Dodaj do ulubionych

Dlaczego studiujesz poza Płockiem?

IP: 158.75.15.* 01.03.02, 11:22
Studiuję w Toruniu i nie zamieniłbym Grodu Kopernika z żadnym innym miastem (no
może z wyjątkiem Krakowa). Przyczyną, dla której wybrałem to miasto był przede
wszystkim kierunek, który postanowiłem studiować (prawo). Poza tym Toruń jest o
wiele przyjemniejszym od Płocka miastem do studiowania:
- bardzo pięknym (starówka),
- dzieje się tu znacznie więcej wydarzeń kulturalnych (koncerty, galerie, itp.)
- mam tutaj więcej znajomych i więcej klubów do "zwiedzania" :)))
- ludzie, którzy tu mieszkają są znacznie sympatyczniejsi, a z racji tego, że
jest tutaj bardzo dużo studentów jest bezpieczniej (kultura studencka nie
pozwala na bieganie "dresiarzy" po ulicach z kijami)

Poza tym mogę wreszcie liczyć na siebie i nie muszę tylko i wyłącznie polegać
na swoich rodzicach (chociaż jestem od nich uzależniony finansowo - i to bardzo)

A Wy dlaczego wybraliście studiowanie poza Płockiem?
Obserwuj wątek
    • Gość: tsar Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: 193.0.117.* 05.03.02, 12:56
      U mnie to jakos tak bylo, ze studiowanie od zawsze kojarzylo mi sie z
      opuszczeniem rodzinnego miasta, w tym wypadku Plocka, z usamodzielnieniem sie
      etc. Gdybym byl np. warszawiakiem byc moze naturalnym wydawaloby mi sie
      studiowac wlasnie tam. ALe tak nie jest. A co do Plocka, no coz - jak dla mnie
      nie jest on zadnym osrodkiem akademickim. Nie chce generalizowac, ale poziom
      szkol i studentow nie stoi na najwyzszym poziomie. Nie wspominam juz o tym, ze
      wybor kierunkow jest mocno ograniczony. Nie ma jak to ladnie napisales "kultury
      studenckiej", ktora by chociaz troche odstraszala to cale szmacairstwo.
      Ja stduiuje w W-wie, chociaz nie specjalnie przepadam za tym miastem. Torun
      jest faktycznie super, ale perspektywy tam, podobnie jak w Plocku sa nijakie
      (czytaj liche).

tsar
      • Gość: Geniek Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 05.03.02, 18:41

"(...)Nie chce generalizowac, ale poziom szkol i studentow nie stoi na
        najwyzszym poziomie"
        Jezeli nie studiowałeś w Płocku to skąd te przeświadczenie?

Pozdrawiam
        Geniek
        • Gość: kei Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: *.sgh.waw.pl 05.03.02, 19:23
          Przepraszam, ze sie wtracam, ale nie chcesz chyba powiedziec, ze poziom
          plockich uczelni jest wysoki? Przepraszam, ale ktorej, bo nie bardzo kojarze -
          Wlodkowica? Czy moze PWSZ, ktory przyjal teraz niewiadomo po co, tzn. wiadomo:
          zeby tworzyc w plocku "osordek akademicki" mnostwo ludzi na pierwszy rok na
          przroznych kierunkach, ja nie chce krakac ale imho wieszkosc tych ludzi, za 2,5
          roku z licencjatem w kieszeni zasili rzesze bezrobotnych. Wydaje mi sie, ze to
          nie o to chodzi. Jedynie, dobra opinie mialem kiedys o Politechnice, jednak po
          tym co zobaczylem na egazminie z prawa u jakiegos ksiedza - nie pamietam
          imienia, zmienilem zdanie.
          Fakt, jezeli ktos chce sie uczyc do zdobedzie wiedze praktycznie wszedzie, ale
          uczelnia powinna mu to moim skromnym zdaniem, w znacznym stopniu ulatwiac.
        • Gość: tsar Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: 193.0.110.* 05.03.02, 21:27
          Gość portalu: Geniek napisał(a):

>
          > "(...)Nie chce generalizowac, ale poziom szkol i studentow nie stoi na
          > najwyzszym poziomie"
          > Jezeli nie studiowałeś w Płocku to skąd te przeświadczenie?
          >
          > Pozdrawiam
          > Geniek

Odpowiedz znajdziesz ponizej w poscie kei'a
          • Gość: tsar Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: 193.0.110.* 05.03.02, 21:29
            Gość portalu: tsar napisał(a):

> Odpowiedz znajdziesz ponizej w poscie kei'a

A przepraszam, powyzej :)
            A poza tym mieszkam w Plocku, znam tutejszych studentow, niektorych wykladowcow i
            zdazylem sobie wyrobic taka a nie inna opinie.
            • Gość: Geniek Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 06.03.02, 00:56
              Więc żyj sobie nadal w takim przekonaniu.
              Każdy ma prawo się mylić
              • Gość: kei Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: *.sgh.waw.pl 06.03.02, 09:56
                Dyskusja to jest taka fajna, smieszna rzecz w trakcie ktorej jedna osoba stara
                sie uzyc jak najtrafniejszych argumentow, zeby przekonac pozostale. Nie
                zapominaj o tym:)
                • Gość: Geniek Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 06.03.02, 14:50
                  Nie twierdzę Szanowny Kolego, że Twoje argumenty są niesłuszne, ale sam wiesz
                  jak to jest... Studiuję w Płocku więc musze bronić dobrego imienia płockich
                  uczelni :-)
                  Nawiasem mówiąc mam znajomego, który studiuje jednocześnie na PW (KNEiS) i SGH.
                  Jego zdaniem wymagania dotyczące kształcenia na tych uczelniach są różne(ze
                  wskazaniem in plus na KNEIS). Także sam widzisz jak to jest. Opinie z reguły
                  mają charakter subiektywny.

Pozdrawiam wszystkich przepracowanych studentów :-)
                  Geniek
                  • Gość: Geniek Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 06.03.02, 14:51
                    P.S. to był mój argument :-))
                  • Gość: kei Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: *.sgh.waw.pl 06.03.02, 15:13
                    Gość portalu: Geniek napisał(a):

> Nie twierdzę Szanowny Kolego, że Twoje argumenty są niesłuszne, ale sam wiesz
                    > jak to jest... Studiuję w Płocku więc musze bronić dobrego imienia płockich
                    > uczelni :-)

A to sie zgadza:) Wiesz ja nie neguje tego, ze w Plocku sa pazadni studenci:
                    mozna studiowac w Plocku bo sie nie ma kasy, zeby wyjechac, bo sie nie ma ochoty,
                    bo sie lubi Plock, a wszystkie inne miasta nienawidzi etc, etc...

> Nawiasem mówiąc mam znajomego, który studiuje jednocześnie na PW (KNEiS) i SGH.
                    > Jego zdaniem wymagania dotyczące kształcenia na tych uczelniach są różne(ze
                    > wskazaniem in plus na KNEIS). Także sam widzisz jak to jest. Opinie z reguły
                    > mają charakter subiektywny.

Hmm...nigdy nie twierdzilem ze na sghu sa wysokie wymagania, jest jak wszedzie,
                    jak ktos chce sie uczyc to ma ku temu ogromne morze mozliwosci - wydaje mi sie ze
                    wieksze niz na KNEiSie w Plocku, a jak ktos nie chce to moze caly czas
                    praktycznie nic nie robic.
                    Ale jak mi ktos mowi o KNEiSie to zawsze przypomina mi sie ten pamietny egzamin z
                    prawa u tego ksiedza...tak uczelnia nie wyglada.
                    Pzd.

• Gość: tsar Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: 193.0.110.* 06.03.02, 20:06
                  Gość portalu: kei napisał(a):

> Dyskusja to jest taka fajna, smieszna rzecz w trakcie ktorej jedna osoba stara
                  > sie uzyc jak najtrafniejszych argumentow, zeby przekonac pozostale.

Ewentualnie pokonac, wiem cos o tym :)
      • Gość: kris Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: 158.75.15.* 08.03.02, 11:01

> Torun
        > jest faktycznie super, ale perspektywy tam, podobnie jak w Plocku sa nijakie
        > (czytaj liche).
        >
        > tsar

Wiem o tym bardzo dobrze. Gdybym chciał dostać dobrą pracę w swoim zawodzie
        (prawniczym), to bym studiował w Łodzi. Tam też się dostałem :))) Ale wolę studia
        wspominać bardzo mile. Nie chciałem, żeby kojarzyły mi się z Łodzią - tym
        brudnym, robotniczym miastem. Przepraszam z góry wszystkich z Łodzi i tych,
        którzy w tym mieście studiują.
        • Gość: tsar Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: 193.0.110.* 08.03.02, 17:35
          Gość portalu: kris napisał(a):

> Wiem o tym bardzo dobrze. Gdybym chciał dostać dobrą pracę w swoim zawodzie
          > (prawniczym), to bym studiował w Łodzi

hmm... rozumiem, ze masz tam jakies "wtyki", ze sie tak nieladnie wyraze? Bo Lodz
          chyba jakims szczegolnym rajem dla prawnikow nie jest?
          • Gość: kris Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: 158.75.15.* 11.03.02, 11:57

> hmm... rozumiem, ze masz tam jakies "wtyki", ze sie tak nieladnie wyraze? Bo Lo
            > dz
            > chyba jakims szczegolnym rajem dla prawnikow nie jest?

Nie! Żadnych, jak to określiłeś "wtyk" w Łodzi nie mam. Chodziło mi o to, że w
            Toruniu o pracę bardzo, bardzo krucho. Prawie wszyscy prawnicy uciekają do
            Bydgoszczy. Wiadomo - większe miasto. W Łodzi jest troszeczkę tepiej, ale też nie
            ma się czym zachwycać. Z resztą wszytko zależy od tego, co chcesz robić po
            skończeniu studiów (gdzie pracować i w jakim zawodzie prawniczym).
        • intruder Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? 22.07.02, 19:58
          > Gość portalu: kris napisał(a):
          > Przepraszam z góry wszystkich z Łodzi i tych,
          > którzy w tym mieście studiują.

Przeprosiny przyjmuje bo w Lodzi studiuje:)
    • Gość: kris Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: 158.75.15.* 08.03.02, 11:25
      DO WSZYSTKICH!!!

Celem moim była dyskusja na temat powodów studiowania poza Płockiem. Nie
      chodziło mi o "obrażanie" płockich uczelni :))) Proszę więc skupić się tylko na
      zachwalaniu innych miast i uczelni, a nie na wytykaniu ich wad. Ja nic
      osobiście do nich nie mam. Moja siostra studuije na KNEiS :))) Przepraszam, ale
      na tym forum nie powinni wypowiadać się "lokalni patrioci" :)))
    • moooni Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? 07.05.02, 11:27

> Studiuję w Toruniu i nie zamieniłbym Grodu Kopernika z żadnym innym miastem (no
      > może z wyjątkiem Krakowa).
      Tez studiuję w Toruniu i nie zamienie tego miasta nawet na Kraków ;-)

> A Wy dlaczego wybraliście studiowanie poza Płockiem?
      Dokładnie z tych samych względów, co Ty: piękna starówka, piwnica "Pod Aniołem",
      ciepłe bułki w środku nocy w piekarni na Chełmińskiej, sobotnie wieczory
      tętniące życiem i Wisła, która płynie w tę samą stronę, co w Płocku.
      Niestety, właśnie kończę swoją edukację; "żal, żal, czegoś żal..."

--
      moooni
      • Gość: Anka Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: *.pct.torun.tpnet.pl 08.05.02, 16:59
        Ja też studiuję w Toruniu, to co chyba 70% polskich studentów, czyli
        zarządzanie i marketing. Nie mam ochoty zamieniać tego miasta na inne, ale jak
        skończę studia, to pewnie trzeba będzie ruszyć "za chlebem". Pewnie do
        stolicy...
        Póki co - jutro zaczynają nam się Juwenalia. Zagrają m.in. Hey i Dżem. A jak
        tam święto studenckie w Płocku????
        Pozdrawiam wszystkich.
        Anka
        • Gość: kris Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: *.man.torun.pl / 158.75.15.* 14.05.02, 09:43
          Gość portalu: Anka napisał(a):

> Ja też studiuję w Toruniu, to co chyba 70% polskich studentów, czyli
          > zarządzanie i marketing. Nie mam ochoty zamieniać tego miasta na inne, ale jak
          > skończę studia, to pewnie trzeba będzie ruszyć "za chlebem". Pewnie do
          > stolicy...

Ja o stolicy myślę na ostatnim miejscu. Od Warszawy znacznie lepszy jest Poznań.
          Tam bezrobocie wacha się między 4-5%, więc o pracę raczej łatwo. Poza tym Poznań
          jest naprawdę pięknym miastem. Byłem w nim ostatnio, bo tam sobie zacząłem
          Juwenalia:)) To był czwartek. Mają wielki skarb w srodku miasta - Maltę. Coś
          wspaniałego. Tor regatowy, stok narciarski, ścieżki do biegania, jeżdżenia na
          rowerze czy rolkach, no i kolekę, która obwozi nas dookoła toru, aż do ZOO.
          Świetna jest starówka. Rynak z ratuszem i koziołkami:) Fara jest niesamowita. Jak
          się wejdzie do środka, to powala swym ogromem. Warto też zwiedzić Ostrów Tumski i
          zobaczyć surowość gotyckiej katedry poznańskiej. W Poznaniu mają też świetny
          punkt widokowy na 18 piętrze Akademii Ekonomicznej. Można sobie zobaczyć całą
          panoramę Poznania z tego najwyższego budynku.

Po zwiedzenia tego miasta żałuję, że wybrałem Toruń. Przy Poznaniu wypada on
          naprawdę blado. Niestety, ale punkt widzenia zmienia się względem punktu
          siedzenia.

Anka! A jak Ci się podobały juwenalia w Toruniu po raz pierwszy na bulwarze. Mi
          bardzo. Taka rodzinna piknikowa atmosfera. Kocyk, piwko, jedzonko. Niestety to,
          co się działo na miasteczku akademickim w czwartek było straszne. Nuda i nuda.
          Żadnej muzyki. Pozdrawiam:)

• Gość: kris Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: *.man.torun.pl / 158.75.15.* 14.05.02, 09:47
        moooni napisał(a):

> Dokładnie z tych samych względów, co Ty: piękna starówka, piwnica "Pod Aniołem"
        > ,ciepłe bułki w środku nocy w piekarni na Chełmińskiej, sobotnie wieczory
        > tętniące życiem i Wisła, która płynie w tę samą stronę, co w Płocku.
        > Niestety, właśnie kończę swoją edukację; "żal, żal, czegoś żal..."
        >
        > --
        > moooni

Taaak! Ja to przeżyję za rok:) Ale pomyśl. Toruń jest świetnym miastem do
        studiowania. Można tu prowadzić takie beztroskie życie. Ale skończywszy studia
        trzeba się obudzić z tego małego letargu i jakoś zaplanować życie, poszukać
        pracy. W Toruniu pracy nie zamierzam szukać. Nie zamierzam też w nim osiąść na
        stałe. No może na starość:) Bo dla mnie Toruń to taki większy Ciechocinek:)
        Pozdrawiam.
        • moooni Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? 14.05.02, 19:49

> Taaak! Ja to przeżyję za rok:) Ale pomyśl. Toruń jest świetnym miastem do
          > studiowania. Można tu prowadzić takie beztroskie życie. Ale skończywszy studia
          > trzeba się obudzić z tego małego letargu i jakoś zaplanować życie, poszukać
          > pracy. W Toruniu pracy nie zamierzam szukać. Nie zamierzam też w nim osiąść na
          > stałe. No może na starość:) Bo dla mnie Toruń to taki większy Ciechocinek:)
          > Pozdrawiam.

Wiesz, u mnie to już jakby "po ptokach". Studiuję zaocznie, życie jakoś ułożone,
          w Płocku mi dobrze, nie opuszczę tego miasta, bo je kocham. Toruń jest swietnym
          miastem do _studiowania_, li i jedynie. Moje miejsce jest tutaj. :)
          Pozdrawiam.
          --
          moooni

• Gość: kris Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: *.man.torun.pl / 158.75.15.* 16.05.02, 09:58
        moooni napisał(a):

> Niestety, właśnie kończę swoją edukację; "żal, żal, czegoś żal..."

Zapomniałem życzyć Tobie powodzenia na obronie pracy magisterskiej. Więc życzę Ci
        tego teraz:) Trzymam kciuki i pozdrawiam.
    • Gość: Anka Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: *.pct.torun.tpnet.pl 14.05.02, 15:22
      Cześć!!!
      Zgadzam się z Krisem, że Poznań jest super. Mam jednak wrażenie, że tam głównie
      osiedlają się firmy niemieckie- a ja w tym języku nic nie powiem. I głownie
      szukają ludzi z wykszałceniem technicznym- informatycy itd. Nie wiem skąd mam
      to wrażenie, ale we mnie siedzi. Całkiem możliwe, że jest błędne.

Jeśli chodzi o toruńskie Juwenalia, to gratuluję dobrej zabawy. Ja nie
      odnalazłam się w bulwarowskiej(tak można napisać???) atmosferze. Wolałam jak
      impreza była na bielanach. A na buwarze ciemno, ludzi nie widać, do domu daleko
      (ja z Gagarina).Juwenalia z dwóch poprzednich lat wspominam lepiej.

Za to w niedzielę bawiłam się w Płocku na Elektrycznych Gitarach. Fajowy
      koncert, chociaż krótki.I tym studentów cosik mało.
      Pozdrawiam Cię Kris i wszystich forumowiczów :)))
      Anka
      • Gość: kris Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: *.man.torun.pl / 158.75.15.* 16.05.02, 09:54

Poznań jest super. Mam jednak wrażenie, że tam głównie osiedlają się firmy
        niemieckie- a ja w tym języku nic nie powiem.

Z fimami niemieckimi masz rację, ale nie zapominaj, że z Poznania do Berlina jest
        bliżej, niż do Warszawy. Z resztą z Poznania dużo ludzi ucieka właśnie do stolicy
        Niemiec. Tak to już jest. Jeśli ktoś mieszka w dość dużym mieście, to mu ono już
        nie wystarcza:) Ja też nie znam niemieckiego, ale w przyszłości zamierzam się
        jego nauczyć. A Ty nie myślałaś o tym. Według mnie sam angielski w dzisiejszych
        czasach to standard i już nie wystarczy.

> I głownie szukają ludzi z wykszałceniem technicznym- informatycy itd. Nie wiem
        > skąd mam to wrażenie, ale we mnie siedzi. Całkiem możliwe, że jest błędne.

Pocieszę Cię:) Nie jesteś w błędzie. Trzeba bowiem zdać sobie sprawę z tego,że w
        Poznaniu jest coś takiego, jak Akademia Ekonomiczna. Ta uczelnia jest oblegana na
        drugim miejscu po SGH, więc i ludzie tam studiują nie byle jacy:)))
        Liczy się prestiż. Prawda? W Polsce brak dobrze wykształconych techników i
        infomatyków (poczekajmy jeszcze jak wejdziemy do Unii - będzie na nich jeszcze
        większe zapotrzebowanie) i dlatego firmy szukają takich, a nie innych ludzi.
        Chyba zgodzisz się ze mną, że obecnie jest więcej zarządzających, niż samych
        zarządzanych:)))

> A na buwarze ciemno, ludzi nie widać, do domu daleko
        > (ja z Gagarina).Juwenalia z dwóch poprzednich lat wspominam lepiej.

Ja mieszkam sobie na Szosie Okrężnej, więc mam od Ciebie troszkę dalej:))) I
        wcale nie narzekałem:) Poprzednie juwenalia też miło wspominam. Jest w końcu
        jakiś sentyment. Ale w tym roku było to coś nowego.

Również pozdrawiam.
        • Gość: Anka Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: *.jeremi.pl / *.jeremi.pl 20.05.02, 15:29
          Kris!!!

Do nauki niemieckiego skutecznie zniechęciły mnie lektoray na UMK. Uczyłam się
          niemca przez 2,5 roku i nie umiem nic.
          Faktycznie pocieszyłeś mnie z tym Poznaniem :))). Akademia ekonomiczna robi
          swoje. Jednak wydaje mi się, że bardziej od prestiżu uczelni liczy się
          doświadczenie, za którym należy pobiegać już w czasie studiów. Ja już trochę
          nałapałam: praktyki, staże itd. Oczywiście wszystko z własnej inicjatywy.
          Może jeszcze spotkamy się kidyś w tym Poznaniu. Ja mam nie dać rady tym z
          Ekonomicznej????? Bzdura:)))

Mooni!!
          powodzenia na obronie!!!
          • moooni Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? 20.05.02, 19:28

> Mooni!!
            > powodzenia na obronie!!!

Dziękuję bardzo, Tobie i Krisowi. Łatwo nie będzie bo temat z kosmosu, ale co
            tam, dam radę ;-)

--
            moooni

• groman79 Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? 20.05.02, 21:16
              POWODZENIA! DASZ RADĘ i dostaniesz 5 :-)
            • Gość: kris Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: *.man.torun.pl / 158.75.15.* 21.05.02, 13:25
              moooni napisał(a):

> Łatwo nie będzie bo temat z kosmosu, ale co tam, dam radę ;-)
              >

A jaki to masz temat pracy magisterskiej. Piszesz o Gwiezdnych Wojnach?:))) Jak
              możesz to go podaj. Nie wstydź się:))) Moi znajomi studiują na różnych kierunkach
              i poznałem już różne dziwne tematy. Najlepsze to chyba mają na politechnikach i
              ogólnie na kierunkach technicznych:)))

Pozdrawiam.

• Gość: moooni Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 21.05.02, 18:59

> A jaki to masz temat pracy magisterskiej. Piszesz o Gwiezdnych Wojnach?:))) Jak
                > możesz to go podaj. Nie wstydź się:)))

No co Ty, nie wstydzę się, przecież sama go wybrałam. Mała poprawka: to
                licencjat nie mgr ;-/
                Zatem ogłaszam co nastepuje:

"<i śmierć, wiele śmierci...> Petera Greenawaya świat śmiertelnie obliczony.
                Analiza, interpretacja, dywagacja" Rzecz o udomowionym tabu jakim jest seks, o
                rytuałach, liczbach i innych takich. Tezą główną jest zastanawianie się, czy
                Greenaway to wariat czy artysta. Ogólnie schiza, ale ja to lubię :-)
                No i obrona we wrześniu jednak, nie dałam rady, nie wyrobiłam się. Ospę mam i
                się skupić na niczym innym jak drapanie nie mogę ;-(((

--
                moooni
                przepraszam, nie mogę się zalogować do forum :-((((
                • Gość: kris Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: *.man.torun.pl / 158.75.15.* 27.05.02, 09:43
                  O rany! Przyznam, że temat jest rzeczywiście kosmiczny:) Jak go przeczytałem to
                  powaliło mnie z nóg:))) Ale zapewne dasz sobie radę. Pozdrawiam.
          • Gość: kris Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: *.man.torun.pl / 158.75.15.* 21.05.02, 13:22

> Do nauki niemieckiego skutecznie zniechęciły mnie lektoray na UMK. Uczyłam się
            > niemca przez 2,5 roku i nie umiem nic.

Zawsze możesz uczyć się prywatnie. Można sobie przecież załatwić korepetycje u
            studenta(tki) lub w jakiejś szkole języków obcych. Barierą zapewne będą
            pieniądze, ale tak to już jest. Nic nie ma za darmo:))) Nie wierzę, że po tych
            2,5 latach nic Tobie nie zaostało. Ja się uczyłem rosyjskiego w podstawówce i cos
            tam pamiętam:)

> Jednak wydaje mi się, że bardziej od prestiżu uczelni liczy się
            > doświadczenie, za którym należy pobiegać już w czasie studiów. Ja już trochę
            > nałapałam: praktyki, staże itd. Oczywiście wszystko z własnej inicjatywy.

Święta racja. Każdy pracodawca poszukuje ludzi z doświadczeniem. Niestety
            niekiedy trudno załatwić sobie praktyki. Kazus mojej siostry. Studiuje na
            Politechnice w Płocku ekonomię. Próbowała sobie załatwić na wakacje praktyki w
            banku. Niestety żaden bank nie chce jej przyjąć, bo nie dostała skierowania na
            praktyki ze swojej uczelni. W sekretariacie dowiedziała się, że oni takich
            skierowań nie wydają. Tak jak przypuszczałem bank żąda skierowania, bo w razie
            jak by się coś mojej siostrze stało to będzie odpowiadał (a tak by odpowiadała
            uczelnia). Na praktykach siostra nie płaciłaby ubezp. społ., a praktyki to taki
            quasi sosunek pracy. Może Ty wiesz jak to rozwiązać. O pieniądze raczej tu nie
            chodzi, bo w moim przypadku, za moje praktyki uczelnia płaciła SR w Płocku 100 zł
            Drogo to mnie nie wycenili:)))

> Może jeszcze spotkamy się kidyś w tym Poznaniu. Ja mam nie dać rady tym z
            > Ekonomicznej????? Bzdura:)))

Jeszcze nie wiem, gdzie osiądę, ale jeśli to będzie Poznań to się pewnie
            spotkamy:))) Tylko jak się znajdzeimy w tym wielkim mieście?:))) Oczywiście dobra
            uczelnia nie oznacza, że wszyscy jej studenci są świetni. Myślę, że z Twoją
            ambicją i wiedzą oraz umiejętnościami zdobytymi na praktykach daleko zajdziesz.
            Nawet do Poznania:))) Przepraszam, jeśli Ciebie uraziłem:))) Czy zostanie mi
            wybaczone?:)))

Pozdrawiam bardzo serdecznie:)

• Gość: Anka Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: *.pct.torun.tpnet.pl 28.05.02, 12:40
              Kris!!!

Ależ nie uraziłaeś mnie ani trochę. nie mów do mnie na temat praktyk. W tym
              roku idzie mi strasznie kaszaniasto. Nikt mnie nie chce. W zeszłym roku byłam w
              Orlenie, więc w Płocku nic mi nie zostało. Żeby dostać praktyki w W-wie trzeba
              się mocno postarać. Może uda mi się w toruńskich opatrunkach. Jeśli jesteś
              zainteresowany praktykami, to polacam PKN ORLEN. Tylko trzeba pisać cv
              bezpośrednio do działu, w którym chcesz mieć staż. Jak wyslesz do kadr to
              prawdopodobnie nikt tego nie obejrzy dokładnie.
              Temat mooni jest kosmiczny. Zrozumiałam jedno słowo "seks":-)))))))
              We Wrocławiu się znajdziemy-na forum. O ile kiedys tam zawitam, bo w dalszym
              ciągu planuję stolicę!!!

Mooni!!!
              może to nie ospa, tylko te przeklęte muszki Cię pogryzły!!!
              • Gość: kris Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.02, 15:59

> Jeśli jesteś zainteresowany praktykami, to polacam PKN ORLEN.

Mnie chodziło o to, jak moja siostra ma załatwić praktyki dla siebie w
                jakimkolwiek płockim banku (stan faktyczny już opisałem). Co do mnie, to o
                praktyki się nie martwię. Będę miał je przez cały lipiec. Szkoda, że tak krótko.
                Co do ORLENU...hm może tam zawitam, gdy będę szukał pracy. Szkoda mi trochę tego
                czasu, który mógłbym spożytkować czymś ciekawszym, np. wyjazdem na wakacje. Moi
                znajomi (na prawie) mieli już tam praktyki i nie jest to nic porywającego. Wiesz,
                ja chcę nabrać doświadczenia w tym, co studiuję, w poruszaniu się po gąszczu
                przepisów. Segregowanie papierków w ORLENIE mnie nie interesuje:)))

Powodzenia w szukaniu punktu zaczepienia:))) - to do poszukiwania etatu na
                praktykach.
                • Gość: Anka Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: *.pct.torun.tpnet.pl 03.06.02, 13:24
                  Zapewniam,że nie segregowałam tam papierków. Robiłam kawę :-)))
                  • Gość: kris Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 17:37
                    Nie no! To w takim razie idę na te praktyki:))))) Robienie kawy jest o wiele
                    ciekawsze niż przekładanie papierków. A i trzeba uważać, aby papierków kawą nie
                    usmolić:)))
    • Gość: jasiu Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: *.*.*.* 03.06.02, 21:44
      bo w Płocku jak w Wąchocku!!
    • Gość: jozia Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.02, 12:21
      pozdrawiam wszystkich studentów plocczan w toruniu. wiem ze nie malo nas tu.
      szczegolnym sentymentem daze tych z jakze oryginalnego i malo znanego kierunku
      zarzadzanie i marketing ( sama na nim jestem )
      • Gość: amfa Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: 2.3.STABLE* / 192.168.100.* 07.06.02, 00:44
        Ja jestem maturzystka chcialam isc na studia do Torunia na marketing i
        zarzadzanie i nie wiem na jakiej uczelni jest taki kier w plocku otworzyli
        filie akademi lodzkiej jakby co pojde tam chodz zawsze marzylam o studiowaniu
        w Toruniu prosze o podanie strony uczelni z tym kier osobe ktora tak studiuje z
        gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich
        • Gość: jozia do amfy IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.02, 09:32
          strona wydzialu nauk ekonomicznych i zarzadzania to: www.econ.uni.torun.pl,
          stronka glowna uniwersytetu to: www.uni.torun.pl
          pozdrawiam
    • Gość: Anka Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.02, 20:17
      Kris!!!
      ja jestem blondynką, więc zajęło mi to cały miesiąc :-))) Właściwie to nawet
      do tej pory coś tam wychlapię z kubeczka.
      Właśnie teraz jestem w naszym mieście. Regeneruję siły przed sesją.

A wracając do zasadniczego tematu, to nie studiuję w Płocku, bo tu nie było
      marketingu (ekonomia to nie to samo), a mnie to naprawdę interesuje.
      Prośba di Krisa- moja koleżanka wybiera się na prawo do Torunia. Czy mógłbyś
      napisać krótko jak tam u Was jest?? Jacy wykładowcy są spoko?A kogo się
      wystrzegać? Z góry dziękuję!!!
      Pozdrowienia dla wszystkich
      • Gość: kris Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: 2.2.STABLE* / 158.75.15.* 10.06.02, 11:14
        Ja też jestem blondynem :)))))) Ale czuję się z tym świetnie i nie nażekam:)))

Jeśli chodzi o studia to na pierwszym roku nuuuda. Prawie sama historia. Każdy
        się boi Kallasa (Historia państwa i prawa Polski) - kosiarz niesamowity kiedyś
        z niego był, ale teraz przystopował. Jak się ma w wieku sześćdziesięciu kilku
        lat 28-letnią żonkę, to to do czegoś zobowiązuje:))) Ale i tak trzeba się
        trochę pouczyć. Ja do niego nic nie mam. Można wybrać sobie zamiast Kallasa
        Łaszewskiego. Kamińska (Historia powszechna prawa i państwa) nie nawidzi
        blondynek:) Można zamiast niej wybrać Salmonowicza. Prof. starszy wiekiem, ale
        pazurki pokazać umie. A tak ogólnie to reszta jest spoko. Uważać należy na
        Kustrę (Wstęp do prawoznawstwa), ale ona za bardzo ostatnio poszalała i chyba
        jej podziękowali i cały rok egzaminuje teraz Grymiuk (spoko!). Konstytucyjne to
        bajka, choć lepiej iść do Janka Galstera, niż do Witkowskiego (dziekan).
        Chociaż różnie to u nich bywało. Warto wybrać się na ćwiczenia ze Wstępu do
        prawoznawstwa do Dybowskiego, bo zwalniają (za moich czasów zwalniały) z połowy
        materiału. Na wykłady nie trzeba chodzić, a wszelkie listy obecności i tak
        lądują w koszu i nie należy się zbytnio nimi przejmować.

Najważniejsze to na pierwszym roku są otrzęsiny. Kto nie był ten niech żałuje.
        Ja na pierwszym roku nie poszedłem i żałuję i dlatego chodzę na nie co roku:)))
        To chyba tyle. Zawsze czegoś więcej i na czasie Twoja koleżanka dowie się od
        drugiego ruku. To będą pewniejsze informacje:)
        • Gość: Anka Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: *.jeremi.pl / *.jeremi.pl 02.07.02, 16:05
          Dzieki Kris!!!

Nie było mnie tu chyba przez 1000 lat. Po sesji byłam tak wyczerpana, że nie
          chciało mi się dowlec do kafejki (należę do tych, którzy nie mają internetu w
          domku). Do tego doszła jeszcze przeprowadzka w Toruniu- już nie mieszkam na
          Gagarina.
          Informacje koleżance przekazałam- trochę ją wystraszyłeś. Moim zdaniem były
          bardzo wyczerpujące. Niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi (byle nie za szybko).

Mam nadzieję, że sesja poszła wszystkim płocczanom w Toruniu OK. Swoją drogą -
          ciekawe, czy moooni się obroniła? Miała taki ciekawy temat pracy!

Miłych wakacji
          • hiubi Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? 09.07.02, 19:19
            Z tego co wiem, to Mooni przełożyła obronę na wrzesień. Ale właśnie przeczytałem
            temat... porażający...
            Hiubi
    • Gość: Anka WITAM W NOWYM ROKU AKADEMICKIM IP: 212.160.232.* 04.10.02, 14:00
      Cześć!!!

Serdecznie witam wszystkich płoczczan, którzy wyemigrowali. Mam nadzieję, że
      się odezwiecie i w dalszym ciągu będziemy spotykali się na forum. KRIS, liczę
      na Ciebie.
      Czy mooni się obroniła??
      A może doszedł jakiś nowy student w Toruniu (taki z Plocka oczywiście)???
      Pozdrawiam.
      Bawcie się dobrze w nowym roku akademickim.
      Anka
    • Gość: Anka WITAM W NOWYM ROKU AKADEMICKIM IP: 212.160.232.* 04.10.02, 14:01
      Cześć!!!

Serdecznie witam wszystkich płoczczan, którzy wyemigrowali. Mam nadzieję, że
      się odezwiecie i w dalszym ciągu będziemy spotykali się na forum. KRIS, liczę
      na Ciebie.
      Czy mooni się obroniła??
      A może doszedł jakiś nowy student w Toruniu (taki z Plocka oczywiście)???
      Pozdrawiam.
      Bawcie się dobrze w nowym roku akademickim.
      Anka
      • Gość: kris Również witam! IP: 158.75.15.* 11.10.02, 11:47
        Witaj Aniu!

Kris melduje swoją obecność! Możesz na mnie polegać, jak na Zawiszy:)

Moje wrażenia po powrocie do Torunia.

Po raz kolejny to miasto mile mnie zaskoczyło.

OD NOWA zmieniła swój "wystrój". Jest tam o wiele sympatyczniej. Można wpaść na
        kawę lub herbatę około południa. Zaczęły się jazzowe środy. I nie ważne, że 2
        dni temu na Ścierańskim był spory tłok. Na szczęście zająłem strategiczną
        pozycję (przy barze). Wstęp dla studentów na środowe koncerty - 5zł! Piwo dla
        studenta - 4zł. Czego student może więcej chcieć:)

Powróciły maratony filmowe!!! 24.10. będą grali "Klątwę skorpiona"
        W.Allena, "Helikopter w ogniu" oraz "Krwawą niedzielę". Bilet tylko 11zł!!!

Na Auli UMK 25 i 26.10. będą dwa pokazy "Zemsty". Bilety po 6zł!!! do nabycia
        od 14.10 w Rektoracie (pok. 416)

Na Chełmińskiej powstała nowa knajpa - "Kuranty". Niestety nie na studencką
        kieszeń:(

Też liczę, że ktoś dołączy do tego forum.

Mooni!!!! Jak żyjesz? Jak obrona magisterki?

Pozdrawiam.
        • Gość: Anka Fajnie, że jesteś!!! IP: *.jeremi.pl / *.jeremi.pl 17.10.02, 13:36
        • Gość: Anka Re: Również witam! IP: *.jeremi.pl / *.jeremi.pl 17.10.02, 13:45
          Cześć!!!

Wykończy mnie ten internet!!! W zeszłym tygodniu napisałam coś dwa razy,bo nie
          chciało mi umieścić na forum pierwszego powitania. Teraz to samo.
          Kris, dobrze,że jesteś. Już myślałam, że zostałam sama.

Toruń Cię zaskoczył powiadasz... Ja w OdNowie jeszcze nie byłam, choć ludzie
          powiadają, że warto. Trzeba będzie nadrobić. Kuranty faktycznie miła knajpa.
          Byłam ze dwa razy (raz podczas wakacji). Wielki plus to wejście tylko dla ludzi
          powyżej 21 roku zycia. Nie do końca odpowiada mi tylko towarzystwo panów bez
          szyi. Ale oni wszędzie są.

UWAGA!!! DO WSZYSTKICH!!! Ten cholerny Polski Expres zniósł zniżki dla
          studentów. Zostawili tylko we wtorki, środy i czwartki. Za podróż z Płocka do
          Torunia zapłaciłam ostatnio 27 zł. Ci, co trochę studiują kiedyś już to
          przerabiali.

Pozdrawiam wszystkich. Nowi piszcie!!!
          Anka
          • Gość: tsar Re: Również witam! IP: proxy / 193.0.117.* 17.10.02, 16:19
            > UWAGA!!! DO WSZYSTKICH!!! Ten cholerny Polski Expres zniósł zniżki dla
            > studentów. Zostawili tylko we wtorki, środy i czwartki. Za podróż z Płocka do
            > Torunia zapłaciłam ostatnio 27 zł. Ci, co trochę studiują kiedyś już to
            > przerabiali.

Slyszalem, ze znizki sa jeszcze w poniedzialki, ale to wiadomosc
            niepotwierdzona. No coz - trzeba wrocic do komfortbusa.
            • Gość: kris Witaj tsar:))) IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 18:14
              Fajnie, że tez powróciłeś na forum. No to teraz jest nas troje. Słowem: "tres
              facit collegium":)) Jak się mają sprawy studenckie w Wa-wie? Pozdr.
              • awronia Re: Witaj tsar:))) 20.10.02, 17:45
                Cześć!!!

Tylko troje??? Z tego wątka zrobiło się prywatne forum. Zmieńcie to!!!
                -Anka-
              • awronia Re: Witaj tsar:))) 20.10.02, 17:45
                Cześć!!!

Tylko troje??? Z tego wątka zrobiło się prywatne forum. Zmieńcie to!!!
                -Anka-
                • Gość: kris troje? ależ oczywiście, że nie! IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.02, 19:56
                  Tak mi się jakoś wtedy napisało:) No i skojarzyło mi się z paremią rzymską.
                  Oczywiście, że to forum nie jest prywatne. O wyrozumiałość proszę;) Z resztą
                  tematy też można tu poruszać różne. Nikt przecież nie zabroni:)
                  • Gość: Anka Re: troje? ależ oczywiście, że nie! IP: 195.136.73.* 21.10.02, 11:30
                    No i dzięki Bogu, że nie troje.
                    Jeśli twierdzisz,że mozna poruszać tutaj wszystkie tematy,to ja mam jeden.

Kto widział już słonia??? Oczywiście nie chodzi mi o słonia ogólnie, tylko tego
                    nowego w naszym zoo. Ja mam zamiar się wybrać przy lepszej pogodzie i zobaczyć
                    to cudo. Niestety moi znajomi na propozycję obejrzenia słonia zareagowali dość
                    niechętnie. Nic to-pójdę sama.

A czy studenci już myslą o Sylwestrze?
                    Kwestię Sylwestra poruszyła moja siostra przy wczorajszym obiedzie. I to mi
                    dało do myslenia. Pewnie jak co roku zdecyduję się na coś 3 dni przed imprezą.
                    A szkoda, bo można by wraz w życiu zorganizować coś pożądnego.
        • Gość: tsar Re: Również witam! IP: proxy / 193.0.117.* 17.10.02, 16:17

> Witaj Aniu!

Ejjjj..... Idzcie moze na priva, co?
          • Gość: Anka Re: Również witam! IP: 195.136.73.* 18.10.02, 13:03

> Ejjjj..... Idzcie moze na priva, co?

No i może kiedyś pójdziemy :-))))

A co do tego Polskiego Ekspresu, to faktycznie podobno w poniedziełki też
            taniej.
            Już widzę te tłumy pchające się do Komfortu.
            Przyjechałam do Płocka żeby obejrzeć mecz Wisły z Legią. Czy ktoś z Was też
            idzie?
            Życzę miłego weekendu. Pozdrawiam.
            Anka
            • Gość: kris Re: Również witam! IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 18:09

> Przyjechałam do Płocka żeby obejrzeć mecz Wisły z Legią. Czy ktoś z Was też
              > idzie?

Być może też się na niego wybiorę:), ale nie jestem pewnien na 100% czy na nim
              będę:) Miałem zamiar na niego pójść, chociaż do domu przyjechałem z innego
              powodu.
              • Gość: Anka Re: Również witam! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 19.10.02, 14:44

...chociaż do domu przyjechałem z innego
                > powodu.

Pytanie. A po co przyjechałeś?
                a) stęskniłem się za rodzinką
                b) stęskniłem się za dziewczyną/chłopakiem
                c) skończyły mi się pieniądze
                d) skończyło mi się jedzenie

Możliwe jest zaznaczenie więcej niż jednej odpowiedzi.
                -Anka-
                • Gość: kris Re: Również witam! IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.02, 07:34

> Gość portalu: kris napisał(a):

> Pytanie. A po co przyjechałeś?
                  > a) stęskniłem się za rodzinką
                  > b) stęskniłem się za dziewczyną/chłopakiem
                  > c) skończyły mi się pieniądze
                  > d) skończyło mi się jedzenie
                  >
                  > Możliwe jest zaznaczenie więcej niż jednej odpowiedzi.

Czyli teścik wielokrotnego wyboru;) Najbliższa prawdzie jest odpowiedź a), więc
                  tą zakreśliłbym wirtualnym ołówkiem. Muszę jednak koniecznie sprostować
                  następne:

ad b) nie jestem homo!!!

ad c) Toruń jest naprawdę tani, chociaż jak zwykle nie starcza mi na książki:)
                  Poza tym jest coś takiego , jak pieniądz elektroniczny (zapis na rachunku
                  bankowym).

ad d) sam sobie gotuję:) a możliwość kupna składników zależy od grubości mojego
                  portfela (patrz: punkt c)

Na meczu nie byłem. A Ty byłaś? Pogoda dopisała?;))
                  • Gość: Anka Re: Również witam! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 20.10.02, 13:54

> Na meczu nie byłem. A Ty byłaś? Pogoda dopisała?;))

A ja byłam. Z tatą poszłam. Zimno było. Ale strategicznie zaopatrzyłm się w
                    szalik, czapeczkę, rękawiczki. Tatko tego nie zrobił i straszliwie żałował.
                    Szkoda,że Wisła przegrała.

Właściwie to do odpowiedzi na pytanie dlaczego przyjeżdżasz do Płocka można by
                    dodać:
                    e) żeby zobaczyć nowego słonia ;-)))

A właśnie: dlaczego przyjeżdżacie do domu? I co jaki czas??
                    Ja głównie dlatego, że tęsknię za rodziną. Czasem jakieś spotkanie towarzyskie
                    jest zaplanowane. Wychodzi mi tak średnio co 2-3 tygodnie.

Kris,
                    Jakiś wyjątkowy jesteś (niech się ludziska flirtu nie dopatrują). Wszyscy znani
                    mi koledzy studiujący poza miastem rodzinnym jedzą odgrzewane jedzonko mamusi.
                    Ja na takim żarciu wytrzymałam 1 miesiąc na pierwszym roku. Od tamtej pory
                    gotuję sobie sama. To jakiś schabowy, to jakaś pomidoróweczka. A dziś przy
                    niedzieli to nawet ciasto upiekłam :-))).

Zauważyłam,że zasadniczo odbiegliśmy od pytania "dlaczego studiujesz poza
                    Płockiem?". Dobrze,że ktoś nas naprostował.
                    Ja studiuję poza Płockiem, bo chciałam nauczyć się gotować :-))))))
                    Pozdrawiam
                    -Anka-
            • Gość: kei Re: Również witam! IP: *.sgh.waw.pl 21.10.02, 17:34

> A co do tego Polskiego Ekspresu, to faktycznie podobno w poniedziełki też
              > taniej.
              > Już widzę te tłumy pchające się do Komfortu.

Komfort wcale nie jest lepszy bo wtedy kiedy jezdze nie mozna na niego kupowac
              biletow w przedsprzedazy. Pozostal tylko non-stop pksu:/
        • moooni Re: Również witam! 09.11.02, 20:23

> Mooni!!!! Jak żyjesz? Jak obrona magisterki?

Nie mam czasu jakoś ;-(
          Na stycznia przełozyłam...
          Zajęłam się pracą, ale zawodową. Ta do obrony czeka na swoje pięć minut.
          Potrzebuję motywacji, sama jakoś nie mogę się zebrac. Ludzieeeeeee, kto na mnie
          nakrzyczy?

--
          moooni@gazeta.pl
          icq 46479443
          • awronia Re: Również witam! 12.11.02, 16:31
            moooni napisała:

.
            > Potrzebuję motywacji, sama jakoś nie mogę się zebrac. Ludzieeeeeee, kto na
            mnie
            >
            > nakrzyczy?

Ja mogę jak chcesz. Ale mając na uwadze moją motywację w kwestii studiów, chyba
            nie jestem osobą kompetentną...
            Powodzenia,
            A.
          • Gość: kris Re: Również witam! IP: 158.75.15.* 25.11.02, 11:49
            moooni napisała:

> Potrzebuję motywacji, sama jakoś nie mogę się zebrac. Ludzieeeeeee, kto na
            mnie
            >
            > nakrzyczy?

Wyobraź sobie, że piksele na ekranie Twojego monitora ułożyły się w "Krzyk"
            Muncha. Ta postać, która stoi na moście to ja! Czy wiesz ile wysiłku potrzeba,
            aby tak krzyczeć, gdy nikt cię nie słyszy?:)) Czy chcesz tego, abym wyglądał,
            jak ta postać?;) Długo tak mam się męczyć?:))) Jeżeli jest w Tobie choć
            odrobina litości, to zaraz weźmiesz się do nauki!:))))
    • Gość: Joker78 Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: *.icm.edu.pl / *.man.olsztyn.pl 20.10.02, 00:26
      Sprawa jest prosta. Studiujac prawo ma sie do wyboru jedynie Wlodkowica-
      uczelnie o renomie dosc kontrowersyjnej. Skonczylem tu licencjat i nie ukrywam
      w pogoni za lepszym dyplomem wyemigrowalem do Olsztyna. To tyle. Nie dorabiam
      ideologii, ze to jakies fajne do studiowania miasto itd. Wiadomo osrodek
      akademicki to i dzieje sie wiecej. Na pewno chce zostac w Plocku po skonczeniu
      nauki. Moją decyzje zmienic moze jedynie sytuacja na rynku pracy.
      • Gość: kris Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.02, 08:59
        Czy we Włodkowicu miałeś wykłady z profesorami z Torunia? Jeśli tak, to z kim i
        jak go wspominasz?
        • awronia Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? 20.10.02, 17:46
          O!!!
          Mam skrzynkę na gazecie, więc inaczej zaczęli mnie podpisywać.
          W każdym razie awronia=Anka
    • awronia SPOTKANIA PRZY PIFKÓ 22.11.02, 12:50
      Kris i ja spotkalismy się na browarku w Toruniu i trza przyznać, że całkiem
      miło było (pozostaje mieć nadzieję, że Kris też tak uważa). Może byśmy tak
      spotkali się w większym gronie w naszym rodzinnym Płocku? Jeśli ktoś by miał
      ochotę, to niech da znać na forum albo na mojego priva. Myśleliśmy (tzn. Kris
      myślał, bo ja jako blondynka nie jestem najlepsza w te klocki), że najlepszy
      termin byłby w okolicach Bożego Narodzenia, bo wtedy wszyscy przyjeżdżają.
      A i chwilowe wytchnienie od sprzątania, pieczenia itp. większości by się
      przydało! Co Wy na to?
      Poza tym, to chora jestem.
      Pozdrawiam. Anka
      • Gość: kris Re: SPOTKANIA PRZY PIFKÓ IP: 158.75.15.* 25.11.02, 11:43
        Mnie też się odobało! I to bardzo!!! Na prawdę! Nie przywiązuj zbyt dużej uwagi
        do tego, co mówię:)) Nie oceniam też osób po pierwszym spotkaniu. Miło było się
        spotkać! Dyskusja "na żywo" jest znacznie fascynująca od kolejnego wpisu na
        forum, choć bezpośrednia konwersacja nie jest moją najmocniejszą stroną;)
        Jesteś bardzo interesującą i inteligentną osobą (niech się ludziska flirtu nie
        dopatrują:)))) Czy masz może kompleks "bycia blondynką;)"?

Liczę na to, że znajdą się chętni na spotkanie w Płocku.

Życzę powrotu do zdrowia! Podobno panuje teraz epidemia grypy żołądkowej. Mam
        nadzieje, że to nic poważnego.
        • awronia Re: SPOTKANIA PRZY PIFKÓ 25.11.02, 11:58
          Cześć!!!
          Co do kompleksu bycia blondynką, to go nie mam. Jakbym nie chciała nią być, to
          zmieniłabym kolor włosów. Nic prostszego! A choroba juz mi przeszła. dzięki za
          zyczenia powrotu do zdrowia (prawie czat się zrobił z tego wątku). Niech się
          ktoś dołączy.
          Pozdrawiam z Torunia.
    • Gość: ania Re: Dlaczego studiujesz poza Płockiem? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.02, 13:36
      Cześć Wszystkim !!!

Od jakiegoś czasu śledzę Waszą radosną twórczość pt. „dlaczego studiujesz poza
      Płockiem?” no i w końcu postanowiłam jakoś zaakcentować tu swą obecność. Muszę
      przyznać, że ... zmieniliście kierunek, jak nic! Znam Mr Krisa od ... ponad 20
      lat ... tak, tak ... pewnie biedaczyna teraz wytęża swe szare komórczaki i
      myśli – who is she? :) No i myślę sobie, że z tym flirtem ... hmm ... :)))
      Żeby nie było ... też studiuję poza Płockiem, ale w likendy - szkolę się na
      lawyer’a oczywiście w ... Toruniu, bo jakże mogłoby być inaczej! Urocza
      starówka, ... życie studenckie wre, choć w te kilka dni w miesiącu nie mam zbyt
      wiele czasu na ukulturalnianie się, ale lepsze to, niż ... no i ... mam tu
      prawie domowe obiadki:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka