Dodaj do ulubionych

skarga na admina społecznego - snajper55

02.09.08, 12:45
kolega moderator
tnie wszystkie wątki
które się mu osobiście nie podobają

depresyjni nie mogą pisać o walce z depresją
porozumiewać się między sobą
ani pytać o kształt forum

po co komu forum, na którym nie można pisać?
dla kogo i po co jest forum depresja?
Obserwuj wątek
    • lucyna_n Re: skarga na admina społecznego - snajper55 02.09.08, 12:47
      dopisuję się do tej skargi
      obawiam się że Snajper chyba nie rozumie specyfiki pisania na forum dla
      zaburzonych psychicznie.
      • Gość: ad vert Snajper55 - jako admin - to cienias IP: *.icpnet.pl 01.08.14, 22:20
        Takie forum "Poznań" już lepiej wyglądało bezpańskie - niż pod jego opieką
        • Gość: ad vert Snajper55, nie szukasz przypadkiem hydraulika? IP: *.icpnet.pl 25.11.14, 13:43
          forum.gazeta.pl/forum/f,67,Poznan.html
    • giwi Re: skarga na admina społecznego - snajper55 02.09.08, 12:50
      Skargi na aesa wysyła się do administracji: forum@agora.pl
      Musza byc udokumentowane, jako załacznik podaje sie linki do kwestionowanych postów lub opisuje sytuację. Sam opis"kolega moderator tnie wszystkie wątki" to za mało.
      • aggresio Re: skarga na admina społecznego - snajper55 02.09.08, 12:53
        a co zrobić, jeśli kolega tnie tak skutecznie, że nawet nie trafia taki wątek na
        oślą ławkę? mam sobie printscreeny robić z każdego wysyłanego posta?
        • giwi Re: skarga na admina społecznego - snajper55 02.09.08, 12:56
          Dla administracji? Niekoniecznie, wystarczy podać przyblizony czas napisania postu lub jego tytuł.
          • lucyna_n Re: skarga na admina społecznego - snajper55 02.09.08, 12:57
            w przybliżeniu ostatni tydzień.
            każda godzina i minuta.
      • lucyna_n Re: skarga na admina społecznego - snajper55 02.09.08, 12:58
        jeszcze mi ta cala administracja na żadnego maila nie odpisała.
        to jest spychologia, tu jest forum o moderacji i tu na temat moderacji wolno
        pisać, i chyba się powinno.
      • dolor Re: skarga na admina społecznego - snajper55 02.09.08, 13:02
        >Sam opis"kolega moderator tnie wszystkie wątki" to z
        > a mało.

Może być jeszcze: nie rozumie Netykiety lub nie umie się przyznać do błędu.
        Patrz - sygnaturka.
      • lucyna_n Re: skarga na admina społecznego - snajper55 02.09.08, 13:04
        kiedy naprawdę tnie wszystkie wątki
        i to nie na oślą, a w niebyt,
      • wacikowa Re: skarga na admina społecznego - snajper55 02.09.08, 14:28
        forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2588601.html
        cyt:
        "Jeśli chcesz zapytać o moderację, porządki na forum i administrację - zrób to
        na Forum o Moderacji.
        Uwaga: telefony i adresy redakcji Gazety Wyborczej i portalu Gazeta.pl
        znajdziesz na stronach "o nas"."
        • drugie_wcielenie Re: skarga na admina społecznego - snajper55 02.09.08, 15:28
          nie potrzebnie sie wysilasz. ona chyba klepie toz automatu, bez zrozumienia, wiec i teraz nie powinna zalapac w czym rzecz.
    • siwa Re: skarga na admina społecznego - snajper55 02.09.08, 12:58
      Skarga zostanie rozpatrzona.
      Wszystkie kolejne wątki dotyczące forum depresja będą wyrzucane na Oślą Ławkę.
      • lucyna_n Re: skarga na admina społecznego - snajper55 02.09.08, 13:02
        co będzie to ja wiem
        ale dlaczego???
      • dolor Re: skarga na admina społecznego - snajper55 02.09.08, 13:16
        Czy można nieśmiało zapytać, w jakim (maksymalnym) terminie?
      • brumbak Re: skarga na admina społecznego - snajper55 02.09.08, 18:49
        siwa napisała:

> Skarga zostanie rozpatrzona.
        > Wszystkie kolejne wątki dotyczące forum depresja będą wyrzucane na Oślą Ławkę.
        > ...
        o jaka groźna :))

a trzeba bylo reagowac oda razu po zgloszeniu
        widzisz siwa, jak hiperrealizm jureek i brumbak pisza że coś jest nie tak
        to juz nawet nie sprawdzaj tylko działaj

Czy trzeba się az nakrzyczeć i naurągac aby byla reakcja administracji?
        Osobie ktorej zalezy na rozwiązywaniu problemów na forum wystarczyloby
        dooceny sytuacji kilka minut :((((
      • hiperrealizm Re: skarga na admina społecznego - snajper55 02.09.08, 19:31
        siwa napisała:

> Skarga zostanie rozpatrzona.
        > Wszystkie kolejne wątki dotyczące forum depresja będą wyrzucane na Oślą Ławkę.
        ============
        na jakiej podstawie?
        forum to nie jest twój prywatny folwark.
        ty tak samo jak wszyscy jesteś zobowiązana do przestrzegania regulaminu oraz
        netyki jak każdy inny user!
        Wycinanie bo masz takie widzimisie jest sprzeczne z netyką!
        • ostatnie_pozegnanie Re: skarga na admina społecznego - snajper55 02.09.08, 19:53
          Na takiej, że spamy się wyrzuca. Zanim dasz głos przeczytaj regulamin.
          • hiperrealizm Re: skarga na admina społecznego - snajper55 02.09.08, 19:56
            ostatnie_pozegnanie napisała:

> Na takiej, że spamy się wyrzuca. Zanim dasz głos przeczytaj regulamin.
            ===========
            pacyny też są nieetyczne.
            nie znoszę takich pseudo-nowych nicków.
            zwłaszcza w wykonaniu aesów!
        • dolor Re: skarga na admina społecznego - snajper55 02.09.08, 19:56
          Za powielanie wątków, ale mnie nowe nie potrzebne, mogę się i do 240-postowego
          dopisywać. A przy okazji zadam pytanie, jak długo będę czekał na odpowiedź, jak
          długo będę czekał na rozpatrzenie skargi na snajpera.
          • hiperrealizm zakładanie wątków dotyczacych FD nie musi oznaczać 02.09.08, 19:59
            ich powielania.
            To co powiedziała siwa jest niedopuszczalne.
            • dolor Re: zakładanie wątków dotyczacych FD nie musi ozn 02.09.08, 20:00
              A odwoływać się będę do siwej? Jak się administracji chce przegrzebywać przez
              kilkusetpostowe wątki, to ich problem.
              • hiperrealizm Re: zakładanie wątków dotyczacych FD nie musi ozn 02.09.08, 20:03
                dolor napisał:

> A odwoływać się będę do siwej? Jak się administracji chce przegrzebywać przez
                > kilkusetpostowe wątki, to ich problem.
                ====
                administracja userów ma gdzieś. najlepiej by było gdyby userów w ogóle nie było.
                Tylko admnini zawodowcy i aesi....
                Wtedy forum było by idealne.
            • vicky17 Re: zakładanie wątków dotyczacych FD nie musi ozn 02.09.08, 20:22
              hiperrealizm napisał:

> ich powielania.
              > To co powiedziała siwa jest niedopuszczalne.

siwa ostatnio ma problemy nie tylko z percepcja,ale z kontrolowaniem sztucznie
              przez siebie forsowanej ideologi slepego wycinania tych,ktorych nie znosi i
              slepego popierania tych,z ktorymi jej po drodze. na rezultaty nie trzeba bylo
              dlugo czekac..zamordyzm,brak szacunku do uczestnikow forum,zamykanie ust kazdemu
              kto smie krytykowac tego typu metody prowadza do upadku KAZDEGO forum. problemy
              ze snajperem sa najpszym przykladem tego,ze wciskanie kogos nieodpowiedniego w
              miejsce ,gdzie nie pasuje prowadzi do upadku forum..i wzrostu agresji a moze o
              to chodzi,bo z tego co widac malo co tu dziala przocz zamykania ust prawdzie.
              jura ma racje,ze takiego chamskiego traktowania ludzi na forum przez moderatorow
              zawodowych i spolecznych NIGDY tu nie bylo. nie mowie,ze kazdy z nas jest swiety
              ,ale niedopuszczalny jest ton jaki paru z was moderatorow uzywa na co dzien
              udzielajac tzw.porad dla cizby i nisko urodzonych. to forum zostalo stworzone do
              dialogu a nie do reprymend w stylu przedszkolnym,a niejaki snajper dosc lagodnie
              mowiac obraza ludzi na wielu forach,a niby ten przyklad kultury i cywilizowanej
              dyskusji ma przychodzic od was .monolog siwej,ze kazda nastepna dyskusje usunie
              jest rowniez przykladem na to,ze jako nadzorujaca forumami nie ma ochoty na
              dialog tylko na konfrontacje i zamkniecie drzwi na klodke. czy to ma byc ktos
              odpowiedni na takie stanowisko i czy takie zachowanie w stosunku do grzecznie
              proszacych o pomoc uczestnikow for agory jest przykladem jaki powinnismy sami
              kopiowac?
      • loserka Re: skarga na admina społecznego - snajper55 02.09.08, 19:47
        Bany stałe, bany czasowe, bo jeden z drugim z takiego parszywego FD dla świrów
        nie chce się zamknąć.
        Jest fajnie, Siwa, nie?
        Nie walczymy z wolnością słowa.
        • hiperrealizm Re: skarga na admina społecznego - snajper55 02.09.08, 20:01
          loserka napisała:
          > Nie walczymy z wolnością słowa.
          ==================================
          dla siwej wolność słowa to czysta abstrakcja.
          ona tu jest po to by userów zdyscyplinować, forum zformatować, pokazać kto tu
          rządzi i podnieść swoje poczucie wartości.
          • institoris1 Re: skarga na admina społecznego - snajper55 02.09.08, 20:08
            hiperrealizm napisał:

> dla siwej wolność słowa to czysta abstrakcja.

napisal abstrakt:)

> ona tu jest po to by userów zdyscyplinować, forum zformatować, pokazać kto tu
            > rządzi i podnieść swoje poczucie wartości.

to akurat nic nowego, mnie bardziej interesuje na jakiej zasadzie siwa wybiera
            sobie fora na ktorych sie realizuje.
            Ciekawe czemu padlo tym razem i akurat na forum "Depresja"?
    • institoris1 widze, ze administracja 02.09.08, 20:02
      a konkretnie pani oberadministratorka o nicku siwa, zabiera sie za
      spacyfikowanie kolejnego forum, tym razem z pomoca snajpera ( Snajper, pelen
      podziwu jestem, jak na te pare dni, to niezlego zamieszania narobiles, a i
      emocji co niemiara- tyko tak dalej, niezla terapia ).

Aggresio (tudiez inni depresyjni), szkoda czasu na protesty, klamka juz zapadla
      i z Waszego forum zrobia podobne gowno, jak zrobili z Aktualnosci, ktore
      wegetuje teraz pod nazwa Aquanet.
      • hiperrealizm i to jest niestety prawda 02.09.08, 20:05
        chlew zrobili także z Forum Kraj na który kierują wpisy z Politbiura - takiego
        tandetnego serwisu pseudo-politycznego Agory.
      • jureek Re: widze, ze administracja 02.09.08, 20:17
        institoris1 napisał:

> Aggresio (tudiez inni depresyjni), szkoda czasu na protesty, klamka juz zapadla
        > i z Waszego forum zrobia podobne gowno, jak zrobili z Aktualnosci, ktore
        > wegetuje teraz pod nazwa Aquanet.

Może nie będzie tak źle? Np. forum języka niemieckiego obroniło się przed
        pacyfikacją.
        Jura
        • institoris1 Re: widze, ze administracja 02.09.08, 21:18
          jureek napisał:

> Może nie będzie tak źle? Np. forum języka niemieckiego obroniło się przed
          > pacyfikacją.

nie omieszkam zerknac (podejrzewam, ze maczales w tym paluchy..)
          :)
          > Jura
      • snajper55 Re: widze, ze administracja 02.09.08, 20:45
        institoris1 napisał:

> a konkretnie pani oberadministratorka o nicku siwa, zabiera sie za
        > spacyfikowanie kolejnego forum, tym razem z pomoca snajpera

A uczestników forum nie chcących moderacji wsparł dzielnie Hiperrealizm
        podpowiadając im, jakie są, w jego mniemaniu, słabe strony moderatora:

może admni nie wytrzymał i
        trzasnął klawiatują w monitor? PS on też ma kłopoty ze zdrowiem
        So, 30-08-2008, 18:58:39 Forum Depresja Autor: hiperrealizm

to też wyleci
        penis nie ma nic wspólnego z depresją PS napisz co[ś] co dotyczy przeszczepów
        So, 30-08-2008, 18:51:35 Forum Depresja Autor: hiperrealizm

> ( Snajper, pelen podziwu jestem, jak na te pare dni, to niezlego
        > zamieszania narobiles, a i emocji co niemiara- tyko tak dalej,
        > niezla terapia ).

To nie jest terapia, gdyż ja nie jestem terapeutą, a forum nie jest forum
        terapeutycznym, tylko dyskusyjnym. Jeśli ktoś chce sobie założyć forum
        terapeutyczne - przecież nie ma problemu. Może w każdej chwili. Całkiem gratis. ;)

S.
        • dolor Re: widze, ze administracja 02.09.08, 21:07
          To prawda, Hiperrealizm zachował się po chamsku i nie można tego usprawiedliwić.
          Ale nie zmienia to faktu, że w wątku "No niewiarygodne" błyskawicznie zrozumiał
          o co chodzi, Ty zaś nadal nie rozumiesz. Nie trzeba nam pokazywać żadnych
          słabych stron, posty (te wycięte także)mówią same za siebie.
        • vicky17 Re: widze, ze administracja 02.09.08, 21:08
          snajper55 napisał:

> To nie jest terapia, gdyż ja nie jestem terapeutą, a forum nie jest forum
          > terapeutycznym, tylko dyskusyjnym. Jeśli ktoś chce sobie założyć forum
          > terapeutyczne - przecież nie ma problemu. Może w każdej chwili. Całkiem gratis.
          > ;)
          >
          > S.

no nie badz taki skromy snajper bo na aquanecie zdarza ci sie dosc dobrze i
          chamsko odzywac sie do ludzi rowniez,a poza tym czy jako moderator spoleczny
          powinienes brac udzial w nagonkach na forumowicza na prywatnym forum,ktore w
          dodatku rozgrzeszasz takimi radami:)
          jesli ktos wykazuje taki brak kompetencji namawiajac uczestnikow forumow do tego
          by sie wzajemnie prali na roznych forach to ja nie mam wiecej pytan na temat
          celnosci umiejscowania takiego kandydata na nadzorce netykiety na kolejnym
          forum, a na zlosliwe tego konsekwencje nie trzeba bylo dlugo czekac. w koncu ty
          masz sluzyc ludziom na forum a nie oni tobie.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10003&w=83536470&a=83543678
          • dana33 Re: widze, ze administracja 03.09.08, 11:26
            znow nic nie rozumiesz, rochellino.... jak zwykle zreszta....
            admin nie ma sluzyc nikomu.... admin ma trzymac porzadek i swoje
            forum na cywilizowanym poziomie.
            • drugie_wcielenie Re: widze, ze administracja 03.09.08, 12:29
              '(...) na cywilizowanym poziomie.' !
        • institoris1 Re: widze, ze administracja 02.09.08, 21:17
          snajper55 napisał:

> To nie jest terapia, gdyż ja nie jestem terapeutą,

nie zartuj sobie, to tak samo jakbys przykladowo twierdzil, ze sciana, ktora
          wlasnie pomalowales, pomalowana nie jest, bo i malarzem tez przeciez nie jestes.

> a forum nie jest forum
          > terapeutycznym, tylko dyskusyjnym.

ciekawym jak definiujesz granice miedzy dyskusja, a terapia na tak specyficznym
          forum, jakim jest depresja?
          No i co robisz z wpisami, ktore zdefiniujesz jako "terapeutyczne", a nie
          "dyskusyjne", wywalasz?

Jeśli ktoś chce sobie założyć forum
          > terapeutyczne - przecież nie ma problemu. Może w każdej chwili. Całkiem gratis.
          > ;)

nie badz taki formalista, jak zdazylem sie zorientowac, to forum depresja
          utrzymuje przy zyciu grupa stalych bywalcow, ktorzy czuja sie na nim u siebie, a
          Ty i siwa wpieprzacie sie po chamsku, usilujac zaprowadzic agorowe porzadki. To
          forum nalezy do tych ludzi i nie od rzeczy byloby zostawic ich w spokoju.
          Jezeli docieraja do Was skargi, ze forum depresja, to bardziej forum towarzyskie
          niz tematyczne, to moze wlasnie tym zbulwersowanym udzielaj rady, zeby sobie
          zalozyli forum scisle zwiazane z tematem i wylacznie dyskusyjne, chocby pod
          nazwa "depresja prawdziwa", albo "tylko u nas!!!depresja!!!!!" (wszystko
          oczywiscie gratis).
          i.

• jureek Re: widze, ze administracja 02.09.08, 23:10
          Faktem jest, że Hiperrealizm zaatakował Cię w wyjątkowo chamski sposób.
          Napisałem zresztą od razu, co o tym sądzę i nie przypominam sobie, aby ktokolwiek z forumowiczów piszących na FD poparł takie metody ataku.
          Piszesz, że nie jest to
          forum terapeutyczne, to dlaczego na stronie wejściowej

forum.gazeta.pl/forum/0,80312,4083031.html?x=1281317
          reklamujecie je w ten sposób, że można tam znaleźć porady i wsparcie. Wsparcie
          to też forma terapii i tak rzeczywiście było, ludzie znajdowali tam wsparcie.
          Dlaczego uparliście się, żeby to zniszczyć? Przecież dla wielu tam piszących
          była to prawie jedyna forma kontaktu z innymi ludźmi. Odłóżcie na bok ambicje i
          urazy, opamiętajcie się, zanim nie będzie za późno.
          Jura
          • siwa Re: widze, ze administracja 02.09.08, 23:25
            Nie zniszczyć, ale odrobinę odczatować.
            Watki "towarzyskie" w dalszym ciągu są. Naprawdę Snajper tam nie zrobił rzezi.
            Rzeź się zaczęła przy floodzie forumowiczow i tak naprawdę cięłam to ja automatem.
            Abstract, Ty, podkręcacie emocje, które są tak naprawdę z niczego, a na FD łatwo
            wybuchają. Szczególnie na widok AESa.
            Snajper nie jest człowiekiem, który zarżnie forum, ja cięłam ostrzej, tyle, że
            stopniowo. Szkoda, że go zarzucili czapkami.
            • jureek Re: widze, ze administracja 02.09.08, 23:39
              siwa napisała:

> Nie zniszczyć, ale odrobinę odczatować.

No i co tym zyskasz? Satysfakcję, że postawiłaś na swoim? Jak te czaty były
              formą wspierania się, to po co to ruszać w ogóle?

> Watki "towarzyskie" w dalszym ciągu są. Naprawdę Snajper tam nie zrobił rzezi.

To właśnie jeszcze gorzej jest, niż gdyby wszystkie towarzyskie wywalał. Jedne
              wzwala, inne zostawia, a gdy forumowicze pytają, jakimi regułami się kieruje, to
              nie raczycie nawet odpowiedzieć.

> Rzeź się zaczęła przy floodzie forumowiczow i tak naprawdę cięłam to ja automat
              > em.
              > Abstract, Ty, podkręcacie emocje,

Wypraszam sobie. Nie napisałem na FD ani jednego postu. A stawianie mnie w
              jednym rzędzie z hiperrealizmem, który w wyjątkowo chamski sposób zaatakował
              Snajpera, zwyczajnie mnie obraża.

> które są tak naprawdę z niczego, a na FD łatw
              > o
              > wybuchają. Szczególnie na widok AESa.

No, właśnie. Wiecie, jakie reakcje powoduje widok aesa, a mimo to forsujecie
              swoje. W imię formalnej netykiety niszczycie chorym ludziom środowisko, w którym
              dobrze się czuli. Naprawdę nie rozumiem.

> Snajper nie jest człowiekiem, który zarżnie forum, ja cięłam ostrzej, tyle, że
              > stopniowo. Szkoda, że go zarzucili czapkami.

Widzę, że już zdecydowaliście. Snajper zostaje. A już miałem nadzieję po tym jak
              napisałaś, że skarga zostanie rozpatrzona. Ech, naiwny jednak jestem.
              Jura
              • siwa Re: widze, ze administracja 02.09.08, 23:56
                Dobrze wiesz, że wsadzisz kij w każde mrowisko w którym siedzi AES.
                Tutaj, nie na FD.
                Rozpatrzenie skargi nie musi się wiązać ze zdjęciem Snajpera z tej funkcji, może
                zwyczajnie dojdziemy do porozumienia
                • jureek Re: widze, ze administracja 03.09.08, 00:01
                  siwa napisała:

> Dobrze wiesz, że wsadzisz kij w każde mrowisko w którym siedzi AES.

Tak, arogancja aesów wkurza mnie po prostu. Bo "mi nie jest wszystko jedno".
                  Jestem na tym forum od początku i przykro mi patrzeć, jak się forum się stacza.
                  Jura
                  • giwi Re: widze, ze administracja 03.09.08, 00:05
                    To nie forum się stacza, to tacy jak Ty podkręcają ujemne nastroje. Im gorzej, tym lepiej dla Ciebie. Od samego początku podjudzasz, nawet Bar sobie załozyliście swego czasu do napasci na fora, gdzie są aesi.
                    • institoris1 Re: widze, ze administracja 03.09.08, 00:32
                      giwi napisała:

> To nie forum się stacza, to tacy jak Ty podkręcają ujemne nastroje. Im gorzej,
                      > tym lepiej dla Ciebie.

bez urazy Giwi, nic personalnego, ale mnie bardziej odpowiadalo forum bez aesow.
                    • jureek Re: widze, ze administracja 03.09.08, 10:41
                      giwi napisała:

> nawet Bar sobie załozyliś
                      > cie swego czasu do napasci na fora, gdzie są aesi.

????????????
                      Jura
                • institoris1 Re: widze, ze administracja 03.09.08, 00:52
                  siwa napisała:

> Rozpatrzenie skargi nie musi się wiązać ze zdjęciem Snajpera z tej funkcji, moż
                  > e
                  > zwyczajnie dojdziemy do porozumienia
            • snajper55 Re: widze, ze administracja 03.09.08, 00:00
              siwa napisała:

> Szkoda, że go zarzucili czapkami.

Byli prowokowani przez pacynkę depresja.sucks. Zresztą robiła ona co mogła, aby
              i we mnie pewne emocje wywołać. ;) Ciekawe kto się za nią kryje. I po co to robi ?

S.
              • dolor Re: widze, ze administracja 03.09.08, 00:03
                Tak, bezmyślna hołota i prowokator.
                Naprawdę nikt więcej nie musi podkręcać emocji.
            • dolor Re: widze, ze administracja 03.09.08, 00:01
              Nie zrobił rzezi, robi rzeź. Zajrzałem na moment i mi wątek zniknął nim
              odpowiedziałem. Jakie emocje na widok AESa? O wątek "witamy nowego moderatora"
              chodzi? Że miło był przyjęty? Nie cięłaś ostrzej, tylko inteligentniej. Ale
              teraz jeśli cięłaś automatem, to masz powód Twojego floodu i wątków ze śmiechem.
              Nie za dobrze wyszło. Naprawdę.
              I nikt nie musi podkręcać emocji, Snajper sam starczy.
          • bertrada Re: widze, ze administracja 02.09.08, 23:50
            Właśnie dlatego, że forum jest reklamowane jako porady i wsparcie dla osób z
            depresją, to powinno mieć moderatora. W przeciwnym wypadku będzie siedliskiem
            trolli. To wszystko zostało już wyjaśnione w pierwszych wątkach dotyczących
            problemów tego forum:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=83732170&v=2&s=0
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=83761328&v=2&s=0
            • snajper55 Re: widze, ze administracja 03.09.08, 00:08
              bertrada napisała:

> Właśnie dlatego, że forum jest reklamowane jako porady i wsparcie dla osób z
              > depresją, to powinno mieć moderatora.

Może nie powinno być tak reklamowane ? Moderator nie będzie radził i wspierał.
              Radzić może ekspert, a nie Goździkowa. Depresja to nie ból głowy. Ale forum
              eksperckie to także nie forum na pogaduchy na dowolne tematy.

S.
              • bertrada Re: widze, ze administracja 03.09.08, 00:15
                Wiem, że moderator to nie doradca w sprawie depresji. Ale może chociaż dopilnuje
                żeby to forum sprowadzało się do udzielania porad i wsparcia a nie do wzajemnego
                opluwania i obrażania. ;))
                • snajper55 Re: widze, ze administracja 03.09.08, 00:18
                  bertrada napisała:

> Wiem, że moderator to nie doradca w sprawie depresji. Ale może chociaż dopilnuje
                  > żeby to forum sprowadzało się do udzielania porad i wsparcia a nie do wzajemnego
                  > opluwania i obrażania. ;))

Moderator to robi. Ale nie tylko to. ;)

S.
                  • bertrada Re: widze, ze administracja 03.09.08, 00:26
                    > Moderator to robi. Ale nie tylko to. ;)

Czyli jest coś jeszcze. ;D
                    A żeby nie zapeszyć, to udam, że nie zauważyłam, że na FD jakby trochę się
                    uspokoiło. ;)
                    • snajper55 Re: widze, ze administracja 03.09.08, 01:17
                      bertrada napisała:

> A żeby nie zapeszyć, to udam, że nie zauważyłam, że na FD jakby trochę się
                      > uspokoiło. ;)

Uczestnicy forum przestali pisać o moderacji forum oraz przestali wpędzać w
                      depresję swego moderatora twierdząc, że Snajper jest głupi. ;)

S.
                      • bertrada Re: widze, ze administracja 03.09.08, 01:25
                        > Uczestnicy forum przestali pisać o moderacji forum oraz przestali wpędzać w
                        > depresję swego moderatora twierdząc, że Snajper jest głupi. ;)

Nawet bercie już nikt nie przysyła maili z pogróżkami. ;D

A wracając do porad i wsparcia, to raczej chodzi o porady dotyczące np wyboru
                        lekarza a nie stawianie diagnozy czy przepisywanie leków, więc chyba może zostać
                        ta nazwa. Chociaż jak się teraz temu przyjrzałam to faktycznie brzmi to poważnie
                        i ambitnie, prawie jak na forum eksperckim. ;)
                        • nienill Re: widze, ze administracja 03.09.08, 01:27
                          bertrada napisała:

> Nawet bercie już nikt nie przysyła maili z pogróżkami. ;D
                          a kto ci kolezanko przysylal maile z pogrozkami?
                          • bertrada [...] 03.09.08, 01:31
                            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                        • snajper55 Re: widze, ze administracja 03.09.08, 02:09
                          bertrada napisała:

> Nawet bercie już nikt nie przysyła maili z pogróżkami. ;D

Na maile z pogróżkami moderator nic nie poradzi.

S.
                          • bertrada Re: widze, ze administracja 03.09.08, 02:14
                            > Na maile z pogróżkami moderator nic nie poradzi.

Zdaję sobie z tego sprawę, więc się nie skarżę. To była tylko taka luźna uwaga. ;)
                            • drugie_wcielenie Re: widze, ze administracja 03.09.08, 12:35
                              skarzysz sie. z tym, ze w innym miejscu.
                      • nienill Re: widze, ze administracja 03.09.08, 01:26
                        snajper55 napisał:

> Uczestnicy forum przestali pisać o moderacji forum oraz przestali
                        wpędzać w
                        nie schlebiaj sobie
                        "głupi" to przymiotnil zastrzezony dla idiotów szkodzacych co
                        najwyzej samym sobie

ani o tobie, ani o bercie, ani o masku nie mozna czegos takiego
                        powiedziec
                        • bertrada Re: widze, ze administracja 03.09.08, 01:50
                          No widzisz. I znowu obrażasz zamiast wystosować jakiś konkretny argument.
                          Dokładnie tak samo jak reszta zbuntowanych forumowiczów FD. A potem się
                          dziwicie, że wasze posty są wycinane.
                          • dolor Re: widze, ze administracja 03.09.08, 08:58
                            bertrada napisała:

> No widzisz. I znowu obrażasz zamiast wystosować jakiś konkretny argument.
                            > Dokładnie tak samo jak reszta zbuntowanych forumowiczów FD. A potem się
                            > dziwicie, że wasze posty są wycinane.

Pisząc to obrażasz wiele osób, w tym mnie. A potem dziwisz się, że zbierasz tego
                            owoce.
                          • nienill Re: widze, ze administracja 03.09.08, 10:47
                            jesli kogos obrazam, to robie to swiadomie i tylko na wlasny rachunek
                      • snajper55 Re: widze, ze administracja 03.09.08, 02:11
                        snajper55 napisał:

> Uczestnicy forum przestali pisać o moderacji forum oraz przestali wpędzać w

Nie ma też wątków typu "hej :) jak tam poranek?".

S.
                        • dolor Re: widze, ze administracja 03.09.08, 09:03
                          snajper55 napisał:

> snajper55 napisał:
                          >
                          > Nie ma też wątków typu "hej :) jak tam poranek?".
                          >
                          Nie ma też wątków typu "Czy ktoś jeszcze nie śpi?" podpowiem, takie wątki
                          powstają, jak ludzie mają kryzys, który idzie w parze z bezsennością. To forum
                          pomogło niejednemu przetrwać do rana. Kilka osób dzięki niemu nie skończyło ze
                          sobą. Ale co Ciebie to może obchodzić?
                          Za to wątek "mam ochotę na czekoladę z orzechami - hm..." jest naal.
                          • drugie_wcielenie Re: widze, ze administracja 03.09.08, 12:42
                            pewnie wychodzi z zalozenia, ze zawarta w czekoladzie fenyloetyloamina bedzie dobrym remedium na bolaczki uzytkownikow, a i orzechy (szczegolnie te wloskie) dobrze robia na myslenie.

zatem watek nalezy do tych jedynie slusznych ;]
                        • bertrada Re: widze, ze administracja 03.09.08, 09:50
                          > Nie ma też wątków typu "hej :) jak tam poranek?"

A to akurat nie wiem, czy jest twoją zasługą, bo przed twoim przyjściem i całym
                          tym zamieszaniem, tego typu wątków też nie było. Istnienie takich wątków
                          świadczyłoby o tym, że forumowicze są mili i sympatyczni, więc nikt raczej nie
                          domagałby się wprowadzenia moderacji. ;))
                          • hiperrealizm takie wątki są szczególnie szkodliwe 06.09.08, 18:51
                            bo forum to nie jakis tam prywatny czat do rozmów o pierdołach!
                            Z takimi wątkami to na onet!
                            Forum portalu gazeta.pl jest medium powaznym, zformatowanym i wpełni
                            kontrolowanym przez pracowników Agora SA! To pracownicy oraz
                            wolontarisze Agora SA decydują o czym, gdzie i jak mozna rozmawiać!
                            Jak jest forum depresja to tylko i wyłącznie wątki dotyczące
                            depresji moga byc zakładane!
                            Tu porzadek musi być!
                            Dlatego administracja z całą surowością tępi i tępić bedzie wszelkie
                            wątki typu:
                            "dzieńdobrybardzo"
                        • loserka Re: widze, ze administracja 03.09.08, 10:15
                          > Nie ma też wątków typu "hej :) jak tam poranek?".
                          >

I co, tak Ci wadziły takie wątki? Komu przeszkadzały? Były "nie na temat", tak?
                          Widzę, że kompletnie nie rozumiesz specyfiki tego forum i trzymasz się
                          niewolniczo zapisów netykiety, nie widzisz róznic pomiędzy róznymi forami
                          tematycznymi. Na forum np.Unia Europejska taki watek bylby oczywiście bez sensu,
                          ale widzę, że dla Ciebie na FD szczytem poprawności byłyby tylko dyskusje na
                          temat leków i lekarzy.
                          Nie kwestionuje, że na innych forach, które administrujesz jestes dobrym
                          moderatorem, ale tutaj nie sprawdzasz sie w ogóle.
                          Traktujesz tutejszych forumowiczów jak stado bezmyślnych baranów, które daje się
                          podpuszczać jakiemuś nieznanemu trollowi depresja. sucks, bo tak Ci najłatwiej
                          tłumaczyć bunt stałych, często wieloletnich uczestników forum.
                          Przy okazji - depresja sucks pisze sobie dalej, a micaela(euforyk)który był solą
                          tego forum ma stałego bana. Wiesz dlaczego? Bo taki depresja.sucks jest
                          nieszkodliwym glupim trollem którego łatwo spacyfikować, a euforyk przerasta was
                          inteligencją i nęka pytaniami, na które nie potraficie merytorycznie odpowiadać.
                          Innych stałych uczestników FD, którzy nie bluzgają, nie obrażają, nękacie
                          nieustannymi czasowymi banami. To jest super metoda na pozbycie się
                          "buntowników", sprawdzona w każdym opresyjnym systemie. Nie rozumiesz tak
                          prostej sprawy, że ludzie walczą o miejsce, gdzie przez lata czuli się dobrze i
                          w którym mogli otrzymać wsparcie od innych. Nie rozumiesz, że gdybyś ciął tylko
                          ewidentny spam i wulgaryzmy czy chamskie personalne ataki, nikt by Ciebie nie
                          atakował.
                          Ty, Giwi i Siwa bronicie przegranej sprawy, bo przyznanie się do błędu jest dla
                          Was widocznie tak trudne i nie do zaakceptowania, że wolicie brnąc w dalsze
                          absurdalne argumenty, które was w rezultacie ośmieszają.
                          Dlaczego nie chcecie dać tego forum do moderowania Anatemce i Dolorowi? Sądzę,
                          że z powodzeniem potrafiliby utrzymac na forum porządek i obronić je przed
                          trollami i chamskimi wypadami personalnymi, a zachowali by jego unikalny
                          charakter, który uksztaltował sie przez kilka lat jego istnienia. I do tej pory
                          nikomu to nie przeszkadzało. Nagle zaczęło, a wy dziwicie się, że ludzie
                          podnieśli krzyk. Odrobinę samokrytyki, nawet wy, admini nie jestescie nieomylni,
                          uwierzcie w to.
                    • dolor Re: widze, ze administracja 03.09.08, 08:56
                      bertrada napisała:

> A żeby nie zapeszyć, to udam, że nie zauważyłam, że na FD jakby trochę się
                      > uspokoiło. ;)
                      >
                      O tak, uspokoiło się, praktycznie nikt tam już nie pisze. Kilka osób się
                      poddało, kilka jest zabanowanych, część śledzi te wątki, posty reszty znikają
                      szybciej, niż zdążysz przeczytać. Widać postęp.
              • institoris1 Re: widze, ze administracja 03.09.08, 00:30
                snajper55 napisał:

> Może nie powinno być tak reklamowane ? Moderator nie będzie radził i wspierał.

a jak inaczej ma byc reklamowane? Podejrzewam, ze wiekszosc trafila na to forum
                wlasnie szukajac wsparcia i pewnie nikomu nie przyszlo do glowy, ze akurat tym
                kims u kogo znajdzie wsparcie musi byc moderator.

> Radzić może ekspert, a nie Goździkowa. Depresja to nie ból głowy.

i to jest druga strona medalu, ani Ty ani siwa, ani zaden ekspert nie jest w
                stanie stwierdzic, co moze danej osobie pomoc, dla jednych jest to sam fakt
                przebywania w gronie znajomych, dla innych jakis pojedynczy post i to
                niekoniecznie skierowany bezposrednio, albo wazne moze byc przykladowo
                zachowanie forum w takim ksztalcie w jakim sie z biegiem czasu uformowalo.
                Usuwanie czegokolwiek oprocz spamu graniczy wrecz z arogancja, a juz na pewno
                jest dyletanckie i dziwie sie, ze akurat Ty na cos takiego poszles.

> Ale forum
                > eksperckie to także nie forum na pogaduchy na dowolne tematy.

jakie eksperckie, to ilu ekspertow macie na forum depresja?

• snajper55 Re: widze, ze administracja 03.09.08, 01:10
                  Jak długo zwolnione nick są blokowane ? Trzy miesiące ? Uważam, że powinny być
                  blokowane na stałe. Uważam, że przejmowanie znanych kiedyś nicków przez obce
                  osoby jest nie w porządku.

S.
              • dolor Re: widze, ze administracja 03.09.08, 08:52
                snajper55 napisał:

> Może nie powinno być tak reklamowane ? Moderator nie będzie radził i wspierał.
                > Radzić może ekspert, a nie Goździkowa. Depresja to nie ból głowy. Ale forum
                > eksperckie to także nie forum na pogaduchy na dowolne tematy.
                >
                Snajper, litości, jesteś pierwszą osobą, której się wydaje, że określenie:
                porady, wsparcie dotyczą moderatora. Zrobicie forum eksperckie, ludzie to
                zrozumieją. Ale jest tak, że przyszedłeś z zewnątrz, nic nie zrozumiałeś,
                niczego zrozumieć nie chciałeś, i postanowiłeś, że to nie Ty się dostosujesz do
                potrzeb forum, tylko forum ma być przerobione na zrozumiałe dla Ciebie. Dyskusji
                o depresji też nie odróżnisz od dyskusji o czym innym, więc może nie tylko
                porady i wsparcie zmienić, może od razu zmienić nazwę na forum snajper55.
                • snajper55 Re: widze, ze administracja 03.09.08, 10:57
                  dolor napisał:

> Snajper, litości, jesteś pierwszą osobą, której się wydaje, że określenie:
                  > porady, wsparcie dotyczą moderatora.

Mnie się to wydaje ??? Bo napisałem "Moderator nie będzie radził i wspierał." ?
                  A może to ja napisałem wcześniej "Właśnie dlatego, że forum jest reklamowane
                  jako porady i wsparcie dla osób z depresją, to powinno mieć moderatora." ?

S.
                  • dolor Re: widze, ze administracja 03.09.08, 11:51
                    A o czym ja piszę? Jak nie ekspert, to nie pomyślałewś, że może forumowicze?
                    Sami? Różni ludzie, rożne doświadczenia, może właśnie to jest lepsze od jednego
                    eksperta? I wspierać się mogą w różny sposób? Nawet coś takiego jak terapia
                    prowokatywna istnieje. Ale na to trzeba dużo dobrej woli, żeby chcieć zrozumieć.
                    Łatwiej napisać "forum dyskusyjne służy dyskusji, a nie terapii". A określenie
                    "wsparcie" należy usunąć.
                  • loserka Re: widze, ze administracja 03.09.08, 11:51
                    > Mnie się to wydaje ??? Bo napisałem "Moderator nie będzie radził i wspierał." ?
                    > A może to ja napisałem wcześniej "Właśnie dlatego, że forum jest reklamowane
                    > jako porady i wsparcie dla osób z depresją, to powinno mieć moderatora." ?
                    >

Litości człowieku, naprawde ze zdania "Właśnie dlatego, że forum jest
                    reklamowane jako porady i wsparcie dla osób z depresją, to powinno mieć
                    moderatora." wyciagasz wniosek, że to moderator ma służyć porada i wpsarciem????
                    To jakas pokretna alogiczna kazuistyka, rozmowa z Toba naprawdą przypomina
                    walenie głową w mur. Twardy mur.
            • dolor Re: widze, ze administracja 03.09.08, 08:46
              Bertrada, a Ty właściwie jako kto tam piszesz? Depresji nie masz, ekspertem nie
              jesteś, ton masz protekcjonalny, jakbyś co najmniej miała tytuł profesora, a jak
              się bliżej przyjrzeć, to nie nie znasz podstawowych definicji tego, czego
              dowodzisz, wzbudzasz w ludziach przez przypadek naprawdę chorych negatywne
              emocje, a potem skarżysz się, że Cię nie kochają, wymyślasz ludziom od trolli,
              potem oskarżasz o dwulicowość, bo Ci się przywidziało, że z pewnością posty
              Demole przez nich w koszu lądowały. Czemu akurat Ty się uparłaś tam pisać? A
              skoro piszesz, czemu to do Ciebie ma się dostosowywać forum? Możesz to wytłumaczyć?
              • bertrada Re: widze, ze administracja 03.09.08, 10:54
                Dolor, ja wszystko co miałam na ten temat do powiedzenia, powiedziałam w dwóch
                pierwszych wątkach dotyczących problemów z FD.

BTW, nie uważasz, że to co się teraz dzieje to jest jakaś kompletna dziecinada?
                Te wszystkie kilkusetpostowe pyskówki, spamowanie, flooding itp. Przecież
                wiadomo było, że FD wcześniej czy później dostanie moderatora, bo wszystkie
                tematyczne fora takowych posiadają. A wy się buntujecie dla zasady, dlatego, że
                Suchy oficjalnie zasygnalizował problem i czujecie się tym personalnie urażeni.
                Zastanawiam się czy podobne sceny miały by miejsce, gdyby moderator pojawił się
                w jakichkolwiek innych okolicznościach, tak pewnego dnia, nagle i niespodziewanie.
                • nienill Re: widze, ze administracja 03.09.08, 10:58
                  bertrada napisała:

> A wy się buntujecie dla zasady, dlatego, że
                  > Suchy oficjalnie zasygnalizował problem i czujecie się tym
                  personalnie urażeni.
                  to wspaniale, ze tak trafnie potrafisz przez siec odczytywac czyjes
                  emocje, przekonania i motywy postepowania
                  ja tak nie potrafie, respekt
                • jureek Re: widze, ze administracja 03.09.08, 11:13
                  bertrada napisała:

> Dolor, ja wszystko co miałam na ten temat do powiedzenia, powiedziałam w dwóch
                  > pierwszych wątkach dotyczących problemów z FD.

Nie zauważyłem w tych wątkach odpowiedzi na pytania, które Ci tu zadano.
                  Jura
                  • lucyna_n Re: widze, ze administracja 03.09.08, 11:19
                    norma
                • dolor Re: widze, ze administracja 03.09.08, 11:30
                  bertrada napisała:

> BTW, nie uważasz, że to co się teraz dzieje to jest jakaś kompletna dziecinada?
                  > Te wszystkie kilkusetpostowe pyskówki, spamowanie, flooding itp. Przecież
                  > wiadomo było, że FD wcześniej czy później dostanie moderatora, bo wszystkie
                  > tematyczne fora takowych posiadają. A wy się buntujecie dla zasady, dlatego, że
                  > Suchy oficjalnie zasygnalizował problem i czujecie się tym personalnie urażeni.
                  > Zastanawiam się czy podobne sceny miały by miejsce, gdyby moderator pojawił się
                  > w jakichkolwiek innych okolicznościach, tak pewnego dnia, nagle i niespodziewan
                  > ie.

Sporo oskarżeń. A teraz wskaż mi post, w którym protestujemy przeciwko
                  instytucji moderatora. I o jakiej "pyskówce" piszesz?
                  Może znajdziesz kogoś, kto myśli podobnie do Ciebie. Pośrednio spowodowałaś to
                  zamieszanie i ze wszystkich sił starasz się teraz udowodnić, że dzięki temu są
                  znaczące zmiany na lepsze. Naprawdę nie widzisz, co robi moderacja Snajpera?
                  • lucyna_n [...] 03.09.08, 11:34
                  • bertrada Re: widze, ze administracja 03.09.08, 11:56
                    > Sporo oskarżeń.

A gdzie ty tu widzisz oskarżenia? Zapytałam się tylko, czy nie sądzisz, że to
                    wszystko to kompletna dziecinada.

> ... A teraz wskaż mi post, w którym protestujemy przeciwko
                    > instytucji moderatora.

A przejrzyj sobie jeszcze raz ten 240 postowy wątek to znajdziesz całą masę
                    postów mówiących o tym, że bez moderacji jest lepiej.

> ...I o jakiej "pyskówce" piszesz?

A jak inaczej jak nie pyskówkami, można nazwać te wszystkie wątki dotyczące
                    moderacji na FD.

> Może znajdziesz kogoś, kto myśli podobnie do Ciebie. Pośrednio spowodowałaś to
                    > zamieszanie i ze wszystkich sił starasz się teraz udowodnić, że dzięki temu są
                    > znaczące zmiany na lepsze. Naprawdę nie widzisz, co robi moderacja Snajpera?

Ja się nie zmierzam usprawiedliwiać ani nikomu niczego udowadniać. Ja nie mam
                    sobie nic do zarzucenia.

I naprawdę nie sądzę, żeby to był protest przeciwko osobie moderatora, którego
                    nikt nie znał wcześniej. Odnoszę wrażenie, że teraz to już w ogóle protestujecie
                    dla zasady.
                    • loserka Re: widze, ze administracja 03.09.08, 12:00
                      bertrada napisała:
                      Ja nie mam
                      > sobie nic do zarzucenia.

To tylko pogratulowac wysokiej samooceny i dobrego samopoczucia.
                      Kiedy sama obrażałas ludzi na FD też zapewne nie miałas sobie nic do zarzucenia:/
                    • dolor Re: widze, ze administracja 03.09.08, 12:04
                      bertrada napisała:
                      > A gdzie ty tu widzisz oskarżenia? Zapytałam się tylko, czy nie sądzisz, że to
                      > wszystko to kompletna dziecinada.

Więc sporo pytań sugerujących odpowiedź.

> A przejrzyj sobie jeszcze raz ten 240 postowy wątek to znajdziesz całą masę
                      > postów mówiących o tym, że bez moderacji jest lepiej.

Ze lepiej niż ze snajperem? Pewnie tak. Ale pisałaś o proteście przeciw
                      moderacji jako takiej. Proszę o link.

> A jak inaczej jak nie pyskówkami, można nazwać te wszystkie wątki dotyczące
                      > moderacji na FD.

Dyskusją? Wymianą argumentów?
                      >
                      > Ja się nie zmierzam usprawiedliwiać ani nikomu niczego udowadniać. Ja nie mam
                      > sobie nic do zarzucenia.

To akurat wiemy doskonale. Tylko że jest wiele osób, które jednak coś Ci do
                      zarzucenia mają.
                      >
                      > I naprawdę nie sądzę, żeby to był protest przeciwko osobie moderatora, którego
                      > nikt nie znał wcześniej. Odnoszę wrażenie, że teraz to już w ogóle
                      protestujecie dla zasady.

Od wątku "witamy nowego moderatora" zdążyliśmy go poznać doskonale. A "odnosić
                      wrażenia", nikt Ci nie zabrania, tylko podaj przekonujące argumenty, bo tych
                      nie widzę.
    • kleex Re: skarga na admina społecznego - snajper55 03.09.08, 11:01
      banujcie mnie osły na wszystkich moich IP
      i nie tedy gdy śpię

poza tym muszę powiedzieć
      że na forum o moderacji podoba mi się prawie
      jak na depresji

mogę sobie pisać tutaj.
      • lucyna_n Re: skarga na admina społecznego - snajper55 03.09.08, 11:26
        ja też mam ciągle bana, wczoraj to już doprawdy niewiadomo za co, co napisalam
        na moderacji każdy widzi, bo wisi czyli zasad nie narusza, na depresji
        stworzyłam wątki dwa jeden że sie "źle czuję" no bo jak się mam czuć, a drugi
        stracie, bo przecież golym okiem widać że co się stało to się nie odstanie. I
        chyba za to mam nieustannego bana, podobnie jak Ty i Euforyk, bo ktoś tu nie
        kieruje się regulaminem tylko osobistymi uprzedzeniami.
        Myślałam że nic mnie już nie zdziwi , a jednak, ta sytuacja mnie zadziwiła.
        najgorsze jest to że admin się cieszy że ma spokój, zabanował, powycinał i się
        cieszy. To chyba nie na tym mialo polegać, a może???
        Inna sprawa że chory z kneblem nie ma szans ze zdrowym z nożyczkami i wiadomo
        komu pierwszemu zabraknie sił.
        Bertradzie gratuluję, dopiełaś swego , zostaniesz jedyną "ekspertką" na epresji
        i już nikt nie zarzuci Ci że twoje rady są delikatnie mówiąc błędne.
        • siwa Re: skarga na admina społecznego - snajper55 03.09.08, 11:42
          Już nie masz bana, ale jak widzę dalej nie rozumiesz za co on był.
          Proszę
          • nienill Re: 03.09.08, 11:43
            dlaczego nie moge napisac, ze berta wrednie KŁAMIE?
            to tez smiecenie???
            • siwa Re: 03.09.08, 11:45
              Korespondencję z Bertą prowadź na priwa.
              • jureek Re: 03.09.08, 11:47
                siwa napisała:

> Korespondencję z Bertą prowadź na priwa.

Jeśli Berta kłamie publicznie, to nie można publicznie napisać, że kłamie?
                Jura
                • siwa Re: 03.09.08, 11:51
                  Nie dawaj się wkręcać Jura w nieswoje konflikty:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=84145582&a=84176504
                  Skąd wiesz, że Berta nie dostaje pogróżek od usera Pomidorek?
                  I, że kłamie?
                  • nienill Re: 03.09.08, 11:54
                    siwa napisała:

> Skąd wiesz, że Berta nie dostaje pogróżek od usera Pomidorek?
                    > I, że kłamie?
                    bo na moje pytanie kto to robil
                    odpisala "uderz w stol, a....."
                    • siwa Re: 03.09.08, 11:55
                      Uwaga: Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej zgłoś je, klikając na
                      czerwony kosz.

Ok?
                      • nienill Re: 03.09.08, 11:58
                        siwa napisała:

> Ok?
                        dla mnie nie ok
                        bo jesli ona ma potrzebe klamania, przekrecania faktow i ciaglej
                        manipulacji, to chce, zeby to bylo widac
                        • siwa Re: 03.09.08, 12:11
                          A ja tu jestem od tego, żeby nie dopuścić do Waszych osobistych przepychanek.
                          • nienill Re: 03.09.08, 12:14
                            siwa napisała:

> A ja tu jestem od tego, żeby nie dopuścić do Waszych osobistych
                            przepychanek.
                            wkleilam maila, ktorego sama napisalam

dla mnie to byl poczatek i koniec "przepychanki"
                  • jureek Re: 03.09.08, 12:05
                    siwa napisała:

> Nie dawaj się wkręcać Jura w nieswoje konflikty:
                    > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=84145582&a=84176504
                    > Skąd wiesz, że Berta nie dostaje pogróżek od usera Pomidorek?
                    > I, że kłamie?

Ja nie wiem, czy kłamie. Ale jeśli ktoś, kogo oskarża o pisanie tych pogróżek,
                    wie, że jej oskarżenia są kłamstwem, to moim zdaniem ma prawo to napisać tak
                    samo publicznie, jak publicznie był oskarżany.
                    Jura
                    • siwa Re: 03.09.08, 12:09
                      Powtórzę
                      • jureek Re: 03.09.08, 12:12
                        siwa napisała:

> Powtórzę
                        • siwa Re: 03.09.08, 12:14
                          Dlatego
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=84145582&a=84188863
                          Nie można pisać publicznie, że kłamie.
                          CBDU.
                          • jureek Re: 03.09.08, 12:24
                            siwa napisała:

> Dlatego
                            > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=84145582&a=84188863
                            > Nie można pisać publicznie, że kłamie.
                            > CBDU.

Post z zarzutem wysyłania pogróżek został wycięty dopiero po tym, gdy oskarżony
                            o wysyłanie tych pogróżek odpowiedział informując, że Berta kłamie. Nie możesz
                            mieć więc do niego pretensji, że tak odpowiedział, bo przecież nie jest
                            jasnowidzem i nie mógł wiedzieć, że post Berty zostanie wycięty.
                            Jura
                            • siwa Re: 03.09.08, 13:44
                              Uwaga: Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej zgłoś je, klikając na
                              czerwony kosz.

Nie mam pretensji, wiem, że ludzie nie czytają tego co piszemy.
                              • nienill Re: 03.09.08, 13:54
                                siwa napisała:

> Nie mam pretensji, wiem, że ludzie nie czytają tego co piszemy.
                                to moze usunąć od tego momentu, co?
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=84145582&a=84176504

bo jakby nie patrzec ktos z Depresji jej te pogrozki wysyłał
                              • vicky17 Re: 03.09.08, 15:41
                                siwa napisała:

> Uwaga: Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej zgłoś je, klikając na
                                > czerwony kosz.
                                >
                                >

sama dajesz dowod ,ze nie stosujesz swej netykiety. wycinacie przeciez czesto
                                nie posty lamiace cokolwiek,ale cale watki lub galezie..w zaleznosci od humoru.
                              • brumbak Re: 03.09.08, 17:33
                                siwa napisała:

> Uwaga: Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej zgłoś je, klikając na
                                > czerwony kosz.
                                >
                                >
                                ...........\
                                alez czytają !
                                ale internauci wiedza ,że administracja - delikatnie mowiąc- nie bierze
                                sobie do serca tego co piszą internauci

ani nawet nie bierze sobie do serca - zasad i wartości Agory !
                      • drugie_wcielenie Re: 04.09.08, 00:30
                        siwa napisała:

> Powtórzę
                    • bertrada Re: 03.09.08, 12:15
                      Jureek, przestań się czepiać zdań wyrwanych z kontekstu. W poście dotyczącym
                      roli forum depresja, rzuciłam luźną żartobliwą uwagę "nawet bercie już nikt nie
                      przysyła maili z pogróżkami" i jeszcze dodałam do tego emotikonka ";D". Chciałam
                      tym samym zaakcentować, że konfliktowa sytuacja na forum powoli dobiega końca.
                      Nie jestem w stanie odpowiadać za to, że ktoś każde moje słowo bierze za atak
                      personalny.
                      W związku z tym, nie widzę powodu, żeby dalej roztrząsać ten problem, zwłaszcza,
                      że nie dotyczy on ani moderacji ani FD.
                      • lucyna_n Re: 03.09.08, 12:21
                        masz rację bertando, konfliktowa sytuacja dobiega końca., właściwie można uznać
                        że już się zakończyła, teraz tylko trzeba poczekać aż administracja nadąży ze
                        zrozumieniem że już wygrala już można przestać.
                      • giwi Re: 03.09.08, 12:40
                        Nie bądź okrutna, nie pozbawiaj Jurka mozliwości dyskutowania o niczym. :-) Wątek juz ma 100 postów, czekamy na następna setkę.
                        • jureek Re: jak już jesteś Giwi, to odpowiedz może... 03.09.08, 12:46
                          ... o co Ci chodziło z tym barem?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=84145582&a=84175510
                          A może tak samo jak Bertrada, tak tylko sobie chlapnęłaś?
                          (bo jeśli chodzi o Bertradę, to w końcu nie wiem, czy dostawała te maile z
                          pogróżkami, czy tylko żartowała, na innym forum potwierdza, że to niemil jej
                          groziła - bądź tu człowieku mądry z taką)
                          Jura
                          • nienill [...] 03.09.08, 13:01
                          • lucyna_n Re: jak już jesteś Giwi, to odpowiedz może... 03.09.08, 13:51
                            dlaczego link z wyjaśnieniem tej sprawy jest usuwany?
                            co znowu?
                            • nienill a ja moge byc aesem? 03.09.08, 13:56
                              lucyna_n napisała:

> dlaczego link z wyjaśnieniem tej sprawy jest usuwany?
                              > co znowu?
                              to są sprawy, ktore nalezy wyjasniac przez priw lub forum prywatne.
                              dobrze napisalam?????
                              • lucyna_n Re: a ja moge byc aesem? 03.09.08, 14:01
                                niesprawiedliwe oskarżenie publiczne wymaga przeprosin publicznych, lub
                                publicznego udowodnienia prawdziwości.
                                Oskarżenie zostało wycięte, dowody zatarte, jak to nazwać?
                                • nienill Re: a ja moge byc aesem? 03.09.08, 14:06
                                  lucyna_n napisała:

> Oskarżenie zostało wycięte, dowody zatarte, jak to nazwać?
                                  forum
              • nienill Re: 03.09.08, 11:49
                siwa napisała:

> Korespondencję z Bertą prowadź na priwa.
                prowadzilam

pan snajper wyraznie prosil, zeby wiadomosci przeznaczone dla jednej
                osoby przesylac mailem
                wiec takiego maila jej wyslalam

"W dniu 30 sierpnia 2008 20:38 użytkownik nienill Gazeta.pl
                <nienill@gazeta.pl> napisał:

jesli kiedykolwiek bedziesz sie zastanawiala dlaczego nikogo wokol
                ciebie nie ma, to ta sytuacja bedzie dla ciebie bardzo pomocna przy
                pierwszych probach wyciagania jakichkolwiek wnioskow

wiec zapamietaj ją dobrze"

a teraz sie dowiaduje, ze jej grozilam
                cos to jest nie halo
                • siwa Re: 03.09.08, 11:51
                  Proszę linka gdzie Berta pisze, że jej groziłaś Ty, a nie Pomidorek.
                  • nienill buahahaha 03.09.08, 11:53
                    wycielas przed chwilą ten post, czy ja jakies neoroleptyki powinnam
                    zaczać brac????
                    • siwa Re: buahahaha 03.09.08, 11:54
                      Wycięłam post o nozycach, żeby tego typu dyskusje prowadzić na priva.
                      Dlatego NIE MUSISZ pisać, że ktoś kłamie.
                      Dlatego wycinamy.
                      Teraz jaśniej?
      • lucyna_n [...] 03.09.08, 11:27
        • lucyna_n strasznie się boicie żeby się nie wydało 03.09.08, 14:03
          że podporządkowaliście forum depresja bertradzie a ta wam teraz gra na nosie i
          cieszy się że udalo jej się tak zmanipulować adminów.
    • dolor Pytanie dotyczące Netykiety 03.09.08, 13:21
      Czy powtarzanie pytania, na które nie otrzymało się odpowiedzi, nie zostanie
      potraktowane jako spam? Bo pytałem, w jakim maksymalnym terminie skarga zostanie
      rozpatrzona i żadnej odpowiedzi nie otrzymałem.
      • drugie_wcielenie Re: Pytanie dotyczące Netykiety 03.09.08, 13:45
        mnie za to wywalali. upor grozi banem ;)
        • tarja30 Re: Pytanie dotyczące Netykiety 03.09.08, 14:30

podpisuje sie pod skarga
          gosc nie nadaje sie na admina na depresji
    • kleex wydaje mi się, że admini zawodowi 03.09.08, 14:38
      po kilku latach nieuwagi
      dzięki krzykom berci i suchego
      zwrócili swoje oczy w stronę FD
      pojęli, że forum żyje sobie hermetycznie
      chaotycznie i burzliwie
      i wystraszyli się, że firmują takie bagienko

tylko, że tak piszą ludzie chorzy

zlikwidujcie FD, po co narażać się
      na forumowe umawianie się na zbiorowe samobójstwa
      • tarja30 Re: wydaje mi się, że admini zawodowi 03.09.08, 14:48

dokladnie
        niech zmienia nazwe forum depresja skoro nie rozumieja depresyjnych
        i tna wszysyko jak leci
        ludzie tam czuli sie dobrze,byli rozumieni a teraz?
        odchodza
        • loserka Re: wydaje mi się, że admini zawodowi 03.09.08, 16:11
          i dlaczego codziennie banujecie lucynę_n?
          nie przeklina, nie obraża nikogo
          bo pisze?
          bo walczy o coś, co jest dla niej ważne, czyli FD - a jest ważne, ale skąd macie
          to wiedzieć, a poza tym co was to obchodzi
          coraz więcej i coraz częściej banujecie stałych uzytkowników, że to zaczyna
          wyglądać na formę zośliwej represji

juz to napisałam, ale oczywiście wycięliście - jeśli spoza regulaminów i
          przepisów nie potraficie dostrzec człowieka, to marni z was administratorzy
          walczycie teraz o to, czyje będzie na wierzchu, macie narzędzia, to ich używacie
          bezduszne urzędniczyny
    • kleex zapytanie o rozstrzygnięcie skargi 03.09.08, 21:05
      odpisano w tym wątku
      i po zgłoszeniu na forum.abuse
      że skarga na snajpera55
      i jego styl moderacji na forum depresja
      złożona przeze mnie z mojego
      poprzedniego nicka: aggresio
      zostanie rozpatrzona

proszę o publiczne podanie wyroku
      i nie za rok, a zaraz
      • dolor faktycznie forum do zadawania pytań 03.09.08, 22:24
        Gdzieś w tym wątku są też moje dwa pytania o termin rozpatrzenia skargi i jedno
        o termin odpowiedzi na pierwsze pytanie, oczywiście braku odpowiedzi nie
        nazwałbym arogancją, poszukam jakiegoś ładniejszego określenia.
    • kleex [...] 03.09.08, 23:48
      • lucyna_n Re: temat ciągle ten sam 04.09.08, 00:40
        za pół roku zostaniesz poproszona o podanie wątków ktore zostały niesłusznie
        wyrzucone, podanie dnia, godziny i minuty ich napisania, inaczej nie są w stanie
        ci pomóc.
        jeszcze dodadzą netykietę i takie tam, o flodzie, flejmie, i jakimś innym
        beblebeble( pytałam co ten flejm administracji ale też nie wiedzą)
        • snajper55 Re: temat ciągle ten sam 04.09.08, 01:01
          lucyna_n napisała:

> ( pytałam co ten flejm administracji ale też nie wiedzą)

pl.wikipedia.org/wiki/K%C5%82%C3%B3tnia_internetowa

S.
          • lucyna_n Re: temat ciągle ten sam 04.09.08, 12:13
            a ciebie o nic nie pytałam
            przestan za mną łazić trollu
    • dolor Re: skarga na admina społecznego - snajper55 04.09.08, 12:27
      Zwracam się z uprzejmą prośbą o przyspieszenie procesu decyzyjnego. Coraz więcej
      osób skarży się, że nie ma gdzie pisać o depresji, z forum pana Snajpera wątki
      takie wylatują (czy to nie jest wystarczający argument?), a fora prywatne
      wsparciu dobrze służyć nie będą, zwłaszcza, że zdominowane są teraz przez
      odreagowywanie traumy, jaką jest kontakt z Wami, kochana Administracjo, i
      stajnią Augiasza, jaką jest forum o moderacji. Przy okazji, Panie Snajper, jak
      Pan już odwiedził nasze prywatne forum, to czy pierwszym wątkiem, w którym
      rozpoczął Pan dyskusję, musiał być ten, który pierwotnie miał służyć policzeniu
      osób, które się z Pana stylem moderowania depresji nie zgadzają?
      • snajper55 Re: skarga na admina społecznego - snajper55 04.09.08, 13:05
        dolor napisał:

> Przy okazji, Panie Snajper, jak Pan już odwiedził nasze prywatne forum,
        > to czy pierwszym wątkiem, w którym rozpoczął Pan dyskusję, musiał być ten,
        > który pierwotnie miał służyć policzeniu osób, które się z Pana stylem
        > moderowania depresji nie zgadzają?

Nie był pierwszym wątkiem, w którym pisałem.

S.
        • dolor Re: skarga na admina społecznego - snajper55 04.09.08, 13:16
          Najmocniej Pana przepraszam za pomówienie, sprawdziłem, faktycznie jeden post
          napisał Pan wcześniej w innym wątku.
        • lucyna_n Re: skarga na admina społecznego - snajper55 04.09.08, 13:20
          a ta ręka nie była twoja
          co za róźnica pierwszy czy drugi wpis, ale źe wogóle nie jest ci głupio udzielać
          sie na forum które powstało tylko z powodu twojej niekompetencji
          • dolor Re: skarga na admina społecznego - snajper55 04.09.08, 13:29
            O nim pisano, ma prawo się udzielać. Tylko wątek wybrany niefortunnie, a wpis
            zostanie, chyba że i tam góra zacznie cenzurować.
            • lucyna_n Re: skarga na admina społecznego - snajper55 04.09.08, 13:37
              ja się boję lodówkę otwoźyć źe mi tam siwula rękę utnie jak sięgnę nie po to co
              ona uwaźa za smaczne