Dodaj do ulubionych

Pan Nowakowski organizatorem studniowki

16.09.11, 19:27
Doszły mnie dziś głosy, że pan Nowakowski załatwił Jagiellonce studniówkę w Orlen Arenie. Czy ma to oznaczać, że to pan prezydent zafinansował taki prezent Jagiellonczykom? Z wlasnej kieszeni czy budzetu miasta?
Obserwuj wątek
    • Gość: asd Re: Pan Nowakowski organizatorem studniowki IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.11, 19:47
      kampania PO z twojej kasy, jak się czujesz ?
      • Gość: rodzic Re: Pan Nowakowski organizatorem studniowki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.11, 09:59
        Nie wiem co to ma wspólnego z kampania lub z prezdentem. Studniówka na ok 500 osób rzeczywiście odbędzie się w Orlen Arenie ponieważ mało jest innych sał czy pomieszczeń zdolnych przyjąć tyle osób. Myslę że to korzysc przede wszystkim dla Orlen Areny bo jest wykorzystana a nie stoi pusta.

Za studniówkę jak zawsze od lat płaca Rodzice - poprzez komitet organizacyjny i Radę Rodziców która działa z pieniędzy składkowych. Nie sądzę aby Miasto dało Jagielonce taki prezent - ale jezeli by się tak stało to z mojego( rodzica) punktu widzenia byłoby miło ...)))))

Także moi Szanowni Przedmówcy - możecie być spokojni o pieniądze z Waszych podatków.
        Nawet grosik nie będzie wykorzystany . Za całą imprezę płacą rodzice przyszłorocznych maturzystów....

A Orlen Arena jest dobrym, bezpiecznym , nowoczesnym , łatwym do pilnowania oraz aranżacji wnętrza obiektem. I bardzo dobrze że wykorzystywana jest do różnego typu imprez.
        Gdyby służyła tylko szczypiornistom -wtedy moi szanowni przedmówcy - popadałaby w ruinę i stała większość czasu pusta. A to kosztowałoby wymiernie i Was i mnie.....

Po co wszystkiemu dorabiać "mordę polityczną". Nie jestem zwolennikiem Pana Nowakowskiego - uważam go za słabego i mało kompetentnego prezydenta - bardziej likwidatora niż konstruktora życia Miasta Płocka ( przynajmniej do chwili obecnej) ale to nie znaczy że fakt studniówki Jagielonki w Orlen Arenie jest związany z polityką i wyborami.

pozdrawiam
        • Gość: sukkub Re: Pan Nowakowski organizatorem studniowki IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 19.09.11, 00:03
          No i po studniówce... To będzie raczej masowa impreza z przytupem... I co niby ta młodzież ma później wspominać? Gdzie ta atmosfera, przygotowań sal, jedzenia, szleństwa i zabawy "do białego rana" , w szkole? Takie rzeczy wspomina się później z rozrzewnieniem i uśmiechem na ustach przez wiele lat. Współczuję obecnym jagiellończykom, braku polotu i pomysłowości na zorganizowanie tej imprezy w gmachu szkoły... a może powinno się pogratulować rodzicom i nauczycielom, łatwego "zepchnięcia" tematu? Jakby nie było wspomnienia na pewno nie będą już takie jak za starych dobrych lat... Mam tylko nadzieję, że Małchachowianka nie pójdzie tu w ślady Jagiellonki! :)
          • Gość: sukkub Re: Pan Nowakowski organizatorem studniowki IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 19.09.11, 00:10
            PS. "Myslę że to korzysc przede wszystkim dla Orlen Areny bo jest wykorzystana a nie stoi pusta. "
            Drogi Rodzicu, idąc Twoim tokiem myślenia, może zacznijmy organizować w Orlen Arenie wesela??? Wtedy na bank nie będzie stała pusta, może uda się nawet uzyskać "obłożenie" na rok do przodu?!
            No, chyba nie po to budowano ten obiekt z naszych pieniędzy, żeby teraz robił za remizę, bo władzom brak ciekawych pomysłów na jego wykorzystanie??? Wyobrażacie sobie w przyszłym roku wesele na Stadionie Narodowym??? ;P

• Gość: rodzic Re: Pan Nowakowski organizatorem studniowki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.11, 06:38
              O ile ktos organizuje wesele na minimum 500 osób to Orlen Arena powinna się zastanowić ......

Szkoła nie bardzo chce organizacji studniówek w swoich murach chociazby ze względów bezpieczeństwa uczestników
    • fifrak85 Re: Pan Nowakowski organizatorem studniowki 18.09.11, 21:54
      Tylko czy dla podreperowania budżetu będą robili chałturę ?
      Czy to jakiś wyżowy rocznik, że się nie pomieszczą? Do tej pory jakoś się mieścili w murach Jagielonki.
      Jestem też ciekaw ile kosztuje zorganizowanie studniówki w OA ?
      • Gość: matka Re: Pan Nowakowski organizatorem studniowki IP: *.class147.petrotel.pl 19.09.11, 09:16
        Widać ,że jestes zupełnie nie zorientowany w temacie od lat studniówki nie tylko w Jagielonce ale również w innych lieceach Płockich nie są organizowane w budynkach szkól, tylko wynajmowane są lokale.
        Wynajęcie lokalu na ok 500 osób jest problemem przez ostatnie lata studniówka była rozkladana na dwa dni mała jest oferta na terenie miasta Płock (lokali na taką liczbę osób).
        Kończąc temat ta decyzja o takim przebiegu studniówki jest decyzją rodziców i maturzystów 2012 r. komentarze są zbyteczne.
        Pozdrawiam mama jednej z uczennic Jagielonki.(tegorocznej maturzystki)
        • Gość: do numerowanych Re: Pan Nowakowski organizatorem studniowki IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.11, 09:35
          Gość portalu: fifrak85 napisał(a):

> Tylko czy dla podreperowania budżetu będą robili chałturę ?
          > Jestem też ciekaw ile kosztuje zorganizowanie studniówki w OA ?

A jeśli nawet dla podreperowania, to co CO W TYM ZŁEGO?
          Przecież ta hala MA ZARABIAĆ NA SWOJE UTRZYMANIE!!!!!
          Narazie TRZEBA DO HALI SPORO DOKŁADAĆ!!!!!!
          Jak dalej będzie tak szło to zarabianie, to hala okaże się kolejną kosztowną FANABERIĄ!!!

> Czy to jakiś wyżowy rocznik, że się nie pomieszczą? Do tej pory jakoś się mieścili w murach > Jagielonki.

nie twoja broszka - czego ruszasz doopą jak cię nie posuwają.

PS te same uwagi odnosżą się do numerownego pustego mieszka

• Gość: rasti Czemu nie "Biały Dworek", sprawdzony w bojach IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.11, 12:40
            nie pasuje do kampanii PO ? przecież halę wybudował Prezydent Milewski, wy kibla nie umiecie
            • Gość: dorasti Re: Czemu nie "Biały Dworek", sprawdzony w bojach IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.11, 12:43
              nie twoja broszka - czego ruszasz doopą jak cię nie posuwają.
              • Gość: pyk Re: Czemu nie "Biały Dworek", sprawdzony w bojach IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.11, 12:51
                nie wciskaj sie jak gó... do kanału
            • Gość: rodzic Re: Czemu nie "Biały Dworek", sprawdzony w bojach IP: *.ip.netia.com.pl 19.09.11, 13:42
              Z tego co wiem były rozpatrywane różne oferty. Nie wiem dlaczego nie Biały Dworek. Moze ludzi jednak za dużo. Ale odwracając pytanie - dlaczego nie Orlen Arena?

Mysle ze jezeli ten termin jest wolny , nie koliduje z meczami szczypiornistów - to dlaczego nie? Obiekt powinien na siebie zarabiać . Wiem ze w Orlen Arenie bedzie goscił niedługo balet rosyjski , ma też spiewać płocki chór , grali Austarian Pink Floyd i była wystawa motoryzacji.
              I nic w tym złego.....

Natomiast cieszę się że dyskusja zeszła na temat : dlaczego Orlen Arena.

Bo zaczeła się od naciągania na ten fakt polityki - co w moim odczuciu jest bardzo nie fair - zwlaszcza w okresie przedwyborczym.

i tyle w tym temacie
    • Gość: tm Re: Pan Nowakowski organizatorem studniowki IP: *.play-internet.pl 24.09.11, 13:27
      Jestem tegoroczną maturzystką z Jagiellonki i bardzo się cieszę, że uda się zrealizować ten pomysł. Studniówka w szkole nie może się odbywać ze względów bezpieczeństwa, takie są przepisy, podobno nawet Małachowianka miała z tego zrezygnować, ale nie wiem, jak to w końcu będzie. Świetnie, że wreszcie studniówka nie będzie rozdzielana na dwa dni, gdzie musiałbyś decydować, z którymi znajomymi chcesz spędzić wieczór, bo właśnie o to chodzi, by ten czas spędzić razem. Cieszę się, że nie będzie to znowu w Amore na jakimś zadupiu pod Płockiem, gdzie ma studniówkę większość płockich liceów, tylko w ORLEN ARENIE! Przecież to mówi samo za siebie :) Wyjątkowy wieczór, wyjątkowe miejsce. Nie mogę się doczekać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka