Dodaj do ulubionych

Pytam dlaczego...

20.11.08, 18:18
Mój wczorajszy wątek o państwowym rozdawnictwie został po godzinie dość
ożywionej dyskusji przeniesiony z forum Kraj na Społeczeństwo. Wylądował tam
wśród takich społecznych wątków, jak "publiczne karmienie piersią", "faceci w
szpilkach", "reguły dobrego wychowania" czy też "staruszki w autobusach":

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=87414205

Oczywiście po przeniesieniu dyskusja w wątku zamarła - mało kto na tamto forum
zagląda.

Ponieważ nie otrzymałem satysfakcjonującej odpowiedzi od Giwi, pytam tutaj:
dlaczego wątek o rozdawnictwie, w którym zacytowałem ciekawą analogię
autorstwa Janusza Korwina-Mikke, powinien być usuwany z forum Kraj?

Giwi twierdzi, że wątek jest rzekomo "o socjalu", czyli jest społeczny, na co
ja odpowiadam:
* wątek jest o rozdawnictwie, które jest sprawą polityczną, a nie społeczną -
to politycy uprawiają rozdawnictwo za publiczne pieniądze
* JKM jest politykiem, a nie społecznikiem
* jednym z przykładów rozdawnictwa w tym wątku jest "darmowy" NFZ; NFZ to
przecież nie jest żaden socjal!
* idiotyczne dyskusje o problemach jelitowych prezydenta nie są usuwane ani
przenoszone na forum Zdrowie
Obserwuj wątek
    • kropka Re: Pytam dlaczego... 20.11.08, 22:17
      bo reakcja społeczeństwa na rozdawnictwo to temat społeczny, a nie polityczny.
      Problem niezależny od ustroju, narodowości czy szerokości geograficznej.
      natomiast problemy jelitowe prezydenta to temat zdecydowanie polityczny. W końcu
      to prezydent, funkcja jak najbardziej polityczna ;)
    • giwi Re: Pytam dlaczego... 21.11.08, 10:23
      Wysłałam do Ciebie w tej sprawie 5 maili i przykro mi, że nie czujesz się usatysfakcjonowany.

Żeby wątek żył, trzeba o niego dbać. Długi, merytoryczny post zlekceważyłeś. Odnoszę wrażenie, że na dyskusji Ci nie zależy.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=87414205&a=87424235
      Forum Społeczeństwo jest jak najbardziej odpowiednie dla tematyki Twojego wątku.
      • zamurowany Re: Pytam dlaczego... 21.11.08, 15:46
        giwi napisała:

> Wysłałam do Ciebie w tej sprawie 5 maili i przykro mi,
        > że nie czujesz się usatysfakcjonowany.

Wystarczyłyby 2, gdyby były na temat.

Trudno czuć się usatysfakcjonowanym, skoro na moje konkretne (nawet w punktach,
        dla łatwiejszego odniesienia) wyjaśnienia, *DLACZEGO* mój wątek jest polityczny,
        odpowiadasz (ignorując moje wyjaśnienia) po prostu: "bo jest społeczny". Zero
        uzasadnienia, zero odniesienia do moich racji. I wrzucasz dyskusję o
        (politycznym!) rozdawnictwie państwowym pomiędzy "publiczne karmienie piersią" a
        "staruszki w autobusach".

> Żeby wątek żył, trzeba o niego dbać. Długi, merytoryczny post zlekceważyłeś.

No cóż. Napisałem dlaczego nie uczestniczę w tamtym forum. Mam powtórzyć?
        Obawiam się, że szkoda czasu, bo i tak znowu zignorujesz.

I zrewanżuję się uwagą na podobnym poziomie: aby forum żyło, trzeba o nie dbać.
        A nie usuwać merytoryczne i dość ożywione dyskusje, zostawiając idiotyczne
        pyskówki dzieciaków o sraczce, kartoflach i wilczych oczach pisiorów oraz platfusów.

Ale to wasze forum, nie moje i wasza decyzja - skoro wolicie sprowadzać politykę
        do głupich pyskówek zamiast ścierania się wizji, to cóż - wasza decyzja. Tylko
        jakoś dziwnie to koliduje z płaczem GW nad poziomem dyskusji politycznych w Polsce.

> Odnoszę wrażenie, że na dyskusji Ci nie zależy.

O tym, jak zależy mi na dyskusji, niech świadczą wątki, w których uczestniczę na
        forum Kraj.

Ja za to odnoszę wrażenie, że na forum Kraj wcale ci nie zależy. I - w
        przeciwieństwie do ciebie - uzasadnię swoje wrażenie. Co ma z krajową polityką
        wspólnego na przykład śmierć Jana Machulskiego? A co powiesz o "Lepiej ćpać jak
        PO czy pić jak PiS?", "Któremu publicyście bezgranicznie ufasz?", co z wątkiem o
        "wytrysku Rydzyka"? Te wątki zostawiłaś - czekam na cztery pokrętne uzasadnienia...

> Forum Społeczeństwo jest jak najbardziej odpowiednie dla tematyki Twojego wątku.

Kraj jeszcze bardziej. Napisałem DLACZEGO. A ty nie.
      • zamurowany Re: Pytam dlaczego... 25.11.08, 11:22
        Mija już tydzień, a ja do tej pory nie otrzymałem odpowiedzi na pytanie o
        konkretne powody usunięcia z forum Kraj mojego wątku o rozdawnictwie państwowym,
        zapoczątkowanego ciekawą analogią Janusza Korwina-Mikke. Nadal nie wiem,
        dlaczego na forum Kraj przeszkadzał on bardziej niż wspominki o dość znanym
        zmarłym aktorze, czy też dyskusja o "wytrysku Rydzyka".

Szanowna Giwi, nie zliczaj już bohatersko swoich pięciu maili, w których jedyne,
        co potrafiłaś powiedzieć to: "bo ja tak uważam". Udowodniłaś jedynie brak
        zrozumienia i nieumiejętność wyjaśnienia swojej własnej decyzji.

I brak zainteresowania dobrem forum, którym się opiekujesz.

Nie proszę już o przywrócenie tego wątku - ukatrupiłaś go skutecznie. Gratuluję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka