Dodaj do ulubionych

Marek Mokrowiecki zagrał Hamleta pod Neptunem

24.04.12, 19:44
I taki jest nasz teatr jak jego dyrektor. Dyrektor grywa w innych miastach. Nasi aktorzy organizują szkolne przedstawienia, często na wyjazdach do okolicznych miejscowości. A scena wypożyczana jest na koncerty, czy przedstawienia grywane przez objazdowe trupy teatralne. A miasto wykłada pieniądze na działalność teatru. Tylko po co?
Obserwuj wątek
    • Gość: Anna Re: fajny.mariuszn IP: *.class102.petrotel.pl 24.04.12, 21:52
      Nie będę dyskutowała z Tobą na temat wizji teatru, bo coś w tych wypowiedziach z prawdy jest. Natomiast nie ośmieszaj się (kolejny raz) i nie pisz bzdur, że miasto łoży na Teatr, bo to nie jest prawdą. Teatr jest finansowany przez Urząd Marszałkowski.
      • Gość: fajny.mariuszn Re: do Anny IP: *.181.198.11.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.04.12, 22:21
        Nie ważne czy miasto, czy Urząd Marszałkowski. O ile mnie pamięć nie myli w tym roku na funkcjonowanie teatru poszło 3,7 mln zł publicznych pieniędzy. Publicznych, czyli twoich i moich. Może jestem malkontentem, ale od święta chciałbym pójść do teatru z rodziną. A tu od kilku lat albo mogę pooglądać kogoś na gościnnych występach, albo koncerty non stop. Do teatru w zasadzie mogą chodzić tylko dzieci w zorganizowanych grupach. Opowieść Wigilijna stała się czymś w rodzaju Kevina, pójdzie się, bo i tak nic innego nie będzie. A o aktorach i dyrektorze słyszy się coraz więcej, że robi ą coś poza teatrem. Jeden działa sobie w Słupnie, drugi robi przedstawienia z młodzieżą, a dyrektor pokochał warszawkę. To w końcu jest ten teatr czy go nie ma?
        • Gość: Osiecki Bogusław Do krytyka teatru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.12, 06:23
          do "fajnego.mariusza"

www.teatrplock.pl/podstrona.php?a=75&b=75#aktu

Jak na taki "powiatowy" teatr, dla takiej widowni i za takie pieniądze to jakie masz propozycje?
          • Gość: fajny.mariuszn Re: Do krytyka teatru IP: *.31.68.97.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.04.12, 06:47
            Radziwie jest bez teatru i bez kina , dlatego jest wiochą. Za pomysły nie biorę pieniędzy, od tego są inni. Ich zapytaj. Ja tylko mówię co mi się nie podoba.
            • Gość: Osiecki Bogusław Do krytyka teatru i do "poety", dwa w jednym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.12, 08:58
              do "fajnego.mariusza"

Radziwie jest bez teatru i bez kina , dlatego jest wiochą.

A co to u was za teatr, jak się ciebie czyta?
              Zdradzę, ż nie mamy też tramwaju i metra.

Za pomysły nie biorę pieniędzy, od tego są inni.

A za co bierzerz? Za wpisy?

Ja tylko mówię co mi się nie podoba.

Nie interesuje cię, że to same głupoty?

No i na koniec BOMBA, podsumowanie, cytat:

Re: Co archeolodzy przy Piekarskiej znaleźli
              Autor: Gość: do poety mariusza IP: *.c155.petrotel.pl 18.04.12, 09:00

Odpowiedz Człowieku, to jest już śmieszne. Najpierw piszesz jako (nie)fajnymariusz i zaraz pod własnym postem jako poeta. Manipulujesz, chcąc stworzyć wrażenie, że wielu ma takie pokręcone zdanie o wszystkim jak ty. Panie N., sam się przypucowałeś, kiedy w jednym z wątków napisałeś coś jako ten (nie)fajnymariusz, nie logując się i zaraz "poeta" powtórzył z tego samego adresu prawie słowo w słowo to samo. Rozdwojenie jaźni czy obsesja, choroba? Tacy wielonikowcy jak ty zaśmiecają to forum i odstraszają od niego normalnych ludzi, którzy chcieliby podyskutować, ale nie w takim zawziętym i zakłamanym towarzystwie. Boisz się, że jesteś w mniejszości ze swoim zawsze anty-zdaniem i postanowiłeś się rozdwoić? I tak jesteś tylko jeden. Malutki.

plock.gazeta.pl/plock/1,35710,11559391,Co_archeolodzy_przy_Piekarskiej_znalezli.html
              • Gość: poeta Re: do Osieckiego IP: *.204.14.84.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.04.12, 22:02
                Nigdy nie kryłem , że są to moje dwa nicki i wszyscy na forum o tym wiedzą. Dla wiadomości jest jeszcze - fajny poeta. Osieckiego jest ponad 20 nicków . Większość z wulgarnymi i chamskimi wpisami. Ma do tego prawo. Miara wielkości, tylko nie wiem czy głupoty czy zadufania w sobie.
                Jednak dobrze rozszyfrowałem, Osiecki na forum szuka żony lub męża, bo na inny mój nick zareagował kokieteryjną zaczepką. Od razu złapał się w sidła! To ci numer. Próżny trud drogi kolego. Podobno na Skarpie jest Klub Starego Kawalera. Może warto się wybrać?
                I jak mówiłem wcześniej , nie ma na Radziwiu kina, bo potrzebna była apteka dla starych tetryków. Po wpisach Osieckiego widać, że jest tam niezbędna.
                Są rzeczy, których nie robi się dla pieniędzy, ani dla splendoru. Ale z miłości dla miasta. Dlatego nie obnoszę się swoim nazwiskiem, a dzięki temu mówię co myślę, nie wazelinuję na forum urzędnikom. Ale jak widzę niejednemu sprawia to przyjemność.
                Pozdrowienia dla tetryka z Radziwia. Powodzenia w szukaniu towarzysza!
                • Gość: Osiecki Bogusław Re: do Osieckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 05:30
                  do "poety"

"Towarzysza", jak widać, znalazłem.

To jest wątek aktorsko-teatralny.
                  Jakimż talentem aktorskim trzeba się wykazywać, pisząc pod trzema ksywami?
                  Jakimż trzeba być obłudnikiem i hipokrytą.

Aktor, taki znakomity aktor, jak pan Marek Mokrowiecki, wiadomo, że gra.
                  A "trójksywiec"?
                  • Gość: poeta Re: do Osieckiego IP: *.30.69.52.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.04.12, 10:00
                    Sorki, że dałem kosza. Szkoda, że tak sędziwy mężczyzna zachowuje się jak zawiedziona nastolatka! Słowo - towaszysz mnie irytuje, bo śmierdzi działalnością jaką pan uprawiał w minionej epoce swojego guru - Broniewskiego i uprawia dzisiaj.
                    Mam honor i przyznałem się do swoich nicków, tylko, że w każdym z nich jestem stały w poglądach. Pan jak wariat nie tylko zmienia nicki ale i poglądy , a często i sam ze sobą dyskutuje. Nie wiem co jest bardziej szkodliwe. Szkoda mi czasu na wymienianie pańskich wypowiedzi publikowanych pod różnymi ksywami, zresztą jako człowiek bez honoru pan ich nie wymieni, w przeciwieństwie do mnie .
                    Nikt nie powiedział, że Mokrowiecki to zły aktor, powiedziałem , że słabo radzi sobie z zarządzaniem instytucją, która powinna być kulturalną wizytówką Płocka. Widzę, że nie tylko z głową u pana źle , ale i z oczami. Zalecam kompleksowe badania
                    • Gość: lipa! Re: do Osieckiego IP: *.084.c76.petrotel.pl 26.04.12, 11:25
                      news to byłby gdyby neptun zagrał mokrowieckiego pod posągiem hamleta !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka