Dodaj do ulubionych

Czerwona koalicja

08.12.10, 21:21
Czy ktoś spodziewał się takiej kompromitacji PO? Zaskoczyła ona zapewne swój elektorat. Nikt może nie spodziwał się zaraz koalicji z PiS. Ale koalicja z kompletnie zdegenerowanym środowiskiem de facto SLD może być przysłowiowym gwoździem do trummy PO. A szkoda bo wydawało się że postsolidarnościowe ugrupowania wreszcie się dogadają, u to znów patologia! Oby to okazało się nieporozumieniem dla dobra miasta.
Obserwuj wątek
    • Gość: do uepl Re: Czerwona koalicja IP: 78.154.68.* 08.12.10, 21:31
      a skąd wiesz,że to nie jest "pro publico bono".Wreszcie może będzie normalnie.W każdym ugrupowaniu są porządni ludzie.Marzy się nam normalność a zawistniki niech idą w niepamięć.Tu powinno chodzić o dobro miasta.Dość mamy igrzysk za nasze pieniądze.Teraz potrzeba solidnej uczciwej pracy.Marne gospodarzyki niech odpoczną sobie.Przyjdzie czas na balowanie spece od rozrywki.Niech mieszkańcy zobaczą jakie efekty przyniosła słynna promocja przez hałaśliwy festiwalowy Płock.Niech mieszkańcy zobaczą ile to wydarzonko kosztowało.Brawo Panie Prezydencie Nowakowski za pomysł z bilansem otwarcia.Sygnały powinny służyć komunikacji ratusza z mieszkańcami naszego miasta a nie być tubą propagandową władzy.
      • uepl Re: Czerwona koalicja 08.12.10, 21:40
        Raczej pro prywate, zamiast odp... ać takie szopki powinni dogadać się z PiSem i z PSL a nie boczyć się nawzjem jak gó...erze dla dobra miasta. Czerwoni ich zeżrą razem z butami - to starzy kryminalni wyżeracze!
        • Gość: Marek Re: Czerwona koalicja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.10, 22:39
          dogadać się z pisuarami - kpisz czy o drogę pytasz?
        • Gość: beata do uepl IP: *.047.c74.petrotel.pl 09.12.10, 00:00
          Przepraszam bardzo ale PSL ma 1 osobę w radzie. niewile by dało. a jak wszyscy się zbiorą to pisiakom pokażą jak powinno się miastem kierować. A radna z PSL za doznane krzywdy pokaże Mirkowi i drużynie że "człowiek jest najważniejszy" - a nie ciągłe walki, donosznie, podpierda.... i szukanie szukanie szukanie i opie............
          Szopka to by była jakby się Po z PIsem dogadało. Na taczkach by wyborcy ich wywieźli.
      • Gość: roma Re: Czerwona koalicja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.10, 21:43
        Zwłaszcz Iwaniak i Siemion....to baardzo porządni ludze. Fajna ferajna nam sie szykuje.
        • Gość: sammy davis jr Re: better red than dead ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.10, 21:57
          mm&co rozpowszechnialo po ratuszu plotki dotyczace koalicji pis z po , straszac pracownikow jawnie objawiajacych swoje zadowolenie z wyboru nowakowskiego , ci biedni ludzie przyszli dzisiaj na sesje wypatrujac chociaz skrawka koalicji po z sld, rozpowszechniano informacje iz kowalewska zostaje , ze zawidz zostaje , ze utrzymany zostanie w spolkach korpus biura politycznego mm&co , dyr orzeł straszył pracowników tym iż "wie że pili szampana fetując zwyciestwo Nowakowskiego .Może ktoś zadałby sobie pytanie kim jest ten Orzeł, jakie zwiazki ma z Kowalewską i co sprawiło iż swoja fuche w ratuszu uznał za tyle trwałą aby pod umowę o prace wziac kredyt na mieszkanie , czy jego zonka z ukrainy jest agentka?
          same ciekawostki
          • Gość: leon Re: better red than dead ! IP: *.centertel.pl 08.12.10, 22:11
            wypalic pisuary gorącym żelazem do sprzątaczki
            • Gość: colours Re: better red than dead ! IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.10, 22:58
              Czego to elektorat i zaplecze "intelektualne" pisuaru nie wymyśli, czym nie postraszy, jakiej plagi egipskiej i nieszczęścia nie zapowie, żeby tylko przekonać do swojej rzekomej zdolności koalicyjnej i dalej rządzić lub chociażby tylko mieć złudzenie, że się ma wpływ na losy miasta.
              Ale prawda jest taka, że lepieju z mądrym starcić niż z głupim znaleźć a zdolności koalicyjnej nie mają ani w Polsce ani w Płocku - mało gdzie mają. Ludzie rozumni koalicje mogą zawierać tylko z podobnymi sobie wykazującymi się rozumem; robi to PO z SLD i PSL i bardzo dobrze, przyłączy się do tego częśc radnych wywodząca się z PiS - będzie jeszcze lepiej, Płock tylko zyska. Nie przyłaczą się - ich strata, płaczu nie będzie.
              Cwaniaczek Milewski był impregnowany na rozumne, sensowne sugestie, propozycje i uwagi w poprzedniej kadencji i wcześniej , wykazywał się karygodną głupotą i arogancją, w końcu został "doceniony" i właściwie wyceniony przez rozumną większość płocczan, ktora wskazała mu jego włąściwe miejsce -drzewo, co u jego zwolenników wywołało szok i białą gorączkę oraz pianę wściekłości.
              To stąd się biorą obserwowane w UMP i tzw. kuluarach i próby zaklinania rzeczywistości oraz zawrócenia kijem Wisły a także kipiące bezsilną złością wpisy na tym forum.
              Róbmy swoje, walec historii niech się toczy, nie ma się co przejmować jazgotem, z czasem zmęcżą się a może nawet zauważą jałowość tego zajęcia.
              Jak mawiają pod górą piasku: psy szczekają a karawana idzie spokjnie dalej w obranym kierunku niewzruszenie i majestatycznie .
              PS. they are not quite red, might be redish or pink perhaps - that is acceptable.
      • Gość: płocczanin Re: Czerwona koalicja IP: *.plock.mm.pl 08.12.10, 23:40
        "pro publico bono" hazard, karty, ruletka , wóda, przejęcia za bezcen ziemi miejskiej, będzie dobrze, dobrze będzie kolesiom.
        Tramwaju nie będzie, wielkomiejskości nie musi być, obwodnica ..do zapomnienia, rząd się wyżywi, filharmonii nie będzie......... ścigany ..będzie.
        • Gość: do płocczanina Re: Czerwona koalicja IP: 91.212.223.* 09.12.10, 07:16
          tramwaju nie będzie to Pański największy ból przemiły człowieku.Kup sobie Pan pod choinkę tramwajek i będzie spokój.Ziemię to chyba sprzedał Pański przegrany kolega.Tak Pan pisał kiedyś o tym na forum.W czym więc sprawa.Polecam tabletki uspokajające drogi i przemiły Panie.Spokój i tylko spokój,oraz ciężka praca w sprzątaniu tego naszego podwórka.Oj będzie co robić.Serdecznie zapraszam do sprzątania.Narzekanie i ględzenie nic nie da.
    • Gość: GrubyBenek Układ warszawski w Płocku! IP: *.052.c70.petrotel.pl 08.12.10, 23:18
      No to mamy niezły klops. Sławetny układ warszawski - PO SLD, odradza się właśnie w Płocku. Dla stolycy oznaczało to przed 10 laty setki poustawianych przetargów i różnych innych szwindli. Oby tak się nie stało, inaczej za 4 lata Pisiory wrócą do ratusza szybciej niż płocczanie ich stamtąd zmietli.
      • Gość: mieszkaniec Re: Układ warszawski w Płocku! IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.10, 00:37
        PO po raz kolejny zhańbiło Płock w skali kraju, to przekleństwo Płocka
        • Gość: antyidiota Re: Układ warszawski w Płocku! IP: *.centertel.pl 09.12.10, 07:50
          wypalać gorącym żelazem pisuarowskie szmaty do trzeciego pokolenia
          • Gość: rychu Re: Układ warszawski w Płocku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.10, 18:43
            Zapomniałeś wziąć leki?
    • firstkaktus Re: Czerwona koalicja 09.12.10, 08:24
      Jesteście debilami ! Ale to już wasz problem !!!!!!!
      • Gość: towwieslaw Re: Czerwona koalicja IP: *.072.c91.petrotel.pl 09.12.10, 09:37
        Koalicja PO i SLD jest jak najbardziej naturalna. To wlasnie koalicja z PiS bylaby zdrada elektoratu z drugiej tury przez Nowakowskiego. Jest ona trudniejsza bo wszak 5 "szabel" sld nie wystarcza do uzyskania wiekszosci ale tez nalezy pamietac ze tylko taka koalicja daje szanse na wprowadzenie jakichkolwiek zmian w funkcjonowaniu UMP i podleglych spolek i jednostek .
        Trudno sobie wprost wyobrazic jak zgnilym kompromisem byloby zawarcie sojuszu z ugrupowaniem bylego prezydenta i zapewnienie mu stanu posiadania sprzed wyborow.
        Plocczanie postawili na zmiany i jest obowiazkiem noewj ekipy wywiazac sie z obietnic i spelnic oczekiwania wyborcow.
        8 lat nieudolnych rzadow pozostawia struktury organizacyjne miasta w kiepskim stanie , dziwne twory organizacyjne , niewydolna struktura organizacyjna , dworski charakter relacji w aparacie wladzy , mnostwo stanowisk i osob politycznych , zarzady obsadzone wedle klucza relacji biznesowo -towarzyskich. Jednym slowem burdel. Przejmowanie tego in extenso z dokonaniem jedynie roszad kadrowych byloby najwiekszym bledem .
        Byloby tez zarazem nielojalnoscia wobec tych kandydatow i ich elektoratu ktore nowakowskiego poparly czyli struzika i wierzbickiej . Nie sadze aby ich "stan posiadania"z pierwszej tury zyczyl sobie aby w Plocku wspolrzadzila ekipa mm&co .

Wsrod pracownikow ump , osob nie zwiazanych zadnymi partynymi nicmi po drugiej turze zapanowala nadzieja na pozytywne zmiany , na zakonczenie haniebnej polityki kadrowej , na zakonczenie mobbingu , arogancji, niekompetencji i kolesiostwa.

Sojusz z tzw pis czy cokolwiek to oznacza w plockiej mutacji bylby przekresleniem szans na zmiany .Mysle tez ze raczej przesadzone jest przejscie radnego kubery do po co inaczej ustawia personalny sklad przyszlej docelowej koalicji w radzie .

• Gość: eryk Układ warszawski w Płocku ! IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.10, 11:23
          zlikwidować zime nie bedzie kosztów odśnieżania, cuda to wasza specjalność, do czasu
          • Gość: do eryka z rath. Re: Układ warszawski w Płocku ! IP: 91.212.223.* 09.12.10, 12:00
            ostatnie podrygi poetko.Ostatnie.
            • uepl Re: Układ warszawski w Płocku ! 09.12.10, 15:44
              Ostatnie podrygi ale PO na własne żeczenie. PiS elektorat ma stabilny, a elektorat sld rośnie w siłę wchłaniając PO po którym może zostać wspomnienie.
        • Gość: płocczanin Re: Czerwona koalicja IP: *.plock.mm.pl 09.12.10, 16:03
          Towarzyszu Prezesie , zapomniałeś kto ci dał fuchę? Jakie szable? Pomyliły ci się z maczetami ?
          • Gość: Andrzej Re: Czerwona koalicja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.10, 17:55
            Towarzyszu Zenonie, co robiliście rano 13 grudnia roku pamiętnego?
            Towarzyszu Zenonie za co dostaliście mieszkanie w patronacie ZMP?
            Towarzyszu Zenonie, jakie transparenty nieśliście w pochodach 1-ego Maja?
            Towarzyszu Zenonie.... to pytanie zostawię na deser?
            Towarzyszu Zenonie partia nigdy nie wybaczy wam zdrady.
          • Gość: towwieslaw Re: Czerwona koalicja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.10, 15:30
            obecna lewica w porownaniu z mm&co to w zasadzie jak franciszkanie wobec bolszewikow.

jakims dziwnym zrzadzeniem losu i historii to wlasnie oni pokazywali nam przez 8 lat kagiebowski styl uprawiania wladzy
        • Gość: beata do towwiesława IP: *.047.c74.petrotel.pl 09.12.10, 22:47
          Oj tak cała prawda. A zmiany w urzędzie jak przy każdych wyborach - tylko żeby dobrze wyautowali tych co najbardziej podjudzali, mobbingowców i "wazeliniarzy" i farbowanych lisów. Czas na zmiany na lepsze
    • Gość: dgdff Re: Czerwona koalicja IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.10, 15:48
      Sepleniocy zawsze trzeźwiejący na rzecznika !!!!!!! A co!
      • Gość: katz Re: Czerwona koalicja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.10, 16:29
        i tak będzie lepszy niż topiąca swoje kompleksy w alkoholu pewna aktywna forumowiczka. Magdo żegnaj. Płock płacze po tobie.
        • Gość: pompon Re: Czerwona koalicja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.10, 17:07
          Głosowałem na PO a mam komunę. Zostałem nabrany. Ostatni raz.
    • Gość: Andrzej Re: Czerwona koalicja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.10, 17:57
      Jazgot odciąganych od koryta pisowców, działa jak, kojący balsam na moje zdrowie
      • tawariszczu i co dalej..... 09.12.10, 18:21
        Większość ludzi olała wybory, więc jest większe prawdopodobieństwo, że piszą ludzie niegłosujący i przecierający oczy ze zdumienia nową (odrażającą) koalicją, a nie rządzącymi i nowym prezydentem /wydawającym się dość uczciwym człowiekiem/ co można było przewidzieć - w demokracji tazkie rzeczy się zdarzają. Chyba że ktoś tu widzi wroga za każdym rogiem ;)
        PO gratulujemy koalicjanta:
        www.youtube.com/watch?v=Fcm8GCeeWh0
        • Gość: 1234 Re: i co dalej..... IP: *.plock.mm.pl 09.12.10, 20:32
          Teraz widzę tylu znawców przedmiotu. Ale az dziw bierze że poza niektórymi głosami żaden nie daje odpowiedzi na podstawowe pytanie .
          Jak nie z SLD to z kim ?
          Jeśli nie PiS i nie SLD to kto?
          Przecież samemu nie można , za mało głosów.To jest chyba - przepraszam - powinno być jasne dla wszystkich którzy cośkolwiek wiedza na ten temat. A jeżeli nie to lepiej głosu nie zabierać i sie nie ośmieszać.
          Oczywiście moje uwagi nie dotyczą szanownego i przemiłego pana kryjącego sie pod "pseudonimem walki" plocczanin - kajtek zerowy.
          On jest wszechwiedzący i on może wypowiadać się na każdy temat. Począwszy od historii skończywszy na hodowli mrówek bądź też dżdżownic amerykańskich.
          I proszę nie krytykować bo na wiadomym placu we wiadomym urzędzie tylko czekają aż przyniesie coś nowego.
          A tak w ogóle to życzę więcej spokoju i rozwagi , mniej zacietrzewienia i pogodzenia się z faktem przegranej.
          • Gość: ehhhh Re: i co dalej..... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.12.10, 22:18
            Nie tłumacz, szkoda energii. Kto rozumie, wie o co chodzi. Kto mąci, wiadomo o co chodzi:-) Z kimś trzeba było zawrzeć koalicję coby program zrealizować. Samemu niemożliwe. Prościej już nie można.....
    • roman_j Re: Czerwona koalicja 09.12.10, 23:25
      uepl napisał:

> Czy ktoś spodziewał się takiej kompromitacji PO? Zaskoczyła ona zapewne swój elektorat.

Ja, w przeciwieństwie do Ciebie, jestem członkiem tego elektoratu, bo głosowałem na kandydatów PO. I nie jestem zaskoczony. Cieszę się, że nie doszło do konszachtów z płockim PiS-em. Tych państwa trzeba przez 4 lata przegłodzić w opozycji.

> Nikt może nie spodziwał się zaraz koalicji z PiS. (...) A szkoda bo wydawało się że
      > postsolidarnościowe ugrupowania wreszcie się dogadają,

Widać, że nie możesz się sam zdecydować. Ja spodziewałem się, że koalicji z PiS nie będzie. I nie zawiodłem się. Na razie osoby, które poparłem, nie zawodzą mnie. Wręcz przeciwnie. :-))
      • Gość: do romcia Re: Czerwona koalicja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.10, 15:24
        No to można ci tylko pogratulować. Dla mnie to oszustwo. Myślałem (niestety), że koalicja z tymi co już byli jest niemożliwa. Pomyliłem się. Prawda jest taka, że większość moich znajomych głosowała na PO, byle nie SLD. Jesteśmy rozczarowani. Jeśli odpowiada ci Pan Iwaniak tam gdzie jest szykowany, to znaczy, że jesteś obłudnym kłamcą. Nawet więcej, myślę, że wcale PO to nie twój elektorat. Rozumiem, że potrzebna jest koalicja, by móc normalnie realizować program, ale na miły Bóg nie z SLD. Myślę, że PiS się rozpadnie i tu należało szukać rozwiązania. Zwłaszcza, że większość z tych, którzy dostali się do Rady Miasta nie jest zrzeszona w tej partii. Krytykowałeś MM przez osiem lat zarzucając mu dziwne koalicje, w przypadku AN wszystko ci pasuje. Nie ochodzi mnie MM, ale jestem przeciwnikiem koalicji z SLD. Ponadto jeśli daje się koalicjantowi kluczowy dla rozwoju miasta pion to co o tym myśleć? Czyżby AN miałby być malowanym prezydentem, a inni będą tym wszystkim kierować. Po tych pierwszych ruchach widzę prezydenta - elekta (zresztą nie tylko ja) jako człowieka zupełnie nieprzygotowanego do rządzenia. Przecież wiadomo, że SLD na to tylko czekało. Nie rozumiem z czego wynika twój dobry humor? Czyżby najważniejsze było tylko to, by wyeliminować MM? Przecież on jest już na aucie, a AN ma nadal bardzo wiele możliwości. Nie rozumiem, jak można strzelać sobie w kolano, bo finał będzie wiadomy. Jedna kadencja i koniec. Wydaje mi się, że o to ci Romanie chodzi. To przykre. Jak na razie to tak sobie myślę, że AN wyeliminował się na samym starcie. Pozdrawiam cię Romanie.
        • Gość: Marek O. Re: Czerwona koalicja IP: *.plock.mm.pl 10.12.10, 15:43
          Jeśli przyjmiemy, że obie partie są prawicowe to naturalną byłaby koalicja
          Jeżeli przyjmiemy, że wybory samorządowe powinny być odzwierciedleniem lokalnych przepychanek to nie ważne jest wyznanie polityczne, a koalicja stabilizacji.
          Nie jestem miłośnikiem przepychanek kolorystycznych. 20 lat demokracji powinno nas nauczyć tolerancji i zdrowego rozsądku. Przyznam, że mając za przywódcę J. Kaczyńskiego Milewski nie jest gwarantem spokoju i rozwoju. Osobiście ten facet nie ma predyspozycji twardego menadżera i otoczył się hienami dlatego kosztem zadłużania miasta musiał się bronić jak pokazał na bilbordach.
          Druga tura, a właściwie kampania drugiej tury pokazała jakich ma współpracowników:
          1. Nieudolna kampania oszczerstw - Zawidzki
          2. Uciekający szczur - Kłobukowski
          3. ... szkoda dalej
          Ja jestem nadal przekonany o słuszności wyborów jednomandatowych oraz jeśli nie ustawowym to społecznym ruchu, który za pozwoleniem miłościwie panujących pozwoli obywatelom na prawybory. Silne społeczeństwo ma nijakich przywódców. Szkoda.
          Zakłopotanie i zwątpienie zaczyna mi doskwierać.
          Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień, niech rzuci :)
          Marek
      • Gość: yoko Re: Czerwona koalicja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.10, 18:59
        Ciebie Romuś to oczywiście nie dziwi. A mnie dziwi, że z takim odmóżdżeniem można żyć. Jesteś fenomenem medycznym.
    • Gość: do towwieslawa Re: Czerwona koalicja IP: *.175.c76.petrotel.pl 10.12.10, 15:36
      sam w tym uczestniczyłeś
      i jakoś ci to nie przeszkadzało
    • Gość: tr Re: Czerwona koalicja IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.10, 21:27
      www.youtube.com/watch?v=Dl4ZogJOE0g z bratnim pozdrowieniem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka