Dodaj do ulubionych

Tak, zagłosuję na radnych osiedlowych!

21.03.13, 20:36
To bardzo ciekawe co piszecie, lecz nazwiska się powtarzają, a średnia wieku na listach 60-70 lat.
Drodzy emeryci ławek nam pod figurkami nie potrzeba ! zajmijcie się odpoczynkiem bo Wasz czas już minął jeśli chodzi o politykowanie i udzielanie się.
Potrzeba nowych młodych ludzi uczciwych, którzy będą robić charytatywnie dla swoich osiedli dobre projekty i rozwiązania co by to nie miało być np: place zabaw, boiska, itd. bo tego na pewno brakuje.
Drodzy dziadkowie proponuje zając się wnuczkami i odpoczynkiem, a nam młodym pozwolić budować sobie przyszłość, ewentualnie czasami nam coś poradzić z racji wieku i doświadczenia.
Będziemy wdzięczni.
Obserwuj wątek
    • Gość: jajaja Re: Tak, zagłosuję na radnych osiedlowych! IP: *.069.c91.petrotel.pl 21.03.13, 20:58
      Starszy wiek nie koniecznie jest po to by siedzieć w domach. Jeśli ktoś chce to czemu nie? Młodzi owszem- tyle, że wiekszość nie ma na to czasu, bo w tym kraju trzeba robić od rana do nocy by się czegoś dorobić. Myślisz stereotypowo o osobach starszych, tymczasem sama znam takie które siłą życia przewyższają nastolatków. Wszyscy kiedyś będziemy starzy. A po to jest więcej nazwisk, że jak ci ktos starszy nie pasuje to możesz zagłosowac na młodszego.
      • Gość: razmus Re: rozumiem new37, że startujesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 21:04
        Podaj okręg i miejsce na liście zagłosuję na ciebie lub poproszę o to znajomych mieszkających w tym okregu
    • Gość: jogi Re: Tak, zagłosuję na radnych osiedlowych! IP: *.053.c83.petrotel.pl 21.03.13, 21:06
      przecież listy na kandydatów nikt nie zamykał liczbą x x x można było zgłaszać sie na listę nawet i sto osób i w czym problem że są starsi ludzie od chowania są rodzice a dziadkowie mają czas dla siebie najlepiej się wysługiwać oj, oj żle, to jest dobry czas dla nas ,odchowajcie dzieci i dopiero bierz się za rządy.
      • Gość: jogi sciema IP: *.204.c83.petrotel.pl 21.03.13, 22:50
        partie potworzyly swoje listy, bez szyldow promuja swoich kandydatow, kandydaci w wielu przypadkach beda sie tylko promowac do dalszej niby kariery.,. niestety ale wiekszosc tych zbiorowych list i ulotek to zwykla sciema
        • Gość: `misio Re: sciema ? IP: 95.178.0.* 21.03.13, 23:15
          niestety taka jest rzeczywistość i prawda nawet na tych listach są Ci sami co w poprzednich kadencjach i to kilka wstecz a działalności zero . Pozałatwiać swoje sprawy i swój biznes a na osiedlach bz. Gdzie są swietlice dla młodzieży i boiska chyba te dzikie na murawie. Czy obyły sie jakieś zebrania przedwyborcze aby zapoznać mieszkańców co chcą podziałać dla osiedla przyszli radni osiedlowi niestety brak inicjatywy kandydatów więc na KOGO GŁOSOWAĆ ? Co mi z tego że są nazwiska jak nie znam tych osób a na tych co byli w poprzednich kadencjach to nie bydę głosować bo nic nie zdziałali.
          • Gość: jogi Re: sciema ? IP: *.204.c83.petrotel.pl 21.03.13, 23:23
            ano wlasnie, ja jestem z zielonego jaru takze i glos oddaje na dwie osoby mi znajome, ktore wiem ze nie bawia sie w uprawianie polityki, tylko maja checi do dzialania tylko na rzecz swojego miejsca zamieszkania, a te wszystkie listy, walka szczurów o pozycje i karierowicze niech sie pocaluja w noc, pozdrawiam radnych plocka, ktorzy buduja swoje oddzialy, smiech na sali
            • Gość: Rada Osiedla Re: sciema ? IP: 78.154.66.* 21.03.13, 23:38
              Ja startuję ze znajomymi z Zielonego Jaru i mamy pomysły oraz wiedzę jak dokonać zmian. Nie jesteśmy partyjni. Ale zgadzam się, że partie wszędzie się wciskają.
              Przepraszam, że nie zrobiliśmy spotkania ale rozmawiamy z mieszkańcami Zielonego Jaru i wiemy jakie mają propozycje.

Pozdrawiam
              Marcin Marzec
              www.facebook.com/podolszyce
              • Gość: dami Re: sciema ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.13, 07:49
                A czy przypadkiem nie widniejesz na ulotce, która taka "czysta" politycznie nie jest ??

Bez sensu.
    • camel1313 Moim zdaniem: Tak, zagłosuję na radnych osiedlo... 21.03.13, 23:44
      Ja proponuje zaglosowac na osiedlu Dobrzyńska na :

Nr 3 Beata Charzynska - spolecznik ktory zajmuje sie sprawami mieszkancow, dzieki jej inincjatywie powstanie plac zabaw i silownia na ulicy Jasminowej !!!!!!! Zawodowo kierowca KM lat 34

nr 15 Paweł Kołodziejski związany ze Stowarzyszeniem Wolne Konopie Płock, spolecznik ktory z zamilowania zajmuje sie zwierzetami oraz ekologia wykonywany zawod pszczelarz lat 29
      • Gość: skarpiak Re: Moim zdaniem: Tak, zagłosuję na radnych osied IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 06:50
        Czy ten od wolnych konopi w ramach kampanii nie mógłby przed lokalami wyborczymi rozdawać po działce? Zwiększyłby szanse na rozwój naszego osiedla
        • Gość: staruch osiedlowy Re: Moim zdaniem: Tak, zagłosuję na radnych osied IP: *.31.41.151.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.03.13, 06:57
          Dla poprawienia życia mieszkańców mojego osiedla propagowanie narkotyków. NIE dla takiego kandydata!
          • Gość: dami A co mają Wolne Konopie, Palikoty, SLDowcy, PSLowc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.13, 07:47
            A co mają Wolne Konopie, Palikoty, SLDowcy, PSLowcy, PiSowcy, POWcy i cała ta śmierdząca ekipa do wyborów do rad osiedlowych ??

Czy to ma nie polegać na tym, że radni mają się starać polepszać życie mieszkańców na danym osiedlu??

Ci co chcą uprawiać politykę, tworzyć jakieś frakcje i wojny na tym najniższym szczeblu - powinni być odtrąceni z miejsca.

• Gość: dodami Re: A co mają Wolne Konopie, Palikoty, SLDowcy, P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 08:13
              Jak zajarają to będą bardziej zgodni. Wolne Konopie Forever!
            • Gość: UMP & SM Watch Re: A co mają Wolne Konopie, Palikoty, SLDowcy, P IP: *.30.37.203.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.03.13, 08:17
              Ja mieszkam na osiedlu Wyszygrodzka i gdyby nie ten wątek na portalu GW to o wyborach do rad osiedli nic bym nie wiedział:
              Nie zauważylem też, żeby na tym osiedlu ktoś nawet próbował mnie lub kogokolwiek poinformować o swoim programie, predyspozycjach i kwalifikacjach do tej roboty , przekonać do swoich racji, uwieść propozycjami.
              |Zresztą z obserwacji w latach minionych działalności takiej rady i jej skladu na osiedlu Wyszogrodzka mam o tym pomysle jak najgorszą opinię, starsznie dużo musiałoby się zamienić na lepsze, aby spowodowało to zmianę mojej opinii o tej in inicjatywie.
              |W uzupełnieniu dodam, że moje zainteresowanie tym co dzieje się w mieście i w samorządzie jest z pewnością sporo większe niż przeciętne.
              • Gość: sfgh Fikcja IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.13, 08:21
                to jest
      • plockowy Re: Moim zdaniem: Tak, zagłosuję na radnych osied 22.03.13, 09:04
        Paweł Kołodziejski związany ze Stowarzyszeniem Wolne Konopie Płock - Ruch Palikota - toc to ten sam co jeszcze niedawno opublikował zdjecia ofiar smoleńska na facebooku i mieli go za to usunac z partii.

wyborcza.pl/1,76842,12698677,Czlonek_Ruchu_Palikota_opublikowal_zdjecia_ofiar_katastrofy.html

Mam dla Ciebie hasło wyborcze :
        "Na naszym osiedlu jest wesoło bo palimy sobie zioło"

Ludzie cos sie dzieje, kto zgłasza takich kandydatów, przecież to jakiś zwyrodnialec i narkoman ?
        • Gość: zabniewaki Re: Moim zdaniem: Tak, zagłosuję na radnych osied IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 09:10
          Palić kota!!!
        • Gość: dami Sto procent racji !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.13, 09:12
          o tym właśnie napisałem, że wiele osób kandydujących do rady osiedla to albo obecni "politycy", albo szemrane towarzystwo - połączyli się w grupki i strugają wielkich społeczników...

Zachęcam to głosowania na osoby z waszego najbliższego otoczenia, które wiecie, że będą działać bez pazernego promowania własnej osoby, które będą dbać o osiedle - na którym im zależy.

Ci wszyscy nachlani - mają jeden cel.
          • Gość: umobserwer Re: Sto procent racji !! IP: *.plock.mm.pl 22.03.13, 10:29
            najlepszy jest ten fragment : Demokracja wraca do korzeni.
            to sie zapytam : to gdzie ona byla ze wraca ?
            a czy wogole ona jest ? byla ? bedzie ?

smiechu warte, a najbardziej to to jak z duzym zaangazowaniem gw wlaczyla sie w akcje propagandowa "imprezy" tzw. prezydenta, a ja nie pojde , to bedzie moj "protest" przeciwko tej wladzy tej spolce zarzadzajacej miastem
            a tak poza tym to zwykla LIPA i FIKCJA
      • Gość: mieszkaniec Re: Moim zdaniem: Tak, zagłosuję na radnych osied IP: *.class98.petrotel.pl 22.03.13, 10:58
        Już z pewnością zagłosujemy na osobę, która proponuje wolny dostęp do narkotyków - proponuję puknąć się w głowę. Na osiedlu jest wystarczająco dużo dewastacji i pijaków teraz jeszcze nam trzeba propagatorów narkotyków.

Proszę o rozsądek i głosowanie na ludzi sprawdzonych i mądrych. Propagatorom narkotyków N I E
        • Gość: spod Tumskiej Re: Moim zdaniem: Tak, zagłosuję na radnych osied IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 19:14
          Na poziomie Rady Osiedlowej nie ma możliwości rozmawiania o konopiach itp.
          A mieszkaniec jak mieszkaniec. Poza konopiami jeszcze tutaj mieszka i ma takie same problemy jak sąsiedzi przyszłego radnego.
          Za chwilę się dowiem, że jak nie chodzi do kościoła to też po nim.
      • Gość: `elektorat Tak, zagłosuję na radnych osiedla podole? IP: 95.178.0.* 22.03.13, 23:01
        Nie wiadomo kto kandyduje - brak spotkania i przedstawienia się kandydatów oraz swoich planów i inicjatyw dot osiedla . Kandydaci złożyli swoje deklaracje do kandydowania i nic więcej.
        Oczekiwanie na głosowanie !!! Frekwencja pewna !!!
    • camel1313 Moim zdaniem: Tak, zagłosuję na radnych osiedlo... 22.03.13, 10:37
      a od kiedy czysta marihuana to narkotyk ????? nie wiesz nawej jakie ma zastosowania lemingu uslyszales pewnie w faktach ze to narkotyk i tak dalej twierdzisz niech zyja normali :)
      • Gość: mieszkaniec Re: Moim zdaniem: Tak, zagłosuję na radnych osied IP: *.class98.petrotel.pl 22.03.13, 11:08
        obawiam się, że nigdy nie zdobędziesz takiego wykształcenia jak ja, więc nie oceniaj wiedzy innych. Domniemam, że jesteś użytkownikiem tych używek więc trudno oczekiwać rozsądku i troski o mieszkańców osiedla. Proponuję, odurzaj się sam ewentualnie z twoim kandydatem i nie zawracaj głowy ludziom co myślą i dbają o własne rodziny i dzieci.
        Jeszcze raz zdecydowane NIE NIE NIE dla tego kandydata.
        • Gość: dami Re: Moim zdaniem: Tak, zagłosuję na radnych osied IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.13, 11:25
          niech go wybiorą i zalegalizuje im narkotyki na ich osiedlu, co za bzdury :)

nie dla dewiacji :)
    • Gość: NIE Re: Tak, zagłosuję na radnych osiedlowych! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 11:19
      NIE dla kandydatów z kolorowych, drukowanych ulotek z barwami miasta i herbem, bo to grupa nowakowsko-zgorzelska.
      • Gość: nie nie brawo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.13, 11:25
        zdecydowanie popieram
        • Gość: Kol Re: brawo IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.13, 13:09
          Popieram. Komuś zdecydowanie zależy na małej frekwencji na Zielonym Jarze. We wszystkich blokach pozdzierane są listy kandydatów do Rad Osiedla. Może właśnie tej grupie. Im mniejsza frekwencja tym mają większe szanse. Już na start mają po 10 swoich głosów.
          • Gość: nie nie zielony jar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.13, 13:31
            racja, ja głosuję na walczących samodzielnie, dla mnie Ci z tych grupowych ulotek nie są warci uwagi
          • Gość: bolo Re: brawo IP: *.c157.petrotel.pl 22.03.13, 13:35
            a ja rowniez nie pojde , to bedzie moj "protest" przeciwko tej wladzy tej spolce zarzadzajacej miastem
            a tak poza tym to zwykla LIPA i FIKCJA tego niby prezydenta
            • Gość: `osiedlanka Brawo !!! IP: 95.178.0.* 22.03.13, 16:26
              Gość portalu: bolo napisał(a):
              > a ja rowniez nie pojde , to bedzie moj "protest" przeciwko tej wladzy tej spolce zarzadzajacej miastem a tak poza tym to zwykla LIPA i FIKCJA tego niby prezydenta
              Właśnie gdzie POMOC-WSPARCIE biednym ludziom -starym, gdzie PRACA DLA MŁODYCH LUDZI PO STUDIACH, GDZIE MIESZKANIA DLA MM, gdzie pomoc i zapomogi - wsparcie dla MM +3 lub wiecej dzieci - karnety a kto z tych MM ma czas iść do kina lub teatru , na basen lub korzysta z tej naszej KM świadczącej tak piękne usługi .
              TO JEST POLITYKA PRORODZINNA - B R A W O !!!!
    • camel1313 Moim zdaniem: Tak, zagłosuję na radnych osiedlo... 22.03.13, 13:45
      a co ma wyksztalcenie twoje do zycia pamietaj ze zycie jest prawdziwym odzwierciedleniem tego jakim jestes czlowiekiem a wyksztalcenie w tych czasach niestety mozna sobie kupic zobacz czego teraz ucza na studiach i jak ucza ??? placisz i masz i nikogo nie interesuje czy ty cos umiesz byle by zyski uczelni byly
    • camel1313 Moim zdaniem: Tak, zagłosuję na radnych osiedlo... 22.03.13, 13:50
      tez mnie dziwia te ulotki jak by byly wybory radnych hehehe cos za tym idzie bo watpie zeby marnowali swoje pieniadze na prace spoleczna czy sa takimi spolecznikami ???? co zrobili dla Waszego osiedla ?? wogole przy kazdych wyborach powinno byc zakaze platne reklamy , bilbordy i ulotki miliony zlotych idzie z naszej kieszeni do kosza a przy okazji na tyle makulatury ida tysiace drzew i hekto litry tuszu i ekologia podupada na calym swiecie Mam nadzieje ze doczekam czasu kiedy wrescie Polacy zmadrzeja i pogonia ta stara cholote z Wiejskiej np Pan Struzik cytat to nie ja mieszalem beton w Modlinie i jestem niewinny ale ty placiles wiec ciekawe jak by jakis robotnik mu schrzanil prace w domu to czy by nie wyciagnol konsekwencji ??? zloty czlowiek z niego ???
      • Gość: imielniczak Re: Moim zdaniem: Tak, zagłosuję na radnych osied IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 17:40
        Radni doskonale znają od lat sytuację ul.WIOSENNEJ na mapach Płocka jest przejezdna ale w rzeczywistości tak nie jest.Pytanie czy tak musi być???????????
        • Gość: ada Re: Moim zdaniem: Tak, zagłosuję na radnych osied IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 19:22
          Jak patrzę na kandydatów z os. Kochanowskiego to nasuwają się takie wnioski:
          1. grupa piętnastu która się skonsolidowała i rozniosła ulotki do skrzynek to dotychczasowa ekipa przypisująca sobie to że "słońce świeci" to dzięki nim. Np przypisują sobie , że rondo na ul. Mickiewicza to ich zasługa itd. Raczej do odrzucenia, do całkowitej wymiany.
          2. wiele z pozostałych osób to (nie wszystkie znam, to nie chce generalizować) to takie samozwańcy. Działalność społeczna z nich raczej będzie żadna. Np. taki jeden z ul. wschodniej - cichy, spokojny, emerycina. Jeszcze nigdy w niczym się nie wykazał, jedynie tym że sprząta przy posesji. Dalej niż własny czubek nosa nic nie widział. Mogło się walić, przewracać, gasnąć, zapadać i nigdy nie był tym który choćby coś gdzieś zgłosił. Ale na listę to się zgłosił.
          3. Albo taki pan W. z ul. Żwirki - poczciwina ale już w bardzo !! podeszłym wieku. On jest już nieporadny i raczej pcha się tam licząc na towarzystwo i rozrywkę oraz zabicie czasu.
          4. Pozostali nie dali się nam bliżej poznać.
          5. Ci co naprawdę mają zasługi dla lokalnego otoczenia działają, załatwiają i nie są na listach i wiem że nie pretendują sami z siebie do tych list.
          • Gość: fafik Re: Moim zdaniem: Tak, zagłosuję na radnych osied IP: *.class99.petrotel.pl 22.03.13, 22:12
            Toć to drużyna don Zorzella Peselaki prą do władzy z każdego osiedla To pieski co będą szczekać co karierowicz im każe bo zaczną kampanię prezydencką na swojego spaślaka. Peselaków atak na płocki ratusz sie uda jak nie skreślicie z list nieudaczników życiowych i nieuków,żądnych intratnych stanowisk,mimo wrodzonej tępoty, przydupasów tegoż
      • Gość: gośc Re: Moim zdaniem: Tak, zagłosuję na radnych osied IP: *.113.c82.petrotel.pl 24.03.13, 15:16
        A ja wiem, że niektórzy tzw. "wolni strzelcy" skrzyknęli się i razem wydrukowali swoje ulotki, bo było taniej, a pokrywali z własnych kieszeni, bo w partiach nie są. Niekoniecznie więc ulotka świadczy o byciu w układzie...trzeba po prostu czytać kto na niej jest... Z drugiej strony jak poznać kandydatów wcześniej jeśli nie z ulotek... Jeśli ktoś nie jest w układzie to się o nim nie słyszy...
    • Gość: `henio Re: Tak, zagłosuję na radnych osiedlowych! IP: 95.178.0.* 23.03.13, 08:28
      new37 napisał:
      Drodzy dziadkowie proponuje zając się wnuczkami i odpoczynkiem, a nam młodym pozwolić budować sobie przyszłość, ewentualnie czasami nam coś poradzić z racji wieku i doświadczenia.
      Będziemy wdzięczni.
      Młody człowieku seniorów chcesz odstawić do lamusa bo TY JESTEŚ WSZYSTKOWIEDZĄCY i masz WIELKIE DOŚWIADCZENIE - to widać już po twoim wpisie jak szanujesz SENIORÓW tylko mają NIANCZYĆ wnuczęta SENIORZY SĄ MIESZKAŃCAMI TEGOŻ GRODU I TAKI SAM GŁOS MAJĄ JAK KAŻDY INNY MŁODY CZŁOWIEK To ONI budowali fabryki a dziś co sprzedane !!!
      B R A W O !!!
      • Gość: mołodiec Re: Tak, zagłosuję na radnych osiedlowych! IP: *.222.c64.petrotel.pl 23.03.13, 22:04
        Garbata babciu z Zielonego Jaru na emeryturę, a nie do rady osiedlowej. Zajmij się wnukami, a nie polityką
        • Gość: ale kino Re: Tak, zagłosuję na radnych osiedlowych! IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.13, 07:50
          nic nie dał propagandowy wątek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka