ale tego ani emka nie załapała, gdy odbijając piłeczkę
              próbowała obrazić Ggigus.
              jura
              • emka_waw Re: Rozumiem, że ty jesteś wyjątkiem potwierdzają 14.06.07, 12:27
                > Oczywiście, że tak jest. To, że każdy mądry jest wege, to wcale nie to samo,
                że
                > każdy wege jest mądry. Ale tego ani emka nie załapała, gdy odbijając piłeczkę
                > próbowała obrazić Ggigus.

Kompletnie nie zrozumiałeś kontekstu. Na post brumbaka adresowany "do
                czepialskich" giggus odpowiedziała jako PIERWSZA.

I tyle...

:)))))))))
                • Gość: też czepialski Re: Rozumiem, że ty jesteś wyjątkiem potwierdzają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 12:54
                  emka_waw napisała:
                  > Kompletnie nie zrozumiałeś kontekstu. Na post brumbaka adresowany "do
                  > czepialskich" giggus odpowiedziała jako PIERWSZA.

co w tym wyjątkowego? jaką regułę tym potwierdziła?

• emka_waw Re: Rozumiem, że ty jesteś wyjątkiem potwierdzają 14.06.07, 13:05
                    Przeczytaj tamten wątek, myślę że zrozumiesz :)
                    • jureek Re: Rozumiem, że ty jesteś wyjątkiem potwierdzają 14.06.07, 14:47
                      emka_waw napisała:

> Przeczytaj tamten wątek, myślę że zrozumiesz :)

Na post Ggigus:
                      "Hanna Samson, jak kazdy madry czlowiek, jest wege!!"
                      odpowiedziałaś:
                      "Rozumiem, że ty jesteś wyjątkiem potwierdzającym tę regułę? ;)"
                      Zrozumiałem to tak, że uważasz, że Ggigus jest wyjątkiem od podanej przez nią
                      reguły, że każdy mądry człowiek jest wege.
                      Jeśli niewłaściwie zrozumiałem Twój post, to napisz proszę wprost o jaką regułę
                      Ci chodziło.
                      Jura
                      • emka_waw Re: Rozumiem, że ty jesteś wyjątkiem potwierdzają 14.06.07, 15:25
                        Dołóż jeszcze do tego konteks pochodzący z tytułu wątku brumbaka i emotikon na
                        końcu, i wszystko jasne.

Jeśli dalej nie, to napisz, wytłumaczę jak krowie na miedzy :)
                        • jureek Re: Rozumiem, że ty jesteś wyjątkiem potwierdzają 14.06.07, 16:16
                          emka_waw napisała:

> Dołóż jeszcze do tego konteks pochodzący z tytułu wątku brumbaka i emotikon na
                          > końcu, i wszystko jasne.
                          >
                          > Jeśli dalej nie, to napisz, wytłumaczę jak krowie na miedzy :)

Poproszę, jak chłop krowie na miedzy. O jaką regułę Ci chodziło?
                          Jura
                          • emka_waw Re: Rozumiem, że ty jesteś wyjątkiem potwierdzają 14.06.07, 16:50
                            1. Tytuł wątku "do czepialskich i pospieszalskich"
                            2. Zaglądasz tam, i kto pierwszy zgłosił się do odpowiedzi? ggigus.
                            3. Peroruje coś o regule, że wegetarianie są inteligentni.
                            4. Biorąc pod uwagę tytuł wątku wyszła na wyjątek potwierdzający tę regułę.
                            5. A że regułą to w żaden sposób być nie może, to możemy jedynie potraktować to
                            jako żart i wstawić emotikona z uśmieszkiem.

Nie okaż się drugim wyjątkiem :)
                            • jureek Re: Rozumiem, że ty jesteś wyjątkiem potwierdzają 14.06.07, 17:53
                              Nareszcie!
                              Mam zastrzeżenia tylko do punktu 3.

emka_waw napisała:

> 3. Peroruje coś o regule, że wegetarianie są inteligentni.

Otóż właśnie Ggigus nie napisała, że wegetarianie są inteligentni. Ona nie
                              stwierdziła, że każdy wege jest mądry, ona stwierdziła, że każdy mądry jest
                              wege. Czyli miałem rację, że też nie dostrzegłaś tej różnicy.
                              Jura

P.S. Nie jestem wege.
                              • ggigus doswiadczenie uczy, ze dyskusja z emka. gdy ma si 14.06.07, 18:02
                                e inne zdanie, moze byc malo przyjemna
                                • emka_waw Nie sądź innych według siebie :) 15.06.07, 11:25
                                  Zawsze ci to powtarzam, słoneczko :)
                                  • ggigus emko, nie wciskaj wscibskiego nochala w nieswoje s 15.06.07, 12:07
                                    prawy
                                    • emka_waw Koniec dyskusji, kłamczucho? ;) 15.06.07, 12:26

• ggigus emko, na posty obraźliwie nie odpowiadam, musisz 15.06.07, 12:29
                                        to zrozumieć
                                        • emka_waw trzy minuty, dobrze wiedzieć, że czekasz grzecznie 15.06.07, 12:34
                                          na moje posty :)
                                          • ggigus na posty osób z problemem agresji nie odpowiadam 15.06.07, 12:35
                                            musisz to zrozumieć, emko
                                            • emka_waw minuta! Dobry ggigus, dobry :) 15.06.07, 12:36

• ggigus na posty osob sfrustowanych i agresywnych nie odpo 15.06.07, 12:38
                                                wiadam
                                                nie jestem temu winna, ze niektorych biją w biurze i że się odreagować trzeba
                                                • emka_waw robisz pstryk, ggigus fik ;) 15.06.07, 12:48
                                                  Przepraszam wszystkich za ten częstochowski rym, ale to jest wręcz pocieszne,
                                                  jak ona reaguje :)
                              • emka_waw Re: Rozumiem, że ty jesteś wyjątkiem potwierdzają 15.06.07, 11:25
                                jureek napisał:

> Nareszcie!
                                > Mam zastrzeżenia tylko do punktu 3.
                                >
                                > emka_waw napisała:
                                >
                                > > 3. Peroruje coś o regule, że wegetarianie są inteligentni.
                                >
                                > Otóż właśnie Ggigus nie napisała, że wegetarianie są inteligentni. Ona nie
                                > stwierdziła, że każdy wege jest mądry, ona stwierdziła, że każdy mądry jest
                                > wege. Czyli miałem rację, że też nie dostrzegłaś tej różnicy.

Kotuś, to akurat było NAJMNIEJ istotne i dla mnie bez znaczenia. Jeśli ktoś
                                skwapliwie melduje się na rozkaz w wątku "do czepialskich" to potraktować to
                                można jedynie humorystycznie, co też zrobiłam :)
                                >
                                > P.S. Nie jestem wege.
                                • jureek Re: Rozumiem, że ty jesteś wyjątkiem potwierdzają 15.06.07, 11:47
                                  emka_waw napisała:

> Kotuś, to akurat było NAJMNIEJ istotne i dla mnie bez znaczenia.

Nie twierdziłem, że musi to dla Ciebie być istotne. Chodziło mi o sam fakt
                                  niezauważenia różnicy znaczeniowej wypowiedzi "każdy mądry jest wege" i "każdy
                                  wege jest mądry". Dla Ciebie może to być nieistotne, ale dla mnie akurat było o
                                  tyle istotne, że pierwsza wypowiedź obraża niewege, a druga nie obraża.
                                  Jura

P.S. Nie lubię, gdy ktoś zwraca się do mnie "kotuś"
                                  • emka_waw Re: Rozumiem, że ty jesteś wyjątkiem potwierdzają 15.06.07, 12:26
                                    > Nie twierdziłem, że musi to dla Ciebie być istotne. Chodziło mi o sam fakt
                                    > niezauważenia różnicy znaczeniowej wypowiedzi "każdy mądry jest wege" i "każdy
                                    > wege jest mądry". Dla Ciebie może to być nieistotne, ale dla mnie akurat było
                                    o
                                    > tyle istotne, że pierwsza wypowiedź obraża niewege, a druga nie obraża.

Dla mnie to był jedynie dowcip sytuacyjny, a obrazy w tym nie szukałam, bo
                                    ggigus nie umie obrażać ludzi, nawet jeśli bardzo tego chce.
                                    >
                                    > P.S. Nie lubię, gdy ktoś zwraca się do mnie "kotuś"

To też było żartobliwe, ale niech ci będzie.
                            • ggigus emko, emko, pomysl troche 14.06.07, 18:01
                              nie mam wplywu na kolejnosc
                              widze ciekawy jak zwykle postbrumbaka, czytam i najczesciej reaguje

wiec takie uwagi:
                              Zaglądasz tam, i kto pierwszy zgłosił się do odpowiedzi? ggigus

sa bez !!!!!! sensu!!!!!!!!!!!

dalsza czesc twojej wypowiedzi:
                              Peroruje coś o regule, że

jest a) nieporadna stylistycznie, jak to sie czesto zdarza w twoich postach i
                              b)jest to uwaga ad personam, wiec koncze dyskusje
                              • emka_waw Re: emko, emko, pomysl troche 15.06.07, 11:28
                                > nie mam wplywu na kolejnosc
                                > widze ciekawy jak zwykle postbrumbaka,

Twoja tołdiowatość wręcz mnie powaliła w tym stwierdzeniu :)

czytam i najczesciej reaguje

Pan każe, sługa musi...

> wiec takie uwagi:
                                > Zaglądasz tam, i kto pierwszy zgłosił się do odpowiedzi? ggigus
                                >
                                > sa bez !!!!!! sensu!!!!!!!!!!!

Fakt. Ty nie masz wyjścia, MUSISZ klaskać.
                                >
                                > dalsza czesc twojej wypowiedzi:
                                > Peroruje coś o regule, że
                                >
                                > jest a) nieporadna stylistycznie,

Nie zrozumiałaś, czy może znowu nie doczytałaś?

jak to sie czesto zdarza w twoich postach i
                                > b)jest to uwaga ad personam,

Skoro twierdzisz, że jesteś czepialska i pośpieszalska, nie będę ci zaprzeczać.

wiec koncze dyskusje

Taa, akurat :)
                                • ggigus emko, na posty bez sensu nie raguję, szkoda czasu 15.06.07, 12:19
                                  musisz to zrozumieć:)))
                                  • emka_waw To dlaczego JEDNAK "ragujesz"? 15.06.07, 12:27

• ggigus na posty pozbawione sensu nie reaguje 15.06.07, 12:30
                                      literówka to wyzwanie tylko dla inteligentych.
                                      • emka_waw Re: na posty pozbawione sensu nie reaguje 15.06.07, 12:35
                                        > literówka to wyzwanie tylko dla inteligentych.

Dla ciebie jest na pewno wyzwaniem :) Tyle że inni ludzie mogliby powiedzieć,
                                        że to dysgrafia jest problemem dla inteligentych...
                                        • ggigus na posty osób nie widzących różnicy między literów 15.06.07, 12:39
                                          ką a dysgrafią nie odpowiadam

nie podam też definicji z wyjaśnieniami obu kwestii
                                          • emka_waw Re: na posty osób nie widzących różnicy między li 15.06.07, 12:49
                                            > ką a dysgrafią nie odpowiadam

A kto ci każe rozmawiać sama ze sobą?
                                            >
                                            > nie podam też definicji z wyjaśnieniami obu kwestii

A ktoś cię o to prosi?
                  • ggigus regule emkowej obsesji wielopostowych dyskusji 14.06.07, 18:08

• emka_waw :))) 15.06.07, 11:30
                      Jakoś mi to na twój szumnie zapowiedziany koniec dyskusji nie wygląda. Chyba
                      się trochę... pośpieszyłaś ;)
                      • ggigus konca dyskusji nie zapowiadalam, czytaj, zlotko, 15.06.07, 12:17
                        UWAZNIE
                        • emka_waw Napisałaś "kończe dyskusje" 15.06.07, 12:28
                          Ale rozumiem, dałaś się znowu sprowokować i chciałabyś wyjść z tego z twarzą.
                          Tłumaczenie przyjęte.
                          • ggigus na posty o charakterze bokserskim odpowiadają 15.06.07, 12:31
                            bracia Kliczko
                            • emka_waw chciałabyś, ale oni z takimi jak ty się nie zadają 15.06.07, 12:37
                              :)
                              • ggigus ?! na posty pozbawione sensu nie odpowiadam 15.06.07, 12:40

• emka_waw Re: ?! na posty pozbawione sensu nie odpowiadam 15.06.07, 12:50
                                  Widzisz, a ja tak :) Radochy z tego co niemiara.
      • ggigus nie obrazalam nikogo, niewege tez NIE, stwierdzila 13.06.07, 23:42
        m ze wege sa madrzy
        to wszystko
        • jureek Re: lekcja użycia kwantyfikatorów 14.06.07, 08:45
          Gdybyś napisała, że wege jest mądry, albo że każdy wege jest mądry, nie byłoby
          problemu. Ty jednak napisałaś, że _każdy_ mądry jest wege, a to wyklucza
          sytuację, że można być mądrym i nie być wege. Z tego co napisałaś wynika bowiem,
          że w zbiorze wege mogą być mądrzy i niemądrzy, ale w zbiorze ludzi mądrych mogą
          być tylko wege. Czyli tym samym obrażasz nie wege, którzy wszyscy wg Ciebie nie
          są mądrzy.
          Jura
          • ggigus nieprawda, zdanie kazdy madry jest wege nie oznacz 14.06.07, 15:48
            a, ze twierdze, ze niemadrzy to niewege
            • jureek Re: nieprawda, zdanie kazdy madry jest wege nie o 14.06.07, 16:15
              ggigus napisała:

> a, ze twierdze, ze niemadrzy to niewege

Oczywiście, że tego nie oznacza i wcale nie twierdziłem, że to oznacza.
              Przeczytaj dokładnie, co napisałem. Zgadzam się, że z Twojego stwierdzenia nie
              można wywnioskować, że niemądrzy to niewege. Można natomiast wywnioskować, że
              niewege są niemądrzy.
              Jura
    • ggigus o, z watka znikaja posty, moje tezciekawe dlaczego 13.06.07, 23:55
      zeby potem bylo latwiej o ban??
    • jureek Re: emka, ggigus - zlitujcie się! 15.06.07, 12:39
      Tu jest forum, a nie czat.
      Jura
      • ggigus dlaczego ggigus? dlaczego emka ma prawo dopisy 15.06.07, 12:41
        wać jakieś głupoty ZAWSZE i nikt i nic, żadna siwa ze wścibskim nochalem jej nie
        zatrzyma??
        • jureek Re: dlaczego ggigus? dlaczego emka ma prawo dopis 15.06.07, 12:45
          ggigus napisała:

> wać jakieś głupoty ZAWSZE i nikt i nic, żadna siwa ze wścibskim nochalem jej ni
          > e
          > zatrzyma??

Boże drogi, napisałem i emka i ggigus, bo obie czatujecie, a teraz jeszcze mnie
          chcesz w ten czat wciągnąć. Nie uda się. Idę sobie.
          A z parę godzin zobaczę, która była mądrzejsza i pozwoliła tej drugiej mieć
          ostatnie słowo.
          Jura
          • ggigus okey, jura JA będę mądrzejsza - jak widać 15.06.07, 12:52
            powyżej
            a już się przeraziłam, że to emka będzie
            dzięki za zimny prysznic!
            pozdrówka
            • ggigus ps no chyba ze admilicja wytnie emkowe 15.06.07, 12:59
              produkcje
              • emka_waw admilicja? 15.06.07, 13:11
                Znowu te nerwy? ;) Wdech, wydech, ggigus, forum ci nie ucieknie ;)
                • ggigus to neologizm, emko, ale jakze cenny 15.06.07, 14:21

• emka_waw neografomaństwo raczej :) 15.06.07, 15:13

• emka_waw Re: dlaczego ggigus? dlaczego emka ma prawo dopis 15.06.07, 12:52
            jureek, filozofia ggigus jest taka: albo jesteś z nią, albo przeciwko niej.

Dlatego tak łatwo daje się podpuszczać i robi darmowy kabaret :)
            • ggigus no widzisz, jura? emka ma problemy z agresją, pisz 15.06.07, 13:01
              ę to zupełnie serio
              ale moderatorzy nie reagują
              • emka_waw To zgłoś, mój ty wścibski nochalu :) 15.06.07, 13:03
                Nie panikuj wytną to, wytną... Ale ty będziesz pamiętać, bo prawda w oczy
                kole ;)
    • jureek Re: ogłaszam wyniki współzawodnictwa 15.06.07, 14:26
      W konkursie na powstrzymanie się od mania ostatniego zdania wygrała Ggigus.
      Emka w pięciu podwątkach napisała jako ostatnia, a Ggigus tylko w jednym.
      Jura

P.S. Mam nadzieję, że w trakcie pisania tego postu nic się nie zmieniło.
      • ggigus a co wygralam? 15.06.07, 15:11

• ggigus PS: momencik, ten jedek watek to wyjasnienie 15.06.07, 15:12
          neologizmu, ktorego emka nie zalapala!
          czy to sie powinno liczyc?
      • emka_waw Re: ogłaszam wyniki współzawodnictwa 15.06.07, 15:12
        Zaraz się zmieni, po odpiszę i na szósty :)

Jak ci to przeszkadza, to nie czytaj wątku :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka