Dodaj do ulubionych

Czy mają obowiązek admini

24.09.08, 16:39
Odpowiadać na pocztę?? Jak myślicie, ile czasu mają, by odpowiedzieć??
Weźmy Siwą przykładowo, nie ma obowiązku siedzieć cały czas na forach, ale czy ma obowiązek odpowiadania?
O Giwi i innych społecznych nie wspomnę, nie płacą im.
Urzędnicy państwowi mają a jak to jest na forach??
Wiecie mili Forumowicze coś na ten temat?
Nie pytam adminów, bo to nie ta forma zapytania:)
Obserwuj wątek
    • instytut_walki_z_maniactwem Re: Czy mają obowiązek admini 24.09.08, 17:05
      Oczywiście, że nie mają obowiązku. Przecież to nie urząd.

Spójrzmy na to obiektywnie. Urząd mając obowiązek powinien Ci udzielić
      odpowiedzi w terminie 30 dni. Admin nie jest urzędnikiem, nie ma obowiązku, więc
      termin może być wielokrotnie dłuższy.
    • bj32 Re: Czy mają obowiązek admini 24.09.08, 17:47
      Weźmy taką Siwą na przykład. Nie jest BOTem. Nie siedzi non-stop na
      necie. Jeść musi, spać... Pewnie inne czynności też wykonuje. Forów
      Agory jest masa cała. Sama jedna Siwa to trochę za mało. Dlatego ma
      pomocników. Którzy też do niej piszą. I jakby chciała tylko
      poodpisywać na maile do niej osobiście słane to nie starczyłoby jej
      pewnikiem czasu nie tylko na pilnowanie forum, ale nawet na
      wycieczke do wygódki;]
    • giwi Re: Czy mają obowiązek admini 24.09.08, 20:31
      Siwa nie jest urzędnikiem państwowym, nie jest też automatem, jej praca nie polega wyłącznie na odpowiadaniu na forum i na maile. Ma tez inne obowiązki. I na pewno nie odpowie na 159 mail w tej samej sprawie. A jeśli ma zamiar odpowiedzieć to nie musi natychmiast, ma na to kilka dni. Gdy mail jest chamski to można się odpowiedzi nie doczekać.
      A jeśli chodzi o mnie, to przynajmniej nie kłam. Na maile które mi przysyłałaś odpowiedziałam albo zareagowałam. Jeśli ktoś mi przysyła linki do skasowania to kasuję i nie melduję, bo nie muszę.
      • jola_iza Re: Czy mają obowiązek admini 25.09.08, 08:23
        Giwi słonko ,czytaj ze zrozumieniem a potem zarzucaj mi kłamstwo.
        Nigdzie nie napisałam że nie reagujesz. Wyraźnie napisałam, że nie wspominam o adminach społecznych. Pytanie dotyczyło tylko zawodowych adminów, tyle i aż tyle.
        • drugie_wcielenie hehe.. 26.09.08, 04:39
          ..a twoja rozmowczyni niedawno cos wspominala o rozumieniu postow ( forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=85096093&a=85110188 ). jaki ten swiat jest przewrotny ;]
    • siwa Re: Czy mają obowiązek admini 25.09.08, 10:04
      Nie mam obowiązku odpowiadania na każdy list, zabrakłoby mi doby.
      Czytam wszystko co przychodzi na prywatnego maila, reaguję, albo przekierowuję
      do odpowiedniej osoby i odpowiadam jeśli jest taka potrzeba.
      Pracuję w określonych godzinach (czasami, ku rozpaczy mojej rodziny, ich nie
      przestrzegam), więc mogę mieć spóźniony refleks.
      Nie lubię, jeśli pisze się do mnie w sprawach, za które odpowiada dyżurny.

Nie wiem w jakim celu forumowiczów pytasz jakie mam obowiązki.
    • mussou Czy admin z fora prywatnego bierze kasę 26.09.08, 00:27
      czy moderuje za frico?
      • giwi Re: Czy admin z fora prywatnego bierze kasę 26.09.08, 01:12
        Za frico.
        • Gość: . Re: Czy admin z fora prywatnego bierze kasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 06:21
          za radosc z posiadania swojego forum:)
          • hummer Za zaszczyt nie za posiadanie. 26.09.08, 09:52
            Gość portalu: . napisał(a):

> za radosc z posiadania swojego forum:)

Forum należy do Agory i takiemu adminowi nic do tego. Ot, ma li tylko przyczynek do chwały, że mu umożliwiono wpływ na to co jest na forum. Czyli może się poczuć ważnym. Tak samo jak urzędnik posiadający pieczątkę. Ale urzędnicy nie są tak naiwni. Jeszcze społecznych urzędników nie spotkałem :)

A poziom admina społecznego poznaje się po tym co zostaje po jego działaniach...
            • giwi Re: Za zaszczyt nie za posiadanie. 26.09.08, 09:54
              Za szybko czytasz i piszesz, mowa jest o forach prywatnych.
              • hummer Odpowiedź znajdziesz w stopce 26.09.08, 15:13
                giwi napisała:

> Za szybko czytasz i piszesz, mowa jest o forach prywatnych.

A jakie forum należy nie do Agory tylko do prywatnego użytkownika? :)
            • snajper55 Re: Za zaszczyt nie za posiadanie. 26.09.08, 19:29
              hummer napisał:

> Jeszcze społecznych urzędników nie spotkałem :)

Ale ludzi pracujących społecznie spotkałeś ? Pewnie ich za skończonych frajerów
              uważasz ? Bo nie za kasę coś robią.

S.
              • hummer Społecznych cenzorów nie spotkałem. 27.09.08, 18:17
                snajper55 napisał:

> hummer napisał:
                >
                > > Jeszcze społecznych urzędników nie spotkałem :)
                >
                > Ale ludzi pracujących społecznie spotkałeś ? Pewnie ich za skończonych frajerów
                > uważasz ? Bo nie za kasę coś robią.
                >
                > S.

Poza Agorą. :) To ma być powód do dumy? :)

Co innego społeczni ratownicy medyczni, czy Ochotnicza Straż Pożarna. Pełen
                szacunek dla nich.
                • jureek Re: Społecznych cenzorów nie spotkałem. 28.09.08, 13:33
                  Cenzurowanie powodem do dumy nie jest, ale muszę sprostować, że społeczni
                  cenzorów spotkasz nie tylko na gazecie. Inne portale też korzystają z pracy
                  społecznych cenzorów, w porównaniu z takim onetem cenzura na gazecie nie jest
                  jeszcze najgorsza, no i agora działa pod tym względem jawniej. Lepszy też jest
                  kontakt użytkowników z adminami. Cenzorzy na innych portalach najczęściej w
                  ogóle nie zabierają głosu, a jak się już odezwą, to nasi admini przy nich to
                  łagodne baranki. Pamiętam takiego jednego admina z wp, jego arogancja
                  przewyższała arogancję wszystkich aesów gazety do kupy.
                  Jura
                  • drugie_wcielenie Re: Społecznych cenzorów nie spotkałem. 29.09.08, 09:03
                    byc moze agora-admini wzieli sobie za punkt honoru, aby wyrownac do szeregu ;)
                  • hummer Wreszcie jakiś sensowny post. 29.09.08, 10:09
                    Razi mnie jak zarzuca się użytkownikom obniżanie standardów i trollizm, podczas gdy sami AESi nie trzymają poziomu.

Wiele z forów wyglądałoby inaczej, gdyby nie bany. Rozumiem, że są konieczne, gdy ktoś ma zły dzień i wda się w dyskusję z kimś, kto podchodzi do sprawy mało merytorycznie. Ale polityka banowania powinna być nieco bardziej oparta na tolerancji oraz czasowa. Samą maszyną banującą się niczego nie załatwi. Nie wiem czy zauważyłeś ale staram się nie obrażać rozmówców, poza wątkami, gdy mijają się całkowicie z prawdą. Staram się raczej pokazać, że mijają się z prawdą.

Osobiście dostałem bana na Forum Świat, za to, że byłem przeciwny inwazji NATO na Jugosławię i Irak. Na Forum Kraj nie wiem za co dostałem zakaz zakładania wątków (choć inni zakładają takie, których żywot powinien być ograniczony do minimum). Efekt, całkowity zakaz pisania na Forum Religia czy Forum Nauka.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=85248738
              • brumbak Re: Za zaszczyt nie za posiadanie. 27.09.08, 22:45
                snajper55 napisał:

> Ale ludzi pracujących społecznie spotkałeś ? Pewnie ich za skończonych frajerów
                > uważasz ?
                .........

nie insynuuj

Bo nie za kasę coś robią.
                > .................
                ależ praca społeczna ( nie za kasę) bywa różna
                społecznie użyteczna
                społecznie nieużyteczna

antyspołeczna

kiedys np, było
                ORMO

Ochotnicza Rezerwa Milicji Obywatelskiej
                teraz
                jest Ochotnicza Rezerwa Admilicji
                • hummer Trafiłeś w sedno :) 28.09.08, 00:44
                  brumbak napisał:
                  > ależ praca społeczna ( nie za kasę) bywa różna
                  > społecznie użyteczna
                  > społecznie nieużyteczna
                  >
                  > antyspołeczna
                  >
                  > kiedys np, było
                  > ORMO
                  >
                  > Ochotnicza Rezerwa Milicji Obywatelskiej
                  > teraz
                  > jest Ochotnicza Rezerwa Admilicji

Myślałem o tym ale w mym sercu odezwała się litość dla czynowników.
                  • snajper55 Re: Trafiłeś w sedno :) 28.09.08, 02:05
                    Według piromana praca OSP jest pewnie społecznie nieużyteczna. Według trolla
                    taką jest praca aesa.

S.
                    • drugie_wcielenie Re: Trafiłeś w sedno :) 28.09.08, 04:07
                      w osp zdarzaja sie piromani. procentowo jest ich pewnie sporo wiecej niz reszcie spoleczenstwa.
                      • snajper55 Re: Trafiłeś w sedno :) 29.09.08, 00:38
                        drugie_wcielenie napisał:

> w osp zdarzaja sie piromani. procentowo jest ich pewnie sporo wiecej niz reszcie
                        > spoleczenstwa.

A z tym jestem się gotów zgodzić. ;)

S.
                        • drugie_wcielenie Re: Trafiłeś w sedno :) 29.09.08, 09:01
                          i co w zwiazku z tym ? jesli juz piszesz, to pisz cos rzeczowego, bo to czy sie zgadzasz z powyzszym czy nie, mozesz omowic na forum dla strazakow.
                    • hummer Czytaj ze zrozumieniem 28.09.08, 09:03
                      snajper55 napisał:

> Według piromana praca OSP jest pewnie społecznie nieużyteczna. Według trolla
                      > taką jest praca aesa.
                      >
                      > S.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=85100297&a=85233210
                      I odpowiadaj w wątkach a nie mieszaj między nimi. Tu gdzie odpowiadasz
                      przypominamy Ci chlubę ORMO.

PS
                      Wiem, że chciałbyś się poczuć strażakiem :) Ale nim nie jesteś. Strażak gasi
                      ogień, nie go podsyca.
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=85100297&a=85246616
                      • brumbak Re: Czytaj ze zrozumieniem 28.09.08, 16:55
                        hummer napisał:

> snajper55 napisał:
                        >
                        > > Według piromana praca OSP jest pewnie społecznie nieużyteczna. Według tro
                        > lla
                        > > taką jest praca aesa.
                        ...........
                        i znow insynuacje
                        - przypisywanie trollizmu ludziom o innych niż ONI poglądach jest jedna z
                        metod stosowanych przez Ochotniczą rezerwę Admilicji

- ależ praca aesa -ale tylko spolecznie uzyteczna - jest doceniana :)))

krytyce poddajemy ( ja i inne osoby) wynaturzenia, patologie etc
                        tak powszechne wśród owej Rezerwy
                        • drugie_wcielenie koment 28.09.08, 17:14
                          'częste nazywanie innych trollami internetowymi;' / z pl.wikipedia.org/wiki/Trolling#Symptomy_trollingu
                          • brumbak Re: koment 28.09.08, 21:58
                            drugie_wcielenie napisał:

> 'częste nazywanie innych trollami internetowymi;' / z pl.wikipedia.org/wiki/Trolling#Symptomy_trollingu
                            >
                            Trollowanie (trolling) – antyspołeczne zachowanie charakterystyczne dla forów
                            dyskusyjnych i innych miejsc w Internecie, w których prowadzi się dyskusje.

Trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich
                            ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez
                            wysyłanie napastliwych, kontrowersyjnych, często nieprawdziwych przekazów czy
                            też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych.

przykład:

" > Witam, szukam dobrego wege lekarza z Warszawy. Czy macie jakies
                            > namiary? Doswiadczenia? Sugestie? :)

Wege lekarz ? To taki, który leczy z wegetarianizmu ?

S.
                            "
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=353&w=85241055&a=85246173
                            • jan-w Re: koment 28.09.08, 22:28
                              A diabeł założył ornat i ogonem na Mszę dzwoni. ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka