Dodaj do ulubionych

dedykowane administracji/moderacji forum

27.04.08, 22:18
jutro w dodatku Gazety Wyborczej(wyd.Agora...)
reportaż o wykorzystywaniu forum internetowego do prób gnębienia czy poniżania
Obserwuj wątek
    • mateuszwierzbicki Re: dedykowane administracji/moderacji forum 27.04.08, 22:51
      podobno mają być podane konkretne przykłady z tego forum, z nickami!
      • jan-w Re: dedykowane administracji/moderacji forum 27.04.08, 23:21
        Zdekodowanymi ;-)
      • brumbak Re: dedykowane administracji/moderacji forum 28.04.08, 18:16
        mateuszwierzbicki napisał:

> podobno mają być podane konkretne przykłady z tego forum, z nickami!
        ..........
        akurat w tym reportażu nie ;

chyba ma to być w następnym :)))

• siwa Re: dedykowane administracji/moderacji forum 28.04.08, 18:24
          Nic o tym nie wiem.
          • jureek Re: dedykowane administracji/moderacji forum 28.04.08, 18:32
            siwa napisała:

> Nic o tym nie wiem.

A musiałabyś o tym wiedzieć?
            Pytanie wbrew pozorom nie jest złośliwe. Interesuje mnie sytuacja prawna. Czy
            gdyby np. dziennikarz Polityki chciał napisać reportaż o jakiejś wojnie
            forumowej, to musi poprosić administrację forum o zgodę? Czy może po prostu
            poczytać sobie forum i napisać o tym, co przeczytał bez pytania kogokolwiek o
            zgodę? A jak wygląda sprawa z cytowaniem wypowiedzi na forum w artykułach
            prasowych? Ze Gazeta cytuje, to sprawa jasna, publikując na forum automatycznie
            się na to zgadzamy? Ale jak wygląda sprawa, gdy cytują inne gazety? Zdaje się,
            że w Polityce właśnie widziałem cytaty z wypowiedzi na forum gazeta.pl.
            Jura
          • niegracz Re: dedykowane administracji/moderacji forum 28.04.08, 18:36
            siwa napisała:

> Nic o tym nie wiem.
            >
            ...........
            a skąd masz wiedzieć ?
            było wielokrotnie na forum:
            Gazeta Wyborcza i forum Gazeta.pl
            to coś zupełnie ale to zupełnie innego....
    • james_bond007 Re: dedykowane administracji/moderacji forum 27.04.08, 23:45
      Siwa, zobacz: brumbak nie użył słowa admilicja!
      Czyżby Twoje metody nauki kultury zaczynały skutkować nawet wobec największych
      forumowych chamów?
      • vicky17 Re: dedykowane administracji/moderacji forum 28.04.08, 00:22
        james_bond007 napisał:

> Siwa, zobacz: brumbak nie użył słowa admilicja!
        > Czyżby Twoje metody nauki kultury zaczynały skutkować nawet wobec największych
        > forumowych chamów?
        >
        tia slowo admilicja jest be,be ale slowo cham to perfuma w ustach chama
        007:)cudo jak i wlasciciel tego nicka.
      • snajper55 Re: dedykowane administracji/moderacji forum 28.04.08, 01:39
        james_bond007 napisał:

> Siwa, zobacz: brumbak nie użył słowa admilicja!

Może używanie słowa admilicja będzie jednym z tych przykładów gnębienia innych ?

S.
    • eela Re: dedykowane administracji/moderacji forum 28.04.08, 08:53
      Jedynym dodatkiem są "Dania z grilla", wszystkie mięsne. Rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale to nie ma nic wspólnego z forum, aczkolwiek na pewno jest gnębiemem pewnego odłamu zjadaczy. :-)
      • snajper55 Re: dedykowane administracji/moderacji forum 28.04.08, 09:56
        eela napisała:

> Jedynym dodatkiem są "Dania z grilla", wszystkie mięsne. Rozumiem Twoje rozgory
        > czenie, ale to nie ma nic wspólnego z forum, aczkolwiek na pewno jest gnębiemem
        > pewnego odłamu zjadaczy. :-)

Ja bym nawet powiedział - pewnego odłamu wegetarian.

S.
      • jureek Re: dedykowane administracji/moderacji forum 28.04.08, 10:12
        eela napisała:

> Jedynym dodatkiem są "Dania z grilla", wszystkie mięsne.

Kioskarka nie sprzedała Ci całej Wyborczej. W poniedziałki jest jeszcze "Duży
        format". Zdziwiłem się, że o tym nie wiesz.
        Jura
        • eela Re: dedykowane administracji/moderacji forum 28.04.08, 11:17
          To jest stały dodatek poniedziałkowy, w którym nic nie ma o prześladowaniu forumowiczów. Też się zdziwiłam, że na to nie wpadłeś.
          • jureek Re: dedykowane administracji/moderacji forum 28.04.08, 11:45
            eela napisała:

> To jest stały dodatek poniedziałkowy,

Czyli dodatek o grillowaniu nie jest jedynym poniedziałkowym dodatkiem, jak
            poprzednio napisałaś?

> którym nic nie ma o prześladowaniu foru
            > mowiczów.

Owszem, jest. Reportaż Magdaleny Grzebałkowskiej. Tak wynika z zapowiedzi w
            internecie:
            www.gazetawyborcza.pl/1,75480,5157241.html
            Papierowego wydania nie mam jeszcze, bo ono pojawia się w niemieckich kioskach
            dopiero wieczorem, a i tak przeważnie bez żadnych dodatków. Będę musiał poczekać
            do jutra, żeby przeczytać ten reportaż w internecie.

> Też się zdziwiłam, że na to nie wpadłeś.

Ze na co nie wpadłem?
            Jura
            • snajper55 Re: dedykowane administracji/moderacji forum 28.04.08, 12:12
              jureek napisał:

> > którym nic nie ma o prześladowaniu forumowiczów.
              >
              > Owszem, jest. Reportaż Magdaleny Grzebałkowskiej. Tak wynika z zapowiedzi w
              > internecie:

Nieprawda, nie wynika. Osoba prześladowana nie jest żadną forumowiczką.

S.
              • hiperrealizm Re: dedykowane administracji/moderacji forum 01.05.08, 02:27
                snajper55 napisał:

> jureek napisał:
                >
                > > > którym nic nie ma o prześladowaniu forumowiczów.
                > >
                > > Owszem, jest. Reportaż Magdaleny Grzebałkowskiej. Tak wynika z
                zapowiedzi
                > w
                > > internecie:
                >
                > Nieprawda, nie wynika. Osoba prześladowana nie jest żadną
                forumowiczką.
                >
                > S.
                ==============
                By być prześladowanym na forum, nie trzeba być jego uczestnikiem.
            • eela Re: dedykowane administracji/moderacji forum 28.04.08, 13:07
              Nie widzisz różnicy między dodatkiem a STAŁYM dodatkiem?
              Cóż, nic nie poradzę na to.

Artykuł nie jest o prześladowanej forumowiczce, jakby wynikało z efektownego anonsu brumbaka tylko o dziewczynie obgadywanej na młodzieżowym forum www.zal.pl Nie wiem dlaczego brumbak ten artykuł dedykuje administracji i aesom, on pewnie sam nie wie. Setki razy było mówione, ze jeśli administracja nie wie o sprzecznym z regulaminem wpisie, to go nie skasuje.

• jureek Re: dedykowane administracji/moderacji forum 28.04.08, 13:42
                eela napisała:

> Nie widzisz różnicy między dodatkiem a STAŁYM dodatkiem?
                > Cóż, nic nie poradzę na to.

Owszem widzę. Pojęcie "dodatek" jest pojęciem szerszym niż "stały dodatek".
                Czyli dotatek może być stały lub niestały.
                Ty jednak nie napisałaś, że jedynym niestałym dodatkiem jest dotatek o grillowaniu.

> Artykuł nie jest o prześladowanej forumowiczce, jakby wynikało z efektownego an
                > onsu brumbaka tylko o dziewczynie obgadywanej na młodzieżowym forum www.zal.pl

Masz rację, z zapowiedzi nie wynika, że dziewczyna ta była forumowiczką.
                Jura
                • snajper55 Re: dedykowane administracji/moderacji forum 28.04.08, 14:13
                  jureek napisał:

> Masz rację, z zapowiedzi nie wynika, że dziewczyna ta była forumowiczką.

Bardzo oględnie to napisałeś. Pewnie byś się też nie sprzeciwił tezie, że w
                  dodatku opisane jest gnębienie wegetarian. W końcu z artykułu nie wynika, iż nie
                  jest ona wegetarianką.

Nie prościej napisać prawdę - brumbak łgał jak bura suka.

S.
                  • jureek Re: dedykowane administracji/moderacji forum 28.04.08, 15:12
                    snajper55 napisał:

> Bardzo oględnie to napisałeś. Pewnie byś się też nie sprzeciwił tezie, że w
                    > dodatku opisane jest gnębienie wegetarian. W końcu z artykułu nie wynika, iż ni
                    > e
                    > jest ona wegetarianką.

Jasnowidz? Jeśli tak, to słaby jasnowidz. Takiej tezie bym się sprzeciwił.

> Nie prościej napisać prawdę - brumbak łgał jak bura suka.

Moim zdaniem nie było to łgarstwo, tylko raczej brak precyzji w wyrażeniu swojej
                    myśli. W zapowiedzi jest mowa o prześladowaniu na forum, Brumbak
                    najprawdopodobnie przyjął bez wczytywania się (ja zresztą także, dopóki Ela nie
                    wyprowadziła mnie z błędu), że jeśli prześladowanie miało miejsce na forum, to
                    ofiarą była forumowiczka.
                    Jura
                    • brumbak Re: dedykowane administracji/moderacji forum 28.04.08, 18:20
                      jureek napisał:

>.
                      >
                      > Moim zdaniem nie było to łgarstwo, tylko raczej brak precyzji w wyrażeniu
                      swojej myśli. W zapowiedzi jest mowa o prześladowaniu na forum,

- trochę jestem rozczarowany tą twoja wypowiedzia ale i tak jesteś jedną z
                      niewielu osób ktora stara sie tu porozumiwac .. po ludzku

wyraziłem się dokładnie tak jak chciałem
                      mowa jest tu o sytuacji analogicznej
                      a akcent pada na jezyk nienawiści i forum ;
                      i typki wyżywajace się na forum przez zamieszczanie postów lżących inne osoby
                      - nie jest w ogóle istotne czy osoby z forum czy spoza
                      oraz jakie poglądy i na co mają te lżone osoby
                      • jureek Re: dedykowane administracji/moderacji forum 28.04.08, 18:37
                        brumbak napisał:

> - trochę jestem rozczarowany tą twoja wypowiedzia ale i tak jesteś jedną z
                        > niewielu osób ktora stara sie tu porozumiwac .. po ludzku

Sorry, Brumbak. Po raz kolejny nie doczytałem dokładnie. Ty nie pisałeś o
                        prześladowaniu forumowiczki, to pierwsza Ela zasugerowała tutaj:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=78895487&a=78908616
                        że coś takiego napisałeś, a ja na to dałem się złapać. Wyraziłeś się
                        wystarczająco precyzyjnie, to ja nie doczytałem.
                        Jura
                        • hiperrealizm no właśnie 01.05.08, 02:38
                          wszyscy huzia na brumbaka!
                          Tylko nikt nie postarał się przeczytać jego postu ze zrozumieniem!
                          PS
                          Ciekawe czy admin snajper odszczeka tekst o "burej suce"?
                  • brumbak [...] 28.04.08, 18:15
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • jureek Re: dedykowane administracji/moderacji forum 28.04.08, 18:40
                    snajper55 napisał:

> Nie prościej napisać prawdę - brumbak łgał jak bura suka.

Przypomnę post Brumbaka: "jutro w dodatku Gazety Wyborczej(wyd.Agora...)
                    reportaż o wykorzystywaniu forum internetowego do prób gnębienia czy poniżania"
                    W którym miejscu łgał?
                    Jeżeli już ktoś miał łgać, to ja łgałem, zasugerowany wypowiedzią Eli, która
                    pierwsza napisała, jakoby Brumbak twierdził, że artykuł jest o prześladowaniu
                    forumowiczki, a ja tego nie sprawdziłem.
                    Jura
                  • hiperrealizm snajper a gdzie brumbak twiedzi że 01.05.08, 02:34
                    tekst jest o prześladowaniu uczestnika forum?
                    On ogólnie mówi o próbacz wykorzystywania forum do przesladowania!
                    Tylko tyle (przynajmniej w pierwszym poście)
                • hiperrealizm jureek 01.05.08, 02:31
                  A w którym poście brumbak mówi o gnębienu "forumowicza"?
                  Bo w pierwszym mówi tylko tyle:
                  ===========================================================
                  dedykowane administracji/moderacji forum
                  Autor: brumbak111 27.04.08, 22:18 Dodaj do ulubionych Skasujcie
                  Odpowiedz cytując Odpowiedz

jutro w dodatku Gazety Wyborczej(wyd.Agora...)
                  reportaż o wykorzystywaniu forum internetowego do prób gnębienia czy
                  poniżania

===========================================================
                  Ani słowem o forumowiczu.
              • brumbak Re: dedykowane administracji/moderacji forum 28.04.08, 18:10
                eela napisała:

>
                >
                > Artykuł nie jest o prześladowanej forumowiczce, jakby wynikało z efektownego an
                > onsu brumbaka tylko o dziewczynie obgadywanej na młodzieżowym forum www.zal.pl
                > Nie wiem dlaczego brumbak ten artykuł dedykuje administracji i aesom, on pewnie
                > sam nie wie.
                ......
                Naprawdę nie wiesz ? ")) Nie sądzę ;
                ale jeżeli rzeczywiscie nie wiesz
                to przeczytaj jeszcze raz - ale ze zrozumieniem :)))
                >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka