Dodaj do ulubionych

Na Nowym Rynku powstanie multikino

IP: *.c148.petrotel.pl 02.08.04, 20:44
Fajnie by bylo gdyby w sprawie zagospodarowania placu był konkurs
architektoniczny. Zeby nie powstał taki potworek jak jest teraz!!!!Mysle ze
Wierzbicka bedzie naciskac na Kolczynskiego zeby konkurs taki ogłosić.
Obserwuj wątek
    • Gość: kino_fan Re: Na Nowym Rynku powstanie multikino IP: *.c148.petrotel.pl 02.08.04, 20:53
      nie wiem jakie jest podloze polityczne tej decyzji. szczerze mowiac malo mnie to interesuje.
      dla mnie wazny jest fakt, ze w plocku moze powstac kolejne kino. bo czym bylo przedwiosnie i dwie premiery tygodniowo? zenada i tyle.
      moze cos sie zmieni. a moze to tylko plonne nadzieje?
    • Gość: Krzysiek Re: Na Nowym Rynku powstanie multikino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 21:14
      Nie rozumiem czemu nasi szanowni radni tak mocno się sprzeciwiają tej
      inwestycji. W tym mieiscu naprawdę można by było postawić fajne centrum i to
      nie tylko kinowe. Byłby wtedy prawdziwy "Nowy Rynek" :)
    • Gość: czytelnik To ja już nic nie rozumię z tego wszystkiego :-( IP: 195.117.140.* 02.08.04, 21:20
      W świetle tego wszystkiego - bo Era-Bud uzyskał pozwolenie na budowę swego kompleksu dosłownie kilka dni temu. Nie wiem czy na poważnie chcieli coś budować i mieli już najemcę (a podobno kino na Podolach miało być i to 6-salowe). A teraz kto wie jak to będzie - co tam Era-Bud ma/miał w planach i jak wygląda ich projekt - i czemu Gazeta nic nie pisze że Era-Bud uzyskał pozwolenie ? I teraz będziemy mieć kołomyję znowu - i jeszcze miasto zapłaci Era-Budowi odszkodowanie. Jeśli Era-Bud chce budować i ma już wszystko przygotowane? Tego nie wiemy... No a teraz to nieszczęsne Cinema City i to wszystko - zanim to się wszystko od nowa zaprojektuje i ustali,i te konkursy,przetargi,kłotnie,to też minie szmat czasu. I nic nie zacznie się dziać ni na Podolach,ni na Nowym Rynku ni w Przedwiośniu - każda ze stron będzie się bała zacząć inwestycję - Era-Bud bo Cinema-City , Przedwiośnie - bo Cinema-City,itp. Ja to wszystko widzę fatalnie,fatalnie - będzie "osiołkowi w żłoby dano" - i osiołek - tzn. pomysł multikina w Płocku zdechnie. A w sąsiednim Włocławku multipleks powstaje i będzie w lutym 2005 już czynny. To tyle - a komu wierzyć - czy Rynex+Cinema City czy Era-Bud ? Cholera człowieka bierze? Czy w tym mieście nie może nigdy nic powstać normalnie,jak w sąsiednim Włocławku,tzn hala sportowa czy multipleks ? A co na to przedstawiciele Era-Budu i MaxFilmu ?
      • Gość: czytelnik "rozumiem" a nie "rozumię" :-) IP: 195.117.140.* 02.08.04, 21:32
        No ale to można wytłumaczyć zdenerowaniem. Teraz zaczyna się od początku. A od obietnic różnorakich już rzygać się chce. Jest już gotowy projekt i wizualizacja tego obiektu na placu przed teatrem - bo jak nie - to życzę wszystkiego najlepszego w czekaniu iluś tam lat aż to się wszystko zaprojektuje. Moim zdanie bieg wypadków paradoksalnie zmierza do niepowstania multipleksu w Płocku w ciągu najbliższych kilku lat. Jak na Nowym Rynku - to kiedy zacznie się budowa ? To pytanie najważniejsze - bo jak tylko koncepcja na razie - to wiadomo - 2010 może i będzie multikino.
    • roman_j Re: Na Nowym Rynku powstanie multikino 02.08.04, 21:44
      Z zaskoczeniem przeczytałem, że wielu radnych zaskoczeniem zareagowało na
      informację prezydenta Kolczyńskiego. Panowie radni, trzeba czytać forum, żeby
      być na bieżąco. O, na przykład ten wątek:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=66&w=12568751&a=12568751
      i (prawie) wszystko jasne. :-))
      A swoją drogą szkoda, że Gazeta nie napisała, którzy radni byli zaskoczeni.
      Byłoby zabawnie, gdyby okazało się, że byli to radni koalicji "rządzącej". ;-))
      • Gość: czytelnik Re: Na Nowym Rynku powstanie multikino IP: 195.117.140.* 02.08.04, 21:51
        A której inwestycji Roman_j kibicuje - mnie "wsio rybka" - mieszkam pośrodku. Roman_j jest dobrze poinformowany - przepowiedział że znajdzie się sposób na powstanie mutlipleksu przed teatrem - no i proszę - dziś się potwierdziły te informacje,a kilka dni temu potwierdziły się informacje o gotowym projekcje Era-Budu. Nie wiem która koncepcja jest realna i ma szybką szansę na wdrożenie. Niech wygra lepsza - i niech coś powstanie w tym mieście. Ale co kiedy i jak - to nie wiem :-)
      • Gość: Pepe Re:Prezydencik Płocka dostał.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 17:06
        Prezydencik Płocka nasz milesiu dostał w łapę sporą KASĘ i musi się wywiązać i
        w DUP..E ma opinię radnych nie wspomnę o MIESZKAŃCACH parking w centrum komu
        potrzebny jego przecież wożą i może stawać nawet na zakazie więc ma w DUP..E
        wszystkich.Kino ok ale w innym miejscu pozdrawiam i gratuluję wyborcom którzy
        go wybrali on ma syndrom Belki obiecał gów..o dał a SLD płacze że go poparło
    • roman_j Cieszmy się, władza zapyta nas o zdanie. :-)))) 02.08.04, 22:08
      W Gazecie napisali: "Miasto obiecuje, że projekty architektury i
      zagospodarowania pokaże płocczanom i zapyta ich o opinie.".
      Ale zgadnijcie, co się stanie, jeśli Płocczanom nie przypadną do gustu
      koncepcje lansowane przez pana prezydenta? Już wiecie? No jasne, pan prezydent
      potraktuje nas tak, jak naszych przedstawicieli (czyli Radę Miasta). Pokaże,
      gdzie ma nasze zdanie i kto tu naprawdę rządzi. :-))
    • Gość: OPAT Info o filmach w Max Film!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 00:14
      Czy GW uruchomi wreszcie serwis internetowy, w którym dowiem sie o biezacym
      repertuarze kina Przedwiosnie?????????????
      Ile, do cholery, mozna czekac!!!???
    • Gość: fun888 Re: Na Nowym Rynku powstanie multikino IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 07:11
      Centrum rozrywki jest potrzebne, ale nie kosztem dużego placu w centrum miasta.
      Można wyburzyć kilka ruder w okolicy i tam je zlokalizować.Pospiech jest
      konieczny bo kadencja spadochroniarzy zbliża się nieubłaganie do końca a trzeba
      się jakoś ustawić (może etacik).
    • shower Re: Na Nowym Rynku powstanie multikino 03.08.04, 08:30
      I bardzo dobrze że radni nie będą mieli nic do powiedzenia bo tak działają że w
      Płocku nie ma nic!!!! nie ma hali, nie ma kina o takich ekstrawagancjach jak
      kręgielnia nie wspominając. W chwili obecnej centra prawie wszystkich polskich
      miast są łądnie zagospodarowane tylko nie w Płocku gdzie straszy ulica Tumska i
      plac teatralny. Mam nadzieję że wreszcie się to poprawi. Nie jestem
      zwolennikiem prezydenta ale w tej sytytuacji należa mu się brawa!!!
      • Gość: płock Re: Na Nowym Rynku powstanie multikino IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.04, 09:26
        Cieszę się, że będzie multikino na Nowym Rynku. Przy odrobinie dobrej woli
        można by stworzyć naprawdę niezły pasaż handlowo-rozrywkowy ciągnący się od pl.
        Narutowicza do multikina. Tylko, żeby przebudowa Tumskiej wreszcie ruszyła!
    • Gość: mick Re: Na Nowym Rynku powstanie multikino IP: 195.117.255.* 03.08.04, 10:35
      Po pierwsze, zawsze cieszy gdy zapadaja decyzje ktore moga pryzspeszyc wazne
      dla Miasta decyzje.
      Powiedzmy sobie wyraznie - grono rozgoraczkowanych radnych przekrzykujacych sie
      w stylu "Na placu ma byc kino!!!, Nieprawda, bo bazar!!!, A nie, parking!!!"
      itd, to coz, szanse na rzeczowe decyzja, sa zerowe. Ale - co cieszy, zerowe sa
      takze szanse na zla decyzja.

Jezeli zaczynamy "igrac z ogniem" czyli zblizamy sie do decyzji (wiem, to
      zabrzmi strasznie ale mam wrazenie ze w Plocku WSZYSCY boja sie podjac
      jakakolwiek decyzja samodzielna, chociaz moze lepiej ze pewnych nie podejmuja),
      to rosna szanse ze za decyzja czaic sie beda zle konsekwencje i niejasne motywy.

Ale chyba lepiej tak, niz bez decyzji, bo jak mawiaja - najgorsza decyzja to
      brak decyzji...

Konczac te rozwazania, mam kilka waznych moim zdaniem uwag do WLADZ MIASTA:
      a. Panie Prezydencie - niech Pan nie traktuje tego placu jak prezydent Francji
      Georges Pompidou Paryza - czyli niech porzuci Pan zapedy o sobie jako
      Architekcie Mazowsza!
      b. Niech warunki na jakich Rynex zawrze umowy beda publicznie dostepne - nie
      bedzie wtedy szansy na rzucanie kalumni o lapowki i prywate!
      c. Niech w warunkach przetargu na zagospodarowanie placu znajdzie sie wmianka o
      zapewnieniu miejsc parkingowych, jakosci projektu architektonicznego (np wymog
      akceptacji przez SARP i Ekspertow, wiem, to straszne slowa) itp - miejmy na
      wzgledzie dobro publiczne!!!

Zyczac wszystkim Plocczanom udanych seansow w kinie, lub udanych zakupow na
      bazarku przed teatrem (bo w koncu nie wiemy jaka opcja zwyciezy),

pozdrawiam

• Gość: Rafał_19 Re: Na Nowym Rynku powstanie multikino IP: *.class146.petrotel.pl 03.08.04, 11:24
        A ja mam pytanie do moich przedmowcow? Czy nikt z was nie jezdzi samochodem?
        PRzeciez jak to sie uda, to zniknie najwiekszy parking w centrum miasta. Jakos
        nikt tego problemu nie zauwazył. Juz teraz są OGROMNE problemy z zaparkowaniem
        w centrum miasta, a co bedzie jak nie bedzie tego parkingu to nawet nie chce
        myslec. Mi tam sie wcale te multikino nie usmiecha. Spoko, mogloby byc, ale nie
        w tym miejscu!!! Albo niech zagwarantują nam chociaz jakis duzy parking
        (nieplatny!) w podziemiach tego multikina to bedzie ok.
    • Gość: Zeta 3 Re: Na Nowym Rynku powstanie multikino IP: *.class146.petrotel.pl 03.08.04, 12:06
      Plac nazwać Placem Teatralnym. Jakże trudno wyjść z kołtuństwa i z zaścianku. Żrą siecwaniaki i żrą. O kasę! A potem afery, afery... Wstydu nie mają!
      Czy tak być musi?
    • Gość: Gimur Re: Na Nowym Rynku powstanie multikino IP: *.class146.petrotel.pl 03.08.04, 12:08
      A co terenem na Podolszycach Południe? Ca tam teraz będzie? Zabrali nam multikino!
      • Gość: nutka Re: Na Nowym Rynku powstanie multikino IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 03.08.04, 15:45
        Tam mogliby zbudować drugie multikino ale to raczej niemożliwe skoro mają
        problemy z jednym porządnym....
      • czytelnik.prasy <<< A co z Centrum Rozrywki Podol. Pd. ? >>> 04.08.04, 15:55
        Wiadomo tyle że uzyskali pozwolenie na rozpczęcie budowy i budynku kinowego i pasażu handlowego i garażu podziemnego - czyli całego kompletu - to tyle wiadomo. A czy i kiedy coś tam powstanie to - nie wiadomo. Jeśli legitymując się pozwoleniem szybko rozpoczną inwestycję - to moim zdaniem wygrają na płockim rynku rozrywki - i uprzedzą konkurencję z Nowego Rynku - która się wtedy raczej zniechęci - a jeśli nic nie rozpoczną - to konkurencja ich ubiegnie i przegrają. Moim zdaniem optimum to multipleks na Podolach + odnowione Przedwiośnie - zakładając że rzeczywiście wystąpienie o pozwolenie i uzyskanie go miało na celu rozpoczęcie tej opóźnianej inwestycji.
    • Gość: Tolo Re: Na Nowym Rynku powstanie multikino IP: *.c150.petrotel.pl 03.08.04, 14:16
      Zastanówcie się panowie z Ratusza i zobaczcie jak sprzedają najatrakcyjniejsze
      grundy w mieście władze Wrocławia.
      biznes.onet.pl/0,959254,wiadomosci.html
      • Gość: paweł Re: Na Nowym Rynku powstanie multikino IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 04.08.04, 09:20
        To poczytaj sobie jeszcze opinie internautów - niezbyt przychylne. No tak , ale
        wracając do tematu, to jeśli porównujesz miasto Wrocław z Płockiem to życzę Ci
        powodzenia,zapytaj się w biurach pośrednictwa nieruchomości o ceny działek i
        zejdź na ziemię. Poza tym firma Echo Inwestment zainwestowała już w Płocku-
        niezbyt ciekawa transakcja zawarta jeszcze za poprzednich władz. Chciałbym
        nadmienić, że ówczesny Prezydent również przekaxzał działkę na której stoi
        Champion spółce miejskiej Rynex nie sprzedawało jej bezpośrednio miasto!!!
        Panie Hetkowski Pana pamięć jest dobra, ale krótka.
    • Gość: xxx Re: Na Nowym Rynku powstanie multikino IP: *.class146.petrotel.pl 05.08.04, 11:09
      Nowy Rynek to zły pomysł na lokalizację multikina
    • Gość: MIESZKANIEC Re: Na Nowym Rynku powstanie multikino IP: *.class146.petrotel.pl 06.08.04, 13:39
      Konkurs bardzo prosze
      • Gość: yyy Re: Na Nowym Rynku powstanie multikino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 16:37
        MIESZKANIEC! Jaki konkurs, przecież to kolejne wydane bez sensu pieniądze.
        Ale może jesteś udziałowcem w tym konkursie.
        • Gość: płocczanin Na Podolach "cuś" się kroi... IP: 195.117.140.* 06.08.04, 21:42
          W Życiu Płocka był artykuł. Pisali że firma na Podolach ma pozwolenie - jest prawdopodobne że budowa ruszy w tym roku. Że będzie tylko 3-salowe multikino,największa sala ma mieć 260 miejsc i 2 po około 150. Że będą kafejki,butiki,gabinety lekarskie i kręgielnia. Ale nic nie piszą kto będzie prowadził to kino,więc pewnie jakieś lipne trochę będzie. No ale pozwolenie na budowę ma ważność dwa lata - więc jeśli we wrześniu nie zaczną budować - to już nie wierzę że to będzie fajna rzecz. Nie wiem jak wy ale ja tylko liczę na Cinema City,jako najpoważniejszą propozycję - liczy się kasa,a tylko Żydzi ją mają - no ale żydowskie kino w centrum Płocka? Jestem realistą - i żadne polskokapitałowe kina nie dorównają izraelskiemu - chodzi o sam wkład finansowy. Chyba że Polak potrafi i zmiecie ich w walce o klienta.
    • Gość: prorok Re: Na Nowym Rynku powstanie multikino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 19:38
      O wolcie którą wykona MM pisano na wiosnę kilka razy, ale jak władza popierała
      kogoś - i to było w domyśle, to teraz już nie można miec wątpliwości.
      • Gość: płocczanin Re: Na Nowym Rynku powstanie multikino IP: 195.117.140.* 11.08.04, 19:56
        Pisano o wolcie,szczególnie gorąca była dyskusja w marcu po odrzuceniu pomysłu przez radnych. Mówiono także,że przez te pomysły Era-Bud nie chce rozpoczynać inwestycji na Podolszycach,a teraz TP napisał że Era-Bud chce budować. Ciekawe czy jest jakiś związek co powstawania/niepowstawania obiektu na Podolszycach z planami powstania obiektu w centrum - takie wątki się przewijały w dyskusjach. Jakoby Era-Bud miało mieć zagwarantowane w umowie że nie powstanie inny obiekt podobnej klasy w centrum miasta ?
    • Gość: mieszkaniec Płocka Re: Na Nowym Rynku powstanie multikino IP: *.wirba.net / 213.77.42.* 25.08.04, 22:27
      Sądzę, że nie jest to miejsce na żadne nowe budowle handlowo-rozrywkowe.
      Na centra rozrywki i kina poszukajmy lepszych lokalizacji.
      Tutaj potrzebny jest nowoczesny parking (może piętrowy).
      Czy nasze władze nie zdają sobie sprawy z tego, że za kilka lat liczba
      samochodów będzie zdecydowanie większa niż dzisiaj?
      • Gość: płocczanin Re: Na Nowym Rynku powstanie multikino IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 22:38
        Ok,na budowle handlowo - rozrywkowe są 2 lub 3 alternatywne miejsca - a to na Podolszycach w chwastach koło Obi (sprawa Era-Budu) ; a to Hortex + Przedwiośnie (MaxFilm) ; a to na terenie rynku "manhattanu" - jak widać różne koncepcje - a konkretów żadnych. A to miejsce - przecież mógł by być parking nawet dwupoziomowy a nawet trzy - a na nim handle i rozrywki. Ale budowle rozrywkowe to na razie słowa,słowa,słowa i nic więcej w naszym mieście.
    • Gość: plocczanka Re: Na Nowym Rynku powstanie multikino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 16:39
      Sadze ze to beznadziejny po,mysl mogloby w centrum ale nie na srodku wywala
      bog wie co i ani zaparkowac ani nic zle miejsce wybrali!!!
    • Gość: Jakub.B Re: Na Nowym Rynku powstanie multikino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 00:38
      kiedy?
      • Gość: Bóg Re: Na Nowym Rynku powstanie multikino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 07:06
        jak ci kaktus na ptaszku wyrosnie
    • Gość: buziak Re: Na Nowym Rynku powstanie multikino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 12:28
      :)
    • Gość: . Re: Na Nowym Rynku powstanie multikino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 19:51
      up
      • Gość: nie.powstanie Nie powstanie,nie powstanie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 20:08
        Przy planach Max-Filmu i Era-Budu ten pomysł umarł chyba śmiercią naturalną. Zresztą Cinema City nie wymienia już Płocka na liście swych planów inwestycyjnych. Chcą do Płocka-to niech wchodzą na Podole. Ciekawe co w takim razie z planami Rynexu,itp. Szanse marne.
    • Gość: grabarz Re: Na Nowym Rynku powstanie multikino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 22:41
      MM zrobić chciał sobie kino z rady, a tu Nowy Rynek do piachu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka