userid 08.08.05, 10:57 Nazwa tego forum powinna być zmieniona na np. "Ogrody - fotografie". Nazwa "Ogrody" jest chyba myląca bo często zamieszczane są tu wątki dotyczące porad ogrodniczych. Pozdrawiam. Link Zgłoś Obserwuj wątek
antares777 Re: Prośba do Admina. 08.08.05, 12:27 Jestem za!!! Wprawdzie sygnalizowałem już ten "problem" w formie uszczypliwej (i pod adresem admina i userów), ale nikt z wyczytanych nie był łaskaw zareagować - co mnie zbytnio nie zdziwiło, bo: - adminowi zwisa, jak forum się nazywa, byle promowało Gazetę Wyborczą, - userów i tak bardziej interesuje bałagan na grządkach niż bałagan na forum. Może teraz coś zaświta? Pomachiwajki Stary zgred Link Zgłoś
mir-elka Re: Prośba do Admina. 08.08.05, 12:36 antares777 napisał: > - userów i tak bardziej interesuje bałagan na grządkach niż bałagan na forum. > Może teraz coś zaświta? No nie! To zbyt daleko dące uogólnienie :) Nie mam ogrodu, nie hoduję roślin, ale chętnie, bardzo chętnie, pasjami oglądam fotografie i je robię ;) I też jestem za !!! :) Link Zgłoś
nnike Re: Prośba do Admina. 08.08.05, 14:26 Popieram!! Proszę o jak najszybszą zmianę nazwy tego forum. Link Zgłoś
nnike A zresztą... 08.08.05, 14:32 ...tu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=309 jak byk jest napisany odnośnik do forum "Ogród-fotografie", dlaczego więc nazwa została zmieniona?!! (ktoś się zabawia, jak krakowscy radni zabawiają się w zmany nazw ulic...) Link Zgłoś
antares777 Re: A zresztą... 08.08.05, 15:25 nnike napisała: > (ktoś się zabawia, jak krakowscy radni zabawiają się w zmany nazw ulic...) Nie żaden Ktoś tylko admin. Gdyby admin był Ktosiem, to by mu nigdy nie wpadło na myśl, aby zmienić nazwę. To, co można przeczytać obok podobizny eksperta, jest pozostałością z dawnych, przedrewolucyjnych (a rewolucję admin przeprowadzał) czasów i co (dzięki niezaprzeczalnemu niechlujstwu admina) może teraz świadczyć przeciwko niemu. Pomachiwajki Stary zgred Link Zgłoś
klle Re: A zresztą... 08.08.05, 15:47 jestem jak najbardziej za!!! przynajmniej od razu wiadomo o co chodzi. Link Zgłoś
dory7 Re: A zresztą... 08.08.05, 16:09 Jestem ZA! Sama swego czasu popełniłam błąd prosząc o radę TUTAJ.Pozdrawiam! Link Zgłoś
ciociaklementyna Re: A zresztą... 08.08.05, 17:43 klle napisał: > proszę się przyłączać, aby wątek w siłę rósł Przylaczam sie, a nawet groze wyjsciem na ulice (tylko na jaka?) ck Link Zgłoś
nnike Re: A zresztą... 08.08.05, 17:49 ciociaklementyna napisała: > Przylaczam sie, a nawet groze wyjsciem na ulice (tylko na jaka?) > ck Ciociu, może wyjdziemy na ul. Stradom w Krakowie, pod Wawelem, nazywaną tak od wieków od nazwy potoku, który tamtędy kiedyś płynął, a którą rajcy przemianowali na... Stradomską, bo tak im się niegdyś spodobało? Link Zgłoś
Gość: EWA Re: A zresztą... IP: 212.106.128.* 08.08.05, 19:31 Ciociu Klementyno,przyłączam się . Ale nie wybaczę Ci uwagi na temat ortografii. Link Zgłoś
ciociaklementyna Re: A zresztą... 08.08.05, 20:08 Gość portalu: EWA napisał(a): > Ciociu Klementyno,przyłączam się . > Ale nie wybaczę Ci uwagi na temat ortografii. Trudno. Pozostane nieutulona w zalu. ck Link Zgłoś
puma002 Przyłączam się 08.08.05, 19:51 Żądam zmiany nazwy forum na bardziej odpowiednią. Trafiają tutaj Bogu ducha winne osoby szukające zwykłej ogrodniczej porady, nieświadomie zaśmiecając forum i próżno oczekując odpowiedzi. Link Zgłoś
Gość: mariac Re: Przyłączam się IP: *.zory.msk.pl 08.08.05, 20:07 Jestem jedna z tych Bogu ducha winnych osob ktore prosily o porade calkowicie nieswiadomie zasmiecilam wasze forum.To ostatnia nota na tym forum.mariac Link Zgłoś
mir-elka no coś Ty :) 08.08.05, 20:27 chodzi o to, ze tu, na tym forum prośby o poradę mogą nigdy nie doczekać się odpowiedzi. Chocby dlatego, ze zagladają tu tacy, jak ja - nie mam pojęcia o problemach roślin :) ale lubię je oglądać. Stąd konieczna wydaje się wskazówka w opisie forum, że tu zamieszczane są tylko fotografie :) Link Zgłoś
amatorka37 Re: no coś Ty :) 08.08.05, 20:55 jesli to ma byc takie"pospolite ruszenie" to ja tez poprosze o nazwe wskazujaca na to iż tu sa fotografie ogrodów ( ale jak ktos ma problem i wkleja fotke to może tu chyba co? ) Link Zgłoś
joasia72 Re: Popieram 08.08.05, 21:03 Pewnie, problem z fotką łatwiej rozwiązać, choć dobrze napisać także na Ogród ze wskazaniem na fotkę na Ogrody-fotografie. Mariac, pytającemu chyba zależy, żeby wiecej osób przeczytało jego pytanie? Z doświadczenia wiemy, że łatwiej o to na forum Ogród, po co więc się obrażać za taką propozycję? pozdrawiam Joanna Link Zgłoś
amatorka37 nikt nie ma pretensji 08.08.05, 21:16 Nikt tu nie ma zamiaru nikogo obrazic,chodzi nam tylko o to,aby wyrazniejsze było,że jest to forum-ogrody-galeria i o tym jest ten watek.Nie gniewaj sie,wiec mariac:) Link Zgłoś
Gość: mariac Re: nikt nie ma pretensji IP: *.zory.msk.pl 08.08.05, 21:32 Ależ ja się wcale nie gniewam tylko nie miałam pojęcia ,że na tym forum umieszcza sie tylko fotografie ponieważ od niedawna mam komputer ..prosze podajcie jakis adres www gdzie moge swobodnie pytac..Ogródki są sliczne, szkoda że nie moge pokazac swojego (jeszcze nie umiem umieszczac zdjęć- moze sie kiedys naucze) i wtedy do was dołącze ...pozdrawiam Link Zgłoś
joasia72 Re: nikt nie ma pretensji 08.08.05, 21:44 Proszę forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=309 No patrzcie, dziewczyna nie wiedziała co traci. Chodzi oczywiście o forum eksperckie, bo tam co drugi forumowicz to ekspert. Jak nie robaki to instrukcja sadzenia cebulek :} forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=309&w=20267909&a=20270931 Joanna Link Zgłoś
zyga5 Re: nikt nie ma pretensji 08.08.05, 21:52 Służę pomocą.forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=309 Z pozdrowieniami Zygmunt Link Zgłoś
nnike Re: nikt nie ma pretensji 08.08.05, 22:01 Tu nie umieszcza się TYLKO fotografii, ale także się rozmawia, natomiast same rozmowy, bez fotek, są prowadzone na forum "Ogród". Link Zgłoś
gebo13 Re: nikt nie ma pretensji 09.08.05, 02:00 Masz rację Nnike,tylko dlaczego mamy sprowadzać błedne owieczki na prawidłowe pastwisko,aby znalazły to co szukają.Panie Jurku,do nazwy ogrody nie wiele trzeba dopisac myślnik i FOTOGRAFIE.Nawet jak ktoś będzie miał problem z roślina wklei TU zdjęcie i poda linka.Inni,nowi nie będą błądzić. Pozdrawiam wakacyjnie... Link Zgłoś
puma002 Re: nikt nie ma pretensji 09.08.05, 19:38 Mariac, przepraszam jeśli czujesz się urażona/y. Wszyscy ogrodolubni są tu mile widziani. Po przeczytaniu postów pomiędzy moimi wypowiedziami w tym wątku rozumiesz już, o co mi chodziło. Na forum Ogrody-Fotografie poza precyzyjną nazwą powinien być odnośnik do forum eksperckiego dla zbłąkanych owieczek. pozdrawiam:) pumka Via Baltica - podpisz protest: www.darzbor.v24.pl/vb/index.php Link Zgłoś
nnike Zacznijmy się dopisywać i tu: 09.08.05, 23:04 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=27534303 Może to coś pomoże? Bo mnie ręce opadają... Link Zgłoś
mir-elka O! 10.08.05, 15:53 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=27534303&a=27562841 ;) Link Zgłoś
kropka Re: NO! 10.08.05, 19:06 to nie dar przekonywania. To doswiadczenie w obcowaniu z facetami :) Link Zgłoś
ciociaklementyna Re: NO I CO??? 11.08.05, 15:37 kropka napisała: > to nie dar przekonywania. To doswiadczenie w obcowaniu z facetami :) No i co? No i nic. To byla zagrywka dyplomatyczna. Wszyscy sie ucieszyli i uciszyli, a nazwa forum jaka byla, taka jest. Pewnie trzeba zaczac krzyk od nowa. ck Link Zgłoś
kropka Re: no, nie 11.08.05, 15:46 jest opis w spisie forów forum.gazeta.pl/forum/0,53940,2431672.html Link Zgłoś
ciociaklementyna Re: no, nie 11.08.05, 18:09 kropka napisała: > jest opis w spisie forów Ale kto to czyta? Cale nasze pospolite ruszenie bylo po to, zeby dopisac slowo "fotografie" do nazwy forum - tu, u nas, na gorze. ck Link Zgłoś
kropka Re: O.K. 11.08.05, 18:16 zobacze co się da zrobic, choć czarno widzę. Podobno długi tytuł rozjeżdża stronę, czy cóś takiego. Nie znam się na tym zupełnie, ale wiem, że skracaja tytuły do minimum. Idem zatem walczyć dalej. Sanitariuuuuuuuuusz!!! Link Zgłoś
mir-elka Re: O.K. 11.08.05, 18:38 kropka napisała: > Sanitariuuuuuuuuusz!!! Przewidujesz, ze będą ranni? ;) Wracaj z tarczą :) Link Zgłoś
userid Re: O.K. 11.08.05, 18:42 Doświadczenie kropki lub płeć admina są mocno wątpliwe ;))) Link Zgłoś
mir-elka w takim razie... 11.08.05, 19:18 biorę ...stko ;) (te kropki to ja postawiłam ;) na kropkę) Link Zgłoś
mir-elka Re: :)))))) 11.08.05, 20:03 userid napisał: > :*) To się nie trzyma tematu wątku ;))) Link Zgłoś
userid a myślałem... 11.08.05, 20:09 że narysowałem taką śliczną biedronkę-jednokropkę leżącą na lewym boku... z czym Tobie to się skojarzyło? ;-P) Link Zgłoś
mir-elka no własnie! 11.08.05, 20:13 w tym wątku biedronka miała fruwać, a nie lezeć! :) i dlaczego jednokropka? siedmiokropka jest ładniejsza :) Link Zgłoś
mir-elka a kto powiedział... 11.08.05, 20:32 że ona te siedem bierze do fruwania? :) (niech teraz ktos powie, że tu się tylko wkleja zdjęcia...) Link Zgłoś
mir-elka o to chodzi. 11.08.05, 22:32 wszystko w ramach wspierania kropki, która poszła na wojnę ;) Link Zgłoś
palker no dobra 11.08.05, 22:39 to ja też - wzorem muchy na portrecie Najjaśniejszego Cesarza - postawię swoją kropkę za przemianowaniem szyldu forum na Ogrody - fotografie:-) Link Zgłoś
mir-elka jak zaczniemy... 11.08.05, 22:43 wszyscy p(yszcz)(strz)yć to może nas wysłuchają? ;) Link Zgłoś
userid Re: O.K. 11.08.05, 18:53 kropka napisała: > ... Podobno długi tytuł rozjeżdża stronę, czy cóś takiego... Kropeczko, nie daj sobie wciskać kitu. Oto tytuł jednego forum: Praga Płd., Wawer, Rembertów Trzymamy kciuki ;) Link Zgłoś
nnike Prośba do Admina(biedronki mają własne zdanie...) 12.08.05, 00:12 www.markdryden.co.uk/b3ta/ladybird.gif Link Zgłoś
palker Re: Prośba do Admina(biedronki mają własne zdanie 12.08.05, 00:34 o'żesz w kropkę......! Link Zgłoś
kropka Re: mamy parę dni 12.08.05, 02:25 bo adminy od techniki głowy teraz nie mają. Do wtorku najmarniej. Dlatego spróbujmy zebrać wszystko do kupy, żeby za jednym zamachem zrobic porządek. O co nam chodzi? - opis w Fotografiach nam pasuje, czy tak? Tutaj: forum.gazeta.pl/forum/0,46581,1540804.html?x=2312293 - chcemy nazwę Ogrody zamienić na "Ogrody - fotografie" - proponowałabym jeszcze link z "Ogrodów - foto" na "Ogród - forum eksperckie". Wtedy może ludzie będa mieli jasność, że tu obrazki, a tam porady coś jeszcze? Link Zgłoś
userid Re: mamy parę dni 12.08.05, 08:52 Kropeczko, Nic dodać nic ująć. ;) KROPKA NA PREZYDENTA!!! Link Zgłoś
mir-elka hmmm... 12.08.05, 09:46 miał być kwiatek, a wyszedł pasztet ;) Gdzie jest Admin? ;))) Link Zgłoś
userid a może... 12.08.05, 09:49 kropka lubi pasztet? ja widzę śliczny kwiatek bez pasztetu ;) Link Zgłoś
mir-elka Kropka ... 12.08.05, 09:58 lubi pasztet. Zajęczy... Jak zobaczy tę słodką, cukierkową różę :) Link Zgłoś
antares777 Re: mamy parę dni 12.08.05, 10:49 Brawo, Kropko! Jestem za - a nawet mam wątpliwości, bo: kropka napisała: > - opis w Fotografiach nam pasuje, czy tak? Tutaj: > forum.gazeta.pl/forum/0,46581,1540804.html?x=2312293 > - chcemy nazwę Ogrody zamienić na "Ogrody - fotografie" Po wywołaniu wskazanego linku pojawia nam się strona: forum.gazeta.pl/forum/0,46581,1540804.html?x=2312293 Ale po wywołaniu takiego adresu: forum.gazeta.pl/forum/0,53940,2431672.html wywołuje nam się inna strona, na której również jest wymienione nasze forum fotograficzne. Stąd moje pytanie: czy wymieniając, w petycji do Admina, jakieś adresy, jesteśmy w stanie opanować żywioł, jakiemu podlega Forum Gazety Wyborczej, z całym swym bagażem połączeń poziomych i pionowych, w których Admini chyba też rozeznania nie mają. Przecież nikt nie wie (i nie musi wiedzieć) na ilu jeszcze stronach i podstronach nasze forum jest wymienione i ile istnieje sposobów, aby się na nie dostać. A jeśli tak jest, to wszelkie tego typu działania będą miały charakter naklejania plasterka maskującego, a nie skutecznej naprawy. W forum o forum wymieniłem dwa dni temu, czego oczekujemy: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=27534303&a=27538245 i jest to zbieżne z propozycjami Kropki. Ale w świetle powyższych wątpliwości, byłbym za tym, by definitywnie usunąć forum fotograficzne ogrodów z wszelkich możliwych wykazów, w których ono występuje i żeby jedyna możliwość wejścia na forum fotograficzne była przez forum "Ogrody". Zgłosiłem taką propozycję (choć mocno w nią wątpiąc) na forum o forum przedwczoraj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=27534303&a=27575443 I uzyskałem akceptację pomysłu (tak zrozumiałem) ze strony Kropki: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=27534303&a=27632452 W świetle powyższych wywodów, pozwalam sobie przekopiować z tamtego forum, zgłoszone przeze mnie postulaty, kierowane pod adreses Administracji, po uwzględnieniu dzisiejszej poprawki. Widziałbym je tak: > A idzie nam o: 1/ Zmianę (a właściwie przywrócenie pierwotnej) nazwy forum fotograficznego z istniejącej obecnie "OGRODY" na "OGRÓD-FOTOGRAFIE", 2/ Usunięcie forum "OGRODY" z wszystkich wykazów forów, na których ono występuje, wraz z linkami 3/ Zamieszczenie na stronie głównej forum fotograficznego, poniżej tytułu forum o brzmieniu: "Ogród-fotografie", trzeciej linijki informacyjnej o treści: "Zadawać pytania ekspertowi i dyskutować możemy na forum Ogród." Słowo "Ogród" powinno być związane linkiem ze stroną forum "Ogród" : forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=309 Co Wy na to? Z pomachiwajkami Stary zgred Link Zgłoś
nnike A ja na to jak na lato :) 12.08.05, 11:19 "OGRÓD-FOTOGRAFIE", faktycznie, nie "OGRODY-FOTOGRAFIE", bo się admini zaczną kłócić o tę jedną literkę, która pewnie niebezpiecznie rozepcha im (nam?) stronę ;) Link Zgłoś
ciociaklementyna Ogrod, nie ogrody! 12.08.05, 15:21 nnike napisała: > "OGRÓD-FOTOGRAFIE", faktycznie, nie "OGRODY-FOTOGRAFIE", bo się admini zaczną > kłócić o tę jedną literkę, która pewnie niebezpiecznie rozepcha im (nam?) > stronę ;) Oczywiscie. Mam w komputerze wciaz stara zakladke, na ktorej widac nawet bez okularow: "Ogrod - fotografie". Tak sie to forum nazywalo i bylo dobrze. Dopiero po tej, diabli wiedza komu potrzebej, zmianie pojawily sie mnogie "ogrody". Domagajmy sie po prostu przywrocenia dawnej nazwy, przy ktorej nic sie nikomu - o ile wiem - nie rozjezdzalo. ck Link Zgłoś
kropka Re: mamy parę dni 12.08.05, 17:51 antares777 napisał: > Stąd moje pytanie: czy wymieniając, w petycji do Admina, jakieś adresy, > jesteśmy w stanie opanować żywioł, jakiemu podlega Forum Gazety Wyborczej, z > całym swym bagażem połączeń poziomych i pionowych, w których Admini chyba też > rozeznania nie mają. Przecież nikt nie wie (i nie musi wiedzieć) na ilu > jeszcze stronach i podstronach nasze forum jest wymienione i ile istnieje > sposobów, aby się na nie dostać. w tym rzecz. Z googlami włącznie. Pieprzona struktura pozioma! (admin, nie tnij bo to prawda) > występuje i żeby jedyna możliwość wejścia na forum fotograficzne była przez > forum "Ogrody". Zgłosiłem taką propozycję (choć mocno w nią wątpiąc) na forum też wątpię. Nawet bardzo bardzo bardzo wątpię. Ale pomarudzić można. Nic nie kosztuje :) > I uzyskałem akceptację pomysłu (tak zrozumiałem) ze strony Kropki: jasne że tak. Zawsze akceptuję Twoje pomysły, bo słuszne są. Dałam adminom link to Twojego postu jako argument główny. > Co Wy na to? jak na lato :) > Z pomachiwajkami odmachiwajki > Stary zgred Młoda (jak zawsze) kropka Link Zgłoś
antares777 Re: mamy parę dni 13.08.05, 01:22 kropka napisała: > też wątpię. Nawet bardzo bardzo bardzo wątpię. Wątpić jest rzeczą ludzką :) Przez wątpienie do gwiazd! A poważnie: w obecnych czasach, obowiazującym winno być: "Wątpienie formą nobilitacji" > Zawsze akceptuję Twoje pomysły, bo słuszne są. Oj! Czy to roztropne? Zareczam, że nie zawsze ;) > Dałam adminom link do Twojego postu jako argument główny. Nad roztropnością tego kroku deliberował nie będę :) > Młoda (jak zawsze) kropka I niech tak zostanie! Na večne časy! :))) Z pomachiwajkami i wymachiwajkami (ale bez zgięcia w pas, z uwagi na całość substancji i odczucia estetyczne) Stary zgred Link Zgłoś
nnike Parę dni, to znaczy ile? 18.08.05, 00:16 Bo jakoś cicho się zrobiło, a parę dni już minęło... Link Zgłoś
userid Parę dni, to znaczy do wtorku. 18.08.05, 08:52 najbliższy wtorek dopiero za 5 dni a potem następny a potem... ;))) Link Zgłoś
ciociaklementyna Re: Parę dni, to znaczy do wtorku. 19.08.05, 17:10 No, polowa sukcesu; powiedzialabym "mniejsza polowa" :))) Na forum "Ogrod" jest odsylacz do "Ogrody fotografie". Ale jezeli ktos wchodzi prosto tu, to w dalszym ciagu bedzie zadawal "gole" pytania, bo nazwa forum wciaz ta sama. Czekajmy cierpliwie. Link Zgłoś
antares777 Re: Parę dni, to znaczy do wtorku. 19.08.05, 23:36 ciociaklementyna napisała: > No, polowa sukcesu; powiedzialabym "mniejsza polowa" :))) > Na forum "Ogrod" jest odsylacz do "Ogrody fotografie". Ciociu, trza Ci wybaczyć, boś już stara i niedowidzisz :) Ten link był zawsze, tylko trochę niżej i w kolorze czerwonym. A więc o jakim sukcesie mowa? Zamawiamy bułeczki z masłem, a przynoszą nam podkoszulki (do przepierki). I Ty to nazywasz sukcesem? Pomachiwajki Stary zgred Link Zgłoś
kropka Re: Parę dni, to znaczy do wtorku. 20.08.05, 01:27 będą i bułeczki, tylko piekarz nieco zakręcony ostatnio. Może nie maślane, ale zwykłe z rowkiem powinny być. Ogrodnicy powinni być cierpliwi, więc jeszcze ciut. Juz bliżej niż dalej (mam nadzieję wrrrrrrrrrr :) Link Zgłoś
antares777 Re: Parę dni, to znaczy do wtorku. 20.08.05, 10:37 kropka napisała: > będą i bułeczki, tylko piekarz nieco zakręcony ostatnio. > Może nie maślane, ale zwykłe z rowkiem powinny być. Całe szczęście :))) Bo minister Krasiński pl.wikipedia.org/wiki/Rz%C4%85d_Edwarda_Babiucha miał chyba na myśli "kajzerki". Kropeczko, delikatnych używasz określeń. Zakręcony? Ostatnio? Toż świrowanie było zawsze - choćby to, co teraz robimy, jest odkręcaniem jego świra sprzed roku (a może dwóch). A cudowna "kosmetyka" na forum "Ogród" to nie forma świrowania? Spadam na dwa tygodnie i nie będę tu zrzędził. Ale gdy wrócę, to... to... tooo.... N-no! - jak mawiał Dyzma :) Pomachiwajki Stary Zgred Link Zgłoś
nnike Re: i jak? 20.08.05, 20:27 Nie. Nie o to nam chodziło, gdyż nazwa forum "Ogrody" wciąż taka sama. Miał być powrót do STAREJ nazwy - "Ogród Fotografie". To droczenie się z nami i udawanie Greka jest irytujące!! Link Zgłoś
userid Do [----]. 21.08.05, 10:15 kropka napisała: > ...To doswiadczenie w obcowaniu z facetami :) Obcowanie z adminami to jednak zupełnie inna historia. Wyrolowali nas na glanc. :( Link Zgłoś
ciociaklementyna Re: i jak? 21.08.05, 15:08 kropka napisała: > lepiej teraz? Lepiej co, Kropko? Czyz nie widzisz, ze nic sie nie zmienilo? Chyba ze oni dla zamydlenia Ci oczu zmienili nazwe forum tylko na Twoim komputerze :))))) Link Zgłoś
ciociaklementyna Re: i jak? 21.08.05, 15:18 ciociaklementyna napisała: > Lepiej co, Kropko? > Czyz nie widzisz, ze nic sie nie zmienilo? Weszlam na forum drugi raz i widze teraz te wyjasnienia drobnym druczkiem, ktorego na ogol sie nie czyta. Poza tym zle dla mnie brzmi - jak by tego nie nazywac - zakaz dyskutowania na tym forum. Na Boga, przeciez my czasem tez dyskutujemy. Naprawde wyglada na to, ze jakas barania glowa zaciela sie w uporze na zasadzie "..... a nie dam sie". Wkurzona ciotka. Link Zgłoś
nnike Re: Prośba do Admina. 22.08.05, 00:55 Napisałam w tej sprawie do Redakcji Gazety.pl. Miarka się przebrała. Link Zgłoś
mir-elka i co? 26.08.05, 11:06 i pstro! ;) Ktoś sobie robi z nas o to! Byłoby śmieszne, gdyby nie było takie... żałosne. Link Zgłoś
nnike Głupio mi... 26.08.05, 14:30 ...ale zawróciłam tą sprawą głowę samych Naczelnych Gazety Wyborczej, tzn. napisałam do nich maila. Jeśli i to nie pomoże, czas się stąd wyprowadzić, bo znaczyłoby że jednak forum jest dla nas, nie my dla niego... Link Zgłoś
nnike Re: Głupio mi... 26.08.05, 14:36 Z tego zdenerwowania, popełniłam błąd logiczny. Powinno być: "bo znaczyłoby że jednak to my jesteśmy dla forum, nie forum dla nas..." Link Zgłoś
nnike Re: Zmiana. 30.08.05, 13:14 O to samo zapytałam: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=28308669 Na dodatek admin, tak dobrze znający się na żeglowaniu po forum, sam popełnił błąd, kierując nas na piśmie z powrotem w "Ogrody", a faktycznie do "Ogrodu". Więc jak mają się nie gubić nowi? Link Zgłoś
ciociaklementyna Re: Zmiana. 30.08.05, 15:12 nnike napisała: > O to samo zapytałam Nikusiu, naczelni maja inne sprawy na glowie. Zaloze sie, ze w ogole nie bardzo ich obchodzi internetowa czesc gazety, a juz fora - to taki ogon, ktory sie za gazeta wlecze, byc moze przyczyniajac jej nieco nowych czytelnikow. Przypuszczam, ze najwiekszy wysilek, jaki zrobil Twoj adresat, to bylo klikniecie kierujace te skarge do odpowiedniego (choc naszym zdaniem nieodpowiedniego) admina, czyli tego wlasnie, ktory caly czas koncertowo na nas gwizdze czyli ordynarnie nas olewa. ck Link Zgłoś
nnike Re: Zmiana. 30.08.05, 17:28 Zawsze można zrobić rząd i iść stąd. Forów ogrodniczych, gdzie admini zupełnie nie wtrącają się w rozmowy, a wręcz pomagają, jest sporo. Choćby to: www.murator.com.pl/forum/viewforum.php?f=38 I zdjęcia edytują się od razu, bez żadnej cenzury. Jest druga możliwość: do naczelnych napiszą wszyscy, nie tylko ja i być może zostaniemy zauważeni. Z przykrością zauważam jednak, że kusi mnie to pierwsze wyjście... Link Zgłoś
ciociaklementyna Re: Zmiana. 30.08.05, 17:38 nnike napisała: > Zawsze można zrobić rząd i iść stąd. Szkoda by bylo. Wlasnie przed chwila wygarnelam adminowi pod wskazanym przez Ciebie adresem. Ale to sa zakute, biurokratyczne, kapusciane lby i robia co chca. Link Zgłoś
jabbur Re: Zmiana. 01.09.05, 10:42 No nie przesadzajmy, obrażanie drugiej strony to nie jest najlepsza droga do porozumienia się :) Jeżeli wstawimy w nazwie forum "fotografie" to otrzymamy forum leżące w dziale "fotografie", z nazwą zawierającą wyraz "fotografie", z krótkim opisem, w którym będzie napisane "fotografie" i informacją w główce z napisem "fotografie". To nieco za dużo fotografii, serio - to źle wygląda i jest niespójne z resztą serwisu. W tej chwili macie jasny opis forum, a ponadto umówiliśmy się z osobą publikującą zdjęcia, że wątki bardziej pasujące na forum eksperckie będzie tam przenosić. To powinno rozwiązać problem zagubionych użytkowników :) pozdrawiam, j/a Link Zgłoś
userid Kompromis? 01.09.05, 11:09 jabbur napisał: > ... Jeżeli wstawimy w nazwie forum "fotografie" to otrzymamy > forum leżące w dziale "fotografie", z nazwą zawierającą > wyraz "fotografie", z krótkim opisem, w którym będzie > napisane "fotografie" i informacją w główce z napisem "fotografie". > To nieco za dużo fotografii, serio - to źle wygląda i jest > niespójne z resztą serwisu. ... A nazwa dajmy na to... "Galeria ogrodów" byłaby spójna? Link Zgłoś
nnike To nie jest temat na kompromis. 01.09.05, 11:31 Czy ktoś złożył w tej sprawie zażalenie, że "forum źle wygląda"? I dlatego, bez zapytania nas o zdanie, zmieniliście nazwę? Jeśli nikt nie zgłaszał pretensji, NIE MIELIŚCIE PRAWA TEGO ROBIĆ! Galeria naszych ogrodów powinna się nadal nazywać "Ogród-fotografie". I zdania nie zmienię. Gorsze słowa niż "fotografie" bywają odmieniane na forach i jakoś administracja sama od siebie ich się nie czepia... Link Zgłoś
ptasik Ze zdumienia oczy mi wylezą 01.09.05, 13:09 Naprawdę nie macie większych zmartwień????? Pozwolę sobie nie pisać wszystkiego co mi przyszło do głowy w trakcie analizy tego wątku. Wydaje mi się jednak, że częśc z Was krzyczy, żeby krzyczeć w myśl zasady nie ma jak zadyma.... Zauważyliście ilu jest uzytkowników tego forum a ilu się do Waszej dyskusji przyłączyło? Choć mam wrażenie, że założyliście sobie, że reprezentujecie wszystkich. Prowadzę to forum społecznie jakiś czas już, już raz przerabiałam z NNike fakt, że nie jestem cenzorem a Ona z uporem maniaka mi to wmawia.... Zanim napisałas zdanie o cenzurze zapytałąś mnie bezpośrednio ile zdjęc nie wpuściłam? Ktoś, nie pamiętam już kto napisał też z pretensjami, że trzeba długo czekać na wpuszczenie zdjęć Ano czasem trzeba, bo nie spędzam przy komputerze 24 godzin.... Poza tym pozwole sobie spytać, bo nie rozumiem waszych opinii, że nie czytacie wszystkiego tylko klikacie.... Gratuluję! Obyście sobie kiedyś na innych stronach nie naklikali A swoją drogą wszystkie dokumenty podpisujecie bez czytania i wchodzenia w szczegóły? Po raz drugi gratuluję niekoniecznie odwagi.... Moim bardzo skromnym zdaniem zamiast pisać o zaśmiecaniu forum przez pytających tudzież wszczynaniem burd, w których naprawde pomimo najszczerszych chęci nie wiem o co chodzi lepiej poinstruować tych Nowych niezorientowancyh gdzie mogą pytać? No i na koniec - jak ktoś pisze n-ty raz, że ma dość i straszy odejściem to może czas zachować się honorowo i odejść? Kij w mrowisko wsadziłam świadomie.... I naprawdę jak jestem u kogoś w gościnie nie przestawiam mu mebli a do tych co mi nie odpowiadają z jakiś względów nie chodzę, nie są moimi znajomymi Katula Link Zgłoś
userid Jaka zadyma? 01.09.05, 13:59 To nie Twój kij zadziałał ;) Jako autor wątku czuję się w obowiązku udzielenia Ci odpowiedzi. Wątek założyłem po przeczytaniu na tym forum w ciągu kilku kolejnych dni kilku wątków dotyczących porad ogrodniczych, a nawet pretensji o to że nie są one wystarczająco szybko udzielane. Moja reakcja była spontaniczna i naturalna. Poparło ten pomysł (nie nowy jak się okazało) więcej osób, wydawało się że przekonaliśmy nawet adminów, sprawa wydawała się zakończona, ale... w myśl jakichś "pryncypiów" administracja postanowiła utrzymać obecną nazwę, przynajmniej na razie. My podtrzymujemy swoje stanowisko. Reszta się przygląda albo i nie, widać jest im wszystko jedno. I gdzie tu zadyma? pzdr gość Link Zgłoś
mir-elka Re: Ze zdumienia oczy mi wylezą 01.09.05, 15:46 ptasik napisała: > I naprawdę jak jestem u kogoś w gościnie nie przestawiam mu mebli > a do tych co mi nie odpowiadają z jakiś względów nie chodzę, nie są moimi > znajomymi > > Katula Przepraszam... Chyba mi się przywidziało? Bo wiesz, wydaje mi się, że my wszyscy, I Ty też - jesteśmy tu u SIEBIE, nie w gościnie. I to są NASZE meble. A może jest inaczej? Poza tym napisałaś: > Moim bardzo skromnym zdaniem zamiast pisać o zaśmiecaniu forum przez > pytających tudzież wszczynaniem burd, w których naprawde pomimo > najszczerszych chęci nie wiem o co chodzi lepiej poinstruować tych > Nowych niezorientowancyh gdzie mogą pytać? A to nie jest Twoja rola, jako admina? Dlaczego mamy Cię wyręczać? I po co to robić, jeśli jedno słowo w tytule załatwiłoby sprawę? Wiem, co piszę, jestem użytkownikiem forum Gazety niemal od początku, bardzo długo byłam też adminem społecznym na kontrowersyjnych, publicznych forach i przenigdy nie przyszło mi do głowy piszących tam traktować jako gości... to było nasze, moje i ich, wspólne podwórko. Dlatego jestem po stronie userida i nnike, i jeszcze paru osób, bo to ONI tworzą całkiem miłe forum, a nie pseudowładza, która objawiła się (WYKAZAŁA???) zmieniając nazwę i teraz trzyma się tego jak pijany płotu, nie mając ku temu uzasadnionych logicznie argumentów. PS Kocham burdy na forum :)))) I jestem zadziwiona, cóż Ciebie, właśnie Ciebie postawiło po drugiej stronie 'barykady'? Nie lubisz nas? ;) Link Zgłoś
palker Re: Ze zdumienia oczy mi wylezą 01.09.05, 20:15 mir-elka napisała: >> PS > Kocham burdy na forum :)))) Na zoom mego Olympusa! Nie wierzę! :-) Link Zgłoś
ptasik Re: Ze zdumienia oczy mi wylezą 01.09.05, 21:58 Po pierwsze nie jestem adminem tylko społecznym moderatorem poproszonym chyba juz przeszło rok temu współforumowiczów o przyjęcie tej funkcji i wpuszczanie najpierw wątków a aktualnie zdjęć. Po drugie - mam wątpliwości czy jedno słowo coś załatwi skoro dwa króciutkie zdania nic nie załatwiają Po trzecie nie stoję po żadnej stronie barykady, nie lubię takich dyskusji.Zdecydowanie powinna się odbyć na forum o forum a nie tu.... a u siebie jestem tu gdzie mieszkam i gdzie uważam jest moje miejsce na ziemi i gdzie są Ci, którzy dla mnie najważniejsi. Skoro wszyscy jesteśmy u siebie to nie stać nas wszystkich na przychylność i wskazanie drogi? Dlaczego macie niby mnie wyręczać? bo jesteście u siebie. Przywilej gospodarza Wszystko wszystkich było w systemie, który mam nadzieję nigdy już nie wróci Link Zgłoś
nnike Re: Ze zdumienia oczy mi wylezą 01.09.05, 22:15 ptasik napisała: > bo jesteście u siebie. Skąd ja wiedziałam, że nie napiszesz "jesteśMY"? www.rippenschneider.de/Gifs/haushalt/haush00010.gif Link Zgłoś
mir-elka słowa... 01.09.05, 22:19 słowa, słowa. Znam ich znaczenie. Zero argumentów. Bo wątpliwości nie są argumentem :) Najlepiej to sprawdzić. I system nie ma nic do tego. Być u siebie a posiadać... jest różnica, prawda? :) Link Zgłoś
nnike Re: słowa... 01.09.05, 22:29 O taak. Zupełnie jak na kupionej przez Mamusię działce z perzem. Link Zgłoś
gebo13 Re: słowa... 01.09.05, 23:56 A już była taka miła atmosfera i chciałam ze szklaneczką przybiedz,na pigwowczankę??? No na setunię..ogrodowej.. Link Zgłoś
aga717 Re: Ze zdumienia oczy mi wylezą 01.09.05, 16:21 >lepiej poinstruować tych Nowych niezorientowancyh gdzie mogą p > ytać? A ile razy mamy instruować tych nowych, może Ty to będziesz robić ( ciekawe kiedy ci się to znudzi). Wchodzę na to forum aby OGLĄDAĆ ZDJĘCIA Link Zgłoś
nnike Mnie też wyłażą... 01.09.05, 19:22 "Wszczynanie burd"?? Czy Ty aby dobrze się czujesz, Ptasiku? Czy Ty w ogóle wiesz co to jest burda? Tylko to by Cię w moich oczach tłumaczyło. Bo jeśli wiesz i komuś z nas (mnie?) to imputujesz, przywołując jeszcze jakieś nieokreślone duchy z przeszłości, to wsadzaj sobie ten kij nadal, ale gdzie indziej, jeśli tam masz mrowisko... Link Zgłoś
mir-elka Admin...:) 01.09.05, 19:37 setka ;) dla każdego. eee tego, znaczy się - kelner! :))) Link Zgłoś
mir-elka zaraz, zaraz... 01.09.05, 20:26 tę setkę to zarządziłam JA! A wy teraz chcecie mnie wy-ogrodować! :) Link Zgłoś
mir-elka jakie już! 01.09.05, 20:32 wykazuję niezwykłą cierpliwość, czekając na setkę od 8 sierpnia ;) Mam zacząć rzucać... słonecznikami? ;) Link Zgłoś
palker proponuję... 01.09.05, 20:37 ...na poczatek coś pochodnego od agawy błękitnej podobno celność w rzucaniu po niej się poprawia:-) Link Zgłoś
mir-elka jeśli pochodne.. 01.09.05, 20:44 to może od tego? :) po tym na pewno poprawia się celność wyboru celu :))) Link Zgłoś
palker surowiec! 01.09.05, 20:57 widzę surowiec! obrodziły mi w tym roku moje trzy krzaczki wyjątkowo. Jak się pochodzi, to się ma (pochodne). Pochodną owoców tej sympatycznej roślinki jest świetna pigwowcówka (nie mylić z pigwówką, bo to zupełnie inna historia) Link Zgłoś
mir-elka nalewka z pigwowca (pigwowcówka) 01.09.05, 21:06 Przygotowanie: 9 tygodni. Składniki: 500 g owoców pigwowca - 1 l spirytusu 60% - 300 g cukru. Wykonanie: 1. Owoce pigwowca pokrój na kawałki, usuń gniazda nasienne i zalej spirytusem; odstaw na 5 tygodni i od czasu do czasu zamieszaj. 2. Zlej wytrawną nalewkę a owoce zasyp cukrem i odstaw na 4 tygodnie. 3. Zlej słodką nalewkę i połącz ją z powstałą wcześniej nalewką wytrawną w odpowiadających ci proporcjach smakowych. DZIEWIĘĆ TYGODNI?????????? Ludzie nie żyją tak długo :))) Link Zgłoś
palker Re: nalewka z pigwowca (pigwowcówka) 01.09.05, 21:13 między pigwą a pigwowcem jest taka sama różnica jak między pigwówką a pigwowcówką. Moja pigwowcówka z owoców pigwowca dojrzewa 12 tygodni i ma bardziej zawiłą recepturę. Nie zdradzę, bo to się pije a nie opowiada:-) Link Zgłoś
mir-elka to się najpierw... 01.09.05, 21:24 robi :) Dziewięć i pół czy dwanaście - wszystko jedno, zwłaszcza, jak się nie ma pigwy, ani pigwowca ;) Link Zgłoś
userid efekt... 01.09.05, 20:44 pochodnej agawy można wzmocnić pochodną trzciny cukrowej z limonką... www.laurino-lopez.com.br/website2005_000004.htm ;))) Link Zgłoś
palker Re: efekt... 01.09.05, 20:50 cachaça? zanim się wlimonię to mi powiedz, jak to się czyta:-) Link Zgłoś
userid mnie... 01.09.05, 20:56 już proszę nie dolewać, już się ubzdryngoliłem ;) ps oj da nam ptasik, da... Link Zgłoś
mir-elka o rany! 01.09.05, 21:00 po jakiemu wy gadacie? Forum języków niezrozumiałych jest... nie wiem, gdzie jest :) No co, no co, wywiązała się dyskusja...;) najwyżej się ją przeniesie :)))) Link Zgłoś
palker Re: o rany! 01.09.05, 21:03 na FoF :-) niech w końcu zobaczą, jak wyglada prawdziwa zadymeczka, leciutka jak ptasie pióreczko:-) Link Zgłoś
nnike Re: Prośba do Admina z naleweczką ;) 01.09.05, 21:51 --KUKUŁCZANKA: • 0,5 litra wódki, • 20 dkg kukułek, • 1 puszka mleka skondensowanego, • 1 " " " słodzonego. Kukułki rozpuścić w pomieszanym mleku, gotując do całkowitego rozpuszczenia. Do gorącego dolewać wódkę, mieszając. Przelać do butelki i odstawić na parę dni by się przegryzło. Ale kosztować, czy dość słodkie można, a nawet trzeba, od razu ;) Link Zgłoś
kropka Re: PAX PAX PAX 02.09.05, 01:17 dosyć. Takiego piekła to tu jeszcze nie było. I oby nigdy więcej. Pragne zauwazyć, ze ten dyskusyjny wątek został zalozony na forum fotograficznym :))))))))))) Chcielismy zmiany nazwy, nie dostalismy i nie dostaniemy. Każda strona ma swoje racje, ale NKA tu rządzi i jak powiedzieli NIE, to trza się zacząć przyzwyczajac do stanu istniejącego. Dla wyjasnienia tym, którzy nie znają tematu: forum Fotografie powstało dzięki temu, ze katula (Ptasik) zgodziła się poświęcić swój czas na moderację zdjęć. Po długich namowach i wielkim strachu. I dzięki Jej za to. Przenoszenie wątków dyskusyjnych przez moderatora na forum eksperckie wydaje sie rozwiązaniem optymalnym i w tej sytuacji proponuję zakończyć dyskusję, a wątek przenieść na forum o forum. Katula ma rację, ze tam jego miejsce. Poza tym chciałabym prosić, zeby nie robic czatu z tego forum. serdeczności wszystkim :) Link Zgłoś
mir-elka gadasz... 02.09.05, 07:05 jakbyś piekła w życiu nie widziała, my wiemy, gdzie jestesmy, jesteśmy w najpiękniejszym miejscu na całym forum :) nikt nie odbiera zasług Katuli, robi, co robi i robi to dobrze, i chwała i dzięki Jej za to! A poza tym, to: taki piękny wątek na Fof? w to siedlisko trolli i zepsucia??? :) No i tu nikt na nikogo nie czatuje ;) Trzeba było tak od razu - NIE - bo - NIE. Link Zgłoś
nnike Re: PAX PAX PAX 02.09.05, 12:07 "PAX" powiadasz? Owszem, pod warunkiem, że nikt nikomu nie każe zamknąć drzwi za sobą. A więc najpierw pax z "góry", potem z "dołu"... Link Zgłoś
Gość: maqriac Re: PAX PAX PAX IP: *.zory.msk.pl 03.09.05, 14:31 pax z gory pax zdolu a srodekczyli ja prosipokazcie jakies nowe zdjeciaogrodowzakopcie topor wojenny Link Zgłoś