wiesci.z.ratusza 01.09.10, 21:27 i miejmy nadzieję że ten "kiełbasiany koncert wyborczy" przekona "chołote" tego miasta do głosowania na MM. A jak nie to my im jeszcze pokażemy gdzie raki zimują ............(pisuar) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: do wieści Re: Pink Floyd z Australii dadzą show w płockiej IP: *.170.c74.petrotel.pl 01.09.10, 22:00 jak się bawić to się bawić.Portki sprzedać pas zastawić.Ciekawe ile jeszcze razy radni przed końcem kadencji wywalą pieniążki z cudzych kieszeni na balangi.Drodzy państwo tak rządzić to i g....potrafi.Jak was zaczarowali spece ratuszowi od rozrywki,że wywalacie forsę na zabawę zamiast na coś co przynosi korzyści i daje pracę.Dlaczego tak kompletnie zdurnieliście.Jaka jest przyczyna waszej beztroski finansowej.Kto was uczył ekonomii.A może wy nie wiecie,że polityka to roztropna troska o dobro wspólne.Jeśli nie wiecie to idzcie sobie precz i nie zadłużajcie dalej naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Brakuje jeszcze tylko Queenu z Familiady 01.09.10, 22:13 Niedawno w powtórce Familiady występował gość, który bardzo dobrze naśladuje Freddiego Merkury'ego. Proponuję go zaprosić wraz z jego zespołem do kompletu. I do tego może jeszcze jakiegoś muzycznie uzdolnionego sobowtóra jakiegoś znanego wokalisty. Może np. Phila Collinsa. To wyjdzie dużo taniej niż gdyby zaproszono "oryginały", a różnicy w wykonaniu płocka publika i tak nie zauważy. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel jak na Titanicu IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.10, 22:59 orkiestra na Titanicu grała do samego końca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosma Re: Brakuje jeszcze tylko Queenu z Familiady IP: *.plock.mm.pl 01.09.10, 23:19 Romanie - nie pierwszy raz dziwi mnie, co piszesz - Twoje prawo, ale pierwszy raz czuję, że nie wiesz, o czym piszesz;( nie znasz zespołu - nie wypowiadaj sie nt 'podróbek' a muzę grają tak, że czapki z głów p.s. nie mylą się ci, którzy nic nie robią. ale czy na pewno? Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Brakuje jeszcze tylko Queenu z Familiady 02.09.10, 07:21 Gość portalu: kosma napisał(a): > nie znasz zespołu - nie wypowiadaj sie nt 'podróbek' > > a muzę grają tak, że czapki z głów Jeśli Ci się podoba, to świetnie. Mnie nie musi. Tak samo, jak Ty nie musisz mnie do swoich gustów i poglądów przekonywać. Ja poszedłbym na koncert, gdyby przyjechał "oryginał" na najdoskonalszych nawet naśladowców się nie wybiorę i tyle, bo kopia jest zawsze tylko kopią. > p.s. nie mylą się ci, którzy nic nie robią. ale czy na pewno? To znaczy, że POKiS się pomylił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Brakuje jeszcze tylko Queenu z Familiady IP: *.plock.mm.pl 02.09.10, 17:33 "na najdoskonalszych nawet naśladowców się nie wybiorę" a kogo to? Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Brakuje jeszcze tylko Queenu z Familiady 02.09.10, 19:54 Gość portalu: student napisał(a): > a kogo to? Ciebie nie. I tak ma być. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosma oj romek romek IP: *.plock.mm.pl 02.09.10, 20:55 roman_j napisał: > > Jeśli Ci się podoba, to świetnie. Mnie nie musi. Tak samo, jak Ty nie musisz > mnie do swoich gustów i poglądów przekonywać. Ja poszedłbym na koncert, gdyby > przyjechał "oryginał" na najdoskonalszych nawet naśladowców się nie wybiorę i > tyle, bo kopia jest zawsze tylko kopią. 'Cenię ludzi, którzy nie mają nic do powiedzenia i mimo wszystko milczą' (A.Poniedzielski) Odpowiedz Link Zgłoś
kiedys_plock Re: Brakuje jeszcze tylko Queenu z Familiady 03.09.10, 00:16 roman_j napisał: > Ja poszedłbym na koncert, gdyby > przyjechał "oryginał" na najdoskonalszych nawet naśladowców się nie wybiorę i > tyle, bo kopia jest zawsze tylko kopią. Chopin, Mozart czy Beethoven to tylko skromny fragment długiej listy artystów, których już nie można posłuchać w "oryginale". Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Brakuje jeszcze tylko Queenu z Familiady 03.09.10, 17:22 Freddiego Merkury'ego też nie da się posłuchać "w oryginale", dlatego zaproponowałem, żeby zaprosić zamiast niego zdolnego imitatora z Familiady. Wielu płocczan na pewno doceni ten gest naszych speców od kultury. :-)) A co do wymienionych kompozytorów, to (jak zwykle?) trafiłeś jak kulą w płot. Począwszy od tego, że większości utworów dwóch z wymienionych nie usłyszałbyś w tzw. oryginale także za ich życia, bo określenie "człowiek - orkiestra" jest tylko przenośnią, a oni sami komponowali na zamówienie, a nie dla siebie. Poprzez to, że mimo całego uznania dla Floydów zestawianie ich z Chopinem czy Mozartem jest jak zestawianie piosenek Dody z Bogurodzicą. Skończywszy na tym, że wszyscy trzej wymienieni przez Ciebie panowie nie żyją od minimum 150 lat, a Pink Floyd zawiesił działalność dopiero 5 lat temu i nie jest przesądzone, że na stałe. :-)) Następnym razem trochę bardziej się postaraj, dobrze? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kiedys_plock Re: Brakuje jeszcze tylko Queenu z Familiady 04.09.10, 01:28 Dla mnie Chopin, Mozart, Beethoven i Pink Floyd należą, jak wielu innych, do grupy artystów. Jak chcesz ich sobie dzielić na większych i mniejszych lub lepszych i gorszych to Twoja sprawa. Życzę Ci żebyś mógł iść na koncert oryginalnych Pink Floyd w Płocku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takitam Re: Brakuje jeszcze tylko Queenu z Familiady IP: *.89.76.202.static.crowley.pl 06.09.10, 11:45 Pink Floyd nie zawiesił na stałe działalności 5 lat temu, to jest jakaś bzdura wierutna, pytanie skąd ją wytrzasnąłeś. Z "Na żywo" czy z "Familiady"? A jeśli chodzi o "oryginalnych" Floydów, to na żywo już ich nigdy nie usłyszymy. Czyżby w Twoim "Na żywo" nie było informacji, że klawiszowiec umarł dwa lata temu? Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Brakuje jeszcze tylko Queenu z Familiady 06.09.10, 12:59 Gość portalu: takitam napisał(a): > Pink Floyd nie zawiesił na stałe działalności 5 lat temu, to jest jakaś bzdura > wierutna, pytanie skąd ją wytrzasnąłeś. Z "Na żywo" czy z "Familiady"? Liczę te 5 lat od ich ostatniego wspólnego koncertu. A poniżej masz wywiad z 2006 roku z Gilmourem. www.brain-damage.co.uk/david-gilmour-interviews/february-21st-2006-reuters-billboard-2.html Zacytuję fragment: "Q: Will there ever be a chance to see the band live together? A: Who knows?" Zinterpretuj to jak chcesz. Aha, no i to akurat nie jest ani "Na Żywo", ani Familiada. :-)) > A jeśli chodzi o "oryginalnych" Floydów, to na żywo już ich nigdy nie usłyszymy. Czyżby w Twoim > "Na żywo" nie było informacji, że klawiszowiec umarł dwa lata temu? Rozumiem, że dla Ciebie Pink Floyd z nowym klawiszowcem to już nie będzie oryginał, jeśli zdecydowaliby się jednak znów razem zagrać? No cóż, mnie by to wystarczyło, bo miałoby na pewno więcej wspólnego z "oryginalnym" (w Twoim rozumieniu) Pink Floyd niż chłopcy z Australii. Ale zapewne koszt zaproszenia australijskich naśladowców Floydów jest znakomicie niższy niż koszt zaproszenia jakieś innego, oryginalnego zespołu o renomie zbliżonej do PF. I dlatego zaproponowałem i podtrzymuję propozycję, żeby następnym razem zaprosić Queen z Familiady skoro tniemy koszty, a jednocześnie chcemy słuchać w Płocku legendarnych zespołów. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takitam Re: Brakuje jeszcze tylko Queenu z Familiady IP: *.89.76.202.static.crowley.pl 06.09.10, 13:54 > Liczę te 5 lat od ich ostatniego wspólnego koncertu. A poniżej masz wywiad z > 2006 roku z Gilmourem. 1) czy zagranie kilku (sztuk cztery albo pięć, piszę teraz z pamięci) piosenek to dla Ciebie zaraz koncert? Mi to się mieści w kategorii występ. Tak, wiem, dzisiaj, w dobie "Hitów na czasie" gdzie występuje lalunia i "śpiewa" z playbacku wszystkie swoje trzy "hiciory", to może być faktycznie uważane za koncert. 2) Floydzi tak naprawdę przestali istnieć dwadzieścia kilka lat temu, kiedy Waters obraził się na cały świat. Zespół pod nazwą Pink Floyd istniał oczywiście i potem, z różnym skutkiem (stosunkowo kiepska jak na nich płyta "A momentary lapse of reson" i co najmniej dobra "The Division Bell" z ogromną trasą koncertową "Pulse"). > Rozumiem, że dla Ciebie Pink Floyd z nowym klawiszowcem to już nie będzie > oryginał, jeśli zdecydowaliby się jednak znów razem zagrać? Wright, mimo że schowany gdzieś w tyłu i niewidoczny, był ogromnie ważnym muzykiem. Zatem oczywiście, że nie bez niego to byłoby raczej David Gilmour i przyjaciele (zresztą, na solowej płycie Gilmoura zagrał przecież Wright i jakoś nie wydali ich pod szyldem Pink Floyd, ciekawe dlaczego, co?). Nawiasem - polecam solową płytą Wrighta "Broken China", fantastyczny materiał. > Ale zapewne koszt zaproszenia australijskich naśladowców Floydów jest > znakomicie niższy niż koszt zaproszenia jakieś innego, oryginalnego > zespołu o renomie zb> liżonej do PF. A ja się pytam tak: dlaczego Gdynia, miasto w sumie niewiele większe od Płocka, potrafi zaprosić Erica Claptona? Oryginalnego Erica Claptona a nie "The Great Italian Eric Clapton Show"? Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Brakuje jeszcze tylko Queenu z Familiady 06.09.10, 14:05 Gość portalu: takitam napisał(a): > > Liczę te 5 lat od ich ostatniego wspólnego koncertu. A poniżej masz wywia > d z > 2006 roku z Gilmourem. > > 1) czy zagranie kilku (sztuk cztery albo pięć, piszę teraz z pamięci) piosenek > to dla Ciebie zaraz koncert? Mi to się mieści w kategorii występ. To już kwestia definicji. > Wright, mimo że schowany gdzieś w tyłu i niewidoczny, był ogromnie ważnym muzykiem. > Zatem oczywiście, że nie bez niego to byłoby raczej David Gilmour i przyjaciele (zresztą, na > solowej płycie Gilmoura zagrał przecież Wright i jakoś nie wydali ich pod szyldem Pink > Floyd, ciekawe dlaczego, co?). Nie wiem, ale zakładam, że skoro w założeniu to była płyta solowa, to nie mogła być jednocześnie płytą zespołu. > A ja się pytam tak: dlaczego Gdynia, miasto w sumie niewiele większe od Płocka, > potrafi zaprosić Erica Claptona? Oryginalnego Erica Claptona a nie "The Great > Italian Eric Clapton Show"? Dobre pytanie, ale to nie ja powinienem na nie odpowiadać. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferf Re: Brakuje jeszcze tylko Queenu z Familiady IP: 213.76.179.* 02.09.10, 08:41 oryginał, czyli Roger Waters wystąpi w marcu 2011 na towarze, warto się wybrać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strach Re: Brakuje jeszcze tylko Queenu z Familiady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 08:43 Obłuda! W kasie pustki, prezydent nas zadłuża a balanga trwa.Oszczędzać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dert Re: Brakuje jeszcze tylko Queenu z Familiady IP: 213.76.179.* 02.09.10, 08:47 Nie na Torwarze tylko w Atlas Arenie w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gupoty_piszecie Re: Brakuje jeszcze tylko Queenu z Familiady IP: *.89.76.202.static.crowley.pl 02.09.10, 13:41 Oryginalny PF to nie jest Roger Waters. Oryginalny PF to: Roger Waters, David Gilmour, Nick Mason i Richard Wright. Roger Waters to oryginał Rogera Watersa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad Re: Brakuje jeszcze tylko Queenu z Familiady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.10, 10:31 Romku, w odróżnieniu od większości forum, zasadniczo Cię lubię, ale tu trochę nie rozumiem jeśli będą chętni, to niech i zapraszają niby-freddiego z familiady i kogotamjeszcze - ważne, żeby sprzedały się bilety, a hala w ten sposób na siebie zarabiała, dzięki czemu bedzie mniej kosztowała nas wszystkich. po co więc ta uszczypliwość? ja na ten koncert się wybieram, a jeszcze żonę zabiorę, bo ostatnie dwa lata musiałem się wozić po polsce, żeby ich zobaczyć. myślę, że bym zauważył różnicę między Aussie a oryginałem, ale na wiele innych oryginałów nie ma co w Płocku liczyć - z rozmaitych powodów. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Brakuje jeszcze tylko Queenu z Familiady 11.09.10, 17:06 Gość portalu: rad napisał(a): > Romku, w odróżnieniu od większości forum, zasadniczo Cię lubię, ale tu trochę nie rozumiem > > jeśli będą chętni, to niech i zapraszają niby-freddiego z familiady i kogotamjeszcze - > > ważne, żeby sprzedały się bilety, a hala w ten sposób na siebie zarabiała, dzięki czemu > bedzie mniej kosztowała nas wszystkich. Nic innego nie napisałem. :-)) > po co więc ta uszczypliwość? Ironia dodaje życiu smaku. Bawi mnie zwłaszcza zadęcie, z jakim ten koncert został zapowiedziany. Zupełnie jakby bógwiekto zawitał w nasze skromne progi. :-)) > myślę, że bym zauważył różnicę między Aussie a oryginałem, ale na wiele innych > oryginałów nie ma co w Płocku liczyć - z rozmaitych powodów. Czy na Queen z Familiady wybrałbyś się z podobnych powodów? Pytam z ciekawości nie ze złośliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
przyczajony_mason Powodem budowy hali są wybory samorządowe, 02.09.10, 09:02 a nie żadna piłka ręczna. Po wyborach hala do remontu kapitalnego, wykonawca VECTRA. Odpowiedz Link Zgłoś
pluszowy.mis.uszatek wiesci, nie przesadzasz? 02.09.10, 09:16 >przekona "chołote" > tego miasta do głosowania na MM. pięknie się zaczyna, pięknie. klasyk kiedyś dzielił Polaków na tych co z ZOMO i "tych" po drugiej stronie, teraz widzę, że przerastasz klasyka. dzielisz płocczan na "chołotę" i pozostałych... po pierwsze pisze się hołota, nie "chołota", to raz. Dwa, gdybym zionął jadem powiedziałbym że nie wygracie niczego bo macie beznadziejnych graczy. A tego nie mówię. Ty natomiast reprezentujesz niesamowity poziom na tym forum, pełen jadu i nienawiści.. Odpowiedz Link Zgłoś
joker78 Pink Floyd z Australii dadzą show w płockiej Or... 03.09.10, 07:43 Nie rozumiem o co chodzi. Przecież jest to impreza biletowana, ceny biletów są bardzo podobne do tych jakie były na koncercie APS bodajże 2 lata temu w katowickim spodku. Nie sądzę by ktoś w Płocku do tego koncertu dopłacał. Kto chce ten pójdzie, kto nie chce zostanie w domu. Ja ze swojej strony bardzo ten koncert polecam, niesamowite show i momentalnie zapominamy, że przed nami na scenie stoi "podróbka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: towwieslaw Re: Pink Floyd z Australii dadzą show w płockiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 08:06 kolejny ersatzfestiwal, proponuje w dalszym ciagu dire straits z czech, rollings stones z rumunii etc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: Pink Floyd z Australii dadzą show w płockiej IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.10, 08:31 A na Titanicu orkiestra ma grać do samego końca i jeden dzień dłużej. Jak się bawić, to się bawić, portki sprzedać pas zastwic - te 80 mln z obligacji na trochę jeszcze wystarczy. Swoją drogą Płock to ewenement. Wszędzie na świecie wielkie imprezy z muzyką pop pozwalają tłuc sporą kasę a w Płocku wyjątkowo dokłada się do tego - wot maładcy, udalcy jak mawiają fracuzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: towwieslaw Re: Pink Floyd z Australii dadzą show w płockiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 09:08 ersatzpresident to i takie efekty, na inym watku chwalono sie jakim wielkim sukcesem byla ciuchcia i rusalka, ciekawe ile dolozono do rusalki i jaki jest wymiar finasowy tego sukcesu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amatorka rejsów Re: Pink Floyd z Australii dadzą show w płockiej IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.10, 09:34 Gość portalu: towwieslaw napisał(a): > na inym watku chwalono sie jakim wielkim sukcesem byla ciuchcia i rusalka, ciekawe ile dolozono > do rusalki i jaki jest wymiar finasowy tego sukcesu Zaczekam, aż ktoś założy wątek do tekstu-wazeliny-doopowłaza popisu dziennikarskiej prostytucji i reporterki fałszu na temat "sukcesów" Rusałki. Zadałam sobie trud i przez cały sezon dość regularnie prowadziłam obsrewacje i badania frekwencji i "popularności" rejsów Rusałką i co jakiś czas pisałem o tym na forum - łatwo sprawdzić wpisy amatorki rejsów i kogoś tam jeszcze. pozdrawiam kolegę docenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: Pink Floyd z Australii dadzą show w płockiej IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.10, 10:18 Gość portalu: amatorka rejsów napisał(a): > Zadałam sobie trud i przez cały sezon dość regularnie prowadziłam obsrewacje i badania > frekwencji i "popularności" rejsów Rusałką i co jakiś czas pisałem o tym na forum - łatwo > sprawdzić wpisy amatorki rejsów i kogoś tam jeszcze. Na jednym tylko wątku było 13 tych wpisów a nie był to wątek jedyny, gdzie się one pojawiały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Czuję w tym rękę p.Rolanda Burego,wielkiego fana IP: 178.73.63.* 03.09.10, 10:47 floydow. Pytanie,czy jest ich w plockowie az tylu,coby koncert wyprawiac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: towwieslaw Re: Czuję w tym rękę p.Rolanda Burego,wielkiego f IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 13:16 ta wladza zdycha ze wzgledow humanitarnych proponuje przerwac te meczarnie , juz nie mozna na to patrzec i sluchac tego agonalnego rzezenia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad Re: Czuję w tym rękę p.Rolanda Burego,wielkiego f IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.10, 10:23 niekoniecznie w płocku... ostatnie dwa lata z rzędu jeździłem na koncerty do bydgoszczy i widziałem tam rejestracje z poznania, gdańska, szczecina, a nawet olsztyńskie. w tym roku będę miał znacznie bliżej, grzech nie pójść. mi ich wykonanie bardzo sie podoba, pewno że to trochę taki "pink floyd dla ubogich" - nawet jakby grał oryginalny skład to pewnie nie stać by mnie było na bilet, nie mówiąc o tym że w płocku ich nigdy byśmy nie zobaczyli. a co do wydawania kasy miejskiej... to czy przypadkiem nie jest koncert komercyjny? - wynajmują halę i zarabiają na tym? przecież to nie darmowy festiwal. wykorzystanie komercyjne hali powinno przecież cieszyć, a jak się znajda chętni na bilety to dla mnie moga i dodę zapraszać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiubździu Re: Czuję w tym rękę p.Rolanda Burego,wielkiego f IP: *.89.76.202.static.crowley.pl 13.09.10, 10:23 > nawet jakby grał oryginalny skład to pewnie nie stać by mnie było na bilet Eee.. bez przesady. Na pewno nie byłoby drożej niż na Żara ;) > nie mówiąc o tym że w płocku ich nigdy byśmy nie zobaczyli Takie podejście to już mnie irytuje. Bo dlaczego nie? Powtórzę to, co napisałem tu, tylko gdzieś pod innym wątkiem: dlaczego Gdynia potrafiła zaprosić Claptona? Jak widać można, tylko trzeba chcieć. >to czy przypadkiem nie jest koncert komercyjny? - wynajmują halę i zarabiają na tym? IMHO hala jest po to, żeby zarabiała co najmniej na swoje utrzymanie, a Co więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buka Re: Pink Floyd z Australii dadzą show w płockiej IP: *.mofnet.gov.pl 07.09.10, 07:39 oj bedzie sie dzialo Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Oryginał w Łodzi 19.04.11, 07:11 Niektórzy tutaj wcześniej natrząsali się ze mnie, kiedy napisałem, że wolałbym oryginał od podróbki twierdząc, że na oryginał szans nie ma. No cóż, okazało się, że można mieć i oryginał, a przynajmniej jego część: lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,9451468,Stanal_juz_mur__koncert_Rogera_Watersa_w_Atlas_Arenie_.html Mnie ta "część" wystarczyłaby za całość, bo jest to oryginalna część całości i chyba jednak najważniejsza. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś