Dodaj do ulubionych

Blog czy zwykła reklama??? - Do Szanownego Admina

03.06.05, 15:34
Nie, żebym się czepiał wink, ale nie bardzo rozumiem dlaczego uparcie
umieszczacie wśród "najlepszych" na Bloxie bolg "Ja i mój iPod". Nie mam nic
przeciwko iPodowi, ale czy naprawdę do "najlepszych" należy stronka w tak
oczywisty sposób reklamująca konkretny produkt konkretnej firmy? "Strona
rodzimego miłośnika iPoda" - bez żartów, przecież widać, że to zwykła reklama...
Obserwuj wątek
    • pgieruszynski Re: Blog czy zwykła reklama??? - Do Szanownego Ad 03.06.05, 15:37
      Mnie też się wydaje że ten blog to jakiś reklamowy trick, kto by się tak wkręcał
      w jakiś odtwarzacz??? Chyba idiota jakiś...

----------------------------------------------------------------------------------
      SpecNaz48k.blox.pl
    • tebe Re: Blog czy zwykła reklama??? - Do Szanownego Ad 03.06.05, 16:17
      To normalny blog.
      • puuchatek Re: Blog czy zwykła reklama??? - Do Szanownego Ad 04.06.05, 10:38
        Tebe, with all my respect, skąd ta pewność, przyjacielu???

Rozumiem, że blog został "normalnie założony" na bloxie, że nikt serwisowi za
        reklamę nie płaci. Ale na Jowisza, czy to znaczy, że to nie jest reklama?
        Całkiem niedawno głośno było w mediach o tym (takjże Gazeta o tym pisała), że
        blogi są świetnym terenem reklamy i kryptoreklamy, że firmy płacą bloggerom za
        "produkt placement" czy za zwykłe nawet wspominanie o sowich produktach czy markach.

Nie wiem, czy gość prowadzący tego bloga bierze forsę od producenta iPoda, czy
        też jest to jakiś marketingowiec tejże firmy, który "po prostu załozył bloga" na
        bloxie - jednego jestem pewien: wystarczy poczytać te teksty żeby jasno
        zobaczyć, że to nie dziennik, nie prywatne zapiski, ale ordynarna reklama.

I rozumiem, że wszystko jest OK, że może sobie być, że skoro nie łamie
        regulaminu i tak dalej. Natomiast trochę mnie śmieszy umieszczanie go na liście
        "najlepszych"...
        • puuchatek Re: Blog czy zwykła reklama??? - Do Szanownego Ad 04.06.05, 10:40
          Ło mattko, ja już mam językowe udary od tego blogowania smile Miało być "product
          placement", oczywiście...
          • tebe Re: Blog czy zwykła reklama??? - Do Szanownego Ad 04.06.05, 12:07
            Co powiesz na forum o Windows XT? Też product placośtam?
            Z innej beczki: ktoś sobie kupił punto i pisał o tym jak wybierał i jeździł.
            Wolałbyś, zastanawiając się nad zakupem móc poczytać coś takiego.
            Czytam i wiem - jest o jednym produkcie ale jest dobry. Zwróć uwagę, że Business
            Week pisząc o blogach napisał właśnie o tym blogu. Apple mu zapłaciło? smile
            Pozdrawiam
    • Gość: nick Re: Blog czy zwykła reklama??? -ADMINIE!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 16:35
      Na miłość Boską! W samym regulaminie bloxów stoi napisane, ze nie mozna
      publikować reklam... a wyzej wspomniany blog jest niewątpliwie reklamą! ale
      skoro sam admin mowi, ze nie ma problemu i ze wsztsrko gra tak jak nalezy... no
      to swietnie! idzmy zatem dalej.... podobno nie mozna u waz publikowac procz
      reklam rowniez tresci niemoralnych i faszystowskich.... ale skoro reklama moze
      byc no to pozakladajmy sobie bloxy pedofilskie, faszystowskie i inne takie....
      skoro regulamin mowi tak, a admin mowi ze wolno..no to jaki problem?
    • margolam Re: Blog czy zwykła reklama??? - Do Szanownego Ad 05.06.05, 13:04
      Tebe! Oczywiście że to jest reklama.Nie wciskaj nam ze jest inaczej i nie rób z nas głupków.Jaki to świetny blog i ile osób do niego zajrzy okaze się jak będzie on funkcjonował bez waszej rekalmy.Założymy sie że padnie?smile)
      Zgadzam sie z moim przedmówcą,że administracja bloxu nie jest najlepsza.Ponieważ nie jest,dajacie sobie spokój i puście wszystko na żywiołsmile)))))))))
      • tebe Re: Blog czy zwykła reklama??? - Do Szanownego Ad 06.06.05, 11:32
        Nie jest nie jest.
        Jest to blog o specyficznym produkcie ale nie jest to reklama.
        To nawet dobrze, że ten temat powstał, bo może parę osób zrozumie różnice. Można
        pisać całego bloga na temat jednego systemu, programu, odtwarzacza, bloga
        informacyjnego, nie reklamowego. Mało tego, zdarzają się blogi poświęcone np.
        temu, że Mac jest lepszy od Wintela. Z przyjemnością powitamy u nas dobry blog
        na ten temat. A Freddie nie pisze jednostronnie.
        • Gość: Gość Re: Blog czy zwykła reklama??? - Do Szanownego Ad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 22:22
          To w takim razie mój blog też zamieście w najlepszych. Na to samo wyjdzie, bo
          to coś na pewno nie jest lepsze od wielu innych blogów i mojego bloga. Tamten
          blog już długi czas uparcie tam jest. W ten sposób niektórzy uważają, że ich
          poniżasz. Świadczy o tym między innymi Twoja ostatnia wypowiedź. Cytuję: pisać
          całego bloga na temat jednego systemu, programu, odtwarzacza, bloga
          informacyjnego, nie reklamowego. Mało tego, zdarzają się blogi poświęcone np.
          temu, że Mac jest lepszy od Wintela. Z przyjemnością powitamy u nas dobry blog
          na ten temat. A Freddie nie pisze jednostronnie. Najważniejsze jest to
          ostatnie. Nie było najlepszym pomysłem pisanie go.
      • hrabina_feu Re: Blog czy zwykła reklama??? - Do Szanownego Ad 15.02.06, 14:57
        Oj to nie czytaj. I co z tego ze moze to byc reklama produktu, cicha i ladna to
        sobie moze byc, wole to to niz te plynne reklamy co sa na onecie teraz juz
        nawet zlikwidowali krzyzyki do zamykania, plywa to to i nie daje skupic na
        czytaniu.
    • jolinda Re: Blog czy zwykła reklama??? - Do Szanownego Ad 06.06.05, 11:47
      dla mnie to też jest straszna skucha.
      serio.
      ale... nigdy nie rozumiałam 'polecanych' i jakoś z tym żyję wink

a to, że polecacie swoje blogi i blogi znajomych, to już w ogóle 'odwalanie
      prywaty'.
      dlatego nie trza się przejmować, tak jak statystykami.
      i tyle.

pozdrawiam,
      jl
      • margolam Re: Blog czy zwykła reklama??? - Do Szanownego Ad 06.06.05, 14:36

O! Jolinda ma świętą rację,aby się nie przejmować.Propagowanie blogów znajomków mamy w głębokim poważaniusmile))
        Ale coś jest nie tak...Tebe???
        Na początku blogi znajomków,potem rodziny a potem całego skaładu GWsmile))
        To po co zapraszacie ludzi spoza branży?
        Z pozdrowieniami
        ps:sie zastanawiam tak,pewna firma proponuje znajomej napisanie za (wynagrodzeniem)życzliwie o jej usługach.To nie bedzie reklama nie?
        • tebe Re: Blog czy zwykła reklama??? - Do Szanownego Ad 06.06.05, 15:27
          margolam napisała:
          > ps:sie zastanawiam tak,pewna firma proponuje znajomej napisanie za
          > (wynagrodzeniem)życzliwie o jej usługach.To nie bedzie reklama nie?

Będzie.
          Ten temat już był. Jeśli ktoś pisze sam z siebie, nie jest, jeśli za kasę, jest.
          Jeśli to ukrywa, oszukuje.
          • freddie Re: Blog czy zwykła reklama??? - Do Szanownego Ad 06.06.05, 16:28
            Dziękuję wszystkim, którzy poświęcają swój czas na dyskusję o moim blogu. To
            bardzo miłe podbudowanie mojego ego i zachęta do dalszej pracy nad rzetelnym
            dostarczaniem świerzych i wyczerpujących wiadomości o iPodach.

Niestety nie dostaję pieniędzy od firmy Apple sad

Dlaczego wybrałem akurat iPoda? Opisałem w pierwszym poście na ipod.blox.pl
            Argumenty są dokładnie zebrane na zaprzyjaźnionym blogu:
            naukowcy.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?212571
            Oczywiście dla innych osób inne cechy odtwarzaczy mogą być "tym co
            najważniejsze". Bardzo bym się cieszył, gdyby powstały iriver.blox.pl czy
            creativezen.blox.pl, bo dawałoby to czytelnikom odmienny punkt widzenia.

Niestety mam tylko iPoda i nie mógłbym uczciwie pisać o produktach innych firm.

No i nie chciałbym być zmuszony sam ze sobą inteligentnie polemizować smile
            • margolam Re: Blog czy zwykła reklama??? - Do Szanownego Ad 06.06.05, 21:01
              Fredi złotko!nie podniecaj sie tak smile))Nikt tu Twoja osobą ani blogiem nie jest zaiteresowany!.Chodzi o fakt rekalmy i wsiotongue_outP.I nikt mi nie przekona,żejak ktoś pisze o telefonie X albo samochodze Y albo kawie Z,ze nie jest to rekalma.Bo jesli nie rekalama to co????Blogowe pisanie o telefonie X samochodzie Y i kawie Z?Siłą rzeczy reklamujesz towar.Bo to jest TOWAR który mozna kupić!
              I to by było na tyle blogu reklamowegosmile)))
              • tebe Re: Blog czy zwykła reklama??? - Do Szanownego Ad 08.06.05, 14:36
                A skąd pomysł, że jak tylko się pisze o jakimś produkcie to jest to jego
                reklama?

Zaprezentuję pewną treść:
                "MSIE to beznadziejna przeglądarka. Microsoft praktycznie nie rozwija jej od
                kiedy wyrugał konkurencję z rynk".

Misiek to produkt, czy ten tekst go reklamuje?
              • hrabina_feu Re: Blog czy zwykła reklama??? - Do Szanownego Ad 15.02.06, 15:08
                Zadrość. Jestes zazdrosny, ze nikt nie poleca twojego bloga. Tak swietnie
                oceniasz to co piszesz czy wrecz przeciwnie? Bo jak ktos kiedys fajnie zauwazył
                zazdrośc wynika z niepewnosci. Jestes bezradny?
                No nie przesadzajmy, bezradny czy oczekujesz manny z nieba? W 75 najlepszych
                blogow jest (chyba) blog o anonimowych historyjkach swego czasu gosc sie
                przelecial po duzej liczbie innych blogow zostawiajac link do swojego. Owoc
                widac. Ty nie mozesz zrobic czegos podobnego?
                Ponadto jesli nie masz nic ciekawego do powiedzenia nie oczekuj ze ludzie beda
                Ciebie odwiedzali. Pyskowac kazdy umie, narzekac tez, nieliczni dzialaja.
      • b_hunter Re: Blog czy zwykła reklama??? - Do Szanownego Ad 06.06.05, 18:14
        Musze napisac w obronie Tebe the Aministratora. Dal moj blog wkrotce po
        zalozeniu do polecanych i to na pierwsza strone. Nie jestem rodzina, znajomy,
        nie mialem nawet pojecia o jego istnieniu. Wiem, ze jedna jaskolka... alemimo
        wszystko.

Pozdrawiam,
        RS
        <bezczelnareklama>
        romeksamolot.blox.pl
        " target="_blank">romeksamolotfoto.blox.pl
        • tebe Re: Blog czy zwykła reklama??? - Do Szanownego Ad 06.06.05, 18:22
          Drugi link w podpisie masz zły smile
          Dajemy do polecanych dziesiątki blogów. Nie mamy tak licznej rodziny...
          • b_hunter Re: Blog czy zwykła reklama??? - Do Szanownego Ad 06.06.05, 19:01
            A to szkoda, szkoda - duza rodzina to radosc gdy patrzy sie na zdjecie,
            Podpis mial wygladac tak:
            < bezczelnareklama >
            jeden adres
            drugi adres
            < lamane bezczelna reklama >

Pozdrawiam,
            RS
            teraz poprawny podpis:
            romeksamolot.blox.pl
            romeksamolotfoto.blox.pl
            • owca Re: Blog czy zwykła reklama??? - Do Szanownego Ad 06.06.05, 19:03

wystarczyłoby abyś umieścił te linki w sygnaturce i już byłoby wszystko OKI smile
        • setorika Re: Blog czy zwykła reklama??? - Do Szanownego Ad 28.01.06, 12:16
          Ja też byłam w polecanych. Przy okazji dziękuję za uznanie.
    • Gość: Nenil Re: Blog czy zwykła reklama??? - Do Szanownego Ad IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.06.05, 19:50
      Mogę zapewnić, że nie jest to reklama a autor blogu istnieje in real life smile Z
      resztą, podejrzewam że nieźle się z tego tematu śmieje, bo to nie pierwszy raz,
      jak mu zarzucają, że jest tylko kreacją, a nie żywym człowiekiem... wink
    • Gość: Ola_2000 Re: Blog czy zwykła reklama??? - Do Szanownego Ad IP: *.adsl.highway.telekom.at 17.06.05, 21:30
      Jasne, ze to czysta komercja! Panowie, gratuluje wyboru polecanych blogow!
      Jest naprawde tyle interesujacych, innych stron w waszym blox'ie! Taka dobra
      gazeta!!!Pieniadze to w koncu nie wszystko!Hi ...albo?
      Pocieszajace, ze na onet.pl jest jeszcze gorzej, bo tam kroluja paznokcie!
      To juz wole placone chore mp3.
      Z wyrazami szacunku i pozdrowieniami
      • tebowicz Re: Blog czy zwykła reklama??? 28.01.06, 01:16
        Eeee tam, czepiacie się i tyle. Dla mnie ipod.blox.pl nie jest reklamą.
        Wystarczy przeczytać opis, cytuję: "O tym jak mój mózg jest wysysany przez białe
        słuchawki i [...] przerabiany na komórki macierzyste do leczenia Steve'a Jobsa"
        Poza tym, autor nie pisze przecież samych słodziutkich kawałków o iPodzie!
        Do krytykowania zawsze są chętni - najczęściej ci co piszą blogi o pogodzie i
        tym co jedli na sniadanie.
    • kominek Re: Blog czy zwykła reklama??? - Do Szanownego Ad 28.01.06, 02:05

Jaka sliczna dyskuja i jak sie wszyscy slicznie pluja.
      Co za narod, ze tez mali ludzie nie potrafia siedziec cichutko, tylko szukaja
      mozliwosci jak by tu drugiemu dowalic. To jest analogiczne do "zagladania do
      cudzej kieszeni".
      Nic mnie nie obchodzi, ze ktos robi bloga-reklame.
      Niech robi!
      Nic mnie nie obchodzi, ze ktos moze na tym zarobic.
      Niech zarabia!
      Nic mnie nie obchodzi, ze ten ktos ma w dupie regulamin.
      Jego sprawa!
      Nic mnie nie obchodzi, ze admini polecaja tego bloga.
      Mają prawo!

Skad sie biora ludzie, ktorzy czuja sie szczesliwsi, gdy opluja czyjas sumienna
      prace?
      Zajmijcie sie swoimi nedznymi blogami, ktorych i tak nikt nie czyta, nie
      kompromitujacie sie zazdroscia, do ktorej i tak sie nie przyznacie.
      Pozwolcie innym zyc, prowadzac blogi po swojemu.
      To naprawde nie jest tak trudno nie byc pieniaczem.

I przy okazji pytanie do adminow.
      Dlaczego wejscie na forum musi byc utrudnione i odbywac sie przez blox.blox.pl?
      Jest tyle miejsca na stronie glownej, zeby umiescic odnosnik, a forum to
      przeciez jedyne miejsce, w ktorym spotkac sie moga wszyscy z bloxa i poczytac
      nawzajem.

Kominek
      • setorika Re: Blog czy zwykła reklama??? - Do Szanownego Ad 28.01.06, 13:50
        kominek napisał:

>
        >
        > I przy okazji pytanie do adminow.
        > Dlaczego wejscie na forum musi byc utrudnione i odbywac sie przez blox.blox.pl?
        > Jest tyle miejsca na stronie glownej, zeby umiescic odnosnik, a forum to
        > przeciez jedyne miejsce, w ktorym spotkac sie moga wszyscy z bloxa i poczytac
        > nawzajem.
        >

Własnie, nawet na stronie Forum.gazeta.pl link nie jest widoczny bo jest w
        zakładce "forum o forum". Dajcie go na wierzch.
        >
        > Kominek
        • mpieck Re: Blog czy zwykła reklama??? - Do Szanownego Ad 28.01.06, 14:26
          Najszybsza droga, jaką znam, to kilknięcie w zakładkę pomoc na home page i
          później "Nie znalazłeś odpowiedzi? Zapytaj na Forum", ale to pewnie nie
          rozwiązuje problemu... smile
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka